Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMotyl12 wrote:Kupujecie sterylizator czy będziecie wyparzać smoczki i butelki we wrzątku?przeraża mnie ta codzienna dezynfekcja tych wszystkich pierdołek i z laktatora to samo
Motyl, ja kupiłam powystawowy sterylizator z Chicco na Allegro. Nie był drogi, a. Na pewno mi się przyda. Na początek możesz kupić woreczki do sterylizacji do mikrofali, jeśli masz. Mi się zepsuła jakiś czas temu, nie kupowaliśmy nowej, więc kupiłam sterylizator elektryczny.
Motyl12 lubi tę wiadomość
-
Leksa, właśnie nie dostaję...ewentualnie zdjęcie maluszka...w tym lux medzie chyba nie chce im się mierzyć
rosną te Wasze bobo a ja nawet nie wiem ile mój waży🙈nic, przycisnę doktorka🤭
Faktycznie zobaczę jak będzie szło mi kp, jak będę dokarmiać mm to wtedy kupię.
Asiulka mi tez już kilka razy zdarzyło się skasować przez anuluj lub następną stronę wcisnęłam😆24.4 do szpitala-to już tuż tuż))
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyAsiulka87 wrote:Hmm nie pamiętam czy któraś z dziewczyn które mają już dzieciaczki to miala cc ale jak tak to może macie jakieś sprawdzone rzeczy które Wam się mega przydały po porodzie? Pisałyście już o takich pomocnych rzeczach po porodzie sn a może przy cc warto mieć coś innego jeszcze?☺️
Asiulka, raczej nie ma większej różnicy. Może jeśli chodzi o pielęgnację rany, to stosowałam octenisept dwa razy dziennie i mylam szarym mydłem. Potem kupiłam jeszcze maść na bliznę, ale to już chyba po połogu. W sumie myślę, że jakbym jej nie stosowała, to efekt byłby chyba podobny.
W szpitalu piłam jeszcze Femaltiker na laktację. Wydaje mi się, że działał, ale nie wiem czy bardziej na cycki czy na głowęAna.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Motyl, mi lekarka w luxmed powiedziała że oni nie są w stanie zważyć dziecka, dlatego musiałam iść na osobna wizytę na usg biometryczne (tez w luxmed, ale trzeba się osobno umawiać do innego lekarza). Ta sama lekarka w medicover przy poprzedniej ciąży normalnie ważyła, więc raczej to nie kwestia lekarza tylko faktycznie te usg chyba są różne.
Motyl12 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Asiulka87 wrote:Hmm nie pamiętam czy któraś z dziewczyn które mają już dzieciaczki to miala cc ale jak tak to może macie jakieś sprawdzone rzeczy które Wam się mega przydały po porodzie? Pisałyście już o takich pomocnych rzeczach po porodzie sn a może przy cc warto mieć coś innego jeszcze?☺️
Dołączam się do pytania 😁😊Motyl12 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Motyl ja miałam zamiar kupić sterylizator i podgrzewacz w 1, ale nadarzyla sie okazja i mam
Sam podgrzewacz. Z tym wyparzaniem wystarczy pierwszy raz pogotować 5 min i potrzymać 5 min we wrzątku, później tylko potrzymać we wrzątku więc chyba zrezygnuje. Czajnik szybko zagrzeje wodę i gotowe:)
Asiulka87 ojejku to już tuż, tuż 🙈 nie dziwie się że dni Ci mega szybko mijają pewnie chcesz jak najwięcej sobie jeszcze ogarnąć 🙈
Moja lekarka kiedyś powiedziała, że jak nic nie mówi o szyjce to znaczy że jest ok 🤷♀️ Ostatnio też nic o niej nie mówiła tylko że zamknięta. Co rozumie, że dobrze👍 Ale ten wizyty co będzie mega się obawiam bo ostatnie tygodnie to niezły hardcore od rana do wieczora na nogach. Nogi stopy to mam tak opuchnięte że szkoda gadać. Dzisiaj nawet zauważyłam że skarpetki mi zostawiają ślady więc chyba zacznę chodzić bez...
aż nie do pomyślenia że z dnia na dzień człowiek stał się taki „słoniowaty” 🙈😂
Z tym „anuluj” to przerąbane znam ten ból 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 23:24
Motyl12, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Właśnie-femaltiker jeszcze miałam zamówić🤓dzisiaj 2staniki do karmienia kupiłam, długi kabel do ładowarki i chyba mogę już zamknąć walizkę do szpitala☺️
Ana.ta mi tez juz skarpetki od kilku dni zostawiają ślad wiec jak jest mi ciepło to je ściągam bo dziwnie mi się patrzy na te odciski nad kostką🤭Soleil, Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
nick nieaktualnyCzesc. My już w domu jesteśmy od wczoraj ale zmęczenie robi swoje.
Jestem po cc jedyne co potrzebne takiego innego niż do porodu normalnego to pasek od szlafroka taki dłuższy żeby przywiązać sobie przy łóżku i podciągnąć siebie bo naprawdę źle jest się podnieść z łóżka(bardzo boli).
Ciężka noc mieliśmy szczerze. Nie wiem czy to miejsce nowe czy jak. Pół nocy spał na mnie. Ale dobrze być już w domku.Malinka2021, Soleil, Vende, Leksa, Zosiek, Asiulka87, Klara_1985, 5ylwian, Megsi, Misiaa, Motyl12, Provitamina lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Ja też już po wizycie. Malutka waży 1970 i Pani Doktor stwierdziła, że trochę mało, powinna ważyć około 2200-2300g. Dzisiaj mam 33+4. Wizytę mam za dwa tygodnie. Jeśli przyrost będzie mały to możliwe, że zostawi mnie w szpitalu na obserwacji. Gigant się nie spodziewam, bo córka w terminie urodzona ważyła 2600, w pewnym momencie przestała prawidłowo przyrastać, ale mój ówczesny lekarz tego nie wychwycił. No nic, zobaczymy, trochę się zmartwiłam.
Tylko nic sie nie martw! Super, że lekarz zwrócił w razie co na to uwagę i przypilnuje Wasto jeszcze na szczęście nie jakis duże odchylenie od normy ❤️
Dziewczyny macie jakis patent na jedzenie posiłków? Ja myślałam już żeby sobie zrobić deske przywiazywana do szyi i żeby klasc se na nia talerz 😂 zartuje oczywiście ale pewnie by było latwiej jesc niż się co chwile nachylać nad zupą, czasami biore talerz w rękę i tak jem, żeby brzucha nie naciskać. Z dnia na dzień serio czuję się coraz bardziej słoniowata
Motyl oo jeszcze ładowarka!!! 😀 Musze przyczepic do walizki karteczkę czego brakuje 😝 ale chyba już tylko ciastek 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:14
Zosiek, Leksa, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Też myślalam nad karteczką co „dopakować” w ostatniej chwili 😂
miisiia najwazniejsze, że jestes juz w domu. Teraz będzie miejmy nadzieję spokojniej i wkońcu poznałaś swojego towarzysza brzuszkowego 😍
Ps. Ja wszystko spisuje na kartkach tak mi się wszystko zapomina, ostatnio nawet zostAwilam na noc klucz w drzwiach (brawo ja) 🤦♀️
A co do jedzenia często trzymam talerz w powietrzu 😂
Gorzej mam z ubieraniem słoniowatych butów. Nie dam rady na siedząco, a kucanie jest mega mega męczące. Jak ide do ogrodu to poprostu zadeptuje pięty 😬albo jak cieplej ubieram klapki 😂
Ja nie wiem jak i w czym w maju komunie obskocze😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:33
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
Dzień dobry 😁
Ale miałam do nadrobienia🙃
Klara nie martw się, może taki urok małej jak starszej córeczki, dobrze że lekarz to wychwycił i będzie pod kontrolą.😘
Vende ja myję wodą z delikatnym mydełkiem, tak samo wanienkę. Rzeczy z nowości pasuje jakoś trochę ogarnąć.
Soleil zrobiłaś mi z rana humor 🤣🤣🤣 mam ten sam problem, najpierw próbowałam kombinacje alpejskie bokiem, później taktyka talerza pod brodę. Nie idzie się pochylić bo młoda mnie skopie, nie lubi być gnieciona i koniec. Z zupą najgorzej, ale racja talerz pod brodę jakoś daje radę. Pociesza mnie jednak fakt, że dalej największy syfik po jedzeniu robi i tak mój 10latek, bo jedząc np kanapki macha nimi bujając w obłokach. 🤣
Ja kupiłam sterylizator z firmy avent do mikrofali. Gdzieś tam polecali, żeby nie stał dodatkowy mebel na blacie, a my mikrofali prawie nie używamy to będzie w niej sobie leżał.🤣
Miissia super, że już jesteście w domku. Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało.😘 Zazdroszczę, że już masz bąbelka 😊 🥰
Ja idę się dalej toczyć, coś na Święta może posprzątać. 🤣Soleil, Klara_1985, Ana.Ta, Motyl12 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dziękuję za podpowiedzi z tym ogarnianiem
Ja dostalam sterylizator ale szczerze poki co nawet go nie wyciagam. Jedna butelke to ja sobie wygotuje, wiecej poki co nie mam, nie wiem jak dziala to urządzenie wiec zostawiam je na później jak bede miala wieksza potrzebe.
Ja mam spisana liste co do dopakowania na ostatnia chwilękilka rzeczy na niej jest ale uważam, ze w nerwach moglabym o nich zapomnieć
Miissia, moze kwestia nowego miejsca. Uczcie sie siebie i poznawajciePowodzenia i dawaj znac jak bedzie chwila:)
Ja tez jestem team talerz pod brodę
Zaraz sie zabieram za ciasta na święta i salatkiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:50
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja dzisiaj stawiam na sprzątanie choć części domu, jutro za to pieczenie i gotowanie
Trzeba to przeżyć hihi
A i jeszcze mąż wymyślił że pasuje zrobić pisanki. 🙈 miłego dnia! 😘Leksa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnySolei, ja najczęściej jem na kanapie z miską pod brodą albo sobie talerz podpieram na brzuchu, inaczej prawie zawsze się ociapię. Ostatnio jeszcze zrobiłam sobie sama pedicure hybrydowy na stopach, ale co się musiałam nakombinować to moje. Mąż się ze mnie śmiał. Planuję jeszcze zrobić za miesiąc raz przed cc, ale wtedy to już będzie hardcore.
Miissia, pamiętam, że j a k wróciłam że szpitala z córką, to pierwsza noc była bardzo trudna. W szpitalu też działa się jeszcze na adrenalinie i mniej odczuwa sie zmęczenie. Wróciłam do domu, zobaczyłam własne łóżko i myślę: wreszcie się wyśpię. A tu guzik, młoda co chwilę płakała i się budziła. Dużo spokoju dla Was!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 09:18
Asiulka87, Soleil, Zosiek, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Klara robię tak samo. Czasami rozsiadę się jak królowa i staram sie jeść normalne bez nachylania ale zazwyczaj część ląduje na brzuchu 😬 więc podpieram talerz jak się da
Wow z pediciure zazdroszczę! Ja umówiłam się na po świętach, zawsze robię sama ale już nie dalabym rady. Mąż proponował ewentualnie pomoc w skróceniu paznokci 😅 ale podziękowałam.
Wy tutaj do ciast a u mnie w piątki poranna gimnastyka z maszynką do golenia 😀
my spędzami wielkanoc sami i raczej będzie mało świątecznie w tym roku. Na chwilę obecną Mamy żurek w słoiku i krolika w czekoladzie. Zrobię jakąś sałatkę, mąż ciasto czekoladowe, ponadziewamy jajeczka no i chyba tyle.
Spokojnych Świąt od razu Wam będę życzyć. Żeby nasze kurczaczki się nie wykluły podczas świąt, a później jak która sobie życzy 🐣🐤❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 09:37
Zosiek, Leksa, Klara_1985, Asiulka87, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka ja biore zamiast paska od szlafroka 2 bandaze elastyczne ktore przewiaze i bedzie wygodniej sie wstawac bo po cc wstanie to jest masakra,nie ma co ukrywac.. a tak to octenisept na rane, gerberki na wyproznienie sie bo napinanie sie jest mega bolesne..
Moja rada dla tych ktore beda mialy pierwszy raz cc...bedzie bolalo jak cholera ale nie chodzcie zgarbione, im wczesniej sie wyprostujecie tym szybciej dojdziecie do siebie, na sali pooperacyjnej nie podnoscie glowy bo z bolu Wam ja rowerwie no i jak tylko odzyskacie czucie to robcie kolka stopamiZosiek, Leksa, Asiulka87, Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hihi tak czytam wasze relacje z jedzenia różnych posiłków i nie potrafię sobie tego wyobrazić. To ja jeszcze jestem w miarę mobilna bo potrafię kucać, klękać, sama zakładam buty i skarpety jak siedzę 😜 dzieci też jakoś ubieram i zbieram po nich zabawki 😜 Może później mnie dopadnie ten ucisk w brzuchu, narazie jakoś daje rade 🙂
Kupiłam w smyku płyn do butelek i smoczków bezzapachowa. Zamierzam tym myć.
Miissia super ze jesteście już w domku. Zmęczenie w końcu musi nadejść, mam nadzieję że masz wsparcie w bliskich, choć wiem że maluszkowi mamy nikt nie zastąpi, więc gdy płaczę to trzeba działać.
Też muszę zrobić kartkę, co muszę wrzucić do torby w dniu porodu. Żeby tylko o wodzie nie zapomnieć bo to będzie osobno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 11:25
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Provitamina może pomysl o butelce filtrującej, ja od dawna używam brita, wygląda jak bidon (wcześniej miałam Taka zgrabniejsza ale mój wlał tam sobie plyn do chłodnicy
) i na prawdę jest praktyczna, ja spakowalam już do torby żeby nie zapomnieć i oddzielnie nowy filtr do niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 11:52
Provitamina, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ja też spakowałam bidon, i mała wodę też profilaktycznie wzięłam. Ale lista do dopakowania też jest. Niby kilka rzeczy i o telefonie pewnie nie zapomne, ale o dowodzie czy karcie ciąży mogłabym, a póki co są w użytku i nie mogę spakować.
Syn mi się dość mocno jednak rozchorowal, chyba wrócę trochę do magnezu bo nie mogę teraz urodzić. Najwyżej ta ciąże przenoszę. I święta u rodziców też odpadły, będziemy sami w domu. Właśnie farbuje odrosty, żeby w święta na tej mini sesji domowej jakoś wyglądać.
Ja jem przy malym stoliku na piłce. Tak mi wygodnie. Największy problem mam z jazda autem jako kierowca. Jakos ta pozycja mi wybitnie nie sprzyja i mimo że nie jeżdżę dłużej niż 5 minut to ciężko mi wysiedziec bo mam wrażenie że się mała wtedy nie mieści w moim brzuchu.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Mam też tą butelkę filtrującą, więc też mam zamiar zabrać 🙂 Dzięki za przypomnienie 😊 ale chociaż dwie małe butelki wody dodatkowo zabiorę na sam poród 🙂
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.