Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzix mam to samo niby mi się nie chce ale nie wiem czy poprostu z mojego typowego lenistwa czy z ciąży 😂 i wczoraj miałam takie mdłości cały dzień że ledwo zniosłam dzien w pracy..
Dziewczyny jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby byl bobek z serduszkiem, bo na ostatniej wizycie jeszcze nie było widać i mega się tym stresuje 😱madzix lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Najgorsze jest to czekanie od wizyty do wizyty 😁
Ja bym mogła mieć codziennie USG i cały czas oglądać fasolkę 😂
U mnie tak wolno pierwszy trymestr zawsze się ciągnie. Drugi się zacznie i jakoś będzie leciało , listopad później święta i nowy rokMalinka2021, madzix, Olenkaa lubią tę wiadomość
💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
U mnie dzisiaj pierwsza wizyta u nowego lekarza, mam wielką nadzieję, że wzbudzi moje zaufanie i będzie kompetentny.
Z objawów u mnie to mdłości, ale bez wymiotów, tzn kilka razy się zdarzyło ale doraźnie. Piersi czuje, ale nie są bardzo bolesne. Mam zawroty głowy, zwłaszcza jak wstaje.
Mam nadzieję, że dzisiaj usłyszę że krwiak i torbiel się zmniejszyły, a dzidziuś pięknie rośnie 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U mnie nic nowego, mdłości jak były, tak są, czasem sobie zwymiotuje, jestem zmeczona i senna. Czasem mam zaparcia i wzdęcia, czasem boli brzuch i plecy. Od soboty robię zastrzyki z insulina, cukier nie spada, więc muszę zwiększac codziennie dawkę, aż znajdę odpowiednią dla siebie.
Wizyta u ginka 12.10 a prenatalne 27.10, mam nadzieję, że na wtorkowej wizycie będzie wszytsko ok, nie lubię tej niepewnościnyna91 lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
U mnie nic się nie zmieniło w kwestii objawów , dalej mdłości , wymioty , bol piersi , czekam na drugi trymestr z utęsknieniem 😊 nie jestem w stanie nic jeść a najgorzej ze przed ciąża miałam anemie i to nie jest dla mnie dobre 😕 schudłam 5 kg i waga dalej leci w dół , dzisiaj ma dzwonić do mnie lekarz i może zmieni mi leki na wymioty .Tysia
-
Olenkaa wrote:Madzix mam to samo niby mi się nie chce ale nie wiem czy poprostu z mojego typowego lenistwa czy z ciąży 😂 i wczoraj miałam takie mdłości cały dzień że ledwo zniosłam dzien w pracy..
Dziewczyny jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby byl bobek z serduszkiem, bo na ostatniej wizycie jeszcze nie było widać i mega się tym stresuje 😱
Najgorsze to czekanie właśnie... Ja też bym mogła mieć codziennie USGOlenkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie fb , co myślicie żeby bliżej porodu założyć taka prywatna zamknięta grupę na fb , tam jest prościej dodawać posty i pytać o cokolwiek , a będzie trochę tego , wiecie karmienie piersią itp 😂 ja jak rodzidzilam poprzedniego syna to właśnie z dziewczynami stad założyłysmy zamknięta grupę grudniowek i do dzisiaj tam się trzymamy , niektóre z nas nawet się widziały na żywo 😊 taka luźna propozycja , bo jak dzieci się urodzą to nikomu nie będzie chciało się wchodzić na forum co chwile i pisać a na fb jest łatwiej 😊
Kloodziaa lubi tę wiadomość
Tysia -
Tysia :) wrote:Dziewczyny macie fb , co myślicie żeby bliżej porodu założyć taka prywatna zamknięta grupę na fb , tam jest prościej dodawać posty i pytać o cokolwiek , a będzie trochę tego , wiecie karmienie piersią itp 😂 ja jak rodzidzilam poprzedniego syna to właśnie z dziewczynami stad założyłysmy zamknięta grupę grudniowek i do dzisiaj tam się trzymamy , niektóre z nas nawet się widziały na żywo 😊 taka luźna propozycja , bo jak dzieci się urodzą to nikomu nie będzie chciało się wchodzić na forum co chwile i pisać a na fb jest łatwiej 😊
Jestem za, mogę utworzyć grupę 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
Zosia1111 wrote:Jestem za, mogę utworzyć grupę 😊
Ja tez mogę to zrobić , żaden problem tylko pytam czy są chętne osoby na takie coś , wiecie to będzie zamknięta grupa , tylko my i nikt więcej 😊 w sumie bez różnicy kto to utworzy 😃 możesz to być TyTysia -
Tysia :) wrote:Ja tez mogę to zrobić , żaden problem tylko pytam czy są chętne osoby na takie coś , wiecie to będzie zamknięta grupa , tylko my i nikt więcej 😊 w sumie bez różnicy kto to utworzy 😃 możesz to być Ty
Spoko, mi też jest wszystko jedno, kto utworzy 😊 jeśli będzie sporo chętnych to ma to sens 😊Tysia :) lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Zosia1111 wrote:Spoko, mi też jest wszystko jedno, kto utworzy 😊 jeśli będzie sporo chętnych to ma to sens 😊
To umówmy się ze Ty to zrobisz , bo ja mogę być spóźniona ze wszystkim tak jak na forum 😃 a dojdzie trzecie dziecko to różnie może być wiec oddaje to zadanie Tobie 😊Tysia -
Tysia :) wrote:To umówmy się ze Ty to zrobisz , bo ja mogę być spóźniona ze wszystkim tak jak na forum 😃 a dojdzie trzecie dziecko to różnie może być wiec oddaje to zadanie Tobie 😊
Ok, jeśli dziewczyny będą chętne, to utworze grupę i podeślę tutaj link 😊Tysia :) lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Tysia :) wrote:Dziewczyny macie fb , co myślicie żeby bliżej porodu założyć taka prywatna zamknięta grupę na fb , tam jest prościej dodawać posty i pytać o cokolwiek , a będzie trochę tego , wiecie karmienie piersią itp 😂 ja jak rodzidzilam poprzedniego syna to właśnie z dziewczynami stad założyłysmy zamknięta grupę grudniowek i do dzisiaj tam się trzymamy , niektóre z nas nawet się widziały na żywo 😊 taka luźna propozycja , bo jak dzieci się urodzą to nikomu nie będzie chciało się wchodzić na forum co chwile i pisać a na fb jest łatwiej 😊nyna
-
Zosia1111 wrote:U mnie nic nowego, mdłości jak były, tak są, czasem sobie zwymiotuje, jestem zmeczona i senna. Czasem mam zaparcia i wzdęcia, czasem boli brzuch i plecy. Od soboty robię zastrzyki z insulina, cukier nie spada, więc muszę zwiększac codziennie dawkę, aż znajdę odpowiednią dla siebie.
Wizyta u ginka 12.10 a prenatalne 27.10, mam nadzieję, że na wtorkowej wizycie będzie wszytsko ok, nie lubię tej niepewności
Ja się wczoraj poirytowalam na ginke bo nie kazała mi sprawdzać cukru przy kolejnych badaniach tylko dopiero jak będzie czas na ogtt. I tak sprawdzę, przed ciążą i dietą miałam cukry po 105-110, nie będę tyle czekać aż się rozwinie cukrzyca na całego.nyna -
madzix wrote:U mnie objawów jakby trochę mniej. Jednego dnia są, drugiego nie. Tylko siły ciągle brak i motywacji do czegokolwiek. Zastanawiam się czy odpuszczam sobie z racji tego że mam usprawiedliwienie ze mi wolno nie robić nic w tym stanie czy serio to jest tak że tej siły nie ma 😆 to trochę takie psychologiczne bo jak się zmusze to siły jakieś są 😆
Ja mam w czwartek wizytę i już nie mogę się doczekać. Najdłuższe 3 tygodnie czekania ..nyna -
Ja mam ostatnio bardzo kiepskie dni. Przez to jedzenie co 3h czuje się niewolnikiem jedzenia. Ciągle tylko mąż we mnie wciska jedzenie, dziś już się popłakałam jak jadłam drugie śniadanie. Początkowe zachcianki poszły w zapomnienie, teraz mam etap że wszystko jest obrzydliwe i nie ma nic co bym zjadła ze smakiem. Załamka...nyna
-
Tysia :) wrote:Dziewczyny macie fb , co myślicie żeby bliżej porodu założyć taka prywatna zamknięta grupę na fb , tam jest prościej dodawać posty i pytać o cokolwiek , a będzie trochę tego , wiecie karmienie piersią itp 😂 ja jak rodzidzilam poprzedniego syna to właśnie z dziewczynami stad założyłysmy zamknięta grupę grudniowek i do dzisiaj tam się trzymamy , niektóre z nas nawet się widziały na żywo 😊 taka luźna propozycja , bo jak dzieci się urodzą to nikomu nie będzie chciało się wchodzić na forum co chwile i pisać a na fb jest łatwiej 😊
Jestem za Jestem w takiej grupie dla lipcówek 2017 i mamy stały kontakt07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
nyna91 wrote:Strasznie współczuję Ci tej cukrzycy i sama pewnie niedługo dołączę. A rozmawiałaś z diabetologiem o tym sensorze?
Ja się wczoraj poirytowalam na ginke bo nie kazała mi sprawdzać cukru przy kolejnych badaniach tylko dopiero jak będzie czas na ogtt. I tak sprawdzę, przed ciążą i dietą miałam cukry po 105-110, nie będę tyle czekać aż się rozwinie cukrzyca na całego.
Rozmawiałam, ale stwierdziła że na tym etapie jak się kłuję 4 razy dziennie to bez sensu 🤷♀️
No lepiej zrobić ogtt wcześniej, Bo często cukrzyca jest od początku ciąży, a większość się dowiaduje o tym w 24 tc kiedy to właśnie robi się ogtt według lekarzy28.08 ⏸️ 10dpo
-
nyna91 wrote:Ja mam ostatnio bardzo kiepskie dni. Przez to jedzenie co 3h czuje się niewolnikiem jedzenia. Ciągle tylko mąż we mnie wciska jedzenie, dziś już się popłakałam jak jadłam drugie śniadanie. Początkowe zachcianki poszły w zapomnienie, teraz mam etap że wszystko jest obrzydliwe i nie ma nic co bym zjadła ze smakiem. Załamka...
Ja mam jeść niby co 3h, ale po 2h jestem już głodna i mogłabym jeść i jeść, więc mam odwrotnie niż Ty. Na siłę to chyba nie ma co, jeśli nie masz ochoty. Przyjdzie Ci ochota to będziesz jadła podwójnie, zobaczysz 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
Majetta wrote:Jestem za Jestem w takiej grupie dla lipcówek 2017 i mamy stały kontakt
Majetta lubi tę wiadomość
nyna