Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MAJ 2027 💛 🐝
Odpowiedz

MAJ 2027 💛 🐝

Oceń ten wątek:
  • Axana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    J.ss jeju bardzo chce zagrać w split fiction ! Widziałam urywki i boska jest 😍 haha nie spodziewałam się niczego innego 🤣 u nas na bank też by były ciche chwile po akcji haha 🤣
    Bardzo ciekawe te gry co mówisz, w moim stylu 😃
    Ale Untill Down z tego co widzę to jest na podstawie filmu ? Ciekawa, ale bardziej dla małża 😅

Chochlik cyber pank - no ciekawe ciekawe 😁 nie grałam, ale bylo bardzo głośno o niej i jakoś tak nie przemawia do mnie osobiście 😅 Ale stray - polecam z całego serca 👌🏻

Aniulka jaki rodzaj książek lubisz ? Kryminały ? Romantasy? Czy inne ? 😃 Ja też sporo książek mam za sobą, najbardziej kocham horrory i kryminały ❤️ Stephen King, Remigiusz Mróz ale znajdzie się też romantyczny akcent na odmóżdżenie jak Nicolas Sparks 🥰

Wgl dziewczyny moje odkrycie, jeśli lubicie herbatkę a wiadomo wystrzegamy się kofeiny mniej lub bardziej. To ta herbatka jest całkowicie bez niej, wpisywałam w neta i jest w PL, może ktoś już ją zna osobiście ☺️ oczywiście są różne smaki
    b264bbb4ded76.jpghttps://zapodaj.net/plik-NUAYAQ2mzu

Rooibos są dostępne nawet w Lidlu czy właściwie każdym większym markecie. Ja ją kupowałam dzieciom jak były małe. Osobiście wolę zwykłą herbatę, ten smak trzeba akceptować :p

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Peachy Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że zrobiłam dzisiaj Panoramę XD nie chciało mi się już dłużej o tym myśleć. A więc zostaje czekać

PannaKota, GórskaDziewczyna, Kameleon, sirengirl92, Iskiereczka00, Chochlik12, amani_96, Strelicja, xmadziax, Lia. lubią tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    6 tyg 💔 cp, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia

2026.08 ⏸️🤞
    beta 08.29 - 22.7 ➡️ 09.07 - 1633.84
    09.08 - GS 0.62, YS 0.18
    09.12 - YS 0.4, CRL 0.27
    09.14 - CRL 0.4, ASP✅
    09.20 - CRL 0.8 💓 FHR 160
    09.22 - CRL 0.93 💓
    09.29 - CRL 1.36 💓
    10.06 - CRL 2.68 💓

preg.png
  • second time mom Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś zjazd słuchajcie… Wczoraj dostaliśmy info, że dom który oglądaliśmy w poniedziałek jednak nie będzie na sprzedaż, bo się właściciele rozmyślili… 😒 jakby… bez komentarza w ogóle.

A dzisiaj spędzam cały dzień sama z synkiem, bo mąż musiał być dziś w pracy. Nawet nie wyszliśmy z domu, bo perspektywa wchodzenia na 8 piętro ciągle mnie przeraża… (windę naprawia może do końca roku :)) Jutro jedziemy do moich rodziców na obiad, więc chociaż tyle z atrakcji. Jako jedyni póki co wiedzą o ciąży.

A Rooibosa kocham, już z 3 tygodnie właśnie piję. Kupiłam te wersje owocowe w lidlu i są pyszka. Zwłaszcza na wieczór do filmu pod kocykiem jest super😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53

Karolina, '97👸🏽 niedoczynność tarczycy + hashimoto

01.2025 - 🩵👦🏼 (naturalnie, 1 cykl starań)

16.08 - biochem.
    12.09 - beta 12, prog 6,2
    14.09 - beta 55, prog 11,51🤞🏼
    05.10 - 0,64cm okruszka z ♥️🌈
    18.11 - prenatalne 🔜

preg.png
  • PannaKota Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon - jak jesteś chora to bierz l4 na przeziebienie i odpoczniesz. Co do mówienia w pracy to jest kwestia indywidualna. Jeśli planujesz już iść na l4 ciążowe to szefowi pewno warto o tym wspomnieć. Jeśli nie... no to ja bym nic na razie nie mówiła. Co do pobudek to pewnie przez przeziebienie tak masz. Ja ostatnio jak się obudzę przez kaszel to też nie usnę. Plus wszelkie zmiany hormonalne też nie pomagają. Niestety bezsenność czy też problem ze spaniem może się pojawić na każdym etapie ciąży.

Second time mom - no smuteczek z tym domem, ale różne sytuacje są w życiu. Może oni chcieli tylko sprawdzić jakie jest zainteresowanie, jeśli było duże to zaraz może znowu wrzucą ogłoszenie a cena będzie odpowiednio wyższa? Akurat o takich praktykach już coś nieco słyszałam. Albo też chcieli coś innego kupić i się im plany posypały. No można gdybać. Z tymi nieruchomościami tak jest że no różnie może być.

👩35 👱35 👶🐶

18.06.2025 💗

event.png

30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml
    12.09.2026 - beta 4013,13 mlU/ml
    19.09.2026 - jest ❤️
    30.09.2026 - CRL 1,52 cm

preg.png
  • second time mom Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKota wrote:

Second time mom - no smuteczek z tym domem, ale różne sytuacje są w życiu. Może oni chcieli tylko sprawdzić jakie jest zainteresowanie, jeśli było duże to zaraz może znowu wrzucą ogłoszenie a cena będzie odpowiednio wyższa? Akurat o takich praktykach już coś nieco słyszałam. Albo też chcieli coś innego kupić i się im plany posypały. No można gdybać. Z tymi nieruchomościami tak jest że no różnie może być.

Oni mówili nam przy spotkaniu, że nie spieszy im się z wyprowadzką i gdyby nie sytuacja życiowa to pewnie by się nie wyprowadzali. Byliśmy jedynymi zainteresowanymi… Powiedzieli, że sprzedadzą, jeśli kupimy po cenie jakiej wystawili. A w ogłoszeniu było do negocjacji, także byliśmy na to przygotowani. No średnio wyszło, bo my się nastawiliśmy na to, tym bardziej że teraz nie mamy nawet opcji zapasowej, bo po prostu nic na rynku nie pasuje do naszych kryteriów… Masakra

Karolina, '97👸🏽 niedoczynność tarczycy + hashimoto

01.2025 - 🩵👦🏼 (naturalnie, 1 cykl starań)

16.08 - biochem.
    12.09 - beta 12, prog 6,2
    14.09 - beta 55, prog 11,51🤞🏼
    05.10 - 0,64cm okruszka z ♥️🌈
    18.11 - prenatalne 🔜

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    second time mom wrote:
    Oni mówili nam przy spotkaniu, że nie spieszy im się z wyprowadzką i gdyby nie sytuacja życiowa to pewnie by się nie wyprowadzali. Byliśmy jedynymi zainteresowanymi… Powiedzieli, że sprzedadzą, jeśli kupimy po cenie jakiej wystawili. A w ogłoszeniu było do negocjacji, także byliśmy na to przygotowani. No średnio wyszło, bo my się nastawiliśmy na to, tym bardziej że teraz nie mamy nawet opcji zapasowej, bo po prostu nic na rynku nie pasuje do naszych kryteriów… Masakra

Ech lipa z tym domem. Ale niestety czasami tak bywa :(

My też jestesmy na temacie zakupu domu, zdecydowaliśmy sie, cena dogadana. Ale to dom do remontu ogólnie i wyszły po drodzr pewne kwestie prawne, które są do wyprosowania. Więc czekamy ciągle w zawieszeniu, a bardzo nam zależy na zakupie tego. Z tym że właściciele też szukają czegoś mniejszego, a że nie znaleźli to sie im chyba nie spieszy. Nam niby też bardzo nie, ale że zależy nam to wiecie, troche dużo niepewności jeszcze... 🙈

Jutro planujemy jeszcze skorzystać z pogody i skoczyć na jakąś niewymagającą górkę na spacer z dzieciakami :)

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
‹‹ ‹ 60 61 62 63 64
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ