X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam śpię jak kamień, też się właśnie szykuję na wizytę

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Ja tam śpię jak kamień, też się właśnie szykuję na wizytę
    Trzymam kciuki i czekam na wieści ;)

s1985 lubi tę wiadomość

bl9c8ribv6acupjv.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    S1985 to jakby dobre i złe wiadomości jednocześnie. Daj znać jutro po wizycie.

Właśnie dziewczyny, co brać? Kwas foliowy, witaminy? Ja 3 miesiące brałam kwas foliowy a teraz przerzuciłam się na femibion. Czy to źle?
    Też biorę femibion + magnez z wit b6 :)

Hoope lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Dziewczyny cos mnie tak ruszylo z wieczora:)
    Z ciekawosci spojrzalam na swoj wynik bety wynosi 102. Troche sie zaniepokoilam nie wiem czy nie za niski :( .
    Czy robila ktoras z Was bete tak ok 4 dni po spodziewanej @ ? Jaki mialyscie wynik np w 5 tyg ?

Kurcze.
    Ja dzień przed planowana @ miałam bete 50, 6 dni później 1130.
    Możesz mieć przesunięta owulacje.
    Ważny jest przyrost, powtórz badanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:10

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka27 wrote:
    Jak jest u Was że snem w nocy ?

Bo w dzień większość z nas jest senna itp, ale jak u was w nocy,bo ja kręce się strasznie i mam duży problem z zaśnięciem i spaniem w nocy :/ czy któraś z was też tak ma ?
    Ja jak się obudzę w nocy na siku to już nie mogę porem spać,w dzień też mam problem mimo,że jestem sennna

Mufinka27 lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze spaniem nie mam problemu, moge spać i spać, ale senna nie jestem. Najgorsze są piersi, są obrzmiałe, wielkie i bolące. Przy pierwszej ciąży pierwsi nie reagowały w ogóle w pierwszym trymestrze a teraz MASAKRA. No i podbrzusze....mam wrażenie jak by go coś nadmuchiwało od środka jak balonik i że widać już wypukłość a przecież to dopiero taki początek.....SZOK

z witamin biorę na razie kwas foliowy i magnez z wit. B6

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę optimal prenatal z seeking health + magnez+ follate 2x400 + duphaston +acard i neoparin 0,4 ale to ze względu na mutacje i nieprzyswajenie zwykłych witamin i kwasu foliowego

Hoope lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    Ja ze spaniem nie mam problemu, moge spać i spać, ale senna nie jestem. Najgorsze są piersi, są obrzmiałe, wielkie i bolące. Przy pierwszej ciąży pierwsi nie reagowały w ogóle w pierwszym trymestrze a teraz MASAKRA. No i podbrzusze....mam wrażenie jak by go coś nadmuchiwało od środka jak balonik i że widać już wypukłość a przecież to dopiero taki początek.....SZOK

z witamin biorę na razie kwas foliowy i magnez z wit. B6
    U mnie z piersiami jest różnie, raz bolą raz nie. Najbardziej z rana i wieczorem. Jedynie co to sutki są wrażliwe. No i są pełniejsze..
    Co do podbrzusza to też mam wrażenie że troszkę jest większe, jestem szczupła może dlatego już coś widać, jakby nie było macica powoli się powiększa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 10:15

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć :) Wczoraj robiłam test z apteki, a dziś betę i mam wynik 880. Staraliśmy się dwa lata, w tym rok z pomocą lekarską. Szczęśliwy cykl był pierwszym po odstawieniu clo, bez monitoringu i bez szczególnych starań :) To cud :)

Angel1988, Grzybka, Katka., Mufinka27 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    S1985 to jakby dobre i złe wiadomości jednocześnie. Daj znać jutro po wizycie.

Właśnie dziewczyny, co brać? Kwas foliowy, witaminy? Ja 3 miesiące brałam kwas foliowy a teraz przerzuciłam się na femibion. Czy to źle?

Ja biorę kwas foliowy i jod z zalecenia lekarza.

Hoope lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    dzień dobry dziewczynki, kawusia z rana, prysznic i dziś zobaczę moją dzidzię o 10.30 :) trzymajcie kciuki:)
    Daj znać jak po wizycie

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmb wrote:
    Witajcie dziewczyny :) Chyba nieśmiało mogę do Was dołączyć :) Wczoraj robiłam test z apteki, a dziś betę i mam wynik 880. Staraliśmy się dwa lata, w tym rok z pomocą lekarską. Szczęśliwy cykl był pierwszym po odstawieniu clo, bez monitoringu i bez szczególnych starań :) To cud :)

Gratuluję i witam :)

mmb lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Jeszcze sama nie mogę w to uwierzyć :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info. Właśnie nie chcę przedobrzyć ale pewnie dodatkowo będę brała magnez i może wapno. Z tym poczekam na decyzję gina. Chyba już pójdę w przyszłym tygodniu. Nie mogę spokojnie czekać, więc może wizyta rozjaśni mi głowę.

Jeśli chodzi o noce to mam kiepskie. Niby padam jak mucha ale potem śpię bardzo niespokojnie, wcześnie się budze, czasem późno zasypiam. Ciągle jest mi źle, niewygodnie, za gorąco, za zimno, poduszka jakaś górzysta.

Zrobiłam dziś ostatni test i oczywiście już wymyślam. Kobiety są mistrzyniami w tworzeniu problemów. Dlaczego kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej? Nie powinny być równe?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd6e1497e2f.jpg

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Zrobiłam dziś ostatni test i oczywiście już wymyślam. Kobiety są mistrzyniami w tworzeniu problemów. Dlaczego kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej? Nie powinny być równe?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd6e1497e2f.jpg

Bo już masz duże stężenie, u mnie teraz też testowa wychodzi ciemniejsza :)
    Pajka wrote:
    Niestety chyba się przeziębiłam i mam straszny katar :( Nie wiem jak mogę go leczyć.... Może to głupie ale za każdym razem jak kicham mam wrażenie, że coś może się stać fasolce :(

Jest seria Prenalen dla ciężarnych, prócz tego wszelkie domowe sposoby.
    Mi na katar fajnie pomagają inhalacje z solanki zabłockiej - do kupienia w aptece.
    Anna0o wrote:
    Dziewczynki czy któraś z Was robi badania w laboratoriach DIAGNOSTYKA? Jak tam jest z wynikami online? Po jakim czasie się pojawiają? Pani powiedziała wieczorem, ale powinny być wcześniej. Siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać czy beta przyrasta :)

Ja robiłam.
    W sobotę miałam wynik. ok. 15:00, w tygodniu ok. 18:00.
    Mufinka27 wrote:
    Jak jest u Was że snem w nocy ?

Bo w dzień większość z nas jest senna itp, ale jak u was w nocy,bo ja kręce się strasznie i mam duży problem z zaśnięciem i spaniem w nocy :/ czy któraś z was też tak ma ?

Tak, ja.
    Raz śpię jak dziecko, a innym razem kręcę się pół nocy, budzę i nie mogę zasnąć.
    Feeva wrote:
    Z witaminek biorę witaminę D, K2, Magnez + b6 i suplementy Pregna Plus, ale myślicie, że powinnam dodatkowy jeszcze kwas oddzielnie brać?

A te Pregna Plus mają w sobie kwas? Zalecana dawka w ciaży to 400-800 mikrogram, przeważnie witaminy prenatalne mają już odpowiednią dawkę. Ja biorę sam kwas, 600 mikrogram.

Hoope lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Chcialam dołączyć do waszej grupy. Wygląda na to, że jestem w 5tc, wizytę mam 8 września. Tp 5.05.2018r.
    Mam już cudownego synka Kazika, ma 13 miesięcy i cały czas go karmię piersią. Mam nadzieję, że uda mi się kontynuować kp jak najdłużej w ciąży. Pozdrawiam wszystkie majówki :-)
    Nie wiem jak często uda mi się tu zaglądać, ale postaram się co jakiś czas odezwać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:36

Angel1988, Katka., Mufinka27 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi się spać chce... pogoda masakra...caly dzień leje ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:07

klz9piqvvra11kd2.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmb wrote:
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu? ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Ja od wczoraj czuję się fatalnie. Od powrotu z pracy nie wychodzę z łóżka, a dziś zostałam w domu. Te pierwsze dni teraz wyglądają dentycznie jak w ciąży z synkiem. Gorączka, dreszcze, ból mięśni i mdłości. Całą noc się pociłam jak mysz, obudziłam się o 2 i do 5 nie mogłam spać, przewracałam się z boku na bok, a na codzień nigdy nie mam problemów ze snem... Byłam dziś u lekarza się zbadać i powtórzyłam betę po 48h. Wyniki mają być dzisiaj, więc czekam z niecierpliwością :)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Jeju to jest szok ile nas juz tutaj jest ;)

Witam nowe majoweczki :)

S1985 o ktorej dzisiaj idziesz na ta wizyte?

Hoope Ty sie ciesz z takich wypasionych kresek a nie martw ;)

Izalika mam nadzieje ze juz widzialas serduszko malenstwa :)

Co do spania to ja w dzien rzadko kiedy sie zdrzemne, chyba ze z 30 min. jak mocno mnie przypili ;) a tak to w glowie sie kreci ale mimo to usiedziec na miejscu nie moge, za to przed ciaza spac w nocy nie moglam a teraz cale noce spie jak kamien i nawet jak ide siku kilka razy w nocy to usypiam w sekunde :D

Ja biore kwas foliowy w dawce 800 i tam jest tez jod i witaminy b12. Jak nie wiecie co brac to gina swojego spytajcie i pamietajcie ze od witamin mozecie miec mdlosci i trzeba probowac inne.

Hoope lubi tę wiadomość

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ