Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
miissia wrote:Cześć Dziewczyny. Narozrabiałam wczoraj. Skręciłam najprawdopodobniej kolano schodząc że schodów. Teraz czekam na sorze na lekarza i się boję że i w gips włażą 😪
Kurcze współczuję 😔 daj znać jak się czujesz
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nyna91 wrote:Zapytam ginki w poniedziałek co myśli o tym jodzie. Wszędzie piszą żeby brać ale nigdzie nie ma żeby kupić sam. W aptece farmaceutka mi też nic nie znalazła.
Nyna sam jod można kupić pod nazwą Kelp ale on jest przeciwwskazany w ciąży
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Misia ale skręcona? Całe szczęście że obędzie się bez gipsu!
Któraś z Was mówiła o zgadze, można Rennie stosować w ciąży 😊
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
nyna91 wrote:Gluty są obrzydliwe ale naprawdę są zdrowe. Spróbuj się przekonać, nie będziesz żałować, uwierz mi.
Kupię sobie, ale nie wiem czy przełknę 🤮28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
miissia wrote:Na szczęście nogi nie włożył w gips za to kazał leżec z noga w bandażu elastycznym i w górze i można smarowac jedynie Altacetem.
Ja miałam cukrzycę w drogiej ciąży ale na szczęście na diecie.
Uff, całe szczęście, że bez gipsu, bo bys się nameczyla 😊28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj fatalne samopoczucie , głowa mi pęka od rano jak tylko wyszłam z laboratorium bo dziś wyniki robiłam. Boje się wyniku tej glukozy na czczo bo zwariuję z drugą cukrzycą💔 2014 - Amelka 19 tc
❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)
-
Bajaa30 wrote:Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj fatalne samopoczucie , głowa mi pęka od rano jak tylko wyszłam z laboratorium bo dziś wyniki robiłam. Boje się wyniku tej glukozy na czczo bo zwariuję z drugą cukrzycą
Ja właśnie idę na glukozę we wtorek i na samą myśl mi się cofa. W poprzedniej ciąży przeleżałam na leżance dwie godziny, bo myślałam, że zejdę. Tak reaguję na te rewelacje 🤦♀️
U mnie przyrost bety 155% 🙈 z 317 na 805 w ciągu 48 h, więc przyszalało. Wg apki dziś jest 3+6,ale wg ginki to nie do końca, bo ja mam cykle 25 - 25 dniowe, więc raczej 4+2. -
Marti1984 wrote:Ja właśnie idę na glukozę we wtorek i na samą myśl mi się cofa. W poprzedniej ciąży przeleżałam na leżance dwie godziny, bo myślałam, że zejdę. Tak reaguję na te rewelacje 🤦♀️
U mnie przyrost bety 155% 🙈 z 317 na 805 w ciągu 48 h, więc przyszalało. Wg apki dziś jest 3+6,ale wg ginki to nie do końca, bo ja mam cykle 25 - 25 dniowe, więc raczej 4+2.
Piękna beta ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 21:13
nyna -
nyna91 wrote:A czemu masz tak szybko ogtt? Miałaś cukrzycę w poprzedniej ciąży?
Piękna beta ❤️
Nie, nie, ginka stwierdziła, że ze względu na wiek to już ta pora, więc jadę 😊nyna91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak propos wody i innych napojów to co Wam dobrze służy? Ja kawę piję ale w sumie ostatnio tylko Inkę. I też ograniczam bo staram się ograniczać wszystko co może powodować alergię. Nie mam tak, że od jakiegoś napoju mnie odrzuca. Herbatę pije ale bez cukru o bez cytryny. A z ziół to kiedyś fajnie działała na mnie mięta. Ale teraz w ciąży nie widzę efektów jej picia.
-
Leon wrote:Dziewczyny a tak propos wody i innych napojów to co Wam dobrze służy? Ja kawę piję ale w sumie ostatnio tylko Inkę. I też ograniczam bo staram się ograniczać wszystko co może powodować alergię. Nie mam tak, że od jakiegoś napoju mnie odrzuca. Herbatę pije ale bez cukru o bez cytryny. A z ziół to kiedyś fajnie działała na mnie mięta. Ale teraz w ciąży nie widzę efektów jej picia.nyna
-
Cześć dziewczyny.
Byłam dziś na pierwszej wizycie. Również rodzę w maju. Wg OM wypada na 16.05.22 jednak z USG 20.05.22 za 2 tyg. Wizyta kontrolna i wtedy ustalimy dokładną datę. Ale serduszko bije ❤️
Pozdrawiam wszystkie majowe mamusie ❤️Malinka2021, Marti1984, Olenkaa, madzix lubią tę wiadomość
-
Olenkaa wrote:Katwie ja miałam jednorazowy incydent że śluz taki brązowy ale na szczęście się nie powtórzyło. A bierzesz jakieś leki typu clexane? Może za dużo pracujesz?
Któraś z Was pisała na temat żłobka. Mój starszy syn chodzi do przedszkola, natomiast młodszy zaczął żłobek do września (dziś był dopiero 5 dzień bo chorowal) i też miałam myśli że będzie chodził do żłobka póki się nie upewnić że z ciąża jest w pprzadku A potem go wypisze. Ale mąż mi to wybil z głowy i powiedział żyją potrzebuje i odpoczynku i czasu na ogarnięcie nawet domu, czy bieżących spraw. Mały nie płacze, bardzo dobrze reaguje na zlobek A odbieram go i tak wcześnie bo o 1330. Także myślę że jednak będzie chodził do zlobka. Wiadomo że mam różne myśli, że czasami się biczuje, ale ja tak rzadko myślę o sobie, bo na codzień jestem sama z chlopakami, że jeżeli mogę skorzystać z okazji i mieć parę godzin dla siebie, dla domu, to korzystam. Poza tym dzięki temu mogę mieć czas dla starszego syna. Dziś na przykład młodszy był w żłobku A starszego wzięłam na trening na basen, poszliśmy na zakupy, pobawilismy się i bardzo się cieszył bo odkąd ma młodszego brata to był że mam sam dosłownie kilka razy... -
Leon wrote:Dziewczyny a tak propos wody i innych napojów to co Wam dobrze służy? Ja kawę piję ale w sumie ostatnio tylko Inkę. I też ograniczam bo staram się ograniczać wszystko co może powodować alergię. Nie mam tak, że od jakiegoś napoju mnie odrzuca. Herbatę pije ale bez cukru o bez cytryny. A z ziół to kiedyś fajnie działała na mnie mięta. Ale teraz w ciąży nie widzę efektów jej picia.
Nałogowo piję herbaty Yogi Tea. Szczególnie te na brzuch 😉 pozwalam sobie na 1 kawę dziennie, ale przyznam się, że ciut mnie cofa momentami, więc pewnie trzeba będzie zrezygnować. Soki tylko wyciskane, ale ja innych po prostu nie lubię. I to tyle z napojów 😉 -
Marti1984 wrote:Ja właśnie idę na glukozę we wtorek i na samą myśl mi się cofa. W poprzedniej ciąży przeleżałam na leżance dwie godziny, bo myślałam, że zejdę. Tak reaguję na te rewelacje 🤦♀️
U mnie przyrost bety 155% 🙈 z 317 na 805 w ciągu 48 h, więc przyszalało. Wg apki dziś jest 3+6,ale wg ginki to nie do końca, bo ja mam cykle 25 - 25 dniowe, więc raczej 4+2. -
Leon wrote:Dziewczyny a tak propos wody i innych napojów to co Wam dobrze służy? Ja kawę piję ale w sumie ostatnio tylko Inkę. I też ograniczam bo staram się ograniczać wszystko co może powodować alergię. Nie mam tak, że od jakiegoś napoju mnie odrzuca. Herbatę pije ale bez cukru o bez cytryny. A z ziół to kiedyś fajnie działała na mnie mięta. Ale teraz w ciąży nie widzę efektów jej picia.
Ja uwielbiam herbaty, bez cukru, kaw prawie wcale. I wodę niegazowanateraz mąż przyniósł przeziębienie do domu to się ratuje letnia herbata z miodem i sokiem malinowym, obym się uchroniła chociaż już czuje ze mi się katar zaczyna robić 😒
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔