X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra

Witaj w klubie, mam masakre na brodzie, pełno stanów zapalnych.. Jako nastolatka miałam też bardzo duży problem z cera ale leczenie pomogło a teraz.. Tylko maścia cynkową punktowo smaruje 🥴 czasem się cieszę że musimy chodzić w maskach to nie widać 😂

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Jaki lek dostałaś? Ja Atossa, lek dla ludzi podczas leczenia chemią i radioterapią... mąż przywiózł z godzinę temu i od razu wzięłam, od godziny nie mam wymiotów, zjadłam trochę paluszków i czekam na rozwój wydarzeń ale godzina bez wymiotów dzisiaj to dla mnie duuuuzo 🙈

Ja mieszkam w Irlandii wiec leki mogą być trochę inne ale nie wiem , ja dostałam cariban , powiem Ci ze wczoraj się lepiej czułam , na sam wieczór miałam mdłości ale do przeżycia , zobaczymy jak dzisiaj będzie 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra
    Ja jak narazie obserwuje poprawę cery, praktycznie zero wyprysków 😁
    Teściowa jak się dowiedziała o ciąży to dobrze mi się przyjrzała i powiedziała ze to pewnie będzie chłopiec 😂

• Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie każdy mówi że promenieje😆 robiłam badania. Oczywiście mało co się znam na nich ale wujek google mówi że MCV i MCH obniżone to prawdopodobnie anemia. Zobaczymy co mi gin powie na wizycie.

3jgxdqk3348m169c.png
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie wszyscy mi mówią, że będzie chyba dziewczynka. Że niby na twarzy widać bo się zaokrągliłam 😄 Ja byłam dziś na badaniach bo mam wizytę u endokrynologa niedługo. I poziom TSH mam 1,7. Jak uważacie? W normie się chyba mieści

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    U mnie na razie wszyscy mi mówią, że będzie chyba dziewczynka. Że niby na twarzy widać bo się zaokrągliłam 😄 Ja byłam dziś na badaniach bo mam wizytę u endokrynologa niedługo. I poziom TSH mam 1,7. Jak uważacie? W normie się chyba mieści

U mnie po odstawieniu jodidu, tsh spadło z 1,5 na 0.6 jutro będę pytała dr czy to ok, dam znać. Teoretycznie obie mieścimy się w normie 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. Jestem cała w krostach ostatnio 😂 wyglądam jak w gimnazjum 😂

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapisałam się na prenatalne na 29.10 także już niedługo :)

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek a prenatalne 13

• MaryAnn Koleżanka

Wysłany: 4 października 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🙂. Można dołączyć do grona szczęśliwych majowych mamuś?
    Mam już córkę, która w styczniu skończy 3 lata, objawy niemal identyczne jak w poprzedniej ciąży. Termin z om wypada na 07.05.2022 r. Byłam u lekarza bardzo wcześnie, bo w 4+2 tyg.- nic jeszcze nie było widać. Miałam mieć kolejną wizytę 30.09, jednak tak mnie rozłożyła choroba, że musiałam ją przełożyć i dopiero 11.10 podejrzę już nie kropka a Dzidusia po raz pierwszy. Z jednej strony mniej się stresuję niż w pierwszej ciąży, ale ta niepewność jest trudna do zniesienia. Wierzę jednak, że z maluszkiem jest wszystko w porządku i wytrzymam jeszcze ten tydzień 🙂.
    Co do płci i oczekiwań - w pierwszej ciąży nastawiłam się na chłopca - jest dziewczynka (czego za nic w świecie bym nie zmieniła ❤️), natomiast w tej ciąży przeczuwam kolejną dziewczynkę 🙂. Zresztą chyba wszechświat daje mi znaki, ponieważ ostatnia wizyta miała odbyć się w Dzień Chłopaka, ale nie doszła do skutku, kolejną wizytę mam w Międzynarodowy Dzień Dziewcząt 😁. Także zobaczymy czy rzeczywiście będzie kolejna dziewczynka 🙂.
    Pozdrawiam wszystkie mamusie ❤️.

Olenkaa, Malinka2021, Majetta, miissia, Asiulka84, nyna91, Leon lubią tę wiadomość

👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    I zapisałam się na prenatalne na 29.10 także już niedługo :)

Ja tez mam już termin na prenatalne , na 23 październik a 13 października mam usg w szpitalu także to już w przyszłym tygodniu 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 22/10, a 12/10 konsultacje z lekarzem prowadzącym.
    Od wczoraj jestem na L4 przez mdłości i wymioty, do pracy wrócę chyba pod koniec października, mdłości powinny już ustąpić🙈

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja byłam wczoraj na wizycie, dzidziuś rośnie i ma się dobrze. Ma już prawie 2.5cm. na USG widać raczki, nóżki a nawet nosek. Niesamowite ❤️
    Duphaston mam zmniejszony do 2x1 ;) co do niskiego TSH (0.34) jodu brać nie kazała, skontrolować przed następna wizyta za miesiąc.
    Też mam już prenatalne umówione na 28.10. Nie mogę się doczekać :)

MaryAnn lubi tę wiadomość

nyna
  • krakowianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Ja prenatalne mam 22/10

Ja też mam prenatalne 22.10 🙂

Majetta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa brzuch tylko. Żadnych innych oznak. Mam dziwne przeczucia.

3jgxdqk3348m169c.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, piszecie o objawach, a ja totalnie nic oprócz trądziku 😂 tak jak i w pierwszej ciąży, chyba taki mój urok

Bajaa30 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Bajaa30 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Fajnie że już macie ustalone wizyty prenatalne. Ja dopiero w przyszłym tygodniu po wizycie u mojej doktor będę wiedziała co i jak. Nie mogę się doczekać USG. Ogólnie samopoczucie jest ok jedynie co mnie męczy w tej ciąży to okropnie bóle głowy i trądzik. Brodawki bolą a cycki już mi tak urosły że muszę zainwestować w jakieś wygodne staniki

💔 2014 - Amelka 19 tc
    ❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)

0d1yskjoxa6iqnv2.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów niezmiennie mdłości, wymioty, bóle głowy, bolesne piersi, senność, brak siły.
    Tabletki, które dostałam wolę stosować w wyjątkowych sytuacjach - jak np jutro, mam iść na podkręcanie aparatu na zęby i nie wiem jak to zniosę...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z powodu mdłości przełożyłam wizytę u dentysty na przyszły miesiąc bo coś czuje że to mogłoby się źle skończyć 😅

• madzix Koleżanka

Wysłany: 5 października 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów jakby trochę mniej. Jednego dnia są, drugiego nie. Tylko siły ciągle brak i motywacji do czegokolwiek. Zastanawiam się czy odpuszczam sobie z racji tego że mam usprawiedliwienie ze mi wolno nie robić nic w tym stanie czy serio to jest tak że tej siły nie ma 😆 to trochę takie psychologiczne bo jak się zmusze to siły jakieś są 😆
    Ja mam w czwartek wizytę i już nie mogę się doczekać. Najdłuższe 3 tygodnie czekania ..

Olenkaa, krakowianka lubią tę wiadomość

w57v3e3kp17ks3s5.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ