Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Efwka śliczności!
Wowka ot durna. Więcej śmiałości i zdecydowania z tym smokiem, chce ssać, daj mu ssać. Jak jest zmęczony to i drażliwy a jak Ty jesteś w rozsypce to on tez. Jak trzeba wyjdź, popłacz sobie, odetchnij, wróć z nową siłą. Za kilka tygodni będziecie się już doskonale rozumieć. Żadne tam mm. Wpakuj dyda, przytrzymaj, wcześniej polulaj, żeby nie wrzeszczał, a najlepiej staraj się reagować szybko zanim. Zanim będzie przemęczony. To nie jest łatwe ale mniej więcej pod koniec miesiąca zaczniecie się rozumieć. Ustali się jakiś schemat. No i rozbierz go. Pielucha, bodziak, obserwuj, przykryj szmatką.
Przewiń, daj cyca, zje, odbij, sprawdź pieluszkę, jeśli marudzi daj drugiego cyca, zje, odbij. Jeśli dalej marudzi to nie jest ani pielucha ani głodny, szukasz dalej. Patrz czy nic nie gniecie, gryzie, wbija się, nie za ciepło, za zimno, jeśli nie, tulisz, bujasz, na końcu smok.
Czasem po prostu marudzą dla marudzenia, wtedy bądź przy nim.
Jesteś najlepszą matką bo jego
Nynka, D_basiula, Wowka, Feeva, Mała Matylda, kattalinna, Kira91 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyEfwka gratulacje, klocuszek cudowny!:*
Hoope chciałabym mieć teraz Twój mózg
Ja jeszcze zapominam, że może być tyle rzeczy do sprawdzenia prócz zimno, kupa i cyc. Ale im mniej jestem sfrustrowana tym bardziej zwoje w mózgu łączą.
Wowka, rozumiem Cię, sama mam takie kryzysy, na szczęście mam Was i Wasze wsparcie. Nauczymy się tych młodych ludzi wreszcie, i będziemy przewidywać o co będzie histeria zanim oni rozpętają wojnę
My właśnie wróciliśmy z usc, młodzież moja ma już peselHoope, Wowka, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Efwka, sliczny dzieciaczek
U nas tez rozwrzeszczany dzien, ale domyślam sie, ze to brzuszkowe sprawyDopiero pol godziny temu krzykacz zasnal...
Dziewczyny, mialyscie w zaleceniach na wypisie zeby zrobic usg jamy brzusznej dziecku?
Wowka, ja w szpitalu mialam problem zeby malego dobudzic na jedzenie, przyjechala moja babcia i pierwszy raz zjadl 20ml :p A ja sie za kazdym razem meczylam zeby mu chociaz troche wcisnac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 18:35
Wowka lubi tę wiadomość
-
Wowka wrote:
Na dokładkę przyjechała moja mama, wzięła go na ręce, jednak dała smoka (I nie wypluł!), uśpiła i odłożyła do kołyskizrobiła w 15 minut to czego ja nie zrobiłam od kilku godzin. Jestem beznadziejną matką, inni lepiej dają sobie radę z moim dzieckiem
Wowka u mnie to samo, też czuję się beznadziejnie. Mam wrażenie, że nawet mój lepiej sobie radzi z Olą, a jest to pierwsze dziecko, które w ogóle trzymał na rękach.. -
kamciaelcia wrote:potrzebuje na szybko info
ta opieka na zone od dnia w szpitalu czy od cc??????
ile jest opieki na zdrowe dziecko
Mój mąż dostał opiekę na dziecko na czas mojego pobytu w szpitalu a potem na mnie od następnego dnia po wypisie.Matylda
-
Dziewczyny o 13:42 poprzez CC urodził się Nasz synek Igor waga 3580 długi na 54 cm pkt 10/10
kamciaelcia, Nynka, Kropka88, jangwa_maua, D_basiula, Saperek, Hoope, Mama32, Kwiatkowa24, malwka08, amygdala, Kira91, Wowka, Katy, Feeva, Sela, Cola87, Mała Matylda, kattalinna, J.S, XKamaCX, Paula95, Ela84, pawojoszka, Mycha666, pumka1990, efwka83 lubią tę wiadomość
-
Tanda wrote:Mój mąż dostał opiekę na dziecko na czas mojego pobytu w szpitalu a potem na mnie od następnego dnia po wypisie.
Już troszkę wiem
Dziękuję za odp
Opieka na dziecko(czy zdrowe czy chore) odpada bo mąż pracuje w takim miejscu że zanim formalnie by to zalatwil to wszystko by przepadlo
Nawet opiekę na mnie odradzają mu, to nasza ewentualność
Jest szansa na urlop nagrodowy jak poprzednimi razy(stąd wcześniej opieki na mnie nie potrzebowal a w domu dluuuuuugo siedzial)
Jutro ma rozmowę z szefem
Liczymy na te 14 dni i obejdzie się bez opieki na żonę...urlop też zaplanowal. Jednak nie ciągiem. Niech chlopina korzysta w lipcu -
nick nieaktualny
-
Witch gratulacje, witamy na świecie
Katy a Ty nie masz z racji wcześniactwa więcej badań niż standardowo?
My robimy słuch (szpital zepsuł sprzęt) i usg bioderek. Polecono mi zbadać malcowi TSH z racji mojej niedoczynności ale nie mam serca póki nie będzie faktycznych powodów - krew pobierają z żyły a żyła na główce. Nie jestem w stanie tego przeboleć bez wyraźnego powodu. Nie mam serca. I tak niedługo szczepienia czekają❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
katy
u nas standardowo, rutynowo w szpitalu i po nie robia usg brzucha, główki czy serduszka
z córka miałam zalecenie i główki i serduszka
z synem robiłam tylko echo serca (i nawet jak byłam u neurologa dla niego usg nie odpalał)
standardem jest preluksacja w 6 t.ż. (u nas ortopeda i usg za razem, termin 6.tyg zagwarantowany w miarę)i poźiej, co najmniej 3x
standardem jet okulista w 4.miesiącu zycia (to było wprowadzone jak syn sie urodził i wtedy jeszcze nie każde miasto praktykowało)
no właśnie-wcześniactwo
związane jest z szeregiem wizyt i opieki specjalistycznych poradni minimum pierwszy rok np neonatolog, neurolog, sa i neurologopedzi, fizjoterapeuci)
nawet zczepienia płatne były refundowane (nie wiem jak z tym jest teraz)
podobnie przy dziecku z waga ponizej 2,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 19:27
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie
moja mama uśpiła Skrzata, wstawiła nam obiad i pozwoliła się przespać. Już mi lepiej. Mam nadzieję, że będzie tak jak piszecie, że niedługo nauczymy się siebie wzajemnie. Pewnie za dużo chcę na raz.
U nas było usg brzuszka i głowy na oddziale. Jutro jedziemy na echo serca i w planach jest usg bioderek.
Jeszcze raz dzięki za wsparcie. Jakoś mnie dzisiaj przygniotło.
Edit, nie polubiłam Waszych kryzysów, tylko to że nie jestem z tym samaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 20:07
kattalinna lubi tę wiadomość
-
My w szpitalu tez mielismy, ale na wizycie u pediatry dostalismy jeszcze skierowania wlasnie na usg brzuszka, glowy i bioder...Moze to faktycznie przez to. Na usg w szpitalu w glowce wyszla jakas cysta, ale polozna na razie kazala sie tym nie martwic chociaz latwo powiedziec w koncu to glowa
Witch, gratulacje :*