Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pije głównie wodę niegazowana, jedna kawę dziennie i jak nigdy nie miałam ochoty na herbatę i jej nie piłam, tak teraz wymyślam mężowi, żeby kupił mi różne smaki 😂
Olenkaa lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
nyna91 wrote:Z pierwszej kropli i wyciśnięty na siłę zawsze będzie wyższy niż z drugiej i delikatnego wypływu. Bierz to pod uwagę. Te cukry z palca są mega niemiarodajne, ja rozważam zakup sensora na czas ciąży. To jest koszt ale jaka wygoda.
Mierzylam dzisiaj z drugiej kropli, ale chyba u mnie to bez znaczenia, bo i tak był 96 😑28.08 ⏸️ 10dpo
-
Ja piję wodę oraz zimną colę z cytryną oraz sok jabłkowy. Przed ciążą piłam ze dwie kawy i mnóstwo herbaty a teraz na samą myśl o kawie mnie telepie a herbata również nie wchodzi
Wczoraj czułam się słabo w sennie zmęczenia ale przeleżałam prawie cały dzień i było znośnie ale o 17 tak mnie sięknęły mdłośći, że masakra. Dzisiaj rano nawet znośnie, przyjechałam do biura, mam do odbębnienia jedno ważne spotkanie, potem z szefem i się urywam po 14.
Jutro wizyta i mam momenty kiedy jestem mega spokojna, co ma być to będzie, jestem otwarta na los a czasem mam jakiś zjazd i najczarniwjsz myśli yh.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Dziewczyny, boli mnie podbrzusze, czuję się jakby złapał mnie taki skurcz i nie chciał puścić, mam uczucie za przeproszeniem jakbym chciała puścić bąka, a nie mogła i przy tym boli podbrzusze. Czy też tak macie? Trochę się tym martwię, nie mam plamień ani nic, ale nie mogę normalnie stanąć wyprostowana bo kłuje... Rano normalnie nudności i delikatne 🤮28.08 ⏸️ 10dpo
-
Madzix i Nyna, chciałam Was zapytać o Wasze plamienia. Jaki mają kolor, częstotliwość i intensywność? Ja już nie wiem sama co robić i myśleć. Szukałam jakiegoś innego ginekologa, ale dziś ani przez weekend się nie złapie nigdzie. Zrohiman dziś bete, w razie czego powtórzę w poniedziałek. Denerwują mnie te plamienia bardzo. Nie wiem co mam myśleć zupełnie. Tym bardziej że u mnie jakoś takich objawów brak, wczoraj parę razy delikatnie mnie mdlilo tylko, z tym że moja pierwsza ciąża była bezpbjawowa, A druga dopiero ok 8-9 tygodnia przyniosła mdłości niezbyt mocne.
-
Kisielek wrote:Nad ranem wymioty, od rana mdłości , ledwo zjadłam sniadanie 🤢
Ciężki żywot w pracy przy takich dolegliwościach 🤭
Siły dla Ciebie!nyna -
Zosia1111 wrote:Dziewczyny, boli mnie podbrzusze, czuję się jakby złapał mnie taki skurcz i nie chciał puścić, mam uczucie za przeproszeniem jakbym chciała puścić bąka, a nie mogła i przy tym boli podbrzusze. Czy też tak macie? Trochę się tym martwię, nie mam plamień ani nic, ale nie mogę normalnie stanąć wyprostowana bo kłuje... Rano normalnie nudności i delikatne 🤮nyna
-
katwie27 wrote:Madzix i Nyna, chciałam Was zapytać o Wasze plamienia. Jaki mają kolor, częstotliwość i intensywność? Ja już nie wiem sama co robić i myśleć. Szukałam jakiegoś innego ginekologa, ale dziś ani przez weekend się nie złapie nigdzie. Zrohiman dziś bete, w razie czego powtórzę w poniedziałek. Denerwują mnie te plamienia bardzo. Nie wiem co mam myśleć zupełnie. Tym bardziej że u mnie jakoś takich objawów brak, wczoraj parę razy delikatnie mnie mdlilo tylko, z tym że moja pierwsza ciąża była bezpbjawowa, A druga dopiero ok 8-9 tygodnia przyniosła mdłości niezbyt mocne.
Szukaj innego lekarza jak się niepokoisz. A Twoje plamienie jaki ma kolor?nyna -
nyna91 wrote:Miałam wczoraj tak samo. Tak mnie uciskalo i kłuło w brzuchu że nie mogłam się ruszyć. Ale to moja wina bo najadłam się kapusty... Może zjadłaś coś wzdymajacego?
Jedyne co jem od wczoraj to kanapki z Wedlina i ogórkiem kiszonym, nic więcej nie wchodzi 😑28.08 ⏸️ 10dpo
-
katwie27 wrote:Madzix i Nyna, chciałam Was zapytać o Wasze plamienia. Jaki mają kolor, częstotliwość i intensywność? Ja już nie wiem sama co robić i myśleć. Szukałam jakiegoś innego ginekologa, ale dziś ani przez weekend się nie złapie nigdzie. Zrohiman dziś bete, w razie czego powtórzę w poniedziałek. Denerwują mnie te plamienia bardzo. Nie wiem co mam myśleć zupełnie. Tym bardziej że u mnie jakoś takich objawów brak, wczoraj parę razy delikatnie mnie mdlilo tylko, z tym że moja pierwsza ciąża była bezpbjawowa, A druga dopiero ok 8-9 tygodnia przyniosła mdłości niezbyt mocne.
-
Dziewczyny któraś z Was przy prenatalnych będzie robiła test PAPA ?
Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
Bajaa30 wrote:Dziewczyny któraś z Was przy prenatalnych będzie robiła test PAPA ?
Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.
Ja nie robie z tego względu że to tylko statystyka i nic to nie wniesie do mojego życia, i np. jak będzie prawdopodobieństwo 1:200 to i tak nie masz pewności czy dziecko się urodzi zdrowe czy chore, więc dla mnie to strata kasy i szkoda nerwów, są inne testy, które dają pewność, a tu są tylko liczby. W pierwszej ciąży robiłam, a teraz uważam że to było zbędne 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
Bajaa30 wrote:Dziewczyny któraś z Was przy prenatalnych będzie robiła test PAPA ?
Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 15:49
nyna -
Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję. -
Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Jest dzisiuś na USG i serduszko. Moja torbiel też nie rośnie a nawet jest lekko mniejsza. Ale lekarz do następnej wizyty 29.10 zalecił odstawić duphaston. Strasznie się cieszę 🥰 Ale wracam do domu z mdłościami i bólem głowy 🤦
nyna91, Malinka2021, Olenkaa, Asiulka84, Bajaa30 lubią tę wiadomość
-
Leon wrote:Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Jest dzisiuś na USG i serduszko. Moja torbiel też nie rośnie a nawet jest lekko mniejsza. Ale lekarz do następnej wizyty 29.10 zalecił odstawić duphaston. Strasznie się cieszę 🥰 Ale wracam do domu z mdłościami i bólem głowy 🤦nyna
-
Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.
A ja będę robiła (mimo, że zrobię też nifty) bo ona daje obraz łożyska i czy może być wcześniejsze zahamowanie wzrostu płodu itp
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔