Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajaa30 wrote:Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra
Witaj w klubie, mam masakre na brodzie, pełno stanów zapalnych.. Jako nastolatka miałam też bardzo duży problem z cera ale leczenie pomogło a teraz.. Tylko maścia cynkową punktowo smaruje 🥴 czasem się cieszę że musimy chodzić w maskach to nie widać 😂
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Majetta wrote:Jaki lek dostałaś? Ja Atossa, lek dla ludzi podczas leczenia chemią i radioterapią... mąż przywiózł z godzinę temu i od razu wzięłam, od godziny nie mam wymiotów, zjadłam trochę paluszków i czekam na rozwój wydarzeń ale godzina bez wymiotów dzisiaj to dla mnie duuuuzo 🙈
Ja mieszkam w Irlandii wiec leki mogą być trochę inne ale nie wiem , ja dostałam cariban , powiem Ci ze wczoraj się lepiej czułam , na sam wieczór miałam mdłości ale do przeżycia , zobaczymy jak dzisiaj będzie 😊Tysia -
Bajaa30 wrote:Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra
Teściowa jak się dowiedziała o ciąży to dobrze mi się przyjrzała i powiedziała ze to pewnie będzie chłopiec 😂 -
Leon wrote:U mnie na razie wszyscy mi mówią, że będzie chyba dziewczynka. Że niby na twarzy widać bo się zaokrągliłam 😄 Ja byłam dziś na badaniach bo mam wizytę u endokrynologa niedługo. I poziom TSH mam 1,7. Jak uważacie? W normie się chyba mieści
U mnie po odstawieniu jodidu, tsh spadło z 1,5 na 0.6 jutro będę pytała dr czy to ok, dam znać. Teoretycznie obie mieścimy się w normie 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny 🙂. Można dołączyć do grona szczęśliwych majowych mamuś?
Mam już córkę, która w styczniu skończy 3 lata, objawy niemal identyczne jak w poprzedniej ciąży. Termin z om wypada na 07.05.2022 r. Byłam u lekarza bardzo wcześnie, bo w 4+2 tyg.- nic jeszcze nie było widać. Miałam mieć kolejną wizytę 30.09, jednak tak mnie rozłożyła choroba, że musiałam ją przełożyć i dopiero 11.10 podejrzę już nie kropka a Dzidusia po raz pierwszy. Z jednej strony mniej się stresuję niż w pierwszej ciąży, ale ta niepewność jest trudna do zniesienia. Wierzę jednak, że z maluszkiem jest wszystko w porządku i wytrzymam jeszcze ten tydzień 🙂.
Co do płci i oczekiwań - w pierwszej ciąży nastawiłam się na chłopca - jest dziewczynka (czego za nic w świecie bym nie zmieniła ❤️), natomiast w tej ciąży przeczuwam kolejną dziewczynkę 🙂. Zresztą chyba wszechświat daje mi znaki, ponieważ ostatnia wizyta miała odbyć się w Dzień Chłopaka, ale nie doszła do skutku, kolejną wizytę mam w Międzynarodowy Dzień Dziewcząt 😁. Także zobaczymy czy rzeczywiście będzie kolejna dziewczynka 🙂.
Pozdrawiam wszystkie mamusie ❤️.Olenkaa, Malinka2021, Majetta, miissia, Asiulka84, nyna91, Leon lubią tę wiadomość
👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
-
Ja prenatalne mam 22/10, a 12/10 konsultacje z lekarzem prowadzącym.
Od wczoraj jestem na L4 przez mdłości i wymioty, do pracy wrócę chyba pod koniec października, mdłości powinny już ustąpić🙈07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Hej! Ja byłam wczoraj na wizycie, dzidziuś rośnie i ma się dobrze. Ma już prawie 2.5cm. na USG widać raczki, nóżki a nawet nosek. Niesamowite ❤️
Duphaston mam zmniejszony do 2x1 co do niskiego TSH (0.34) jodu brać nie kazała, skontrolować przed następna wizyta za miesiąc.
Też mam już prenatalne umówione na 28.10. Nie mogę się doczekaćMaryAnn lubi tę wiadomość
nyna -
Cześć dziewczyny. Fajnie że już macie ustalone wizyty prenatalne. Ja dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie u mojej doktor będę wiedziała co i jak. Nie mogę się doczekać USG. Ogólnie samopoczucie jest ok jedynie co mnie męczy w tej ciąży to okropnie bóle głowy i trądzik. Brodawki bolą a cycki już mi tak urosły że muszę zainwestować w jakieś wygodne staniki💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
U mnie z objawów niezmiennie mdłości, wymioty, bóle głowy, bolesne piersi, senność, brak siły.
Tabletki, które dostałam wolę stosować w wyjątkowych sytuacjach - jak np jutro, mam iść na podkręcanie aparatu na zęby i nie wiem jak to zniosę...07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
U mnie objawów jakby trochę mniej. Jednego dnia są, drugiego nie. Tylko siły ciągle brak i motywacji do czegokolwiek. Zastanawiam się czy odpuszczam sobie z racji tego że mam usprawiedliwienie ze mi wolno nie robić nic w tym stanie czy serio to jest tak że tej siły nie ma 😆 to trochę takie psychologiczne bo jak się zmusze to siły jakieś są 😆
Ja mam w czwartek wizytę i już nie mogę się doczekać. Najdłuższe 3 tygodnie czekania ..Olenkaa, krakowianka lubią tę wiadomość