X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian okropnie traktuje sie kobiety w ciąży. Niby skąd mamy wiedzieć kiedy jest zagrożenie życia. Chyba trzeba odrazu kłamać że się dziecko nie rusza i na tzw brzydko mówiąc krzywy ryj wejść. A może na "znany lekarz" (To taka aplikacja lub strona internetowa ze specjalistami)jakiś inny ginekolog Cię przyjmie czasami ktoś w ostatnich chwili rezygnuje i pójdziesz jeszcze dzisiaj na badanie. Zawsze jak inny lekarz bada to też trochę inne podejście ma i inne rozwiązanie z trudnej sytuacji.

5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwiam masakra jakaś, jesteś w ciąży to powinni zareagować. Jaka znieczulica...mi dr tez mówił ze w razie W konsultacja u niego lub od razu szpital-jedno z dwoch a nie tylko wizyta u lekarza prowadzącego...3maj się tam i bądź dzielna🤗

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian masakra - powinnaś mieć pierwszeństwo i powinni Cię wziąć od razu na badanie 🥺 Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do lekarki- może przyjmuje dziś gdzie indziej, czy też poleci kogoś :/ echm
    Kurde! Tylko Pasowałoby im odstAwić szopkę, że ci słabo🤯😤

Właśnie to dobry pomysł z tymi kanałami online dot. ciąży. Zacznę choć oglądać:)

Powiedziałam siostrze o tej butelczce na kolki z lovi. Jej dziecko nie chcialo używać- tylko cyc 🙉 więc dostanę za darmo. Ale jak widzę dzieci mają swoje upodobania 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 11:48

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi zakupy, to się podzielę. Z formommy wzięłam biustonosz bezszwowy, bardzo fajny, wygodny, ma lekkie wypełnienie, także na plus i polecam. Przez moment przeszło mi przez myśl że mogłam wziąć szerszy pod biustem, ale po pierwsze pewnie się trochę rozciągnie, a po drugie, bardzo rzadko chodzę w biustonoszu w czasie ciąży, więc chyba po prostu wszystko co mnie opina jest nie ok, muszę się na nowo przyzwyczaić.

Z formommy wzięłam też koszule https://formommy.pl/product-pol-957-Koszula-ciazowa-na-zakladke-Granatowe-Serca.html
    Fajna, trochę dłuższa, niby bawełniana ale nie jakaś super przyjemna w dotyku.

I ostatnia- koszula z Chelsea Clark, napy na całej długości. Bałam się trochę tej wiskozy, ale bardzo przyjemna, także dzięki Vende za polecenie :)
    Jedyne co to jakaś dziwna rozmiarowka. Wzięłam M (taki mój normalny rozmiar), ale wygląda to na L jak nie większe. Ale do porodu ujdzie. W każdym razie jakbyscie kupowały to nie bierzcie większego rozmiaru na brzuch, bo w takim M to się brzuch gigant zmieści :)

Zosiek lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian brak mi słów na te polskie szpitale naprawdę. Niby mówią, że w razie nagłych boli czy braku ruchów dziecka natychmiast trzeba przyjeżdżać, a później cie nie przyjmują i jeszcze bezczelnie się odzywają.
    Wiem, że zmęczona już jesteś, ale weź ich tam ostro pociśnij, że bardzo cie boli, jest Ci słabo i żeby cie przyjęli, a jak nie chcą to niech Ci wydadzą papier, że odmawiają przyjęcia na wypadek jakby coś się stało.
    Zaraz im się ciepło zrobi i się miejsce znajdzie.

Moja koleżanka pojechała na izbę przyjęć z krwawieniem w 1 trymestrze to fakt faktem przyjęli ja ale komentarze lekarki były mocno nieprofesjonalne. Okazało się wtedy, że kolezanka jest w ciąży bliźniaczej i lekarka chamsko jej wypaliła czy ona ma w ogóle warunki na tyle dzieci...

Ja też dzisiaj średnio się czuje, zadzwoniłam do pracy, że mnie nie będzie conajmniej do czwartku. Spięty brzuch miałam i nie miałam transportu do pracy, a u nas taki huragan, że odpuściłam sobie godzinny spacer.

Tez juz coraz ciężej mi i towarzysza mi różne bóle, ale nie martwię się aż tak, bo mój mały to taki dzikus, że dzisiaj mężowi nagrałam 3 filmiki i wysłałam, żeby pokazać co ten jego syn wyprawia w tym brzuchu. Wymasowalam go i poszedł spać w końcu, ale się na serialu nie mogłam skupów przez jego akrobacje

Zosiek, 5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi a w którym jesteś tygodniu?☺ bo ja mam tak około 28 właśnie taki ciężki brzuch ale najczęściej wtedy kiedy bejbik bardzo szaleje i wtedy cały brzuch mi się spina. Jak wtedy chodzę to tak ciągnie mnie ten brzuch do dołu jakby był bardzo ciężki. A czasami bejbik tak się rozciąga że aż mnie zakuje w różnych miejscach ☺ Tak się zastanawiam bo może to uroki 3 trymestru 🤔

6056198c02.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, a jak ten rozmiar z formommy? Mam tam jedna koszule w koszyku ale wlasnie nie wiem co wybrac.
    Tak, te koszule z Chelsea wychodza duże. Ale ja mam duzy brzuch jak pisalam, wiec mi to akurat pasuje, ze sa takie przyduze :). Stwierdziłam ze po ciazy najwyzej potraktuje je jako szlafrok bo sa tak fajnie rozpinane :P.

Sylwiann czekamy na informacje, mam nadzieje, ze juz Cie przyjęli...

Ja zjadlam dzisiaj 4 czekoladki i moja Mała też szaleje w brzuchu. Jeszcze caly dzien boli mnie głowa niestety, chyba od tej paskudnej pogody a nie moge sie przespać bo czekam dzisiaj na transport suszarki bębnowej, ktorą wymusiłam na mężu z okazji urodzin :D.

Merci92, Kasjanna, 5ylwian lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten laktator Neno i racja warto, wygląda fajnie, lekki i pewnie posłuży, mam nadzieję, że jak najdłużej. Ładnie wkręca się do niego butelka Avent jakby ktoś był zainteresowany. 😉

Mnie wczoraj dorwały bóle w dole brzucha, ale wygląda na to że młoda siedzi mi pupą na dole i tak uciska. Poleżałam kilka godzin, pogłaskałam brzuch i przeszło. Każdy ból niestety stresuje i to najgorsze, bo nie wiemy co to jest. Chciałabym już maj...

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i płacze, płakałam całą drogę. Szyjkę mam 2,1cm. W 2 tygodnie skrocila sie z 4,4cm. Kazali mi skontaktować się z lekarzem prowadzącym. Nie odbiera,napisałam SMS z prośbą o pilny kontakt. Nie wiem co dalej. Rycze i rycze

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, w formommy powiedziałabym że rozmiarowka jest normalna. Też wzięłam M i wygląda jak M. W najwęższym miejscu czyli tego odcięcia pod biustem jast 13cm węższa od chelsea (czyli jakby 26 w obwodzie węższa), i ogólnie na całej długości węższa, natomiast długość taka sama.
    Właśnie oglądałam odnośnie pakowania do szpitala i tam mówią o 5 koszulach (!) ja planowałam wziąć 3,jedna do porodu i dwie na później. Ile szykujecie?

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, spokojnie, dostaniesz leki i będzie ok, na krótka szyjkę jest wiele sposobów. Lez, odpoczywaj i czekaj na kontakt lekarza, na pewno pokieruje cie dalej.
    Z tymi bólami trzeba uważać, bo niby w ciąży wszystko normalne, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje że niekoniecznie :(

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, nie martw sie tylko i nie płacz proszę, rozumiem Twoje nerwy, u mnie jak wiesz podobna sytuacja, teraz czekam jak na szpilkach do wizyty. Mysle, ze u Ciebie zdecydują sie na pessar, bo zakladaja zwykle jak spadnie ponizej 2.5cm. Ale nie denerwuj sie to nie pomaga. Jestem tylko w szoku, ze nie zostawili Cie w szpitalu i nie zrobili tego na miejscu. Próbuj sie dodzwonić, zwieksz sobie dawke magnezu zeby wyeliminowac ewentualne skurcze, a jak co nie boj sie brac nospy. I lez jak najwiecej. Moze lekarz zaraz sie odezwie. Masz uplawy? Do pessara nie moze byc infekcji...

Kasjanna, to chyba zalezy od osoby ile potrzebuje, na zasadzie ile jesteś w szpitalu. Ja jestem z tych co zawsze biora wiecej, raczej zakladałam ze wezme 4. Domyslam sie ze latwo pobrudzić od krwawienia po porodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:49

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Sylwian, spokojnie, dostaniesz leki i będzie ok, na krótka szyjkę jest wiele sposobów. Lez, odpoczywaj i czekaj na kontakt lekarza, na pewno pokieruje cie dalej.
    Z tymi bólami trzeba uważać, bo niby w ciąży wszystko normalne, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje że niekoniecznie :(
    A co mogą mi dac? Dopiero w piątek odstawiłam progesteron. Boję się,że mnie zamkną w szpitalu

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, ja dostałam po prostu luteinę. Ale ja mialam troche wyzsza wartosc na wizycie bo 2.8cm, ale tez sie skrocilo z ponad 4cm.
    Ja tez sie bałam szpitala, ale spokojnie, rzadko maja chec kogos zamykac... A pessar podobno mozna zalozyc spokojnie w gabinecie. Na pewno sie oszczędzaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:52

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian teraz najwazniejsze żeby opanować sytuację. Staraj się uspokoić.

Jejku tak jak piszecie każą się nie martwić jak są bóle, a tu różne sytuacje.
    I wiecie co zła jestem na tą moję lekarkę za ostatni tekst że nie mierzymy szyjki na każdej wizycie... :(
    Dobrze, że intuicyjnie pojechałaś na IP.

Daj znac jak Twoja lekarka się odezwie. Kurcze w takiej sytuacji powinna zrobić to szybko 😘
    Będzie dobrze 😘 Musi być😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 13:57

Leksa lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Sylwian, ja dostałam po prostu luteinę. Ale ja mialam troche wyzsza wartosc na wizycie bo 2.8cm, ale tez sie skrocilo z ponad 4cm.
    Ja tez sie bałam szpitala, ale spokojnie, rzadko maja chec kogos zamykac... A pessar podobno mozna zalozyc spokojnie w gabinecie. Na pewno sie oszczędzaj!
    A właśnie Ty masz pessar? Wiem,że któraś ma,ale nie pamiętam która.

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian potraktowali Cię okropnie w tym szpitalu :/ ale najważniejsze, ze w końcu przyjęli. Tak jak piszą dziewczyny nie zamartwiaj się i nie płacz, bo nerwy mogą tylko zaszkodzić, a to już niepotrzebne. Lez, odpoczywaj, oszczędzaj się i czekaj na kontakt ze swoim lekarzem. Głowa do góry, wszystko będzie dobrze 😙 najważniejsze, ze wiesz w czym tkwi problem z bólami to teraz wystarczy to opanować.

5ylwian lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam. Na wizycie mialam infekcje, dostalam antybiotyk w globułkach zeby najpierw przeleczyć te upławy. Decyzje o pessarze mamy podjac 1 marca na wizycie, jesli dalej sie cos skrocilo to zakladamy, jesli nie to po prostu lezymy dalej.
    Nie rób zadnych ćwiczeń do kontaktu z lekarzem bo przy skracającej sie szyjce sa zakazane.
    Chyba nikt tu z obecnych aktualnie nie ma pessara?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:10

5ylwian lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian, moja bratowa obie ciąże przeszła z bardzo krótka szyjka (poniżej 2.5) i to jeszcze sporo przed 3 trymestrem, obie na duphastonie i luteinie łącznie, i nawet nie kazali jej leżeć, tylko się oszczędzać, nie dźwigać, itd. Pessara nie miała. Także najważniejsze to się nie denerwować i poczekać na lekarza, będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:12

5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję :* leżę i czekam na kontakt od lekarki,mam nadzieję,że odezwie się dzisiaj. Bardzo się boję,bo tak naprawdę nie wiem czy skróciła się w 2 tygodnie,czy np w ciągu kilku ostatnich dni

Leksa lubi tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ