Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Vende to będziemy razem odliczać do wizyty
ja jeszcze 4 maja na 11:45 mam diabetolog także najgorsze będzie czekanie po południu do wizyty u pani gin 😁 ale pójdzie na nią ze mną mąż także jestem szczęśliwa z tego powodu 😊🥰
Pytam o ten magnez, bo u mnie anemia pełna para 🙉 branie żelaza nie bardzo pomaga, wyniki coraz gorsze, a do tego miałam badany magnez i tez wyszedł spory niedobór i jak brałam 2 tabletki dziennie tak od jutra 4.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa, ja brałam 8 dziennie przez 3 miesiace. Od poniedziałku odstawiłam i do wczoraj skurczy nie miałam ale w nocy i dzis mam coraz bardziej...
Vende, ja np na przewijak daje takie prześcieradełko, więc je wypralam w płynie dla dzieci, ale np łóżeczko mam materiałowe i póki co wypralam tylko obleczke materaca, a resztę planuje sama woda.
Ale myślę że takie twarde powierzchnie typu przewijak spokojnie można po prostu płynem dla dzieci umyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 17:51
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyKasjanna wrote:Klara, ale to po porodzie córki nie powiedzieli co mogło być przyczyną że tak zwolniła z wagą? 2600 to niezły wynik, ale jak się zapowiadała na większą...
W 37 tygodniu ważyła 2500, urodziłam w 40 tygodniu i ważyła 2600. Po prostu zatrzymała się waga. Mój lekarz wtedy na ostatnich wizytach nie sprawdzał wagi, więc wyszło przy porodzie. -
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Klara ja mam dzisiaj 33+2 i młody ma 2059g lekarze powiedzieli ze waga prawidlowa bo 32 percentyl... u Ciebie waga niewiele mniejsza..nie stresuj sie poza tym w widelkach się miesci wiec nie rozumiem czemu lekarz tak Ci powiedzial..
Właśnie sprawdzałam, że na granicy 10 percentyla, ale brzuszek o 9 dni mniejszy niż by wynikało z tygodnia ciąży i lekarka powiedziała, że trzeba obserwować pod kątem niewydolności łożyska.
-
Vende WŁaśnie też sie nad tym zastanawiałam, ale chyba poprostu to umyje jak wszystko co sprzątam 🤷♀️
Ale właśnie widzialam specjalne plyny dla maluszka.. może jak starczy czasu ogarnę.. na raazie muszę w przyszlym tyg poprać rożki, kokony i koce, pokrowce do wózka, bujaka i dam to do suszenia siostrze.
Jak to będzie czyste odetchne 😂
Moje pranie tylko na razie wyprane. Jutro zamierzam wybrać do szpitala i to choć poprasować/ zapakować. Przyszły tydzień reszta🙈
Dziś walczyłam z firankami także padam, padam, padam... ale wieczorem choć wyparze smoczki, butelke itp.
Dziewczyny na pewno wszystko dobrze się skończy- ale widzę, że wszystko Nas teraz może zaskoczyć... każdego dnia...
O losie - bądź dla Nas łaskawy 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 19:32
Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyVende wrote:Leksa, ja tez teraz 4 maja wizytuje ale o 14:) Pani doktor powiedziała, ze raczej powinnyśmy sie jeszcze spotkac haha
Ja magnez biore ze względu na skurcze. Nie mialam badanego.
Klara, ale jesli córka w terminie miala 2600 to teraz tez będzie dobrze wierze w to mocno. Dobrze ze masz kontrole za 2 tygodnie to zobaczysz. Ciekawe czy caly czas szla takim trybem czy teraz mniej przybrala? Jak bylo na poprzedniej wizycie?
Dzięki Vende, koło 30 tygodnia na usg 3-go trymestru jeszcze było prawidłowo. Gdzieś po drodze wzrost trochę przyhamował. Wielkoluda się nie spodziewałam. Oby tylko się bezpiecznie urodziła. Czekamy w takim razie na kruszynkę
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeksa wrote:Vende to będziemy razem odliczać do wizyty
ja jeszcze 4 maja na 11:45 mam diabetolog także najgorsze będzie czekanie po południu do wizyty u pani gin 😁 ale pójdzie na nią ze mną mąż także jestem szczęśliwa z tego powodu 😊🥰
Pytam o ten magnez, bo u mnie anemia pełna para 🙉 branie żelaza nie bardzo pomaga, wyniki coraz gorsze, a do tego miałam badany magnez i tez wyszedł spory niedobór i jak brałam 2 tabletki dziennie tak od jutra 4.
Leksa a zobacz w morfologii wskaźnik MCV. Mi ostatnio moja reumatolog mówiła, że jak jest podwyższony, to może być anemia z niedoboru witaminy B12 lub kwasu foliowego i na to suplementacja żelaza nie pomoże.
Ja biorę od początku ciąży asmag forte dwa razy dziennie i magnez mam na dolnej granicy normy, ale twardnien brzucha i skurczy w ogóle nie mam.
Leksa lubi tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Leksa a zobacz w morfologii wskaźnik MCV. Mi ostatnio moja reumatolog mówiła, że jak jest podwyższony, to może być anemia z niedoboru witaminy B12 lub kwasu foliowego i na to suplementacja żelaza nie pomoże.
Ja biorę od początku ciąży asmag forte dwa razy dziennie i magnez mam na dolnej granicy normy, ale twardnien brzucha i skurczy w ogóle nie mam.
Tak masz racje MCV mam podwyższone, ale przez to jest jakaś dziwna odmiana anemiia ze mutacje genu MTHRF mam wiec nie dziwi mnie to, ale resztę z płytkami krwi mam za niskie 🤦🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 20:35
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyLeksa wrote:Tak masz racje MCV mam podwyższone, ale przez to jest jakaś dziwna odmiana anemii
a ze mutacje genu MTHRF mam wiec nie dziwi mnie to, ale resztę z płytkami krwi mam za niskie 🤦🏼♀️
Ja kupiłam sobie witaminę B complex, taką z B12 w składzie i hemoglobina wróciła do normy hematokryt też. Płytki mam dalej za niskie, ale zawsze mialam na granicy normy. Tak już mam. W pierwszej ciąży pod koniec bardzo mi spadły.
-
Ja mam b complex i kwas foliowy w formie metylowanej i od jutra muszę znowu zacząć brać. Miałam odstawic, bo biorę ten tardyferon fol i tam to w składzie jest i dlatego kazała mi odstawic, ale jak odstawiłam to się pogorszyło.
Klara_1985 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Najgorzej jak wyniki lecą... ja od zawsze zmagałam się z anemią... teraz „odpukać”’wszystko było w normie.. ale na tą wizytę nie kazała mi robić morfologii- aż dziwne 🤷♀️ A nie chce mi się już dodatkowo jechać na badania... mam nadzieje, że jest ok.
Wy też już macie wrażenie że brzuszek obniżony?.... hmmm albo to tylko wrażenie....
Jejku jak mnie ta mała nisko kopie, aż „parzy” pęcherz / nie wiem jak to nazwać... bo skurcze to tak bardziej okresowe są no nie?...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta ja tez mam wrazenie ze brzuch troche opadl... zla jestem na siebie bo nie zapytalam o dlugosc szyjki na usg a pozniej bylo juz za pozno bo najpierw mialam usg a pozniei wizyte i podczas wizyty dowiedzialam sie tylko z badania ze szyjka skrocona ale jeszcze nie do porodu,delikatne rozwarcie...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Mój brzuszek też już się obniżył, drętwienie rąk coraz mocniejsze, ale jeszcze trochę musimy wytrzymać. Niby tez miałam wszystko poprane a tu paczkę ubranek dostałam-mlody będzie miał więcej ciuchów ode mnie🙈u mnie mój dr tylko 1x podał mi wagę dziecka więc nawet nie wiem czy dobrze przyrasra. Wizyty mam teraz co tydzień więc muszę go przycisnąć w nast tygodniu.Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Motyl, też mi się wydaje że mi się trochę obniżył, ale w sumie to nie jestem pewna.
Ja na razie nie kupuje, jak się okaże np. ze przejdę na mm albo po prostu dużo korzystam z butelek to wtedy może dokupię.Motyl12 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Motyl ja mam sterylizator w podgrzewaczu
kupilam Lovi z polecenia znajomych
Motyl12 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Boze jak te dni lecą mi ostatnio jak szalone😔
Myslalam ze bedzie mi się czas dłużył na wolnym a tu wręcz przeciwnie😐
Tak dużo pisałyście ze nie pamiętam co której mialam napisac🙈
Klara trzymam kciuki żeby malutka w najbliższym czasie przybrala na masie hehe ale nie ma się co stresować na zapas🙂wszystko się jeszcze moze pozmieniac🙂ja miałam mieć malutka kruszynke a na ostatniej wizycie okazało się że miala już ponad 2600g wiec tez szok przeżyłam i pytalam lekarza czy wszystko ok ze tak przybrała ale powiedzial ze jest w normie wiec tak🙂ja niby jestem wysoka i mój mąż też ale oboje jak się rodziliśmy to mieliśmy 3000g wiec Córeczka jak tak dalej pójdzie to na pewno będzie masywniejsza heh🙂gorsza sprawa ze kupilam dużo ubranek na 56 bo wlansie wydawało się ze bedzie malutka , dobrze że niedawno cos mnie podkusiło i dokupiłam troche na 62-68 🙂
Kurcze piszecie o tych cudownych kopniakach w brzuszkach a ja czasem się zastanawiam czy tylko mnie boli jak malutka atakuje moje narzady wszystkie po kolei?😅musi już buc silną istotką bo czasem naprawdę jestem w szoku co ona tam wyprawia☺️
Motyl ja mam ale od koleżanki i nie wiem czy będę nawet używać bo dużo miejsca zajmuje a ja w bloku mieszkam i nalo mam miejsca na blacie😋zobaczymy w praniu jak to bedzie🙂Motyl12, Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość
-
O matko napisalam drugą obszerną wiadomość i też mi się skasowala😣
W skrócie tez morfologie mam co badanie to gorszą ale lekarz mowi ze jeszcze moze byc🙂 w przyszłym tygodniu po świętach będę znowu robic i w piątek 22 kwietnia mam wizytę u mojego lekarza a 24 kwietnia ide do szpitala ( to ja która ma sobie polezec przed cesarka w razie w jakie 2 lub 3 tygodnie 😋) chociaż tak się zastanawiam hmm jak malutka tak przybiera na wadze to może będą chcieli wczesniej ta cesarkę zrobic🤔 ehh a ja nie jestem chyba jeszcze gotową psychicznie na to🙈
Z jednej strony marzy mi się mieć już malutką obok a z drugiej strasznie się boję ehh😏Motyl12, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Hmm nie pamiętam czy któraś z dziewczyn które mają już dzieciaczki to miala cc ale jak tak to może macie jakieś sprawdzone rzeczy które Wam się mega przydały po porodzie? Pisałyście już o takich pomocnych rzeczach po porodzie sn a może przy cc warto mieć coś innego jeszcze?☺️
Leksa lubi tę wiadomość