X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Bajaa30 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję lemoniadę tak kwaśną aż buzię wykręca 😂 nic nie poradzę ciągnie mnie do kwaśnego jak cholera.

Olenkaa lubi tę wiadomość

💔 2014 - Amelka 19 tc
    ❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)

0d1yskjoxa6iqnv2.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije głównie wodę niegazowana, jedna kawę dziennie i jak nigdy nie miałam ochoty na herbatę i jej nie piłam, tak teraz wymyślam mężowi, żeby kupił mi różne smaki 😂

Olenkaa lubi tę wiadomość

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Z pierwszej kropli i wyciśnięty na siłę zawsze będzie wyższy niż z drugiej i delikatnego wypływu. Bierz to pod uwagę. Te cukry z palca są mega niemiarodajne, ja rozważam zakup sensora na czas ciąży. To jest koszt ale jaka wygoda.

Mierzylam dzisiaj z drugiej kropli, ale chyba u mnie to bez znaczenia, bo i tak był 96 😑

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nad ranem wymioty, od rana mdłości , ledwo zjadłam sniadanie 🤢
    Ciężki żywot w pracy przy takich dolegliwościach 🤭

• Majetta Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję wodę oraz zimną colę z cytryną oraz sok jabłkowy. Przed ciążą piłam ze dwie kawy i mnóstwo herbaty a teraz na samą myśl o kawie mnie telepie a herbata również nie wchodzi :/
    Wczoraj czułam się słabo w sennie zmęczenia ale przeleżałam prawie cały dzień i było znośnie ale o 17 tak mnie sięknęły mdłośći, że masakra. Dzisiaj rano nawet znośnie, przyjechałam do biura, mam do odbębnienia jedno ważne spotkanie, potem z szefem i się urywam po 14.

Jutro wizyta i mam momenty kiedy jestem mega spokojna, co ma być to będzie, jestem otwarta na los a czasem mam jakiś zjazd i najczarniwjsz myśli yh.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boli mnie podbrzusze, czuję się jakby złapał mnie taki skurcz i nie chciał puścić, mam uczucie za przeproszeniem jakbym chciała puścić bąka, a nie mogła i przy tym boli podbrzusze. Czy też tak macie? Trochę się tym martwię, nie mam plamień ani nic, ale nie mogę normalnie stanąć wyprostowana bo kłuje... Rano normalnie nudności i delikatne 🤮

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix i Nyna, chciałam Was zapytać o Wasze plamienia. Jaki mają kolor, częstotliwość i intensywność? Ja już nie wiem sama co robić i myśleć. Szukałam jakiegoś innego ginekologa, ale dziś ani przez weekend się nie złapie nigdzie. Zrohiman dziś bete, w razie czego powtórzę w poniedziałek. Denerwują mnie te plamienia bardzo. Nie wiem co mam myśleć zupełnie. Tym bardziej że u mnie jakoś takich objawów brak, wczoraj parę razy delikatnie mnie mdlilo tylko, z tym że moja pierwsza ciąża była bezpbjawowa, A druga dopiero ok 8-9 tygodnia przyniosła mdłości niezbyt mocne.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Mierzylam dzisiaj z drugiej kropli, ale chyba u mnie to bez znaczenia, bo i tak był 96 😑
    Przykro mi.😔 U mnie była różnica o kilka jednostek kilkukrotnie. Sama w to nie wierzyłam

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisielek wrote:
    Nad ranem wymioty, od rana mdłości , ledwo zjadłam sniadanie 🤢
    Ciężki żywot w pracy przy takich dolegliwościach 🤭
    U mnie też ciężka noc. Od 2 mdłości, przed 4 zjadłam lodowatego banana to mi ulżyło ale mąż najpierw chrapał, przed 6 wstawał do pracy i po 7 wstał syn. Głowa pęka, jestem nieprzytomna. 😵
    Siły dla Ciebie!

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Dziewczyny, boli mnie podbrzusze, czuję się jakby złapał mnie taki skurcz i nie chciał puścić, mam uczucie za przeproszeniem jakbym chciała puścić bąka, a nie mogła i przy tym boli podbrzusze. Czy też tak macie? Trochę się tym martwię, nie mam plamień ani nic, ale nie mogę normalnie stanąć wyprostowana bo kłuje... Rano normalnie nudności i delikatne 🤮
    Miałam wczoraj tak samo. Tak mnie uciskalo i kłuło w brzuchu że nie mogłam się ruszyć. Ale to moja wina bo najadłam się kapusty... Może zjadłaś coś wzdymajacego?

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Madzix i Nyna, chciałam Was zapytać o Wasze plamienia. Jaki mają kolor, częstotliwość i intensywność? Ja już nie wiem sama co robić i myśleć. Szukałam jakiegoś innego ginekologa, ale dziś ani przez weekend się nie złapie nigdzie. Zrohiman dziś bete, w razie czego powtórzę w poniedziałek. Denerwują mnie te plamienia bardzo. Nie wiem co mam myśleć zupełnie. Tym bardziej że u mnie jakoś takich objawów brak, wczoraj parę razy delikatnie mnie mdlilo tylko, z tym że moja pierwsza ciąża była bezpbjawowa, A druga dopiero ok 8-9 tygodnia przyniosła mdłości niezbyt mocne.
    Ja z reguły delikatnie i brązowo plamie. Taki bardziej podbarwiony śluz. Jak nie ma to nie ma a jak zacznę plamić to wieczorem i rano też. I później spokój kilka dni. Czasem mnie przy tym boli brzuch. Ostatnio plamilam w poniedziałek i to tak dość ale to był mój termin miesiączki więc nie panikuje. Ale to tylko plamienie, tylko na papierze a ja biorę acard i clexane więc nie panikuje.
    Szukaj innego lekarza jak się niepokoisz. A Twoje plamienie jaki ma kolor?

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Miałam wczoraj tak samo. Tak mnie uciskalo i kłuło w brzuchu że nie mogłam się ruszyć. Ale to moja wina bo najadłam się kapusty... Może zjadłaś coś wzdymajacego?

Jedyne co jem od wczoraj to kanapki z Wedlina i ogórkiem kiszonym, nic więcej nie wchodzi 😑

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    kochana ja w tej ciąży nie plamie w ogole. Plamiłam w poprzedniej, ale miałam dużego krwiaka. U mnie to był czasem taki kolor kawy z mlekiem,a czasem taki bardziej czerwonawy, ale nigdy to nie była taka świeża krew. Nigdy nie bylo tego jakos dużo, zazwyczaj rano. Duphaston mi pomógł, lekarz kazał dużo leżeć. Jak odstawilam duphaston, to znowu zaczełam plamić i to było okolo 12 tygodnia.. @katwie27 nie chciałabym wywołać jakiegoś strachu, ale ja akurat później tę ciąże straciłam. Wiem jednak, że plamienie nie zawsze oznaczają coś złego. Jednak gdy się plami, to lekarze takie ciąże oznaczają jako zagrożone. A kiedy masz wizytę?

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Bajaa30 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was przy prenatalnych będzie robiła test PAPA ?
    Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.

💔 2014 - Amelka 19 tc
    ❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)

0d1yskjoxa6iqnv2.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    Moja gin zaleciła mi wykonanie tego testu z racji wcześniejszych problemów. Naczytałam się że często te testy dają więcej strachu niż są tego warte i trochę się boję.

Ja nie robie z tego względu że to tylko statystyka i nic to nie wniesie do mojego życia, i np. jak będzie prawdopodobieństwo 1:200 to i tak nie masz pewności czy dziecko się urodzi zdrowe czy chore, więc dla mnie to strata kasy i szkoda nerwów, są inne testy, które dają pewność, a tu są tylko liczby. W pierwszej ciąży robiłam, a teraz uważam że to było zbędne 😊

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    Ja będę robiła chociaż nie jestem przekonana w 100% ze względu na statystykę. Ale w poprzedniej ciąży pod koniec miałam nie do końca wydolne łożysko i myślę że w pappa by to wyszło i lekarze by mieli lepsze pole szybszego manewru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 15:49

nyna
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    ja nie robię, bo będę robiła nifty co dają prawie 100% pewności, natomiast pappa to tylko statystyka.

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Jest dzisiuś na USG i serduszko. Moja torbiel też nie rośnie a nawet jest lekko mniejsza. Ale lekarz do następnej wizyty 29.10 zalecił odstawić duphaston. Strasznie się cieszę 🥰 Ale wracam do domu z mdłościami i bólem głowy 🤦

nyna91, Malinka2021, Olenkaa, Asiulka84, Bajaa30 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    Ja już jestem po dzisiejszej wizycie. Jest dzisiuś na USG i serduszko. Moja torbiel też nie rośnie a nawet jest lekko mniejsza. Ale lekarz do następnej wizyty 29.10 zalecił odstawić duphaston. Strasznie się cieszę 🥰 Ale wracam do domu z mdłościami i bólem głowy 🤦
    Gratulacje ❤️

nyna
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:

A ja będę robiła (mimo, że zrobię też nifty) bo ona daje obraz łożyska i czy może być wcześniejsze zahamowanie wzrostu płodu itp

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ