Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Klara u nas dalej butelka nie wchodzi w grę. Od paru dni już nawet nie podejmuje próbę bo tylko się denerwuje. Z doidy całkiem dobrze sobie już radzi. Od trzech dni nie zgadza się żebym mu podtrzymywała kubeczek bo on chce sam 🙆 o bbox słyszałam same dobre opinie ale czytałam że pierwsze najlepiej uczyć pić z otwartego kubeczka a bidon wprowadzić koło 8 miesiąca ale teoria teorią a życie życiem. Może faktycznie kupię go już teraz i będę próbować. W podróży sprawdził by się zdecydowanie lepiej niż doidy. A i może w nocy dał by radę za jakiś czas zastąpić cyc. Chociaż karmienia nocne chciałabym jeszcze zostawić o ile moja laktacja da rade
-
Lotos, ja nie dogrzewam ale u nas w domu jest ciepło. Ja myślę że zimniej nie zaszkodzi, ale to tez troche kwestia preferencji dziecka. Spróbuj, zobaczysz.
Bratowa mi dzis mówiła że u niej sen dziecka wydluzyl sie jak odstawiła smoczek a w nocy zaczęła podawac wodę. Smoczka nie mamy, a wode wlasnie nie bardzo mam w czym podac. Niby z niekapka sobie radzila jak raz podalam kaszke, ale w dzień, a w nocy jakos tego nie widzę...Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna u mojej siostry też tak było. Jej syn często budził się w nocy żeby sobie pociumkac butelek. Od kiedy podawała mu wodę z kubeczka to się skończyły pobudki. Tylko ze on miał wtedy 1.5 roku. Nie wiem jakby to miało wyglądać u takiego maluszka bo też sobie nie wyobrażam żeby pil z kubeczka w nocy
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U mnie dziewczyny czasem działa zamoczony w wodzie smoczek, jakby chciała tylko zwilżyć usta.
Melduje że jesteśmy drugą noc na lekach. Ala właśnie przespała 8h ciągiem (no dobra, coś tam że dwa razy kwiczała ale się nie wybudziła). Dostała butle i nie było przy niej, po niej kupy. Trochę żałuję że tak późno poszłam do lekarza ale tak z drugiej strony staram się trzymać na wodzy nerwy przy takich akcjach żeby nie być 'matką wariatką'. Tak czy inaczej najważniejsze że działa.Leksa, Zosiek, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Cześć dziewczyny. Chciałam się zapytać czy mogę jeszcze do Was dołączyć. Jestem z Wami prawie od samego początku, jednak się nie udzielam, gdyż do forum ogólnodostepne. Razem z Wami przeżywałam wizyty u lekarzy, porody. Kibicowałam Zosiek, aby zdążyła urodzić przed komunia córki ( tak jak i ja😂). Jestem podobna trochę do Aby. Ta, gdyż tak jak ona przeprowadziłam się do nowego domu, i zawsze muszę mieć na weekend wysprzątane i upieczone (teraz to niestety z tym pieczeniem jest różnie), ale porządki muszą być ( zaczynam już w czwartek, aby się do niedzieli wyrobić) chrzcinami też wtedy, co Ana. Ta.
Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Maszim, milo ci poznac
Jestem pod wrażeniem że komuś sie chce czytac nasz wypociny tak dlugo
Witamy w naszym gronie. Masz synka czy córeczkę? Jesli ladnie sypia to może ty masz jakąś metodę na to?
Vende, no to super że taka poprawa, oby już tak zostało
U nas noc ciężka, jednak na wsi byla nieco lepsza, i teraz nie wiem czemu, czy bo wilgotniejsze powietrze, czy wygodniejsze lozeczko, a moze lepsza kolderka... Zgaduj zgadula...Ana.Ta lubi tę wiadomość
Lotos wrote:Kasjanna u mojej siostry też tak było. Jej syn często budził się w nocy żeby sobie pociumkac butelek. Od kiedy podawała mu wodę z kubeczka to się skończyły pobudki. Tylko ze on miał wtedy 1.5 roku. Nie wiem jakby to miało wyglądać u takiego maluszka bo też sobie nie wyobrażam żeby pil z kubeczka w nocy
Dopytalam bratową kiedy to wprowadzala. Mam obawy że tylko młodą rozzloszcze taką butlą, ale sie nie dowiem jak nie sprobuje. Moze zaczne od tego zwilzonego smoczka, chociaz smoczek ogolnie raczej jej nie uspokaja. Z drugiej strony ona nie je za kazdym razem, wiec to chyba nie z glodu/ pragnienia sie budzi. W dzien zreszta tez je często. Wydaje mi sie ze nie dojada na posiedzenie, bo ją wszystko rozprasza.
Pytanie, bo mała turla sie bez opamietania, ale na brzuchu nie polezy prawie wcale (wiec do raczkowania nie cwiczy), ma ktoras z was tak? Co robicie?
Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Maszim bez urazy, ale właśnie temu chcemy sie zmyć na whatsup (przynajmniej to jest mój główny powód) więc dołączaj póki tu jesteśmy i inne drogie czytające koleżanki namyślajcie się żeby jednak napisać póki tu jesteśmy
Słuchajcie ja nie wiem. Mały spał od 19 do 22 później do 2 w nocy 😄 a później o 4 patrzylam na zegarek i nie wiem, no wydaje mi się że go nie brałam ale nie wiem wierzyć mi sie nie chce że spał od 2 do 6 więc sie nie chwalę 😂 koniecznie musze zaczac notować bo to już mózg nie tenZosiek, Leksa, Asiulka87, Lotos, Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość
-
Maszim fajnie że się odezwałaś 😁 to ile dni przed komunia urodziłaś? Napisz coś więcej o Was 😊
Lotos ja kąpie w około 21 stopniach codziennie, młoda zdrowa jak ryba.😉 Myślę że noworodziom tylko się dogrzewa.
Z tym kapaniem codziennie to się łudzę że jakiś rytuał mamy i będzie dzięki temu lepiej spać 🙃 rowki w faldkach pod szyjką też miałyśmy czerwone jak były przerwy w kąpaniu.
U nas było kilka pobudek ale spała po 2h jakoś, tylko jedna była drzemka 1h.
Ćwiczenie siadania cd, łudzę się że jak siądzie to będzie lepiej spać 🙃 chyba że będą od razu zęby 🤣🤣🤣🤪
Nadzieja codziennie jest 😎
My na cmentarzach byliśmy z nosidłem i sprawdziło się super 👍
Vende czyli lekarka trafiła, oby była dalej poprawa 😘 jednak intuicji maminej trzeba słuchać 🙃 nocki zazdroszczę 😉
Dzień dobry 😘
Soleil, Lotos lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Soleil czyli była dobra noc! Tego się trzymaj 😁💪 dałaś jakaś kaszkę czy co?
Klara ja tak robiłam starszej z tym kleikiem i rzeczywiście dłużej spała.😁 Na tym smoku z neno normalnie przechodzi? Ja pamiętam że kupowałam specjalne trojprzeplywowe wtedy 🤔Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyLotos my też kąpiemy 2 razy w tygodniu.
Karmienie 150 ml na jedno karmienie ale czasami chce wiecej i zastanawiam się czy nie podawać 180 ml.
Vendy super ze leki działają i że mala przespała 8 godz 💪
Maszim witamy, też niedawno dołączyłam 😊 czekamy na więcej informacji o was 😁
Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość
-
Jestem bardzo chętna dołączyć na Whatsappa.
Kaśka na, niestety nie pomogę z tymi nickami. Karmię też piersią, ale mój synek od początku (odpukać 🤭) ładnie śpi. Budzi się tylko raz, góra dwa razy. Dzisiaj w nocy zaczął się coś kręcić około północy, ale dałam smoczek i zasnął. Obudził się o 4 wtedy już go karmiłam. Na samym początku nawet się martwiłam, że będzie słabo przybierał na wadze, przez to, że nie je w nocy za często, ale na szczęście tak nie jest. Kąpie go codziennie około 19 ( teraz już nawet po 18), następnie karmię i śpi w łóżeczku że szczebelkami, przykrywam kocykiem takim milutkim z Pepco i na to daje jeszcze kocyk bambusowy, aby lekko dociążać, żeby się nie odkopał.
Mam córkę w wieku córki Zosiek, syna w wieku syna Kasjanny i teraz synek. Całą trójka planowana i wyczekiwana. 😊Ana.Ta, Zosiek, Soleil, Kasjanna, Merci92, Klara_1985, Monja lubią tę wiadomość
-
Właśnie jak ubierałam dziś mała to zastanawiałam się ile osób dołączy na „ostatnia chwile” jeszcze do nas 😄
Witaj Maszim 😊😊
Kasjanna u mnie nie ma tego problemu. Ona przekręci się z pleców na brzuch i wtedy tak chwilkę poleży. A może Nisi po prostu podoba sie to turlanie i nie ma czasu na brzuchu leżeć? A jakbys sama ja na brzuch położyła ?Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Maszim lepiej pozno niz wcale:) daj znać z kim do Nas dołączysz i czy jesteś team nocny czy jak u Vende lepszych nocek 🙈🙂 edit. Już wyżej - zeszlo mi z tym postem 🤣 to mamy duzo wspolnego. Ja sie z pieczeniem nie poddałam (natura słodyczożerct wygrywa), męża angażuje w pomoc przy małej bo wkońcu on też je hehe
A co do nocki to u mnie usnela o 20:00, pobudki o 20:30 i 21.00. Pozniej spala mi na rękach w salonie bo chcialam cos z mezem poogladac do 23;00, pozniej co 2h i od 5 jak zwykle juz stekanie tak ze byla dluga przerwa w spaniu i nie dalo rady polezec dluzej niz 6:40.
Nie moge sie przestawic z tą zmianą czasu. Miala 1 drzemke o 8:00, i co z tego jak dalej maruda. Wzielam ją na banana, na macie wytrzymala moze 10min. Chyba musze isc na spacer glowe przewietrzyc
Vende oby kazda taka decyzja jak twoja kończyla sie az taką poprawą ze snem. Aż szczęka mi opadla z wrazenia 😅
Klara tez sie uśmialam z tego przepisu- jutro ide po kleik do rossmana😂
Lotos ja kąpie raczej codziennie, chyba ze nie ogarniemy wczesniej i jest juz pozno to sobie darujemy. Nie nagrzewam wczesniej raczej. Moze w zimie zaczne. Temperatura u nas to 21 stopni
Kurcze ta butla „na noc” to nie takie glupie. I śpiworek tez bo chyba w nim nie da rady sie obrocic na brzuch i nie bedzie kombinowac😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2022, 09:42
Soleil, Lotos lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Merci92 wrote:Maszim Zapraszamy! 😃🥰 Im nas więcej tym lepiej 😉
Kurcze Ana.Ta masz już swoich pierwszych fanów! 😃
Hahahha też się zdziwiłam. Aż mi rumieniec wyskoczł. 😂🤣Merci92, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Zosiek, urodziłam po terminie, jak nigdy🙈 w niedzielę poprzedzającą komunię. Udało się! W kościele byliśmy już w komplecie, co było dla mnie bardzo, bardzo wzruszające, bo już dosłownie wszyscy wokół mi mówili " to pani jeszcze nie urodziła" 🙈 pod koniec już wysyłałam męża do sklepu, bo nie chciałam tego słuchać, bo też już bardzo chciałam urodzić, a dzidziusiów nie spieszyło się 😄