X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krakowianka wrote:
    Ja też dziś walczę z migreną i brakiem sił. Myślicie, że migrena ma związek z ciążą?

Niestety tak, ogólnie podobno kobiety które miały migreny przed ciąża to w ciąży maja mniejsze lub w ogóle nie mają🙈

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisielek wrote:
    Nyna91 ja tez dziś na sniadanie wciągnęłam toscika z pomidorem 😂 to jedyne wchodzi mi bez problemu, kiedyś jadłam owsianki rano a teraz na sama myśl mi niedobrze 🙈
    Ja miałam lekkie plamienie wczoraj po cytologii. Lekarka uprzedziła mnie ze tak może się zdążyć przy badaniu wiec żeby się nie przejmować . Dziś jeszcze minimalnie zabarwiony śluz ale widzę ze chyba faktycznie nie ma się co stresować.

Dziś powiedziałam współpracownikom ze od poniedziałku jestem na l4. Pozostały mi dwa dni w pracy ale przez większość dnia jest mi niedobrze wiec cieszę się ze idę w końcu na wolne 🙂
    Ja zwykle na śniadania jadłam sałatki z warzywami i jakąś zielenina, im więcej tym lepiej. Teraz też nie tknę. 🙅 Mąż tęskni najbardziej bo zawsze robiłam i jemu 🤣

nyna
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Niestety tak, ogólnie podobno kobiety które miały migreny przed ciąża to w ciąży maja mniejsze lub w ogóle nie mają🙈

Czytałam ostatnio, że ból głowy i migreny właśnie mogą występować w ciąży z różnych przyczyn. Ja staram się pić dużo wody. Ale jak z nowy pije za dużo to jest mi trochę niedobrze po niej. Przed ciążą też czasem dokuczały mi migreny. Zwłaszcza w dniu miesiączki. Tak przez dwa dni to czasem mnie trzyma. Teraz w ciąży to pierwszy raz tak. Ale też i pogoda jest zmienna i ciśnienie.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z krwi, glukoza 77 😳 jestem w ciężkim szoku, byłam pewna że będzie koło 90 najmniej. Widać dieta jakoś działa. Ciekawe jak długo jeszcze.
    Za to TSH 0.34 co na mnie jest mega dziwnym wynikiem. Zawsze miałam około 2. Wiem że to jest dobry wynik na 1 trymestr ale i tak się niepokoje. Nie suplemenetuje jodu bo biorę actifolin 2mg (na zalecenie ginki) i do tego mam dha i witaminę D. Może któraś z Was bierze sam jod i może coś mi polecić?

Olenkaa lubi tę wiadomość

nyna
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Mam wyniki z krwi, glukoza 77 😳 jestem w ciężkim szoku, byłam pewna że będzie koło 90 najmniej. Widać dieta jakoś działa. Ciekawe jak długo jeszcze.
    Za to TSH 0.34 co na mnie jest mega dziwnym wynikiem. Zawsze miałam około 2. Wiem że to jest dobry wynik na 1 trymestr ale i tak się niepokoje. Nie suplemenetuje jodu bo biorę actifolin 2mg (na zalecenie ginki) i do tego mam dha i witaminę D. Może któraś z Was bierze sam jod i może coś mi polecić?

Brałam jodid przed ciąża, ale teraz mam tsh 1,5 i dr kazała odstawić. Tylko jodid jest na receptę.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:

Oo, glukoza super! A tak się bałaś 😊 ja poproszę o zmianę glukometru na sobotniej wizycie bo chyba coś jest z moim nie tak. Mierzylam cukier 3 razy pod rząd i każdy wynik był inny, a różnica spora.

Na TSH się nie znam, ja mam za wysokie i niedoczynność ☹️

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, z dzidzia wszystko ok ma już 2,56 cm ❤ doktorek dorzucil mi duphaston i mam sie oszczędzać. Nastepna wizyta to juz beda prenatalne 🙈
    Co do zachcianek hmmm nie mam absolutnie na nic ochoty no chyba ze rosół 😋odrzucilo mnie od wedlin i mięsa gdzie w pierwszej ciąży jadłam normalnie wszystko a teraz zmuszam sie mam nadzieję ze apetyt wroci w drugim trymestrze. Lecę na drzemke, korzystam ze moje dziecie spi 😋

Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Brałam jodid przed ciąża, ale teraz mam tsh 1,5 i dr kazała odstawić. Tylko jodid jest na receptę.
    Zapytam ginki w poniedziałek co myśli o tym jodzie. Wszędzie piszą żeby brać ale nigdzie nie ma żeby kupić sam. W aptece farmaceutka mi też nic nie znalazła.

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Oo, glukoza super! A tak się bałaś 😊 ja poproszę o zmianę glukometru na sobotniej wizycie bo chyba coś jest z moim nie tak. Mierzylam cukier 3 razy pod rząd i każdy wynik był inny, a różnica spora.

Na TSH się nie znam, ja mam za wysokie i niedoczynność ☹️
    Wynik cukru też zależy od tego czy kropla jest wyduszana z palca czy sama bez problemu wypłynęła. Zbierasz pierwszą kroplę gazikiem? Jaki masz glukometr?

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Jestem po wizycie, z dzidzia wszystko ok ma już 2,56 cm ❤ doktorek dorzucil mi duphaston i mam sie oszczędzać. Nastepna wizyta to juz beda prenatalne 🙈
    Co do zachcianek hmmm nie mam absolutnie na nic ochoty no chyba ze rosół 😋odrzucilo mnie od wedlin i mięsa gdzie w pierwszej ciąży jadłam normalnie wszystko a teraz zmuszam sie mam nadzieję ze apetyt wroci w drugim trymestrze. Lecę na drzemke, korzystam ze moje dziecie spi 😋
    Super Dzidziutek ❤️ gratulacje 😊
    Kiedy masz prenatalne? Robisz pappa czy samo USG?

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Wynik cukru też zależy od tego czy kropla jest wyduszana z palca czy sama bez problemu wypłynęła. Zbierasz pierwszą kroplę gazikiem? Jaki masz glukometr?

Daję z pierwszej krwi, nie wycieram, ale niestety u mnie nie wypłynie sama i muszę wycisnąć. Próbowałam już brsc rękę na dół, myć w gorącej wodzie i masować ale niestety sama nie leci, a kłuję na 5,czyli na największej mocy. Ja mam contour Plus one, czytałam o accu chek instant że jest o wiele lepszy i chyba i taki poproszę diabetologa

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Daję z pierwszej krwi, nie wycieram, ale niestety u mnie nie wypłynie sama i muszę wycisnąć. Próbowałam już brsc rękę na dół, myć w gorącej wodzie i masować ale niestety sama nie leci, a kłuję na 5,czyli na największej mocy. Ja mam contour Plus one, czytałam o accu chek instant że jest o wiele lepszy i chyba i taki poproszę diabetologa
    Z pierwszej kropli i wyciśnięty na siłę zawsze będzie wyższy niż z drugiej i delikatnego wypływu. Bierz to pod uwagę. Te cukry z palca są mega niemiarodajne, ja rozważam zakup sensora na czas ciąży. To jest koszt ale jaka wygoda.

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Z pierwszej kropli i wyciśnięty na siłę zawsze będzie wyższy niż z drugiej i delikatnego wypływu. Bierz to pod uwagę. Te cukry z palca są mega niemiarodajne, ja rozważam zakup sensora na czas ciąży. To jest koszt ale jaka wygoda.

Jutro rano spróbuję zmierzyć tak jak mówisz, zauważyłam tylko ze jak zjem na noc grejpfruta to cukier rano jest troszkę niższy 😊 o sensorach sobie poczytam, bo nie miałam nigdy z tym styczności 😊

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Jutro rano spróbuję zmierzyć tak jak mówisz, zauważyłam tylko ze jak zjem na noc grejpfruta to cukier rano jest troszkę niższy 😊 o sensorach sobie poczytam, bo nie miałam nigdy z tym styczności 😊
    Grejpfruty obniżają cukier. I siemię lniane! Pijesz? Ja piję. Może nie codziennie ale co drugi wieczór pije tego obrzydliwego gluta. Raz że dobre na nocne cukry,dwa że profilaktyka zaparć. A sensor super sprawa, kiedyś pacjentka miała coś takiego jak leżała u na oddziale na którym pracuje (jestem pielęgniarka) i pyk, zeskanowala i podała jaki cukier. Mówiła że ona już innego życia sobie nie wyobraża, bardzo chwaliła.

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Grejpfruty obniżają cukier. I siemię lniane! Pijesz? Ja piję. Może nie codziennie ale co drugi wieczór pije tego obrzydliwego gluta. Raz że dobre na nocne cukry,dwa że profilaktyka zaparć. A sensor super sprawa, kiedyś pacjentka miała coś takiego jak leżała u na oddziale na którym pracuje (jestem pielęgniarka) i pyk, zeskanowala i podała jaki cukier. Mówiła że ona już innego życia sobie nie wyobraża, bardzo chwaliła.

Tych glutków nie piłam, jakoś nigdy nie lubiłam 🤷‍♀️ patrzyłam te sensory, faktycznie duża wygoda, porozmawiam z moją diabetolog co ona o tym myśli i zobaczymy 😊

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Tych glutków nie piłam, jakoś nigdy nie lubiłam 🤷‍♀️ patrzyłam te sensory, faktycznie duża wygoda, porozmawiam z moją diabetolog co ona o tym myśli i zobaczymy 😊
    Gluty są obrzydliwe ale naprawdę są zdrowe. Spróbuj się przekonać, nie będziesz żałować, uwierz mi.

nyna
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Super Dzidziutek ❤️ gratulacje 😊
    Kiedy masz prenatalne? Robisz pappa czy samo USG?
    20 października ale robie tylko usg bo bede napewno robic Nify

nyna91 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja dzisiaj też urwałam się z pracy, bo czułam sie fatalnie. Mdliło mnie mocno po śniadaniu i do tego ból głowy. Ale po drzemce przeszło.

Wczoraj była u endokrynolog i wyszła mi subkliniczna nadczynność tarczycy. Czy któraś z Was to miała? PO 12 tyg. musze powtórzyć wyniki i jak tsh nie podskoczy, to leki.. Troche si eboje bo ponoć mogą wpływać na płód...

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • madzix Koleżanka

Wysłany: 30 września 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze pic wode, ale nie raz już wlasnie po niej zwymiotowałam.... :-(

w57v3e3kp17ks3s5.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was plami? Wczoraj miałam nie tyle plamy tylko podczas wycierania się po sikaniu miałam zabarwiony papier, więc napisałam do ginekologa z prośbą o wizytę. Już dzisiaj oalm nie było. Wizytę miałam dziś o 15 i wszystko w pprzadku , wg lekarza ciąża się rozwija, zarodek był, serduszka jeszcze nie ale to dopiero 6t2d. Stwierdził że wszystkimi w pprzadku. Natomiast znowu mam.to plamienie. I już nie wiem czy się przejmować czy nie...

Katwie ja miałam jednorazowy incydent że śluz taki brązowy ale na szczęście się nie powtórzyło. A bierzesz jakieś leki typu clexane? Może za dużo pracujesz?

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ