Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, to chyba normalne, ja też po każdym wstaniu najpierw odwiedzam toaletę. Potrafię sikać np przed i po prysznicu, gdzie nic nie pije i trwa to no nie wiem, 5 minut?
Na szczęście w nocy mnie nie goni. Już nam się te brzuchy pewnie powoli obniżają więc tym większy będzie nacisk.5ylwian, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Ja tez sikam caly czas i w dzien i w nocy, co godzine, półtorej. A jak gdzies wychodze z mężem i musze chodzic to najlepiej co pol godziny. Takze to chyba normalnie.
Zosiek, tez sie czuje coraz cięższa i tez pociągam tymi nogami. Duzo zależy od dnia u mnie. Jeszcze trocheZosiek, 5ylwian lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
O nieeeee napisałam komentarz i kliknęłam anuluj 😀
Dziewczyny może was dzieciaczki główką uciskaja ale u mnie mój mały to chyba nogi w pęcherz wpycha 😅 też latam co chwilę do wc, w dzień, w nocy. O tyle dobrze że jestem w stanie szybko zasnąć.
A z chodzeniem, staniem też mam problem od jakiegoś czasu. Jak muszę postać dłużej przy garach albo robi mi się ciężko to pod kuchenke np podstawiam krzesełko i opieram jedną nogę, albo siadam na chwilę 🤣 trochę mi to ulgi przynosi. Obiad i tak zazwyczaj robię na raty jak i np wyjmowanie rzeczy ze zmywarki. Trochę mnie to już męczy ale jeszcze chwila i mam nadzieję, że wrócę do sprawności😊
Na wielkanoc to chyba nic więcej poza sałatką warzywną nie zdołam zrobić 😅
Już za miesiąc o tej porze będzie nas jeszcze killa rozpakowanych 😍
Zosiek, 5ylwian, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Jak leżałam 2h pod rząd to ciśnienie przez chwilę miałam 123/73 a teraz jak wstałam coś zjeść to znowu 140/75.. wzięłam kolejny dopegyt..
Ja z chodzeniem mam już problem od jakiegoś czasu bo jestem niska abrzuch duży i mój środek ciężkości powoduje straszne wykrzywianie kręgosłupa ale inaczej nie dam rady iść...
A co do toalety to myślę że śmiało można ją nazwać moim kochankiem 🤣 jestem tak co chwilę... :pAsiulka87, 5ylwian, Zosiek lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Mam nadzieję, ze jakos dasz radę Misiaa do jutra. Trzymam kciuki, a jutro dawaj znac koniecznie
Dobra, pozwole sobie podrzucić moj maly smaczek z naszej domowej sesji
Soleil, Misiaa, Klara_1985, Megsi, 5ylwian, Provitamina, Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Malinka2021, miissia, Marmis, Motyl12 lubią tę wiadomość
Vende super zdjęcie! 😍
Vende lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Vende, super!!! Chyba mnie zmobilizowałas, muszę się ogarnąć i też sobie chociaż taka domowa sesje strzelić
Tylko chyba najpierw muszę sobie ufarbować włosy bo straszę siwizną i nie mogę na to patrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 20:36
Vende lubi tę wiadomość
Dziękuję
Ogolnie jestem bardzo zadowolona, ale to ujęcie to chyba moj ulubieniec
. Wystarczył telefon i troche chęci
chociaż malo nam brakło aby to znowu odlozyc na inny termin, ale obawialam sie ze moge juz nie zdążyć xD. W każdym razie polecam zeby potem nie zalowac
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Misiaa gratulacje i zdrowka dla Was!!!☺️
Z tym sikaniem to mam tak samo🙈 wydaje mi się ze ciagle tylko do tej toalety chodze😋dobrze ze w nocy to aż tak nie wygląda i szukam najczęściej raz czy dwa🙂
Vende śliczne zdjęcie ☺️
My też się zmobilizowaliśmy i niko ze ja niezbyt chcialam a bardziej naciskał mąż to zrobiliśmy sobie taką profesjonalna sesję i jestem z niej mega zadowolona😃 ale tak naprawdę wystarczy do tego telefonu i efekt tez moze byc boski a pamiątka zostanie na całe zycie☺️
Kasjanna ja właśnie dzisiaj bylam oststji raz już przed porodem ukryć wlasnie moją siwizne🙈
Ciekawe kiedy następnym razem uda mi się wyskoczyć do fryzjera hah ale zaopatrzyłam się już w szamponetki po których mam spokoj na jakieś 3 tygodnie wiec tak so ie będę pomagac po porodzie ( jak już dam radę sobie sama odrosty ogarnąć 😋 )
Misia mam nadzieję że ciśnienie Ci się ustabilizuje🙂Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Vende wyszło pięknie ❤️ to jedyna w swoim rodzaju pamiątka i każda ma swój urok czy to profesjonalna czy taka amatorska w zaciszu domowym 🙂
My zdecydowaliśmy się na profesjonalną, ale to dlatego że mamy fotografkę która nam cyklicznie robi fotki świąteczne. Poza tym u mnie dochodzi dwójka dzieci i mąż więc ciężko ich ustawić bez kłótni by to jakoś wyglądało 🙂
Ja nie mam takiego parcia na pęcherz. W nocy wstaje może dwa razy. W dzień chodzę normalnie, nawet dłuższe zakupy wchodzą w grę bez stresu o WC. Nie jest najgorzej choć ja tutaj jestem najmłodsza jeśli chodzi o termin 😊Starania od kwietnia 2020 roku
👫 OBOJE 35+
Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
DHEA-SO4: 281,60 ✅
FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
Drożność jajowodów ✅
Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK
3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży
Sierpień 2021r. IN VITRO
06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
-
Vende już więcej tak nie zrobie 🙈 jakie piękne zdjęcie! Przypomniałaś Mi że też muszę zagonić męża do wspólnej sesji. Bo naobiecywał aż wkońcu nie zdąrzy 😂 dobrze że ja mam chociaż jakieś swoje fotki 😇
Megsi wkoncu idziesz na wolne / aż cieszę się Twoim szczęściem 💛
Ja z sikaniem też masakra. W nocy się budzę ale czasem nie pójdę tylko dalej usnę i później to dopiero jest wyczyn wstać i doczołgać się do wc😂 Moja córka od kilku dni wieczorami ma z pęcherza trampoline także... 😂
Głodna jak nie sprzątam czy nie gotuje jestem cały czas. W brzuszku jakiś mały wysysacz hihi
Dziewczyny mam już wszystko do torby oprócz nieszczęsnych biustonoszy i lżejszego szlafroku bo mam w domu ale dlugi i gruby. Polecacie może jakiś sklep z tymi rzeczami?
Pakujecie jakieś inne ciuchy (oprócz wyjsciowych) dla siebie ? ... jakies getry itp... czy tam raczej w koszulach będziemy ? 🙈
I chyba do torby na porod zabieracie ręczniki i te wszystkie podpaski?...
W głównej tylko na wyjście ? 😬🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 21:48
Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
miisiia gratulacje ☺️ Ale cudowna wiadomość 💛 niech bobasek zdrowo rośnie 💛
Ps. Zrobiłam dziś 1 rundę prania dla małej. Cieszę się jak głupia, że powoli wychodzi to z kartonów 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 21:50
Soleil, Leksa, Megsi, Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
No, Ana.ta nie stresuj kobiet w ciąży wiecej
. Ja polecam h&m i rossmana jesli chodzi o staniki do karmienia. Szałowe nie sa ale wygodne, a to chyba najwazniejsze. Szlafrok ja mam cienki z bonprixu, ale to mysle ze znajdziesz wszędzie tak naprawde. Do szpitala zapakowałam na ten moment tylko koszule nocne z ubran, na wyjście przywiezie mi mąż najwyzej. Wydaje mi się ze w szpitalu i tak raczej chodzi sie w tych koszulach, ale niech mnie ktos poprawi jak sie myle. Ja w tej na porod mam tylko jeden recznik, klapki, koszule nocna, majtki siateczkowe, dwie podpaski poporodowe, wode, cos na przegryzke, pomadke i gumke do włosów. Dorzuce tam jeszcze ladowarke przy pakowaniu i chyba tyle, reszte mam w głównej torbie (ale ja mam i tak torbe w torbie
).
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Ana.Ta szlafrok lżejszy dorwalam kiedyś w biedronce na zakupach i jest milutki i dobry gatunkowo 😅 tylko jak na rozmiar S jest duży jak te koszule od doctor nap😂
Staniki do karmienia mam dwa, zamówiłam z Allegro. Nawet wstrzeliłam sie z rozmiarem także jestem zadowolona. 😊😊
Do szpitala nie biorę zadnych getrów itd na pobyt.Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende,cudne zdjęcie 🥰🥰🥰
Z pęcherzem nie mam większych problemów. W nocy wstaje 1 max 2 razy. W dzień też raczej jak wstaje z kanapy to muszę siusiu 😆PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny, a ja moze głupie pytanie, ale i tak zapytam
pierwsza część porodu jest się już bez bielizny, jak się chce skorzystać z piłek czy jakichś urządzeń na których się siada to powinnam podłożyć podkład? Spakowałam 1 ale taki duży, zastanawiam się czy może powinna mieć jakiś mniejszy?
Dzień dobry 😁
Vende śliczne zdjęcie 🥰 będzie super pamiątka 🙂
Ana.Ta ja kupowałam cienki szlafrok ze strony słodki sen, tam też zamawiałam koszule. Ale mają dużą dość rozmiarówkę, trzeba patrzeć na tabelkę.😉
Fajnie już coraz bliżej ogarnięcia wszystkiego dla malutkiej😘
Kasjanna też ostatnio miałam taką rozkminę, chyba pasuje chociaż ten mały podkład jeden zabrać. 😁Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰