Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia1111 wrote:Rozmawiałam, ale stwierdziła że na tym etapie jak się kłuję 4 razy dziennie to bez sensu 🤷♀️
No lepiej zrobić ogtt wcześniej, Bo często cukrzyca jest od początku ciąży, a większość się dowiaduje o tym w 24 tc kiedy to właśnie robi się ogtt według lekarzy
Dla mnie 4 razy to już by było wystarczająco żeby sensor fundacja, na dłużej by wystarczył. Nienawidzę mieć poklutych palców, wystarczy że brzuch mam cały skluty.nyna -
Jestem po wizycie 🙂 dzisiaj w 8tc. serduszko już mocniej biło 160/min. Fasolka ma 1.5 cm 🙂
Krwiak już jest minimalny 🙂
Za 4 tygodnie mam się umówić na prenatalne.
Nowa dr zrobiła dobre wrażenie 😊Majetta, Leon, nyna91, Olenkaa, krakowianka, madzix lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka2021 wrote:Jestem po wizycie 🙂 dzisiaj w 8tc. serduszko już mocniej biło 160/min. Fasolka ma 1.5 cm 🙂
Krwiak już jest minimalny 🙂
Za 4 tygodnie mam się umówić na prenatalne.
Nowa dr zrobiła dobre wrażenie 😊
Super wiadomościMalinka2021 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nyna91 wrote:O mały włos a bylybysmy razem w grupie. Miałam termin na 30 lipca ale lipcówki były takie do przodu ze wszystkim ze poszłam do sierpniowek i urodziłam 1 sierpnia 😅
To tylko potwierdza jaki ten świat mały :pnyna91 lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Zosia1111 wrote:Ja mam jeść niby co 3h, ale po 2h jestem już głodna i mogłabym jeść i jeść, więc mam odwrotnie niż Ty. Na siłę to chyba nie ma co, jeśli nie masz ochoty. Przyjdzie Ci ochota to będziesz jadła podwójnie, zobaczysz 😊nyna
-
nyna91 wrote:Ja mam super doświadczenie z takim czymś, tylko z sierpniowkami zalozylysmy prywatną zamknięta grupę bez możliwości dodawania kolejnych osób gadamy do dziś od 5lat
nyna91 lubi tę wiadomość
Tysia -
Hej dziewczyny, dołączę do Was, mam termin na 26.05.22, obecnie to mój 7tc plus 1, na usg byłam tydzień temu i było już serduszko, mini ludek miał 0.31 cm, następna wizyta 11.10 i nie mogę się doczekać, ciągle się boje żeby wszystko było ok, z moich objawow to mdłości mega, ale bez rzyganka jeszcze i niech tak pozostanie, piersi mi rosną w oczach i bolą na maksa, No i mogłabym spać, spać i spać… jem tylko makaron, frytki, bułki suche lub z szynka i sosy pomidorowe oraz pomidorówki mniam, a makaron to normalnie gotuje więcej i jem taki suchy, nie wiem czemu tak mi go brakuje codziennie, No i te frytki codziennie mcdonald po drodze, dieta naprawdę zdrowa, oczywiście jak mnie głód złapie to muszę zjeść natychmiast, inaczej od razu mi niedobrze na maksa.
Olenkaa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Malinka gratuluję i super ze lekarka zrobiła dobre wrażenie 😊
Ja chętnie do różnych grup będę dołączać bo jeszcze nie mam dzieci i nie wiem jak się je obsługuje 😂 to każda rada będzie na wagę złota❤️
Milkana witamy 😊Milkanana, Malinka2021 lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:Malinka gratuluję i super ze lekarka zrobiła dobre wrażenie 😊
Ja chętnie do różnych grup będę dołączać bo jeszcze nie mam dzieci i nie wiem jak się je obsługuje 😂 to każda rada będzie na wagę złota❤️
Milkana witamy 😊
Ja będę mieć trzecie a za każdym razem mam milion pytań o instrukcje obsługi także wiesz 😃Olenkaa lubi tę wiadomość
Tysia -
Czesc dziewczyny. Współczuję Wam serdecznie wymiotow. Ja mam czasami lekkie mdlosci, Ale przechodzą kiedy coś zjem. Nie mogę dopuścić do sytuacji kiedy jestem głodna. Samopoczucie ogólnie dobre chociaż nie mam czasu na analizy bo mam na stanie w domu dwoje chorych dzieci na antybiotykach i istny armagedon. Dostałam infekcji, bardzo mi doskwierala Ale na szczęście dostałam receptę od lekarza i już czuję ulgę po pierwszej tabletce. Plamienie ustalo, mam nadzieję że będzie dobrze
-
Cześć Dziewczyny. Kilka dni mnie nie było i teraz ciężko będzie mi Was nadrobić. Miałam trochę zawirowań w domu, złe samopoczucie ciążowe i totalny brak energii dalej mi towarzyszy, dodatkowo ktoś zhakował mi konto na facebooku i mailu i próbuję je jakoś odzyskać, chociaż marne szanse, a najgorsze, to w niedzielę dopadła mnie jakaś okropna infekcja intymna… Okropieństwo dokucza, swędzi. Miałam mieć wizytę u swojego lekarza 18.10. dopiero, Więc dziś szukałam wszędzie ratunku i trafiłam do innego doktora (de facto ojca tego mojego lekarza). Oczywiście prywatnie, bo na nfz się dostać to jakaś masakra. W jednej przychodni bardzo „miła” Pani rzuciła mi tylko, żebym sobie poszła do swojego lekarza, bo ona to mi ewentualnie może wizytę w listopadzie zaproponować, a w drugiej umówiłam się na czwartek, a dziś dostałam smsa, że z powodu przekroczenia jakichś limitów wizyt na nfz, muszą anulować moją wizytę… Do trzeciej przychodni nawet dodzwonić się nie da ;/ Także wylądowałam prywatnie i razem z receptą poszło prawie 300zł 😑 No ale cóż zdrowie i bezpieczeństwo Maluszka najważniejsze. Dostałam jakieś antybiotyki, maść i później probiotyki ;/ ehh nikomu nie życzę… Z dobrych wiadomości to dziś na wizycie widziałam swojego Fasolka i urósł o prawie centymetr w ciągu tygodnia! Ma 2,15cm. Serduszko bije, także wszystko ok.
Pozdrawiam Was 😘
-
Tysia :) wrote:Ja będę mieć trzecie a za każdym razem mam milion pytań o instrukcje obsługi także wiesz 😃
A jednak lepiej porozmawiać z mlodymi kobietami, bo mama też jakieś doświadczenie oczywiście ma, ale na pewno wieeeele się zmienilo przez 30 lat 😂
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Tysia :) wrote:Dziewczyny macie fb , co myślicie żeby bliżej porodu założyć taka prywatna zamknięta grupę na fb , tam jest prościej dodawać posty i pytać o cokolwiek , a będzie trochę tego , wiecie karmienie piersią itp 😂 ja jak rodzidzilam poprzedniego syna to właśnie z dziewczynami stad założyłysmy zamknięta grupę grudniowek i do dzisiaj tam się trzymamy , niektóre z nas nawet się widziały na żywo 😊 taka luźna propozycja , bo jak dzieci się urodzą to nikomu nie będzie chciało się wchodzić na forum co chwile i pisać a na fb jest łatwiej 😊
-
Hej dziewczyny, przesyłam Wam link do grupy, później trochę tam ogarnę, tylko odeśpię noc, bo spałam może ze 2h 😑
https://www.facebook.com/groups/603541887760430/?ref=shareAsiulka84, Tysia :) lubią tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Tysia :) wrote:My z dziewczynami z grudniowek tez mamy właśnie kontakt już 5 lat 😊 mega super sprawa , jak coś ktoś chciał się doradzić to pisał na grupie i albo ktoś wsparł w trudnej drodze kp albo coś doradził 😊
Tysia :) lubi tę wiadomość
nyna -
Kisielek wrote:Hej czy Wy tez tak macie ze każdy nieprzyjemny zapach, albo zapach który w danym komencie wydał wam się nieprzyjemny, powoduje u Was odruch wymiotny ? Dramat 🤢
Kiedy to mija? Wraz z pierwszym trymestrem?
-
O ja tez mam ostatnio odnośnie zapachów, i w mięsnym stałam w kolejce ostatnio a babka przede mną wątróbkę chciała i ta sprzedawczyni jej wybierała, mieszała ta ręka w tych wątrobach i musiałam wyjść bo normalnie odruch wymiotny na sam widok miałam
-
madzix wrote:Zastanawiam się czy odpuszczam sobie z racji tego że mam usprawiedliwienie ze mi wolno nie robić nic w tym stanie czy serio to jest tak że tej siły nie ma 😆
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam 🤭 I też się zastanawiam, czy sobie wmawiam ten brak siły, czy faktycznie jej nie mam 🤣
madzix lubi tę wiadomość