Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    72cce67ce83b.jpg[/
    troszkę się uspokoilam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 18:26

Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny jednak kupiłam sobie ten detektor i wczoraj przyszedł i odrazu znalazlam tetno także jednak jestem spokojniejsza. 😉

• Olenkaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Cześć Dziewczyny jednak kupiłam sobie ten detektor i wczoraj przyszedł i odrazu znalazlam tetno także jednak jestem spokojniejsza. 😉

A jaki kupiłaś? Może się też skuszę jak już będę po wizycie serduszkowej 😊

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Kisielek Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:
    Miissia to w takiej wczesnej ciąży już można coś usłyszeć? Myślałam ze detektor „działa” od 14 tygodnia dopiero… 🧐

• MamaRo Ekspertka

Wysłany: 2 października 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Z przyjemnością do Was dołączę:)
    To jest największą niespodzianka w życiu 🙉 staraliśmy sie 16 miesiecy... chodziłam się monitoringi...to miał być pierwszy cykl bezowulacyjny a jestem w 5 tygodniu ciąży 🙃❤ za 2 tygodnie wizyta i powinno być już ❤ wtedy też poznam wstępny termin porodu 🥳 wg moich wyliczeń sama końcówka maja:))
    Gratulacje dla wszystkich przyszłorocznych mam 🥳

Malinka2021, nyna91, Olenkaa, Asiulka84, Bajaa30 lubią tę wiadomość

• nyna91 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Z przyjemnością do Was dołączę:)
    To jest największą niespodzianka w życiu 🙉 staraliśmy sie 16 miesiecy... chodziłam się monitoringi...to miał być pierwszy cykl bezowulacyjny a jestem w 5 tygodniu ciąży 🙃❤ za 2 tygodnie wizyta i powinno być już ❤ wtedy też poznam wstępny termin porodu 🥳 wg moich wyliczeń sama końcówka maja:))
    Gratulacje dla wszystkich przyszłorocznych mam 🥳
    Gratulacje ❤️

MamaRo, Bajaa30 lubią tę wiadomość

nyna
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

Wydaje mi się, że na wyłapanie tętna dziecka jest stanowczo za wcześnie, pewnie wylapalas swoje tętno

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)

Ja teraz miesiąc spędzam u męża w Niemczech :) muszę wrócić wcześniej niż planowałam żeby zrobić krzywą cukrową..

Co do pappa - miałam nie robić, w pierwszej ciazy tez nie robiłam, ale lekarz bardzo mnie namawiał i uległam :) u nas koszt takiego badania to 300zl + 250 usg I trymestru

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Wydaje mi się, że na wyłapanie tętna dziecka jest stanowczo za wcześnie, pewnie wylapalas swoje tętno
    Dlatego ja nie jestem za takimi wynalazkami bo można się pomylić i narobić stracha itd. W niczym to nam nie pomoże. Jak tętna nie będzie kiedykolwiek to nic nie zrobimy i tak...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Raczej moje to ono nie było biło 134 uderzeń a jak przykładałam przy swoim sercu to moje miało o wiele mniej... 😉

Kupiłam z allegro https://allegro.pl/oferta/domowy-detektor-tetna-plodu-jpd-100s6-akcesoria-10658167181. Jestem w 10 tygodniu i to właśnie najgorszy tydzień dla mnie ponieważ w poprzedniej ciąży właśnie wtedy zatrzymało się serduszko 😪 i nastapilo poronienie zatrzymane. Teraz chce wiedzieć wcześniej jeżeli coś się zadzieje.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miissia wrote:

No właśnie jaki kupiłaś ? Bo tez mam chętkę , w którym tygodniu w ogóle jesteś ze już tętno złapałaś ? 🤔 ja się zastanawiam czy nie będę się bardziej stresować jak nie znajdę tego tętna 🤔

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    No właśnie jaki kupiłaś ? Bo tez mam chętkę , w którym tygodniu w ogóle jesteś ze już tętno złapałaś ? 🤔 ja się zastanawiam czy nie będę się bardziej stresować jak nie znajdę tego tętna 🤔
    We wcześniejszej wiadomości masz link. Obecnie 10 tydzien z usg.

• Majetta Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam jakis czas temu z wizyty kontrolnej.
    Bobo urosło, serce jak dzwon, termin z 8 maja na 7 🙈 dostałam jakiś lek na mdłości bo jak mnie lekarz zobaczył to sam skwitował , że słabo wyglądam :]

Olenkaa lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • ByA Ekspertka

Wysłany: 2 października 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem w 9 tygodniu ciąży, dziś wykonałam badanie tsh i wyszło 0,072 ulU/ml. Badanie moczu pH 8. Miała któraś z Was takie wyniki? Martwię się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 14:14

Starania od 2016
    FET 10.08.2021 blastki 4AA + embryoglue KrakOvi
    1.05.2022 ❤córeczka❤
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta wrote:
    Wróciłam jakis czas temu z wizyty kontrolnej.
    Bobo urosło, serce jak dzwon, termin z 8 maja na 7 🙈 dostałam jakiś lek na mdłości bo jak mnie lekarz zobaczył to sam skwitował , że słabo wyglądam :]

Ja to samo , tez dostałam receptę na jakiś lek bo przez mdłości i wymioty zleciałam 5 kg , słabo na maxa się czuje tylko czytałam opinie ze te leki raz działają a raz nie wiec oby u nas zadziałało 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ByA wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem w 9 tygodniu ciąży, dziś wykonałam badanie tsh i wyszło 0,072 ulU/ml. Badanie moczu pH 8. Miała któraś z Was takie wyniki? Martwię się

Nie jestem specjalistką w tym temacie ale jak badałam kiedyś mocz przed jakimś większym badaniem to też miałam pH 8 i pani od razu mi powiedziała ooo będzie chyba jakaś infekcja. Później faktycznie wyszła mi lekka infekcja. Więc może faktycznie to jest ta kwestia.

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ByA wrote:
    TSH się mieści w normie dla pierwszego trymestru. Mi też bardzo poleciało w dół. A co do pH to nie podpowiem, w ciąży się robi raczej bardziej kwaśne jak zasadowe... Ja mam 5. Zapytaj lekarza.

nyna
  • Bajaa30 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra

💔 2014 - Amelka 19 tc
    ❤️ 12.02.2017 - Krzyś (25tc)

0d1yskjoxa6iqnv2.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Ja to samo , tez dostałam receptę na jakiś lek bo przez mdłości i wymioty zleciałam 5 kg , słabo na maxa się czuje tylko czytałam opinie ze te leki raz działają a raz nie wiec oby u nas zadziałało 😊

Jaki lek dostałaś? Ja Atossa, lek dla ludzi podczas leczenia chemią i radioterapią... mąż przywiózł z godzinę temu i od razu wzięłam, od godziny nie mam wymiotów, zjadłam trochę paluszków i czekam na rozwój wydarzeń ale godzina bez wymiotów dzisiaj to dla mnie duuuuzo 🙈

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • nyna91 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajaa30 wrote:
    Dziewczyny któraś z Was ma problem z cerą ? Jezu u mnie strasznie jest, wysypuje mnie jakbym miała 15 lat. Nie miałam tak w poprzednich ciążach. Masakra
    Mnie w tym tygodniu zaczęło sypać ale dość delikatnie. Z synem miałam pogrom. Ale teraz mam ustabilizowaną cerę bo używam tylko mydła naturalnego od znajomej i myślę że w dużej mierze jest lepiej dlatego.

nyna
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ