Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNawet ci nie powiem kasjanna o co chodzi, przypomniało mi się wczoraj, że u koleżanki na baby shower była taka zabawa, że mierzyliśmy jej obwód brzuszka i każdy miał zgadnąć ile ma, kto był najbliżej ten wygrywał. Tak z ciekawości sprawdziłam swój i poza skala 🤣
Ale faktycznie vende masz rację, że każdy rośnie inaczej. Ja nawet nie wiem ile przed ciążą miałam, w sumie takie mierzenie na pamiątkę miałoby sens jakby robić od początku ciąży, a nie ja sobie wyskoczyłam w 27 tygodniu 😁
-
Ja ogolnie mam zieloną sypialnie, ciemnozielone ściany i dodatki w szarościach i bielach
. A Mała bedzie z nami póki co, wiec klimat leśny i tak troche będzie. Te rzeczy z jelonkami itp tez mi sie podobały
. Moze jak bede kupować juz tak typowo do łózeczka na później to tez pojde w ten klimat
.
Megsi, to z ciekawości jaka ta wartość teraz?bo mi sie wydaje ze ja mam juz baaardzo duzy ten brzuch jak na ten tydzień
Merci92 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Jeżeli mierzy się obwód brzucha w najszerszym punkcie to ja m 95 cm i jakaś dziwna tabelkę znalazłam która pokazała że mam brzuch jak w 40 tygodniu chociaż jestem w 29🤭😄 A według mnie on jest mały i jeszcze rano pytałam się męża czy mam nie za mały jak na wiek ciąży 😀 Kto by pomyślał a przed ciąża wystawały mi żebra i miałam wklęsły brzuch 😄 Jednak te 10 kg robi swoje 🤭
-
Ja u siebie wyedytowałam, bo mi sie pomyliło z szerokością koszuli, ktore zamówiłam. Mam 104cm. To i tak najwięcej poki co z Was, ja w ogole bardzo wczesnie dostałam tego ciążowego brzuszka, juz w 4 miesiącu bylo mocno go widac.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
To chyba normalne że brzuszki są różne, każda z nas jest inna. Mnie się też wydaje ze mój jest strasznie duży i jeszcze trochę to chyba pekne, ale ostatnio była u mnie siostra i mówi że jest malutki, także trudno to oszacować jak się regularnie nie mierzy.29.04 - moja kochana córeczka
-
Jasne, tym sie nie denerwuje, chociaz dlugo z mężem na wizytach smialismy sie do pani doktor czy jednak nie bliźniaki
. Moze bardziej ja sie śmiałam, a mąż był przerażony
.
Kasjanna, Merci92 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U mnie są tylko 3 szpitale. Jeden jest Wojewódzki, drugi miejski a trzeci prywatny. Wojewódzki ma najlepsze sprzęt do ratowania noworodków i tam kieruje się zawsze najgorsze patologiczne przypadki. Miejski też jest dobry ale chyba z gorszym sprzętem, natomiast łatwiej się tam dostać bo jest więcej wolnych miejsc niż w wojewódzkim. A prywatny z tego co słyszałam jest najlepszy pod względem warunków jak jedzenie, stan wizualny szpitala i chyba milszy personel. Ale ja wybrałam ten, który ma najlepszy sprzęt i mam nadzieję też specjalistów bo jakby coś się stało to wiem ze mogą odrazu reagować i leczyć. A w tym szpitalu prywatnym wiem ze jak się coś dzieje złego to odrazu po urodzeniu wysyłaja do tego lepszego szpitala wojewodzkiego. Podsumowując biorę pod uwagę ten szpital, który ma dobre zaplecze pod względem ratowania życia niż samych warunków wizualnych czy sympatyczności personelu ☺ A wiedzę te mam przekazana droga pantoflowa. Opinia innych rodzących matek ☺ Z tym że wiecie jak to jest. Jak jest dobrze to i w domu można urodzić i nic się nie stanie 😄
-
nick nieaktualnyMerci to na tą samą tabelkę patrzyłyśmy 🤣
U mnie jest 97 cm, a tez mam wrażenie, że brzuch mały.
Ja szpital wybrałam, bo u nas szpital prowadzi ciążę i w sumie już na początku trzeba wybrać.
W każdym razie ja się sugerowałam akurat tym, że leżałam tam kilka lat wcześniej i byłam zadowolona z opieki, bardzo przyjazne pielęgniarki i lekarze. Dużo znajomych tez rodziło i chwaliły.
Ostatnio akurat zebrał trochę gorsze opinie mój szpital, ale z podejścia do pacjenta jestem dalej bardzo zadowolona, tylko No to prowadzenie ciąży tutaj jest słabe, ale to poprostu kwestią kraju, a nie szpitala.Merci92 lubi tę wiadomość
-
5ylwian fajnie z tą fizjoterapeuta, ważne żeby pomógł. 😘
U mnie 101cm w brzuchu, ale wydaje mi się, że jest wielki 🤣 przed ciążą miałam jakoś 67-68cm. Nie ma się co sugerować tabelkami, moja mama miała malutki brzuszek bo byłam bokiem ułożona, do tego jest niska i drobna.
Dzieciaczki macie już główka w dół?
Vende ja brałam pod uwagę odległość, opinie znajomych i to, że mam lekarkę stamtąd. Brałam na początku pod uwagę szpital typowo położniczy, gdzie ma neonatologię świetną, ale po 2 wizytach u różnych lekarek stamtąd odczułam, że jest tam swego rodzaju masówka, byle wypisać jak najszybciej. Najlepiej popytać po znajomych, rodzinie. Ja miałam spory wybór bo niby Krk, ale nie był to łatwy wybór.5ylwian lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U mnie w szkole rodzenia położna omówiła wszystkie najbliższe szpitale, który czym się charakteryzuje i na co można liczyć. W jednym są nastawieni na porody naturalne, w drugim na szybie porody więc często wjeżdża oksytocyna, w trzecim tylko tam można mieć obecnie poród rodzinny, czwarty jest mały i nieoblegany, więc więcej czasu mają dla danej pacjentki, w piątym coś tam. A jak czytałam opinie w internecie to głównie wszystko zależy od tego na jaki personel się akurat trafi, bo np 10 osób poleca bardzo a jedenasta pisze, że ma traumę po danym szpitalu..
Nie mam jeszcze wybranego szpitala, bo.. Mi się podoba jeden w mniejszej miejscowości, ale żona kolegi męża tam rodziła i mało dziecko nie zmarło (wcześniak, komplikacje, 1 punkt w skali apgar) i mąż nie chce, żeby tam. Natomiast mi był on polecany przez koleżankę i w internecie też ma praktycznie same dobre opinie.
I teraz.. Jak będzie dobrze, to pójdzie gładko. A jak uprę się na ten szpital, a potem nie daj Boże coś się wydarzy, to będę czuła się winna.. 😔
I koniec końców jestem w kropce, nie wiem jeszcze co zrobię.
A z innej beczki. Cieszyłam sie, że na jesieni nic mnie nie wzielo, żadne choróbsko mimo że mąż chorował. A jak miesiąc temu wzięło mnie jakieś przeziębienie, to co poczuje się lepiej, to znowu coś mi się pogorszy. Dzisiaj temperatura blisko 38. Nie wiem czy jakimś antybiotykiem, to się w końcu nie skończy.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Na poprawę humoru, zapisałam się na połówkowe jednak kilka dni wcześniej niż zamierzałam, czyli na 4 marca 🙂
Połówkowe robicie zwykle czy 3D? 🙂Zosiek lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Mój brzuchol juz ma 100cm i tez wydaje mi się ze nie jest taki duży🙈😆
Dziewczyny, jakie buteleczki kupujecie?antykolkowe dynamiczne i ile pojemności...tego jest tyle że nie wiem co będzie najlepsze...Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ja będę rodzic w szpitalu w którym przyjmuje mój lekarz a że mam miec cesarkę to patrzylam pod kątem właśnie lekarza który ma ją wykonywać 🙂
Ja mam badania 3 trymestru 10 marca a jestem na podobnym etapie ciazy jak Ty Malinka🙂ja wszystkie prenatalne robię w 3D i kazde mam nawet nagrane na pendrive ale to juz wymysl mojego męża 😅
Malinka2021, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Motyl12 Ja narazie kupilam 2 buteleczki z Lovi poj. chyba 150 ml. antykolkowa i samosterylizujaca jak dobrze kojarze🙂
Kupilam tez 2 Smoczki od 0-2 miesięcy z Lovi. I to narazie tyle z takich rzeczy😏dokupię chyba już po porodzie jak zobaczę co i jak🙂
Nie każdemu dziecku podchodzi ponoc dana butelka czy smoczek i czasem trzeba eksperymentować, zobaczymy jak bedzie🙂
Motyl12 lubi tę wiadomość