Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi raz się śniło że robię siusiu i jak się obudziłam to był to taki realny sen że aż sprawdzalam czy rzeczywiście siusiu nie zrobiłam w łóżku 😄😁
U mnie też jest możliwość prywatnej opieki z LuxMed tylko wiadomo trzeba płacić za pakiet ale dzięki temu można chodzić m.in.do ginekologa i robić badania w ramach pakietu. Niestety ginekolodzy z mojej przychodni LuxMed raczej nie są godni polecenia bo parę razy byłam i się zawiodłam bardzo więc i tak do innego chodzę ☺ Na początku ciąży bardzo bolal mnie brzuch tak menstruacyjne i miałam lekkie krwawienie. Bałam że coś jest nie tak. Niestety przez korki jadąc z pracy spóźniłam sie 4 minuty. Inna pacjentka już weszła a ja po opowiedzeniu swojej sytuacji lekarzowi w między czasie dostałam informacje że moje 5 min minęło i muszę zapisać się na kolejną wizytę ☺ Natomiast wiadomo kwesta podejścia lekarza. Nie każdy tak by podszedł do problemu pacjentki.
Ale badania opłaca się robić 😁
Moja Laura tylko raz kopała mnie po pęcherzu a tak to po pępku i raczej w centrum bo lekarz ostatnio pokazał mi i powiedział że nogi ma nad głowa 🙃 Jak te dzieci to robią 😀🤔 -
Hmm ja dzisiaj robilam badania krwi, moczu i tej glukozy ale nic mi lekarz nie mówił o powtórzeniu innych badań hmm moze na następnej wizycie mi da skierowanie🙂
Ja też za wszystko niestety płacę 😏no ale coz po urodzeniu dziecka pewnie i tak bedziemy jeszcze więcej wydawać niż teraz😆 -
nick nieaktualnyMnie mąż ubezpiecza w PZU w pracy i wizyty mam w ramach pakietu, całe szczęście bo normalnie kosztują 230 zł. Wszystkie badania z krwi robiłam na mój pakiet z LuxMed i badania prenatalne na NFZ. Moja druga ciąża jest bardzo budżetowa. Pierwsza mnie wykończyła finansowo: wizyty i badania prywatnie, dodatkowo konsultacje usg w Łodzi, cała wyprawka od zera.
Teraz planuję tylko zapłacić za szczepionkę na krztusiec i ewentualnie za szczepionkę na konflikt serologiczny. Póki co zapisałam się na fundusz na wizytę, ale nie wiem czy lekarz nie będzie kręcił nosem n a taką jednorazową akcję. Zobaczymy.
Za to po ostatniej kolizji muszę zainwestować i kupić samochód, a planowałam ten zakup dopiero na przyszły rok. Gdzieś oszczędzę, gdzie indziej wydam. Takie życie
Odnośnie zmęczenia to ja mam ostatnio takie zjazdy energetyczne w ciągu dnia, że zaczynam się zastanawiać czy mi nie wyjdzie cukrzyca ciążowa. Będę robić badanie za jakieś dwa tygodnie, to się okaże. Trochę się obawiam. -
U mnie z energią nie najgorzej ostatnio, raczej stabilnie. Natomiast mdłości u mnie w ogóle nie minęły. Musze bardzo pilnować godzin posiłków, zeby jeść co 3h bo inaczej mnie dźwiga. Ale juz nie rzygam tak traumatyczne, raczej sporadycznie
. Co do sikania w nocy- MASAKRA. Dwa razy to jest minimum, ale mialam i takie noce co wstawałam co godzinę
. Ale u mnie moze jrst to kwestia tego, ze zawsze mialam jakies problemy z nerkami wiec moze sie nasiliło.
Badania tez mam do powtórki jak Wy. Ide zrobic w czwartek lub piątek razem z krzywą. I niestety wszystko prywatnie... Wizyty tez mam prywatnie, za wszystko trzeba placic.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja do 20 tygodnia chodziłam na NFZ do lekarza i prywatnie, początkowe badania miałam na fundusz wiec super 🙂 teraz jednak zrezygnowałam z tego na NFZ bo zaczynało mi to przeszkadzać 🤷♀️ Teraz mam tylko wizyty prywatne i prywatne badania… wiec nie jest najgorzej, polowe ciąży mi się udało 😅
Prenatalne pierwszego i drugiego trymestru miałam za darmo w ramach projektu. Teraz zastanawiam się nad prenatalnymi ostatniego trymestru… która się zdecydowała i ma już na nie termin? -
nick nieaktualny
-
Klara może być tak że bezpłatnie. Ponoc do badania 3trymestru nie trzeba mieć specjalnych uprawnień i lekarze lubią je robić, może to wpływa na cenę.
Ja również wybieram się na to badanie ale termin ustalę za 2 tygodnie.
Dzisiaj moja kolej na krzywą cukrową 😏 o dziwo dostałam cytrynową glukozę, chociaż to nie sprawiło, że wypiłam ją ze smakiem 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 08:16
Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
Okej, to zwalamy złe samopoczucie (póki co) na pogodę hehe ja się właśnie doładowałam gorzką czekoladą i kawą zbożową 😂
Musiałam wstać wcześniej na jedzenie (jak na początku ciąży🙈).
No nic musimy te wydatki zaakceptować i zapomnieć. Macie racje- to dopiero początek 🤣 ale ogólnie wkurza Mnie fakt, że jest tak mało możliwości z badaniami nfz przy ciąży.
Ja też (orientowałam się w pkt, gdzie będę robić glukozę) dostanę cytrynową. Zwykłej nigdy nie piłam, ale chyba wolę nie próbować
U mnie III prenatalne będą 16.03- też 30 tydzień, nawet chyba jego koniec. Lekarz mówi że mały % wad wychodzi właśnie na tym etapie, ale wolę sprawdzić. Będą choć nowe zdj do kolekcji no i bezcenny mam nadzieję spokój😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 08:26
Soleil, Olenkaa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Jej! Te Nasze suwaczki są już coraz bliżej celu 😍🥰
Tysia jesteś tu gdzieś? Już chyba komplet brakuje Ciebie więc możesz dodać na 1 str. Chyba że dziewczyny z 2 lub 3 posta dodaciezawsze będzie, gdzieś na „wierzchu”
Malinka2021 syn💙 17.05.2022
Soleil syn💙 27.05.2022
krakowianka syn💙 termin 1.05.2022
Leon syn💙 termin 16.05.2022
Olenkaa syn💙 termin 20.05.2022
miissia syn💙termin 02.05.2022
Vende córka 🎀 termin 24.05.2022
Motyl12 syn 💙19.05.2022
Asiulka87 córka 🎀20.05.2022
Klara_1985 córka 🎀 28.05.2022
Ana.Ta córka 🎀 22.05.2022
Kasjanna córka 🎀1.05
MamaRo Syn 💙 27.05.2022
Megsi syn 💙 23.05.2022
Martuska1 syn 💙 23.05.2022
Merci92 córka 🎀 07.05.2022
Iwonaa27 córka 🎀 27.05.2022
5ylwian syn 💙 27.05.2022
Kisielek69 syn 💙20.05.2022
Majetta córka 🎀 01.05.2022
Natalia1354 syn 💙 09.05.2022
Martynkaa87 syn 💙01.05.2022
Wiosanna888 córka 🎀 31.05.2022
Zosiek córka 🎀 08.05.2022
Mamuśka90 córka 🎀 27.05 2022
Kasik809 córka 🎀 30.05.2022
Provitamina syn 💙 30.05.2022
Gratka syn💙 28.05.2022Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 08:32
Soleil, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Cześć dziewczyny, nie wchodziłam 2 dni bo zagubiłam się w odchlaniach Allegro i trochę pozamawiałam do wyprawki 😂
Codziennie odkładam ta krzywa, jutro może się zmuszę już do pójścia, kupiłam cytrynowa glukoze 😀
Ja mam wizyty u ginekologa prywatnie (230zl). Ale mam też pakiet z luxmed (place 1 zł, resztę firma) i tam robię badania, to chociaż ten wydatek odpada. 2x Toxo już robiłam
Nie wyspałam się dziś, czułam każdy obrót z boku na bok.
Wiecie moze czy w brzuchu bobasy też mają skoki rozwojowe??? Bo mój od wczoraj non stop wierci się i kopie, leży w poprzek i czuje po 2 stronach brzucha 😁
Kasjanna jak się czujesz? Pomogło Ci leżenie?
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Wydatków na wyprawkę raczej nie będę podsumowywać bo po co się denerwować 😂 na koncie jak widzę minusy na czerwono to już wystarczy 😂 a i tak trzeba kupić i tak (teraz widzę ile mniej będzie do kupna jeśli zdecydujemy się w przyszłości na 2 dziecko)
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Dzięki Olenkaa ze pytasz. Odkąd leglam nie czuje żadnych napięć, jak ręka odjął, tzn ze działa, tylko nie wiem czy to oznacza że będę mogła wstac za ten tydzień.
Nie wiem co zrobię jak nie będę mogła
Mam strasznego dola i właśnie ryczę do poduszki. Okropnie pokłóciłam się z mężem (tzn powrzeszczałam sobie na niego, bo on i tak nie odpowiada, więc nie mam pojęcia co mysli). Leże 2 dni, a nie podał mi nawet przysłowiowej szklanki wody. Pracuje z domu, jest non stop pod ręką, a gdyby nie syn to ja nie wiem. Tylko dla niego się trzymam.
Dobrze ze mam trochę pomrozonych gotowych dań i robiłam zakupy dokładnie na dzień przed wizytą u ginekologa, z głodu nie umrzemy przez tydzień, ale i tak muszę sama wszystko ogarnąć.29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyOlenkaa wrote:Codziennie odkładam ta krzywa, jutro może się zmuszę już do pójścia, kupiłam cytrynowa glukoze 😀
Ja mam wizyty u ginekologa prywatnie (230zl). Ale mam też pakiet z luxmed (place 1 zł, resztę firma) i tam robię badania, to chociaż ten wydatek odpada. 2x Toxo już robiłam
Olenkaa, orientujesz się czy w Luxmedzie glukoza jest w cenie badania, czy trzeba mieć swoją? W poprzedniej ciąży, jak robiłam w Alabie, to musiałam kupić swoją glukozę w aptece.
-
nick nieaktualnyKasjanna wrote:Dzięki Olenkaa ze pytasz. Odkąd leglam nie czuje żadnych napięć, jak ręka odjął, tzn ze działa, tylko nie wiem czy to oznacza że będę mogła wstac za ten tydzień.
Nie wiem co zrobię jak nie będę mogła
Mam strasznego dola i właśnie ryczę do poduszki. Okropnie pokłóciłam się z mężem (tzn powrzeszczałam sobie na niego, bo on i tak nie odpowiada, więc nie mam pojęcia co mysli). Leże 2 dni, a nie podał mi nawet przysłowiowej szklanki wody. Pracuje z domu, jest non stop pod ręką, a gdyby nie syn to ja nie wiem. Tylko dla niego się trzymam.
Dobrze ze mam trochę pomrozonych gotowych dań i robiłam zakupy dokładnie na dzień przed wizytą u ginekologa, z głodu nie umrzemy przez tydzień, ale i tak muszę sama wszystko ogarnąć. -
Z tymi facetami to zawsze jest coś ☺ Oni myślą że jak pracuja to już więcej obowiązków nie musza mieć ☺ Mój nie powiem zrobi zakupy, zaopiekuje się gdy jestem chora lub źle się czuję ale żeby ugotować czy sprzątnąć to już mu to nie podchodzi 😄 Gdyby on miał nam gotować to jedli byśmy tylko parówki z wody i tosty 😄
Kasjanna Chyba trzeba zastosować metodę zdartej płyty. Tyle razy powtarzać facetom w czym mają pomagać aż zrozumieja ☺ Muszę na swoim to wypróbować bo przy dziecku będzie ciężko 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 11:46
-
Hej 😁
Ja robię 3 prenatalne u mojej prowadzącej, bo to ostatnie też tak można, żeby specjalnie już nigdzie nie jeździć. 😉
Moja dzisiaj świruje na całego 🤣 już nie możemy się jej doczekać...🥰
Wyprawkę powoli zamawiam, dużo tego a niby podstawa. 🤦
Kasjanna bardzo mi przykro... Myślę że jak rozmowa nie pomoże to rób rzeczy tylko dla siebie, obiad odgrzej/zamów tylko dla siebie i synka, pranie tylko sobie itd... Musisz leżeć i się oszczędzać. Jak nie rozumie to szkoda Twoich nerwów na dyskusję. Niektórym facetom trzeba mówić wprost zrób to i to, albo totalna niedomyślność i znieczulica.😔
Dbaj o siebie i staraj się odganiać złe myśli, najważniejsza teraz jesteś Ty i dziecko 😘
Mój mąż jedyne co to nie umie gotować, a tak to ogarnie wszystko, czasem ugotuje coś pytając 100 razy ale jakoś to zrobi, albo pojedzie do pierogarni.🤣 Czasami śmieję się, że mam niewidzialne ręce w domu. Różni są faceci, niektórym trzeba tłuc do głowy. 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 12:10
Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
A ja dziś gotuję ogórkową 🙂 rano posprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam pranie, trochę poleżałam na kanapie 🙂 cenie sobie ten spokój trwający od rana do południa, bo potem jest już mąż i dzieci. Co do pomocy w domu, to dzieci nie pozwalają mi sie schylać i podnosić zabawki, odnoszą talerzyki po zjedzonym posiłku i ogólnie są bardziej opiekuńcze. Od początku ciąży przestałam myć podłogę, bo robi to mąż. Rano też robi wszystkim śniadanie byśmy mogli dłużej pospać 🙂 kolacje też czasami jak mam gorsze samopoczucie lub jestem jak dętka. Ogólnie staramy się wszyscy pomagać w domowych obowiązkach, by ta jedna osoba zwyczajnie nie zajechała się 😜 Wtedy każdy ma czas też na odpoczynek i przyjemności 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 13:30
Klara_1985, Merci92, Kasjanna, Megsi lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Merci mamy podobnie-moj mąż nie gotuje, jak mówię mu żeby posprzątał to foch...moja wina bo go tak nauczyłam że wszystko ja robię,on praktycznie nic nie robi w domu,tylko naprawi jak coś się popsuje.często się o to kłócimy teraz bo ja nie mam już ochoty w ciąży wszystkiego robić sama. Kasjanna postaw na swoim i bądź silna, wiem co czujesz...ale w Twojej sytuacji powinien pomagać przez duże P! Synka masz wspaniałego🥰
Merci92, Kasjanna lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙