Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
5ylwian okropnie traktuje sie kobiety w ciąży. Niby skąd mamy wiedzieć kiedy jest zagrożenie życia. Chyba trzeba odrazu kłamać że się dziecko nie rusza i na tzw brzydko mówiąc krzywy ryj wejść. A może na "znany lekarz" (To taka aplikacja lub strona internetowa ze specjalistami)jakiś inny ginekolog Cię przyjmie czasami ktoś w ostatnich chwili rezygnuje i pójdziesz jeszcze dzisiaj na badanie. Zawsze jak inny lekarz bada to też trochę inne podejście ma i inne rozwiązanie z trudnej sytuacji.
5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość
-
5ylwiam masakra jakaś, jesteś w ciąży to powinni zareagować. Jaka znieczulica...mi dr tez mówił ze w razie W konsultacja u niego lub od razu szpital-jedno z dwoch a nie tylko wizyta u lekarza prowadzącego...3maj się tam i bądź dzielna🤗
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
5ylwian masakra - powinnaś mieć pierwszeństwo i powinni Cię wziąć od razu na badanie 🥺 Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do lekarki- może przyjmuje dziś gdzie indziej, czy też poleci kogoś
echm
Kurde! Tylko Pasowałoby im odstAwić szopkę, że ci słabo🤯😤
Właśnie to dobry pomysł z tymi kanałami online dot. ciąży. Zacznę choć oglądać
Powiedziałam siostrze o tej butelczce na kolki z lovi. Jej dziecko nie chcialo używać- tylko cyc 🙉 więc dostanę za darmo. Ale jak widzę dzieci mają swoje upodobania 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 11:48
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Przyszły mi zakupy, to się podzielę. Z formommy wzięłam biustonosz bezszwowy, bardzo fajny, wygodny, ma lekkie wypełnienie, także na plus i polecam. Przez moment przeszło mi przez myśl że mogłam wziąć szerszy pod biustem, ale po pierwsze pewnie się trochę rozciągnie, a po drugie, bardzo rzadko chodzę w biustonoszu w czasie ciąży, więc chyba po prostu wszystko co mnie opina jest nie ok, muszę się na nowo przyzwyczaić.
Z formommy wzięłam też koszule https://formommy.pl/product-pol-957-Koszula-ciazowa-na-zakladke-Granatowe-Serca.html
Fajna, trochę dłuższa, niby bawełniana ale nie jakaś super przyjemna w dotyku.
I ostatnia- koszula z Chelsea Clark, napy na całej długości. Bałam się trochę tej wiskozy, ale bardzo przyjemna, także dzięki Vende za polecenie
Jedyne co to jakaś dziwna rozmiarowka. Wzięłam M (taki mój normalny rozmiar), ale wygląda to na L jak nie większe. Ale do porodu ujdzie. W każdym razie jakbyscie kupowały to nie bierzcie większego rozmiaru na brzuch, bo w takim M to się brzuch gigant zmieściZosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnySylwian brak mi słów na te polskie szpitale naprawdę. Niby mówią, że w razie nagłych boli czy braku ruchów dziecka natychmiast trzeba przyjeżdżać, a później cie nie przyjmują i jeszcze bezczelnie się odzywają.
Wiem, że zmęczona już jesteś, ale weź ich tam ostro pociśnij, że bardzo cie boli, jest Ci słabo i żeby cie przyjęli, a jak nie chcą to niech Ci wydadzą papier, że odmawiają przyjęcia na wypadek jakby coś się stało.
Zaraz im się ciepło zrobi i się miejsce znajdzie.
Moja koleżanka pojechała na izbę przyjęć z krwawieniem w 1 trymestrze to fakt faktem przyjęli ja ale komentarze lekarki były mocno nieprofesjonalne. Okazało się wtedy, że kolezanka jest w ciąży bliźniaczej i lekarka chamsko jej wypaliła czy ona ma w ogóle warunki na tyle dzieci...
Ja też dzisiaj średnio się czuje, zadzwoniłam do pracy, że mnie nie będzie conajmniej do czwartku. Spięty brzuch miałam i nie miałam transportu do pracy, a u nas taki huragan, że odpuściłam sobie godzinny spacer.
Tez juz coraz ciężej mi i towarzysza mi różne bóle, ale nie martwię się aż tak, bo mój mały to taki dzikus, że dzisiaj mężowi nagrałam 3 filmiki i wysłałam, żeby pokazać co ten jego syn wyprawia w tym brzuchu. Wymasowalam go i poszedł spać w końcu, ale się na serialu nie mogłam skupów przez jego akrobacjeZosiek, 5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość
-
Megsi a w którym jesteś tygodniu?☺ bo ja mam tak około 28 właśnie taki ciężki brzuch ale najczęściej wtedy kiedy bejbik bardzo szaleje i wtedy cały brzuch mi się spina. Jak wtedy chodzę to tak ciągnie mnie ten brzuch do dołu jakby był bardzo ciężki. A czasami bejbik tak się rozciąga że aż mnie zakuje w różnych miejscach ☺ Tak się zastanawiam bo może to uroki 3 trymestru 🤔
-
Kasjanna, a jak ten rozmiar z formommy? Mam tam jedna koszule w koszyku ale wlasnie nie wiem co wybrac.
Tak, te koszule z Chelsea wychodza duże. Ale ja mam duzy brzuch jak pisalam, wiec mi to akurat pasuje, ze sa takie przyduze. Stwierdziłam ze po ciazy najwyzej potraktuje je jako szlafrok bo sa tak fajnie rozpinane
.
Sylwiann czekamy na informacje, mam nadzieje, ze juz Cie przyjęli...
Ja zjadlam dzisiaj 4 czekoladki i moja Mała też szaleje w brzuchu. Jeszcze caly dzien boli mnie głowa niestety, chyba od tej paskudnej pogody a nie moge sie przespać bo czekam dzisiaj na transport suszarki bębnowej, ktorą wymusiłam na mężu z okazji urodzin.
Merci92, Kasjanna, 5ylwian lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Przyszedł mi ten laktator Neno i racja warto, wygląda fajnie, lekki i pewnie posłuży, mam nadzieję, że jak najdłużej. Ładnie wkręca się do niego butelka Avent jakby ktoś był zainteresowany. 😉
Mnie wczoraj dorwały bóle w dole brzucha, ale wygląda na to że młoda siedzi mi pupą na dole i tak uciska. Poleżałam kilka godzin, pogłaskałam brzuch i przeszło. Każdy ból niestety stresuje i to najgorsze, bo nie wiemy co to jest. Chciałabym już maj...Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Wróciłam i płacze, płakałam całą drogę. Szyjkę mam 2,1cm. W 2 tygodnie skrocila sie z 4,4cm. Kazali mi skontaktować się z lekarzem prowadzącym. Nie odbiera,napisałam SMS z prośbą o pilny kontakt. Nie wiem co dalej. Rycze i rycze
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Vende, w formommy powiedziałabym że rozmiarowka jest normalna. Też wzięłam M i wygląda jak M. W najwęższym miejscu czyli tego odcięcia pod biustem jast 13cm węższa od chelsea (czyli jakby 26 w obwodzie węższa), i ogólnie na całej długości węższa, natomiast długość taka sama.
Właśnie oglądałam odnośnie pakowania do szpitala i tam mówią o 5 koszulach (!) ja planowałam wziąć 3,jedna do porodu i dwie na później. Ile szykujecie?29.04 - moja kochana córeczka -
Sylwian, spokojnie, dostaniesz leki i będzie ok, na krótka szyjkę jest wiele sposobów. Lez, odpoczywaj i czekaj na kontakt lekarza, na pewno pokieruje cie dalej.
Z tymi bólami trzeba uważać, bo niby w ciąży wszystko normalne, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje że niekoniecznieLeksa lubi tę wiadomość
Sylwian, nie martw sie tylko i nie płacz proszę, rozumiem Twoje nerwy, u mnie jak wiesz podobna sytuacja, teraz czekam jak na szpilkach do wizyty. Mysle, ze u Ciebie zdecydują sie na pessar, bo zakladaja zwykle jak spadnie ponizej 2.5cm. Ale nie denerwuj sie to nie pomaga. Jestem tylko w szoku, ze nie zostawili Cie w szpitalu i nie zrobili tego na miejscu. Próbuj sie dodzwonić, zwieksz sobie dawke magnezu zeby wyeliminowac ewentualne skurcze, a jak co nie boj sie brac nospy. I lez jak najwiecej. Moze lekarz zaraz sie odezwie. Masz uplawy? Do pessara nie moze byc infekcji...
Kasjanna, to chyba zalezy od osoby ile potrzebuje, na zasadzie ile jesteś w szpitalu. Ja jestem z tych co zawsze biora wiecej, raczej zakladałam ze wezme 4. Domyslam sie ze latwo pobrudzić od krwawienia po porodzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:49
Kasjanna wrote:Sylwian, spokojnie, dostaniesz leki i będzie ok, na krótka szyjkę jest wiele sposobów. Lez, odpoczywaj i czekaj na kontakt lekarza, na pewno pokieruje cie dalej.
Z tymi bólami trzeba uważać, bo niby w ciąży wszystko normalne, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje że niekoniecznie
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sylwian, ja dostałam po prostu luteinę. Ale ja mialam troche wyzsza wartosc na wizycie bo 2.8cm, ale tez sie skrocilo z ponad 4cm.
Ja tez sie bałam szpitala, ale spokojnie, rzadko maja chec kogos zamykac... A pessar podobno mozna zalozyc spokojnie w gabinecie. Na pewno sie oszczędzaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:52
5ylwian teraz najwazniejsze żeby opanować sytuację. Staraj się uspokoić.
Jejku tak jak piszecie każą się nie martwić jak są bóle, a tu różne sytuacje.
I wiecie co zła jestem na tą moję lekarkę za ostatni tekst że nie mierzymy szyjki na każdej wizycie...
Dobrze, że intuicyjnie pojechałaś na IP.
Daj znac jak Twoja lekarka się odezwie. Kurcze w takiej sytuacji powinna zrobić to szybko 😘
Będzie dobrze 😘 Musi być😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:57
Leksa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende wrote:Sylwian, ja dostałam po prostu luteinę. Ale ja mialam troche wyzsza wartosc na wizycie bo 2.8cm, ale tez sie skrocilo z ponad 4cm.
Ja tez sie bałam szpitala, ale spokojnie, rzadko maja chec kogos zamykac... A pessar podobno mozna zalozyc spokojnie w gabinecie. Na pewno sie oszczędzaj!
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
5ylwian potraktowali Cię okropnie w tym szpitalu
ale najważniejsze, ze w końcu przyjęli. Tak jak piszą dziewczyny nie zamartwiaj się i nie płacz, bo nerwy mogą tylko zaszkodzić, a to już niepotrzebne. Lez, odpoczywaj, oszczędzaj się i czekaj na kontakt ze swoim lekarzem. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze 😙 najważniejsze, ze wiesz w czym tkwi problem z bólami to teraz wystarczy to opanować.
5ylwian lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja jeszcze nie mam. Na wizycie mialam infekcje, dostalam antybiotyk w globułkach zeby najpierw przeleczyć te upławy. Decyzje o pessarze mamy podjac 1 marca na wizycie, jesli dalej sie cos skrocilo to zakladamy, jesli nie to po prostu lezymy dalej.
Nie rób zadnych ćwiczeń do kontaktu z lekarzem bo przy skracającej sie szyjce sa zakazane.
Chyba nikt tu z obecnych aktualnie nie ma pessara?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:10
5ylwian lubi tę wiadomość
Sylwian, moja bratowa obie ciąże przeszła z bardzo krótka szyjka (poniżej 2.5) i to jeszcze sporo przed 3 trymestrem, obie na duphastonie i luteinie łącznie, i nawet nie kazali jej leżeć, tylko się oszczędzać, nie dźwigać, itd. Pessara nie miała. Także najważniejsze to się nie denerwować i poczekać na lekarza, będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:12
5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Bardzo Wam dziękuję :* leżę i czekam na kontakt od lekarki,mam nadzieję,że odezwie się dzisiaj. Bardzo się boję,bo tak naprawdę nie wiem czy skróciła się w 2 tygodnie,czy np w ciągu kilku ostatnich dni
Leksa lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g