X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    U mnie OGTT było robione, każdy wynik podwyższony i już tak 2 tyg stosuje dietę i oprócz tego że schudłam, to cukry na czczo nie spadają 🤷‍♀️ no ale jak insulina pomoże to nie mam wyjścia
    A przed ciążą miałaś jakieś problemy z cukrami? Ja dietę stosuje już jakieś pół roku, do tego brałam avamine przed ciążą bo miałam na czczo wysokie cukry. Jakie masz teraz cukry na czczo?

nyna
  • Paula Paula Debiutantka

Wysłany: 29 września 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy serduszko ♥️ 166 uderzeń 😍 całe 1.3cm szczęścia ♥️

miissia, Olenkaa, Majetta, Asiulka84, blick3, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    A przed ciążą miałaś jakieś problemy z cukrami? Ja dietę stosuje już jakieś pół roku, do tego brałam avamine przed ciążą bo miałam na czczo wysokie cukry. Jakie masz teraz cukry na czczo?

Przed ciąża byłam na diecie ketogenicznej, więc cukry były super, potem jak zaczęliśmy się starać o dziecko, to zrezygnowałam z diety, cukry miałam ok 90-100 max, więc jak na skalę człowieka nieciążowego to w normie. Ale w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa, więc już od razu w tej ciąży byłam obciążona, że też się pojawi i niestety pojawiła się od samego poczetku. Teraz mam cukry na czczo 94-104, więc nie są dużo za duże, no ale niestety nie idzie ich zbic, nawet jak jem druga kolacje ok 21-22 to i tak są rano podwyższone, a jak nie zjem drugiej kolacji to pewnie wybije mi z głodu, bo będzie za długa przerwa. U mnie jeszcze może być podwyższony cukier na czczo bo niestety nie śpię dobrze przez mojego 2 latka, który postanowił sobie spać u nas w nogach, niestety wybrał moja stronę łóżka, więc bywają ciezkie noce, a to też ma wpływ na cukry 🤷‍♀️

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Paula wrote:

Gratuluję ❤️

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Przed ciąża byłam na diecie ketogenicznej, więc cukry były super, potem jak zaczęliśmy się starać o dziecko, to zrezygnowałam z diety, cukry miałam ok 90-100 max, więc jak na skalę człowieka nieciążowego to w normie. Ale w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążowa, więc już od razu w tej ciąży byłam obciążona, że też się pojawi i niestety pojawiła się od samego poczetku. Teraz mam cukry na czczo 94-104, więc nie są dużo za duże, no ale niestety nie idzie ich zbic, nawet jak jem druga kolacje ok 21-22 to i tak są rano podwyższone, a jak nie zjem drugiej kolacji to pewnie wybije mi z głodu, bo będzie za długa przerwa. U mnie jeszcze może być podwyższony cukier na czczo bo niestety nie śpię dobrze przez mojego 2 latka, który postanowił sobie spać u nas w nogach, niestety wybrał moja stronę łóżka, więc bywają ciezkie noce, a to też ma wpływ na cukry 🤷‍♀️
    Ehhh przekichane :( współczuję Ci,myślę że po jutrzejszych wynikach będzie tak samo. Diabetologa mam już umówionego na 11.10. Ja w pierwszej donoszonej ciąży cukrzycy nie miałam ale niewiele mi brakowało. I tak moje wahania wagi się odbiły na wysokich cukrach na czczo i diagnozy IO. Oby tylko ta cukrzyca z nami nie została później 😔

nyna
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Paula wrote:
    Gratulacje ❤️

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Ehhh przekichane :( współczuję Ci,myślę że po jutrzejszych wynikach będzie tak samo. Diabetologa mam już umówionego na 11.10. Ja w pierwszej donoszonej ciąży cukrzycy nie miałam ale niewiele mi brakowało. I tak moje wahania wagi się odbiły na wysokich cukrach na czczo i diagnozy IO. Oby tylko ta cukrzyca z nami nie została później 😔

Ja po pierwszej ciąży nie miałam cukrzycy, dopadła mnie dopiero teraz, po prawie 2.5 roku ☹️ trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki 🤞🤞🤞

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    @ Tysia, dopisz w wolnej chwili, udało mi się wychwycić kilka nowych dziewczyn 😊

Asiulka84 PTP : 2 maj
    nyna91 PTP: 11 maj
    Serengeti PTP : 15 maj
    jo_ana PTP : 27 maj
    naali13 PTP :14 maj
    Bea8407 PTP: 18 maj

Wiem , mam screeny robione na bieżąco ale nie mam siły siedzieć na forum , latam co chwile do toalety , czuje się jak kupa i większość dnia śpię 😊 jak poczuje się trochę lepiej to zedytuje post i dopisze ale tego posta pisze na raty niestety . Czuje się tragicznie .

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro jade na dodatkowa wizyte do ginekologa od dwoch dni brzuch mnie pobolewa i lekko plamie i jeszcze samopoczucie tragiczne ledwo żyję 🤦‍♀️mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko ok, trzymajcie za mnie kciuki

Malinka2021 lubi tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    A ja jutro jade na dodatkowa wizyte do ginekologa od dwoch dni brzuch mnie pobolewa i lekko plamie i jeszcze samopoczucie tragiczne ledwo żyję 🤦‍♀️mam nadzieje ze z maluszkiem wszystko ok, trzymajcie za mnie kciuki
    Kciuki na pokładzie! Daj znać po wizycie.

Asiulka84 lubi tę wiadomość

nyna
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon wrote:
    Z tego co lekarz mówił to może wypisać zwolnienie na 1 dzień do przodu. Czyli jak ja mam do piątku to może wypisać od soboty.
    Tak, na pewno tak może. Ja byłam na wizycie w poniedziałek i lekarz pytał, czy zwolnienie wypisać od poniedziałku, czy od wtorku. ;)

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • blick3 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:

Trzymam kciuki. Będzie wszystko dobrze ❤️

Asiulka84 lubi tę wiadomość

dhi443r8hw3j791d.png
    jox6io4pk40vsg83.png
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Nas wszystkie, żeby było dobrze i żeby Nasze dolegliwości szybko przechodziły a czas ciąży był dla Nas pięknymi chwilami 🙂
    Ja od dwóch dni odczuwam niestety wzmożone objawy alergii. No i za bardzo nie mogę się niczym wspomagać to wszystko albo na sterydach albo innej chemii.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Lulu33 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam objawy zgagi. Już zapomniałam co można na nią brać z apteki.
    Na dodatek zębów nie mogłam umyć bo od razu odruch wymiotny.

3jgxdqk3348m169c.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Mi nic nie wchodzi a nawet jak jednego dnia coś mi smakuje to następnego jest już obrzydliwe i śmierdzące. Do tego mam IO i muszę jeść co 3h i trzymać dietę z niskim IG żeby cukrzyca się nie rozwojowala zbyt szybko.

Też mam nadzieję że zostaniemy tutaj na dłużej ;)

Też mam IO do tego hipoglikemie, więc muszę się zmuszać by zjeść coś co kilka godzin bo inaczej byłoby nieciekawie 😳
    Mam nadzieje, że cukrzyca ciążowa się jednak nie rozwinie.

Zosia u mnie kiszone też wchodzą, ogólnie koszone ogórki to były moje pierwsze ciągoty zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży.

Nyna91 witaj, życzę nudnej ciąży 💕

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Też mam IO do tego hipoglikemie, więc muszę się zmuszać by zjeść coś co kilka godzin bo inaczej byłoby nieciekawie 😳
    Mam nadzieje, że cukrzyca ciążowa się jednak nie rozwinie.

Zosia u mnie kiszone też wchodzą, ogólnie koszone ogórki to były moje pierwsze ciągoty zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży.

Nyna91 witaj, życzę nudnej ciąży 💕
    Dziękuję ❤️ Tobie również 🤗
    Mi diabetolog powiedziała że cukrzyca przy moich wynikach na bank się rozwinie. Też miałam hipoglikemię reaktywną do czasu aż zaczęłam się pilnować z jedzeniem. Teraz już nie mam spadków od długiego czasu.

Jadłam ogórki, jadłam śledzie i wszystko po jednym, dwóch razach staje się dla mnie obrzydliwe. Tylko pomidory mi smakują póki co niezmiennie. I wszystko przesalam, duuuuzo soli poproszę.

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:

Będzie dobrze 🤞🤞

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:
    Mi diabetolog powiedziała że cukrzyca przy moich wynikach na bank się rozwinie. Też miałam hipoglikemię reaktywną do czasu aż zaczęłam się pilnować z jedzeniem. Teraz już nie mam spadków od długiego czasu.

Jadłam ogórki, jadłam śledzie i wszystko po jednym, dwóch razach staje się dla mnie obrzydliwe. Tylko pomidory mi smakują póki co niezmiennie. I wszystko przesalam, duuuuzo soli poproszę.

O taaak, Pomidory dodaje do wszystkiego, jem ich ogromną ilość. Zwykła Sól proponuję ci zamienić na Sól Kłodawską, jest bardzo zdrowa. Ja też dużo solę i ta Sól jest dla mnie zbawieniem, bo nie muszę się aż tak ograniczać jak przy zwykłej soli 😊

Co do ogórków koszonych, to zaczęło się to u mnie dopiero wczoraj. Napisałam mężowi jak wracal z pracy żeby kupił mi Ogórki kiszone, ale takie z beczki. Odczytał dopiero w domu. Jakbyście widziały moją minę, jak wrócił bez ogórków... 😂 A było już przed 18, dobrze że warzywniak był otwarty bo byłabym bardzo zawiedziona 😊 ale mój mąż mówi :,, poszedłbym do Lidla, kupił Ogórki, przełożył w woreczek foliowy i byś miała prawie jak z beczki ': 😂 ale ogórek z beczki to jest ogórek, a nie jakieś podrabiańce.

28.08 ⏸️ 10dpo
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:

Mam nadzieję, że wizyta Cię uspokoi i wszystko będzie dobrze, ściskam 💕

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nyna91 wrote:

Pomidory tak!!! To tez mój ulubieniec ciążowy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 22:38

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ