MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
J.ss a co do migren to rozmawiałaś o tym wczoraj z lekarzem na wizycie ? Ja dawniej jak miałam migreny to wiadomo brało się różne środki na to, ale obawiam się, że absolutnie w ciąży nie są dozwolone. Z dozwolonych to pewnie apap, ale nie wiem czy to jest stricte lek migrenowy.
Mam nadzieję że już lepiej z migreną i że nie wróci. Wiem jakie to dziadostwo jest straszne jak się przyplącze. Że swojej strony polecam dużo pić wody żeby się nie odwodnić. -
PannaKota, mój syn miał tak samo jak zaczal chodzić do żłobka, niestety nie pociesze cie bo ma 8 lat i nadal jest rannym ptaszkiem, również w weekendy. Na wakacje udaje mi się go przestawić ze spi dłużej ale w ciagu roku szkolnego nie ma szans.
Nie rozmawiałam, bo myślałam że mam spokój ale wydaje mi się, że wywołała ją taka szarówka i że wytężałam wzrok jak jechałam + wiadomo emocje. Ja jestem migrenowcem i nawet chodziłam przed ciążą regularnie na masaż transbukalny, do tego miałam tryptany na receptę, w lżejszych przypadkach brałam te zwykłe apteczne. W tym wypadku zostaje tylko paracetamol, a dla mnie to jak tik tak 😂 wczoraj masowałam sobie głowę tym rollerkiem z tymi delikatnymi igiełkami to chociaż coś tam trochę ulżyło, ale zapytam się ginekologa czy mogę wrócić do tych masaży bo pomagały mi przy bruksizmie i migrenach, bo u mnie jest problem z zaciskaniem szczęki a teraz nie mogę spać z wkładką, bo mi niedobrze od niej, także po prostu katastrofa 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:57
-
Teraz tak patrzę i widzę, że nie ma mojej daty w kalendarzu 🥺👉🏻👈🏻
Razem z bambikiem mamy dziś pierwsze USG ☺️
J.ss, GórskaDziewczyna, Lia., Axana, PannaKota, Bambik, Yumi24 lubią tę wiadomość
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
I IVF ICSI 2026🔬🧫
19.07. - 💉 start stymulacji
23.07 - pierwszy podgląd🥚 - pęcherzyki rosną
27.07 - drugi podgląd - mamy 13 🥚
31.07 - punkcja - pobrano 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastocysty 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami a drugi wraca na zimowisko
06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
15.09 - beta dla kliniki - ponad 2000⏳ 🤞🏻
18.09 - jest pęcherzyk 🌸
💊Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, progestan, prolutex, ovitrelle 💉
🙏🙏🙏

-
amani_96 wrote:Teraz tak patrzę i widzę, że nie ma mojej daty w kalendarzu 🥺👉🏻👈🏻
Razem z bambikiem mamy dziś pierwsze USG ☺️
Dobrze, że mówisz, pewnie uciekło 💖🙌🏻
Krzyczcie, jeśli nie umieściłyśmy Was w kalendarzu 😊 troszeczkę było tych wiadomości i mogłyśmy coś przeoczyć 😁😁Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer zarodka AA - cykl sztuczny
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • USG serduszkowe 🤞🏻💖
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥 -
Nigdy nie sprawdzałam płci według kalendarza chińskiego, ale zaciekawiłyście mnie i wychodzi chłopiec.
Przeczuć na razie nie mam żadnych.
W poprzedniej ciąży liczyłam na dziewczynkę i się udało, a teraz chyba też mam nadzieję na dziewczynkę. Trochę mnie przeraża wychowanie chłopca jak patrzę na zachowanie dzieci w wieku szkolnym 🫣
No ale mąż chyba nadzieję na chłopca.
Druga dziewczynka byłaby spoko pod tym względem, że już mamy dużo dziewczęcych ubrań. Z drugiej strony bratowa ma chłopca z 2026 więc w razie czego od niej przejmiemy chłopięce rzeczy 😉
Chciałam dzisiaj rano iść na badania krwi, ale o 4 w nocy złapał mnie taki głód, że zjadłam banana no i nie jestem już na czczo. I jak tu żyć? 🙈 Będę musiała się bardziej przypilnować i pójść w poniedziałek na badania. -
Ja dzisiaj zamierzam już umówić się do lekarza prowadzącego poza kliniką. Jeśli na najbliższej wizycie wszystko będzie dobrze, to pewnie klinika mnie już odeśle. A z terminami jest tak ciężko, że do lekarza, do którego chciałabym chodzić, najbliższy wolny termin jest dopiero w połowie listopada! 😭 Może uda się jakoś wcześniej wcisnąć. 🤣
Zdecydowaliśmy z mężem, że jednak będziemy prowadzić ciążę prywatnie. 🙈 Nie znam w okolicy żadnego dobrego lekarza na NFZ, a nie chcę się dodatkowo stresować nieprzyjemnymi wizytami. Jak robiłam research, to praktycznie każdy lekarz w mojej okolicy miał takie opinie. 😭
Za to na badania prenatalne spróbujemy dostać się na NFZ. 🙈Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥 -
Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty. Dajcie znać po ☺️
Po naszym wczorajszym pisaniu skusiłam się dzisiaj na słaba kawę z ekspresu z mlekiem, no i jest zdecydowanie lepsza niż ta bezkofeinowa 😄 ale teraz mi jakoś lekko niedobrze i się zastanawiam czy to przez tą kawę czy tak po prostu 🙈
Miłego dnia dziewczyny! Ja bym chciała już iść do domu…
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Chochlik, ale te badania prenatalne są za darmo. Wczoraj pytałam się o to swojego lekarza, ja chodzę prywatnie a on mówił mi, że to będzie normalnie zrobione na NFZ bo ma umowę z nimi podpisaną, także pomimo że będziesz miała wizyty prywatne to akurat badania prenatalne będą za darmo 😊
-
Haha to tak jak u nas! U mnie też dziewczynka z kalendarza bo już sprawdziłam, też i tak czuję. A rodzina męża to cała męska praktycznie.second time mom wrote:Z chińskiego wychodzi dziewczynka i tak też przeczuwam. Chociaż w pierwszej ciąży też tak przeczuwałam i nie trafiłam 🤣 Ale jak się trafi córka to będzie to jedna z nielicznych urodzonych dziewczyn w naszych rodzinach, więc myślę, że wszyscy też na to liczą!2020 pierwszy cykl starań - poronienie
Badania:
Trombofilia - MTHFR oraz pai-1 heterozygotyczne
08.2022 - narodziny 👦
Starania 08.2026
Acard i luteina
12.09 ⏸️
16.09 - 4+0 beta 198 mlU/ml -
Hej hej, dzisiaj piąteczek, więc dla wszystkich pracujących najlepszy dzień 🫶🏼 Oby szybko zleciał!
Amani, Bambik, mocno trzymam kciuki ❤️
Widzę, że większości z kalendarza chińskiego wychodzi dziewczynka 😅 Ja zawsze pragnęłam mieć córeczkę, ale jak urodził mi się syn to powiem Wam, że przepadłam totalnie i mogłabym mieć jeszcze 3 chłopców ❤️
Luni, GórskaDziewczyna, Bambik, amani_96, Yumi24 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB w Czechach ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

24.08: naturalne II podczas kp 🤱🏽, 25.08: beta 261
08.09: 3,4 mm Człowieka z bijącym serduszkiem ❤️

-
Trzymam kciuki na dzisiejsze wizyty 🤞
Mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, marzę o córeczce 🩷🩷🩷🩷 mam dwóch cudownych chłopaków, z nimi z chińskiego wychodzili chłopcy
Luni lubi tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈 -
Hej dziewczyny, przepraszam że wbijam Wam w wątek. Chciałabym tylko dać znać 🍁 J.ss i 🍁 GórskaDziewczyna, że bardzo cieszę się że wszystko dobrze z Waszymi maluszkami. 🫶 Wczoraj siedziałam jak na szpilkach i odświeżałam forum. 🤭
🍁 J.ss współczuję dolegliwości, oby szybko minęły- trzymaj się kochana.
Zauważyłam też, że jest tutaj 🍁 Bambik, baardzo mnie to cieszy! Kochana gratuluję! 🥹 Czekam na wieści po dzisiejszej wizycie jak Twój Kropek. 🤞🤞
🍁 Glorietka 🍁 Axana Was też mam w pamięci.
Będę zaglądać co u Was. 😉
Życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż i oby do końca w niezmienionym składzie. 😊
Axana, J.ss, GórskaDziewczyna, Bambik, Glorietka, Yumi24 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
A ja już właśnie po becie, czekam na wyniki i zobaczymy jak przyrost! Mój lekarz wtedy wyznaczy mi datę na pierwsze USG 🙈🔥🫶
Miłego piątku dziewczyny!
PannaKota, GórskaDziewczyna, xmadziax, Lia., Yumi24 lubią tę wiadomość
2020 pierwszy cykl starań - poronienie
Badania:
Trombofilia - MTHFR oraz pai-1 heterozygotyczne
08.2022 - narodziny 👦
Starania 08.2026
Acard i luteina
12.09 ⏸️
16.09 - 4+0 beta 198 mlU/ml -
J.ss wrote:Chochlik, ale te badania prenatalne są za darmo. Wczoraj pytałam się o to swojego lekarza, ja chodzę prywatnie a on mówił mi, że to będzie normalnie zrobione na NFZ bo ma umowę z nimi podpisaną, także pomimo że będziesz miała wizyty prywatne to akurat badania prenatalne będą za darmo 😊
Ooo, super 🤍jak czytałam o tym jak to działa, to wyczytałam że do jakiegoś osobnego lekarza na NFZ trzeba się dostać 😂 ale zobaczymy jak u mojego lekarza będzie, jeśli też tak jak mówisz i ma podpisaną umowę, to idealne 😍Ponad 2.5 roku starań 🤍
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
__
Chochlik - tak lekarz się może zapytać czy prenatalne robimy na nfz czy prywatnie. Jak na nfz oni dają skierowanie i wtedy trzeba znaleźć gdzie takie badania robią i się umówić. Ale na nfz jest tylko 1 i 2 badanie, 3 jest już platne.
-
Kompotlinka wrote:Hej dziewczyny, przepraszam że wbijam Wam w wątek. Chciałabym tylko dać znać 🍁 J.ss i 🍁 GórskaDziewczyna, że bardzo cieszę się że wszystko dobrze z Waszymi maluszkami. 🫶 Wczoraj siedziałam jak na szpilkach i odświeżałam forum. 🤭
🍁 J.ss współczuję dolegliwości, oby szybko minęły- trzymaj się kochana.
Zauważyłam też, że jest tutaj 🍁 Bambik, baardzo mnie to cieszy! Kochana gratuluję! 🥹 Czekam na wieści po dzisiejszej wizycie jak Twój Kropek. 🤞🤞
🍁 Glorietka 🍁 Axana Was też mam w pamięci.
Będę zaglądać co u Was. 😉
Życzę Wam wszystkim spokojnych ciąż i oby do końca w niezmienionym składzie. 😊
Jejku jak miło że o nas myślisz ☺️
Ja cały czas też podczytuję wątek wrześniowy i trzymam za Was wszystkie kciuki i mam nadzieję że szybko dołączycie do fioletowej strony 🤞❤️
Kompotlinka lubi tę wiadomość