Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ines, dobre. Chyba nie jest ze mną jeszcze tak źle. Ale uśmiałam się
Udalo mi sie dzis przeciagnac małą do 19 nawet bez wiekszego problemu, mimo ze ostatnia drzemka byla kolo 15. Właśnie sie karmimy i idziemy spac.Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
U nas dzisiaj caly dzień w drodze bo mieliśmy grobbing. Padam, strasznie mamy to wszystko porozrzucane. Mały właśnie się układa ale jakoś dzisiaj bardzo rzuca się po łóżeczku i nie może twardo zasnąć. To raczej nie wróży dobrze na noc. Oby nie odreagowywał wycieczki. Mimo wszystko trzymam za nasze dzisiejsze noce!
-
Ja też właśnie położyłam Mała czekam jeszcze aż trochę mocniej uśnie zanim wyjdę z sypialni. Podałam jej leki jakoś 2h temu i jestem pełna nadziei na lepszą noc... zaszczepiłam się też dzisiaj na grypę i mam nadzieję, że nie będę się źle czuła...
Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Megsi super, że lot się udał. Fajnie, że zaczniecie nowy etap w PL już z bąbelkiem. Niewiem czy sie cieszysz na powrot, ale ja (bylam najdluzej ciàgiem 6mcy) skakałam z radości. Uwielbiam podrózowac ale najlepiej czuje sie tu „u nas”.
U mnie wczoraj sukces po pierwszej pobudce- od 23:00 do 3:00 byl sen 😃 ale za to od 5:00 jak zwykle stękania.
Vende może u Ciebie to skok poprostu. Przeciez nasza Ala to anioł ze snem. Oby dzis bylo lepiej. Biedna wymeczona. Trzymam kciuki za zdrówko i cwiczenia.
Merci92 super ze sie ustabilizowalo. Dziecmi trzeba wychodzic. Ja zauwazylam ze lepiej mija wtedy dzień i dziecko jest „grzeczniejsze” nie na swoim gruncie 🤣
Klara to zachowanie córci to takie zwieńczenie wychowania- gratuluje🧡
Ines hah dobre- dzięki za rozsmieszajke
Lotos dalo sie wozkiem jezdzic po alejkach? Kurcze w normalny dzień to u Mnie luz ale nie wiem jak to bedzie jutro. Chyba bedziemy wszystkich wkurzac z tą gondolą. Ale ma byc tak piękna pogoda i nie wyobrazam sobie nie isc do taty jak co roku postac z całą rodziną. No nic zobaczymy. Moze na rękach mąż będzie nosił.
Moje dziecko dostalo o 19;00 kaszke- śpi od 19:20🤣 po mleku nie dala sie uspac tylko się ciàgle na brzuch przekręcala to poszlam z nią na jedzenie. I dziwne bo złapala smoka i z nim śpi🤷♀️
Dobrych nocek życzę 🧡🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 19:50
Soleil, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Zosiek Dobrze radzisz na przyszlosc. Torebka pełna zabawek na wyjście to must have 😃👍 A z tymi placzkami na rękach u rodziców to się nie martw napewno to okres przejściowy ☺ U mnie pewnie jest to samo z tym że jeszcze nigdy nie spuszczalam Laury z oka 😉
Były u mnie dzieci po słodycze na halloween 🎃👻🍬 Niestety nie otworzyłam im. No bo przecież nie mogłam oddać im ostatniej czekolady 🤭😅Zosiek, Kasjanna, Soleil, Ines.s, Klara_1985, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Merci hahaha to u mnie podobna sytuacja była, tylko że mąż otworzył i dał im moje ciasteczka do jutrzejszej kawy 🤣🤣🤣 pojechał już po nowe 🤪
Pierwszy raz się zdarzyło u mnie na wsi, popularność coraz większą ma cukierek albo psikus 🙃
Vende to trzymam kciuki za dzisiejsza noc i żeby lekarka trafiła dobrze z diagnozą 😘
Klara córcia cudna 🥰
Dziewczyny damy radę kolejna noc 💪💪😎Soleil, Ana.Ta, Klara_1985, Asiulka87, Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Kurcze my to chyba same powinnyśmy chodzićz koszykami po sąsiadach.... Cukierek albo psikus 😄😄😄 może byśmy nazbierały trochę do kawusi 😄
Powodzenia w dzisiejsza noc ❤️Zosiek, Ana.Ta, Ines.s, Asiulka87, Klara_1985, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Hahha przeagentki jesteśmy z tymi słodyczami 🤣 ja dzisiaj po spowiedzi poszłam po zapasy. Oczywiście część rzeczy tylko dla Mnie 🤣 u mnie nikt nie zajrzał po słodycze. Ale faktycznie ciężko byloby coś oddać (Merci🤣)
Pięknie będę wspominać ten październik. To jakiś taki przelom dla mnie… jesli chodzi o role mamy. Jakoś tak bardziej widze te uśmiechy córeczki i wkońcu pojawia się śmiech na moje wygłupy. No cudowne uczucia zawitały. I ta pogoda- dzięki październik🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 20:59
Asiulka87, Soleil, Klara_1985, Merci92, Zosiek, Leksa, Monja lubią tę wiadomość
Dziewczyny rozbroilyscie mnie z tymi cukierkami😅 to u nas mąż w tym roku w końcu kupil cukierki ze niby w razie w już dzieci po nie przyszly...Tyle ze 3/4 z nich zjadł on sam przez ostatnie 2 dni a resztę ja dojadlam😁 na szczescie dzieciaki się nie pojawiy😝
Ana.ta pieknie to napisalas ☺️masz rwcje powinniśmy się cieszyć bo nasze bobasy rosną zdrowo i coraz większe interakcje można z nimi mieć a to coś pięknego 😃 mnie dziś pierwszy raz nie było w domu ponad 4 h i jak przyszłam to mała od razu ręce do mnie wyciągnęła i zaczela się tulic a po chwili hmm tak się rozdarła ze szok ale dalej się tuliła...dla mnie wyglądało to tak jakby mi się żaliła ze jak ją moglam ją zostawic na tak dlugo🙃
Ehh cudowne są te nasze dzieciaczki. Muszę częściej doceniać te dobre chwile bo przez te kiepskie noce czasem brakuje mi juz sił i energii na radość z macierzyństwa 🥲
Dzisiaj znowu próbuje spac na narożniku w salonie a mała w lozeczku obok🙂muszę kombinowac bo ostatnie noce ze mną w łóżku były kiepskie i ciągle na cycu😏 tyle że nie mam tych ochraniaczy na łóżeczko i boje się że powklada nogi pokoedzy szczebelki, będzie darcie i tyle że spania🙂ale wtedy najwyzej zamienię się jednak z powrotem pokojami z mężem 😛Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW sumie trochę się cieszymy na powrót, a trochę jesteśmy przerażeni cenami 🤪
U nas dzisiaj kryzys karmienia. Mały jadl jakoś po 11, później pojechałam na 4h i on zjadł tylko 45ml mojego mleka i nie wolał nic.
Mąż miał butelkę mm na wszelki wypadek.
Jak wróciłam to od razu małego do cyca, a on zasnął po chwili. Jak wstał zjadł pol sloiczka brokula i później kiepsko z mlekiem, słyszę, że mało mu leci. Kiepsko nakręca laktacje mlody. Teraz boję się ściągać, żeby miał na swoją pobudkę. Zobaczymy co neurologopeda w środę powie.Asiulka87, Soleil lubią tę wiadomość
-
No i zmiana planów...Mała juz sir obudziła w lozeczku, wzielam ją, nosiłam a ona płakała jak szalona😏powiedzialam mężowi ze ide do sypialni bo nie dam rady w nocy z nią tak wojować 😐tyle że co najlepsze mąż ją wzial na ręce a ja się poszlam ogarnąć i ona przestala u niego płakać i usnela😳
Ja juz nie wiem co jest grane 🤦♀️
Edit: juz sie obudziła i hmm karmię😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 21:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAsiulka, u nas tak czasami jest z tym usypianiem, jak jestem przemęczona, zestresowana płaczem Hani, mimo że wydaje mi się, że tego nie okazuję. Cuda wyczyniam, żeby się uspokoiła i nic, a u męża moment się uspokaja. W drugą stronę działa to tak samo. Taki barometr nastroju rodziców.
Megsi, poprzednim razem też chyba pisałaś, że po locie tak Wam młody mało jadł? Może musi się przyzwyczaić do otoczenia i ruszy z jedzeniem.Kasjanna, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
a moja od 22:00 ma bajlando 🤣ja niewiem co jej sie stalo ale ciagle mi sie na ten brzuch przekreca i cieszy sie do pościeli… 🤦♀️ Probuje co jakis czas lulac Jak trze oczy itd to chwile odpocznie i dalej to samo. Nawet cyc nie zdzialal cuda. No masakra. Oby mi dala pospac choc troche 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2022, 23:21
Za dużo o was myślę. Właśnie mi się snilo ze Megsi ne dolaczy bo już jest w Pl i nie ma czasu. 🤦♀️
Vende, daj znac jak sie czujesz po szczepieniu. Umowilam sie na środę, ale nie pomyslalam ze po tym mozna sie źle czuć. Można?
Bo jestem sama i nie moge paść...
My tez wczoraj zaliczylismy groby. Jeden cmentarz mamy nowy i nieduży, wiec z wozkiem nie bylo problemu, a na drugi mielismy isc w chuscie. Ale panienka usnela przed samym wyjściem, wiec zapakowalam do fotelika na śpiocha i nie obudzila sie, wiwc w koncu poszlismy z tym fotelikiem przypietym do wózka. Dalo rade, chociaz jak wychodzilismy to trafilismy na pogrzeb i trzeba się było przdciskac.
Zapomnialam wziac na wies sportowy biustonosz, tylko taki usztywniany wzielam, wiec śpię bez. Pierwszy raz od pół roku. Matko, jak mi dziwnie...Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna, chyba jak po każdym szczepieniu. U mnie póki co ok. Rodzice się szczepili tydzień temu to też nic im nie było, u mamy tylko ból ręki.
U nas póki co dziś 3 pobudki. Właśnie ciśnie drugą kupę. No cóż. I tak jest lepiej. Oby udało mi się ją przebrać na śpiocha, bo ładnie zasnęła po jedzeniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 04:44
Kasjanna lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja