Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope wrote:S1985 to jakby dobre i złe wiadomości jednocześnie. Daj znać jutro po wizycie.
Właśnie dziewczyny, co brać? Kwas foliowy, witaminy? Ja 3 miesiące brałam kwas foliowy a teraz przerzuciłam się na femibion. Czy to źle?Hoope lubi tę wiadomość
-
Zojka wrote:Dziewczyny cos mnie tak ruszylo z wieczora:)
Z ciekawosci spojrzalam na swoj wynik bety wynosi 102. Troche sie zaniepokoilam nie wiem czy nie za niski .
Czy robila ktoras z Was bete tak ok 4 dni po spodziewanej @ ? Jaki mialyscie wynik np w 5 tyg ?
Kurcze.
Możesz mieć przesunięta owulacje.
Ważny jest przyrost, powtórz badanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:10
-
Mufinka27 wrote:Jak jest u Was że snem w nocy ?
Bo w dzień większość z nas jest senna itp, ale jak u was w nocy,bo ja kręce się strasznie i mam duży problem z zaśnięciem i spaniem w nocy czy któraś z was też tak ma ?Mufinka27 lubi tę wiadomość
-
Ja ze spaniem nie mam problemu, moge spać i spać, ale senna nie jestem. Najgorsze są piersi, są obrzmiałe, wielkie i bolące. Przy pierwszej ciąży pierwsi nie reagowały w ogóle w pierwszym trymestrze a teraz MASAKRA. No i podbrzusze....mam wrażenie jak by go coś nadmuchiwało od środka jak balonik i że widać już wypukłość a przecież to dopiero taki początek.....SZOK
z witamin biorę na razie kwas foliowy i magnez z wit. B6
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
ja biorę optimal prenatal z seeking health + magnez+ follate 2x400 + duphaston +acard i neoparin 0,4 ale to ze względu na mutacje i nieprzyswajenie zwykłych witamin i kwasu foliowego
Hoope lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
morowa wrote:Ja ze spaniem nie mam problemu, moge spać i spać, ale senna nie jestem. Najgorsze są piersi, są obrzmiałe, wielkie i bolące. Przy pierwszej ciąży pierwsi nie reagowały w ogóle w pierwszym trymestrze a teraz MASAKRA. No i podbrzusze....mam wrażenie jak by go coś nadmuchiwało od środka jak balonik i że widać już wypukłość a przecież to dopiero taki początek.....SZOK
z witamin biorę na razie kwas foliowy i magnez z wit. B6
Co do podbrzusza to też mam wrażenie że troszkę jest większe, jestem szczupła może dlatego już coś widać, jakby nie było macica powoli się powiększa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:15
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny Chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć Wczoraj robiłam test z apteki, a dziś betę i mam wynik 880. Staraliśmy się dwa lata, w tym rok z pomocą lekarską. Szczęśliwy cykl był pierwszym po odstawieniu clo, bez monitoringu i bez szczególnych starań To cud
Angel1988, Grzybka, Katka., Mufinka27 lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:S1985 to jakby dobre i złe wiadomości jednocześnie. Daj znać jutro po wizycie.
Właśnie dziewczyny, co brać? Kwas foliowy, witaminy? Ja 3 miesiące brałam kwas foliowy a teraz przerzuciłam się na femibion. Czy to źle?
Ja biorę kwas foliowy i jod z zalecenia lekarza.Hoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
izalika wrote:dzień dobry dziewczynki, kawusia z rana, prysznic i dziś zobaczę moją dzidzię o 10.30 trzymajcie kciuki:)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
mmb wrote:Witajcie dziewczyny Chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć Wczoraj robiłam test z apteki, a dziś betę i mam wynik 880. Staraliśmy się dwa lata, w tym rok z pomocą lekarską. Szczęśliwy cykl był pierwszym po odstawieniu clo, bez monitoringu i bez szczególnych starań To cud
Gratuluję i witammmb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za info. Właśnie nie chcę przedobrzyć ale pewnie dodatkowo będę brała magnez i może wapno. Z tym poczekam na decyzję gina. Chyba już pójdę w przyszłym tygodniu. Nie mogę spokojnie czekać, więc może wizyta rozjaśni mi głowę.
Jeśli chodzi o noce to mam kiepskie. Niby padam jak mucha ale potem śpię bardzo niespokojnie, wcześnie się budze, czasem późno zasypiam. Ciągle jest mi źle, niewygodnie, za gorąco, za zimno, poduszka jakaś górzysta.
Zrobiłam dziś ostatni test i oczywiście już wymyślam. Kobiety są mistrzyniami w tworzeniu problemów. Dlaczego kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej? Nie powinny być równe?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd6e1497e2f.jpg
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope wrote:Zrobiłam dziś ostatni test i oczywiście już wymyślam. Kobiety są mistrzyniami w tworzeniu problemów. Dlaczego kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej? Nie powinny być równe?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd6e1497e2f.jpg
Bo już masz duże stężenie, u mnie teraz też testowa wychodzi ciemniejsza
Pajka wrote:Niestety chyba się przeziębiłam i mam straszny katar Nie wiem jak mogę go leczyć.... Może to głupie ale za każdym razem jak kicham mam wrażenie, że coś może się stać fasolce
Jest seria Prenalen dla ciężarnych, prócz tego wszelkie domowe sposoby.
Mi na katar fajnie pomagają inhalacje z solanki zabłockiej - do kupienia w aptece.
Anna0o wrote:Dziewczynki czy któraś z Was robi badania w laboratoriach DIAGNOSTYKA? Jak tam jest z wynikami online? Po jakim czasie się pojawiają? Pani powiedziała wieczorem, ale powinny być wcześniej. Siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać czy beta przyrasta
Ja robiłam.
W sobotę miałam wynik. ok. 15:00, w tygodniu ok. 18:00.
Mufinka27 wrote:Jak jest u Was że snem w nocy ?
Bo w dzień większość z nas jest senna itp, ale jak u was w nocy,bo ja kręce się strasznie i mam duży problem z zaśnięciem i spaniem w nocy czy któraś z was też tak ma ?
Tak, ja.
Raz śpię jak dziecko, a innym razem kręcę się pół nocy, budzę i nie mogę zasnąć.
Feeva wrote:Z witaminek biorę witaminę D, K2, Magnez + b6 i suplementy Pregna Plus, ale myślicie, że powinnam dodatkowy jeszcze kwas oddzielnie brać?
A te Pregna Plus mają w sobie kwas? Zalecana dawka w ciaży to 400-800 mikrogram, przeważnie witaminy prenatalne mają już odpowiednią dawkę. Ja biorę sam kwas, 600 mikrogram.
Hoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
Cześć dziewczyny
Chcialam dołączyć do waszej grupy. Wygląda na to, że jestem w 5tc, wizytę mam 8 września. Tp 5.05.2018r.
Mam już cudownego synka Kazika, ma 13 miesięcy i cały czas go karmię piersią. Mam nadzieję, że uda mi się kontynuować kp jak najdłużej w ciąży. Pozdrawiam wszystkie majówki
Nie wiem jak często uda mi się tu zaglądać, ale postaram się co jakiś czas odezwaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:36
Angel1988, Katka., Mufinka27 lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
mmb wrote:Witajcie dziewczyny Chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć Wczoraj robiłam test z apteki, a dziś betę i mam wynik 880. Staraliśmy się dwa lata, w tym rok z pomocą lekarską. Szczęśliwy cykl był pierwszym po odstawieniu clo, bez monitoringu i bez szczególnych starań To cud
-
Cześć dziewczyny Ja od wczoraj czuję się fatalnie. Od powrotu z pracy nie wychodzę z łóżka, a dziś zostałam w domu. Te pierwsze dni teraz wyglądają dentycznie jak w ciąży z synkiem. Gorączka, dreszcze, ból mięśni i mdłości. Całą noc się pociłam jak mysz, obudziłam się o 2 i do 5 nie mogłam spać, przewracałam się z boku na bok, a na codzień nigdy nie mam problemów ze snem... Byłam dziś u lekarza się zbadać i powtórzyłam betę po 48h. Wyniki mają być dzisiaj, więc czekam z niecierpliwością
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Jeju to jest szok ile nas juz tutaj jest
Witam nowe majoweczki
S1985 o ktorej dzisiaj idziesz na ta wizyte?
Hoope Ty sie ciesz z takich wypasionych kresek a nie martw
Izalika mam nadzieje ze juz widzialas serduszko malenstwa
Co do spania to ja w dzien rzadko kiedy sie zdrzemne, chyba ze z 30 min. jak mocno mnie przypili a tak to w glowie sie kreci ale mimo to usiedziec na miejscu nie moge, za to przed ciaza spac w nocy nie moglam a teraz cale noce spie jak kamien i nawet jak ide siku kilka razy w nocy to usypiam w sekunde
Ja biore kwas foliowy w dawce 800 i tam jest tez jod i witaminy b12. Jak nie wiecie co brac to gina swojego spytajcie i pamietajcie ze od witamin mozecie miec mdlosci i trzeba probowac inne.
Hoope lubi tę wiadomość