Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiulka87 wrote:Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko. Pisałyście ze stosujecie czasem lactovaginal. Same sobie to kupujecie beż konsultacji z lekarzem czy jestescie jakos umówione z lekarzami ze jak odczuwacie ze zaczyna się infekcja to macie zielone światło do stosowania tego leku?
Asiulka, ja w poprzedniej ciąży mialam infekcję za infekcją. Mój ówczesny lekarz powiedział, że mogę stosować Lactovaginal profilaktycznie i jak czuję, że coś się rozwija albo po basenie i tego się trzymam w tej ciąży. Jak tylko dowiedziałam się ze jestem w ciąży, zaczęłam stosować, na w tamtej nie mogłam sobie z tymi infekcjami poradzić. Brałam trzy razy antybiotyk i rozne globulki. Teraz chciałam tego uniknąć.
Dla pewności poradz się lekarza. Kazdy przypadek jest inny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:19
Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Kurcze te infekcje są fo zniesienia bo ani mnie nie piecze nic ani swędzi tylko ciagle te upławy😏 tyle właśnie już stosowałam tych globulki różnych i wszystko albo pomaga na troche tylko albo wcale. Mam tylko nadzieję że nie będzie miało to niekorzystnego wpływu na dzieciątko 🙂
Ja kiedyś mialqm postanowienie ze jak tylko pojde na l4 to zacznę regularnie ćwiczyć w domu i hmm miesiąc minął a ja jeszcze nie zaczelam 🙈 najgorzej wlansie zawsze jest zacząć, potem jakos już idzie🙂 -
Asiulka87 pamiętaj, że duże ilości uplawow są w tym okresie ciąży normą. Dopiero cytologia może pokazać czy to infekcja. U ciebie lekarz stwierdził infekcje, że tak się tym martwisz?
Też oglądałam wszystkie filmiki Joanny Mróz, też zamierzam do niektórych wrócić 🙂
Dziewczyny nie macie pojęcia ile ja zrobiłam postanowień na czas ciąży. Może 40 % udało mi się zrealizować 🤦♀️ len często wygrywa 😜
Uprawiacie sex? Przepraszam za pytanie wprost, ale ja mam jakiś lęk przed tym. Nawet jeśli chodzi o pieszczoty np. piersi. Wkręciłam sobie, że to pobudza oksytocyne. HahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 12:48
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Hej 😉
Ja od rana sprzątam, teraz leżę bo chyba za dużo tego, bo już brzuch się buntuje. 🙃
U mnie w pierwszej ciąży były ciągle bakterie w moczu, nie wiadomo od czego. Teraz odpukać nic nie mam od lat, w sumie odkąd używam na zmianę lactacyd/szare mydło i dużo pije wodę z cytryną. Dodatkowo często jem żurawinę, ale wiadomo, że organizm różnie ciążę odbiera i zwiększa się podatność na to dziadostwo, więc u jednej to pomoże, u drugiej nie. Współczuje bo wiem co to jest. 😔
Co do wanienki, miałam 2. Jedną dostałam właśnie podobna jak ta plastikowa z profilem ale użyłam ją dosłownie raz, córka moja strasznie się w niej darła. 🤣 Używałam zwykła plastikowa ze stojakiem na początku, bo nie miałam gdzie wanienki postawić i jak dla mnie ona była najlepsza. Ale wiadomo są różne dzieci.
Provitamina odpowiedź na pytanie : tak 😁nie mam przeciwwskazań więc nie boje się, jedyne co to poczucie słoniowatości mnie ogranicza. 🤣🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:30
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U nas też nie ma przeciwwskazań, ale w ogóle nie czuje się seksowna przez co i ochoty na zbliżenia prawie nie mam, chyba też to rodzaj jakiejś blokady. Co innego sny 😆 szaleństwo 😅
No ale raz na jakiś czas coś tam działamy 😉PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U mnie niestety ze wzgledu na skracającą się szyjkę jest zakaz seksów. Ogolnie na początku ciąży troche działaliśmy ale od czasu takich regularnych ruchów dziecks to juz było i tak słabo
. Psychika zrobiła swoje, a teraz juz całkiem zakaz.
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Psychika robi swoje, tym bardziej jeśli ktoś ma jakieś problemy albo długo starał się o dziecko. Mężowie chyba też są w miarę wyrozumiali 😊
Ja mam jeszcze tego "kolegę" hemoroida to już w ogóle mam opory... 😑Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Hehe tak ja jestem nocny marek, sądząc po balangach mojej córci ona też 😂
Ktoś pisał o zombie. Ja już chyba tak już od 3 mcy 😂
Z infekcjami to masakra. Bujam się od początku ale mam nadzieje, że po tej „kuracji” do końca jakoś dobrnę...
Nieleczona infekcja może być groźna, dlatego przy wizycie warto zrobić biocenozę, ale lekarz ją robi raczej po ocenie na fotelu.
widzi czy tego śluzu jest faktycznie za dużo.
A z upławami chyba faktycznie tak jest że teraz będzie ich więcej.
Ja teraz raczej „dopieszczam” męża 🙈 jakos chyba oboje mamy teraz wzajemny stop. 😂 ja te infekcje, mała jak mamy więcej czasu wieczorami ciàgle aktywna i to jakos nas hamuje 😬
Ps. Ja dzis 5 h chodzilam po sklepach szukając sof, krzeseł i innych pierdół. Wkońcu wyszliśmy z ręcznikami, pościelą i łóżkiem 😂16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Provitamina cytologie mialam w sumie na początku ciąży i wtedy wyszlo jakies zapalenie tam a potem co chciał mi lekarz zrobić to po badaniu mowil ze jest kolejna infekcja także trzeba leczyć i tak caly czas😏
Co do przytulanek to my też odpuściliśmy bo wlansie te infekcje ciagle się pojawiają wiec wolałam nie🙂jakos trzeba sobie radzic🙂poza tym jakos wielkiej chcicy ze się tak wyrażę jakos nie odczuwam w ciąży 🙊
Ana.ta zazdroszczę siły na te sklepy, mnie chodzenie po sklepach mega męczy 🙈
Ale ważne że udało się coś kupic☺️ -
Z seksami nie możemy od samego początku ciąży przez napięcia brzucha, do tego teraz szyjka sie skróciła to juz w ogóle zakaz. Muszę mężowi dogadzać inaczej od czasu do czasu🙈ogólnie ochoty nie mam w ogóle, może raz czy dwa bylam ciekawa jak to się czuje będąc w ciąży i chciałam na chwilę ale mąż się bał. On tez ma blokadę więc u nas od lata ubieglego roku nic nie było🥴Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Apropo szkoly rodzenia to ostatnio polozna mowila o masażu krocza ktory moze uchronic przed peknieciem lub rozcieciem i ponoć nie muszą go wykonywac mamy będące aktywne seksualnie😁 ja się do nich nie zaliczam więc od 34tc startuję💪
Choć patrząc na to jakiego mam również lenia o którym tez wspominałyście to nie wiem jaki będzie efekt😆Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Mamy aktywne seksulanie… 🤔 chyba obiło mi się o uszy ze tu chodzi o aktywność seksualna 2-3 razy w tygodniu czyli dość często 🙈 raz w tygodniu tak jak u nas to chyba za mało i będę musiała robić dodatkowo masaż sama 😂😂
U nas blokad nie ma do zbliżeń, bardziej dyskomfort ze względu na większy brzuszek… libido już tez nie ale do póki nie będzie przeciwwskazań od lekarza to będziemy kontynuować do końca 🙈Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
nie pisałam nic 2 dni,bo ogólnie w piątek nie wytrzymałam i poszłam do innego fizjoterapeuty już ten,którego poleciła mi położna. Zwykłego. I nie żałuję. Super kobietka. Rozmasowała mi nogi,plecy,pośladki. Powiedziała,że mam tak spięty odcinek lędźwiowy,że dziwi się,że dopiero teraz zaczęło mnie coś boleć. Pokazała też 3 ciacwiczendo domu. I co prawda jak wróciłam w piątek to czułam się jakby mnie czołg przejechał,miałam zakaz podnoszenia czegokolwiek i zakręcony odpoczynek,Ale za to wczoraj czułam się o niebo lepiej. Jedna strona puściła A druga boli trochę,ale nie jest to ból,któremu uniemożliwia chodzenie. Mam dac jej znać jutro jak się czuje. Mówiła,że jak będzie jeszcze coś boleć to mam przyjść za tydzień,jak będzie ok to za 2 tygodnie na sprawdzenie i pokazanie innych ćwiczeń. Zobaczymy jak będzie dzisiaj przy chodzeniu. Ale uspokoiło mnie to,bo cały czas martwilam się czy to na pewno ból od przeciążenia A nie jakieś problemy z ciążą. Do tego w piątek wieczorem mały tak mnie mocno i nisko kopał,że myślałam,że mi zaraz coś wyjdzie dołem.
Merci92, Megsi, Motyl12, Leksa lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Sylwian, to się cieszę że pomogło. Fizjoterapeuci są zdecydowanie niedoceniani, a czasem robią cuda.
Z sexami u nas lipa,chociaz ja mam ochotę i brzuszek by mnie raczej nie krępował. Ale męża nie ciągnie, a ostatnio już mamy zakaz także nadziei na najbliższe miesiące nie ma...
Z tym masażem nie próbowałam nigdy i w sumie dopiero niedawno to wygooglalam. Trochę to dziwne, ale jak ma pomóc to będę działać bliżej końca ciąży. Na razie skupiam się na mięśniach kegla.5ylwian lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Sylwian, super ze poszłaś, w ciąży najwazniejszy jest spokój a tak bys sie dalej denerwowała, a tak przynajmniej juz troche Ci lepiej
.
Kasjanna, zobaczyłam Twoj suwaczek, omg 30 tydzieńTo zaraz juz bedzie bliżej końca
Ja mam poki co zabronione wszelkie ćwiczenia, nawet mięśni kegla, wiec czekam z niecierpliwością na moją wizytę 1 marca i dalsze instrukcje.
Wczoraj odebrałam dwa rożki dla Małej i troche pieluszek, zamowilam na jukki i w sumie jestem zadowolona jak na stosunek ceny do jakości. Jedyne co to chyba troche przesadziłam z dziewczyńskimi kolorami i musze teraz moze przenieść sie na jakieś unisexy, bo ja nawet przeciez nie lubie różowego. Tylko to takie wszystko slodkie...
Dziewczyny, nie wiem czy był temat, sle szukam stanika, ale takiego w ktorym będę sie dobrze czuła i moze zeby nadał sie juz do karmienia. Mam poki co kupione dwa z hm takie bez fiszbinów i niczego ale czuję jakbym miala w niego wrzucone dwa flaki xD. Chcialabym cos co jednak zbierze troche kształt, ktoś coś poleci?5ylwian lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyHej dziewczyny u nas z seksem post od początku, mąż się bardzo boi i stresuje. Powiedział, że faktycznie na koniec możemy poszaleć, żeby przyspieszyć poród.
5ylwian, super, że poszłaś do fizjo i ci pomogła. Dobrze, ze piszesz, bo sama się przymierzam, żeby pójść.
Vende ja właśnie nie mam jeszcze biustonoszy, ciągle noszę moje sprzed ciąży. Co prawda mleczarnia już się z nich wylewa, ale dalej wyglądają dobrze. Do karmienia się boję brać narazie, bo nie wiem czy na koniec cyc mi nie urosnie.
Powiedzcie mi czy ktoś sobie mierzył obwód brzuszka? Bo ja nie wiem czy ja coś źle robie czy jak, ale według orientacyjnych tabelek mam brzuch jak w 40ty 🤣🤣 on nie jest w całe taki duży, raczej w sumie normalny na wiek ciąży, ale ten obwód to jakiś z kosmosu, albo te tabelki jakieś dziwne znalazłam5ylwian lubi tę wiadomość
-
Vende, ja zamówiłam bezszwowy z formommy, ma przyjść w poniedziałek to napisze czy fajny. Mi zależało żeby był sportowy, bez fiszbinów. Taki też łatwiej dopasuje się do rozmiaru piersi. Pamiętam że nam mówili na szkole rodzenia zeby kupić nawet 2 rozmiary większy, ale jak patrzyłam na te z poprzedniej ciąży to w zasadzie miałam w swoim standardowym rozmiarze.
Megsi, a o co chodzi z tym obwodem brzucha? To sie mierzy w porównaniu z początkiem ciąży? Bo przecież każda na starcie ma inny obwód.29.04 - moja kochana córeczka -
Ja juz dwa razy przerabiałam zmiane stanika w tej ciąży... Rozmiar przed ciaza mialam E, teraz to nawet nie wiem, w XL z hm sie mieszcze ale obwód mam za szeroki i musze je przeszywac. Daj znac Kasjanna bo z formommy i tak chcialam co nieco kupic to moze tez bym domowila
. Niestety dzisiaj zobaczyłam pierwszy rozstęp właśnie na piersi
.
Megsi, mój brzuch nie mieści sie w zadnych ramach. Przed ciaza mialam w pasie 70cm, teraz mam 104cm. I czuje te różnice
ale nie wiem czy to istotne, kazdy rosnie troche inaczej. A zaznaczam, ze przytyłam 8kg, wiec wcale nie az tak duzo myślę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 13:06
Ja też kupiłam z Jukki (zestaw 5 w 1 kokon z podkładem z takim kocykiem-kolderka i dwoma poduszkami, rożek, prześcieradło, podkład pod materac, spiworek ) i wyszło na tyle rzeczy 230 zł więc cena jest ok a jakościowo też nie narzekam 100% bawełny, która jest miła w dotyku. Chociaż podobno poduszek się nie stosuje ale może kiedyś się przydadzą ☺ Też mnie róż kusił ale w końcu zdecydowałam się na jakieś jelonki w stylu Bambi 😀 Kupie jeszcze zielony dywan z długim włosień i naklejki na ścianę z jelonkami w lesie i wyjdzie taki leśny klimat ☺ Chociaż różu na ubrankach na pewno też nie zabraknie ☺