Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzien dobry. Juz po lekarzu, zaraz idę do pracy dać zwolnienie I jednak się pożegnać i zamknąć kilka spraw papierkowych. Ale tylko na pół dnia idę wiec szybko zleci.
A teraz wizyta. Mały waży 2600 no i cóż, ma wielka głowę 😳
Jest ułożony glowa w dół, gbs ujemny.
Szyjka miękka i gotowa do porodu, ilość wód w normie, ale się zmniejsza, łożysko osiągnęło swoją dojrzałość i od teraz będzie się starzec.
Na milion procent nie dotrwam do terminu, to są słowa mojej lekarki. Według niej w ciągu 2 tyg urodzę i mam się na to przygotować 😬
Dzisiaj jestem 34+3, a dziecko mierzy 35+5 mała słoninka z niego, a byłam taka pewna, że będę mieć kruszynkę.
Genetyka to jedno, ale objadanie się słodyczami zrobiło swoje chyba.
Na puchnięcie nóg poleciła mi masc na żylaki.
W każdym razie czekamy. Może jednak do donoszonej dotrwam, a jak nie to i tak mówiła, że mały jest gotowy i moje ciało również.
Zobaczymy 😀Malinka2021, Ana.Ta, 5ylwian, Zosiek, Soleil, Misiaa, Kasjanna, Leksa, Provitamina, Motyl12 lubią tę wiadomość
-
Kasjanna ja zabiorę ze dwa duze podklady, nie wiem po co ale może gdybym pozniej jakos krawila bedzie mi bardziej komfortowo 🤔
Megsi ojej, ale juz jesteś blisko spotkania 🙈 to dobrze, że dziś ostatni dzień w pracy 😎 bo na wolnym też na wszystko czasu zawsze za mało 😂 wielka głowa = wielki mózg hihi
Dobrze że za tydzień mam wizytę, bo też coś czuję że może być różnie z tym terminem 😬
Miałam dziś pisać o 3 w nocy takie miałam tany, tany. Ale jakie one były... ta moja „malutka” chyba się już nie mieści. Ucierpiało wszystko co mogło - każdy bok, żebra, pęcherz- impreza prawie 2 h i o 7 pobudka. Chyba żeby dać jeść 😂 Was też dzieci tak mocno tłuczą ? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 08:24
Leksa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Hmm, ja malych podkladow w ogole nie kupilam, ale macie racje zd by sie przydało miec. Po prostu jeden potne na mniejsze i tak mialam tak zrobić z tym co zostanie zeby miec do przewijania Malej na zewnatrz
.
Megsi, to tym bardziej odpoczywaj teraz ile możesz! Skoro moze byc tak, ze niewiele czasu zostalo... Bedzie dobrzeCo Ci jeszcze zostalo do przygotowania?
Ana.ta, u mnie czasem tez tak bywaAle nie umiem sie na to złościć nawet, bo to jest takie urocze uczucie... U mnie to zawsze jest wieczor tak 21-23, a później często startuje kolo 5 rano
. Między na szczęście zwykle spokojna
mam nadzieje, ze zostanie jej to po porodzie
To czekamy na informacje Misiaa!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 08:49
Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi duży chłopczyk 🥰 teraz jest czas dla Ciebie, trzymam kciuki, żeby te 2 tygodnie jeszcze wytrzymał. 😘
Ana.Ta u nas też mocno i boleśnie świruje, wcześniej kopała gdzie popadnie, teraz nie ma miejsca i po prostu czuje takie przepychanie, albo uderzenie. Czasami boli bardzo, ale jest to cudowne i będzie nam tego brakować po porodzie. Taką pustkę się czuje jakiś czas po. 😉 U nas w nocy nie wiem czy wojuje bo śpię, ale ostatnio ma swoje pory, rano, koło południa, popołudniu i wieczorem. Też zaczyna świrować jak rozmawiamy z mężem. 😁Malinka2021, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U Mnie też jak jemy obiad, czy kolacje zawsze rytualnie świruje. Jakby chciała powiedzieć „hej - ja też tu jestem” 😂
Gdzieś czytałam, że dzieci o wiele bardziej reagują na męskie głosy.
Macie racje zapewne będziemy za tym tęsknić 😇
Oby u Mnie nie pozostała ta 3 w nocy 😂 bo największe wojaże są od ok 20-22. I później 1-3 i nad ranem 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 09:07
Zosiek lubi tę wiadomość
Dziewczyny, czytałam że warto wziąć tantum rosa do szpitala na podmywania po porodzie. Może i tu było już wcześniej pisane, ale nie pamiętam. W każdym razie zapakuję 🙂
Ja np teraz sobie leżę jeszcze łóżku i oglądam spektakl wygibasów 😍😍 w nocy mnie nie budzi, ale prawie zawsze mocno śpię i może po prostu mnie to nie budzi 🙂Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Z tym mężem to u mnie tez cos w tym jest. Jak na poczatku jak mąż kladl rękę to przestawała sie ruszac tak teraz jak tylko mąż zagada czy dotknie brzucha to jest reakacja. Dzisiaj właśnie rano tak bylo, mąż wrocil po nocy z pracy, kladzie sie, reka na brzuch i wita sie z Mała a ona zasadziła takiego kopa, ze mnie prawie zgięło a on poczuł przez kołdre
.
Slyszalam o tym tantum rosa, nawet zamowilam... I okazalo sie ze zamówiłam sam irygator bez tego co sie rozpuszcza xD. Taka jestem dobra.musze jeszcze kupic.
Ana.Ta, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
O dobra podpowiedź - też zamówię.
Dziewczyny apropo łóżeczka materac mam taki wysoki że zostało po bokach od góry tylko 15 cm 🙈
To chyba za mało? Pewnie będę musiała ściagnąć męża, aby zniżył...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 09:37
Malinka2021 lubi tę wiadomość
Ja nie wiem bo my jeszcze nie zalozylismy łóżeczka
. Mąż sie nie kwapi jakos do tego
. Ale wydaje mi sie ze troche moze byc malo, ale niech nie wypowiedza bardziej doswiadczone mamy
Ja jeszcze słyszałam o roztworze z nadmanganianiu potasu chyba, ze tez moze byc pomocny w jakims atomizerze do ogarniania sie tam po porodzie. A na szkole rodzenia polecali po prostu wode i Octanisept dwa raazy dziennie. Ja mam jeszcze pianke gintex chyba sie nazywa do podmywania, bo tez podobno jest niezla. Tak sie szykuje na tego naturalsa a mala dalej sie nie chce odwrocic hahaMalinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Tantum rosa rzeczywiście się przydaje, miałam poprzednio. Teraz własnie kupiłam piankę ginexid dla odmiany, z myślą, że ją później wykorzystam. 🤣
Ana.Ta to jest chyba rzeczywiście trochę mało, teraz nie mam drewnianego łóżeczka, ale 1 poziom jest jakoś 25-30cm. Macie 3 poziomy regulacji czy więcej?Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Ja miałam tantum Rosa po poprzednim porodzie. Nie używałam. Teraz w jakimś filmiku na yt chyba Joanny Mróz, mówiła że już się tego nie używa, a w żadnym wypadku z irygatorem. Także ja nie kupuje, jakby się okazał potrzebny to w szpitalu na pewno powiedzą i ktoś mi dokupi.
Ana.Ta, 15 to brzmi bardzo mało. Dziwne masz to łóżeczko...
Moja mała nie reaguje na nic konkretnego, ani głosy, ani dotyk, ma swój nieprzewidywalny rytm...
A odnośnie świat, tak się tu rozpisywałam czy jechać czy nie jechać do rodziców, to mi się chyba problem sam rozwiąże, bo mlody w nocy dostał gorączkiAna.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende nadmanganian potasu używałam po pierwszym porodzie po nacięciu krocza, rana nie chciała się goić, ale to przez zle zszycie lekarza. Długa historia i bardzo zle wspominam pierwszy poród walsnie przez tego lekarza… wydaje mi się ze na zapas nie warto go kupować.
Megsi o jej 🥰 to już niedługo ❤️ Dobrze, ze już idziesz na zwolnienie. Teraz zwolnij troszkę tępo i porządnie się spakuj i przygotuj 😊
Ja czekam do lekarza. Odebrałam wyniki krwi od położnej i z wizyty na wizytę coraz gorsze są 🤦🏼♀️ Już napislam SMS do męża ze jego córcia to mala pijawka 🤪😅 byłam tez na wymazie gbs i nie zapytałam ile na wynik się czeka 😂 dopytam pani dr 😁😁
Misiaa czekamy za info od Ciebie co z ciśnieniemAna.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Kasjanna, ja nie planuje uzywac tego tantum rosa z tym irygatorem tylko tak do podmycia najwyzej. Ech, nie zazdroszczę choroby syna. Mam nadzieję, ze nic poważnego i sie nie zarazisz teraz na końcówce
Leksa, tego nadmanganianu mam 3 saszetki kupione, bo polozna polecala również przy okazji problemow skórnych u dzieciaczka, a kosztowalo to kilka złotych, wiec stwierdziłam ze moge miec. Jedna saszetke wezme do szpitala, ale nie rozrabiam na przyszłość tylko zobaczymy co mi tam powiedzą. Ja mam informacje ze na GBS czekamy od 4 do 9 dno roboczych (dostałam kod do sprawdzania wyniku na stronie i tak sie wyswietla
).
Zosiek, no wlasnie tez pomyślałam z tą pianką ze przyda sie na później jak co.
Ja na GBS czekałam 4 dni. Ale pewnie to zależy. Ja mam już wszystkie wyniki, przyszedł mi też odpis aktu ślubu odnośnie nazwiska dziecka, także jestem gotowa.
Dzis w nocy miałam skurcze i to nawet trochę bolesne, nie jak zwykle i już nawet zaczelam mierzyć czy nie są regularne, bo takie inne trochę były. Na szczęście przeszło, bo jechanie rodzić jak mlody chory nie byłoby moim marzeniem. Na razie coś go "bierze", ale nie jest źle, mam nadzieję że uda się to stlamsic w zarodku.Ana.Ta, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyJuz na szczęście mam wszystko gotowe na małego, jedziemy z mężem po pracy tylko kupić kosz na pranie i kilka spioszkow 56, bo jak się urodzi niedługo to dalej będzie wczesniakiem i mimo, że jest duży jak na ten tydzień to dalej jest maluszkiem. Torba spakowana, wracam do domu i zamieniam się w królowa, będę leżeć w pokoju pachnieć i czekać. No i sesje domowa musze zrobić, żeby mieć pamiątkę.
Zwłaszcza jak patrzę na takie piękne zdjęcie vende ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 11:21
Vende, Ana.Ta, Soleil, Zosiek, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość
-
Kasjanna, o co chodzi z tym nazwiskiem? Rozumiem, ze to jest potrzebne wtedy keidy rodzice maja rozne nazwiska tak? Bo zglupialam teraz
. W ogole z tego wszystkiego najbardziej przerazaja mnie te formalnosci...
Megsi, no to super, nic tylko czekać. Ja ostatnie dni zaczelam sie zastanawiac czy przy mojej Kruszynce to to 56 nie będzie za duze... Ale nie chce kupowac mniejszych jak moga sie nie przydac. Najwyzej mąż czy rodzice będą szukac czegos mniejszego jak sie okaże ze fakrycznie mamy taka malutka córeczke. Zwlaszcza ze wiekszosc tych 56 to mam z h&m a one podobno wychodza wieksze...
Ciesze sie ze zmotywowalam kogos do uwiecznienia tego czasu. Chociaż sama bylam najpierw do tego niechętna
.
Ja dzisiaj wymyśliłam sobie pranie kanapy, bo udalo mi sie pożyczyć od rodzinki tako odkurzacz piorący. Oczywiście czekam na męża az wstanie zeby mi pomogl bo boje sie juz takie rzeczy robic sama. Tylko teraz tak przeszlo mi przez mysl i mowie do Malutkiej zeby nie byla takim smieszkiem i zeby mi wody na tej kanapie nie odeszly jak bedzie juz wyprana, haha17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Co do tantum Rossa to mój szpital zaleca. Zresztą warto mieć w domu. Jak moja 4 latka miała infekcje intymną lub podrażnienia to stosowałam.
Ja jeszcze biorę ręczniki kąpielowe jednorazowe zamiast jednego dużego. Koleżanka doradziła mi ten patent. Są cienki a mimo to chłonne więc mam 10 szt. Jeszcze mi doradzała klapki jednorazowe ale kupiłam japonki za 20 zł w rossmanie więc potem je bez żalu wyrzucę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 11:53
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Vende wrote:Kasjanna, o co chodzi z tym nazwiskiem? Rozumiem, ze to jest potrzebne wtedy keidy rodzice maja rozne nazwiska tak? Bo zglupialam teraz
. W ogole z tego wszystkiego najbardziej przerazaja mnie te formalnosci...
Wyczytałam że dzieci można rejestrować online, taki plusik odnośnie formalności
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
Kasjanna zdrówka życzę dla synka.
Ja jak nie urodzę przez święta to będzie extra. Szykuje się „nalot teściów” z siostrą męża i jej córeczką- i to na nocleg. 🙈 no i odwiedziny u Mojej mamy, ale bliziutko. Także tak...
Z tym łóżeczkiem to dostaliśmy od siostry męża ale bez takich śróbek do regulacji, których nie dało się dokupić i stolarz nam musiał coś obciąć i przykręcić na sztywno. No i i okazało się że za wysoko... także zlecę mężowi żeby to obniżył swoją wkrętareczką.
Ja na sesje wykorzystam święta/ choć parę fotek ktoś nam cyknie. Ale taka sesja tylko Nasza też się musi odbyć 😇
Megsi super plan z tym leżeniem - zazdroszczę pozytywnie 💛 ja na razie przez tą przeprowadzkę dalej ogarniam zakamarki - a w międzyczasie pranie malutkiej - także oby dzieciątko siedziało sobie jeszcze miesiąc. W przyszłym tyg muszę jeszcze do położnej zadzwonić i wkoncu poogladac więcej szkoły rodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 12:17
Zosiek, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍