X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna0o wrote:
    Hej ja okolice Bielska-Białej :) Dziś miałam pierwsze nocne siusianie :D Ekscytuję się każdymi nowymi objawami, chociaż mam nadzieję, że z bełtem maluch poczeka jeszcze trochę :D Do końca września w pracy nie mogą się dowiedzieć o ciąży, a mdłości by wszystko zdradziły.
    A dokładniej jakie okolice B-B?? :)

bl9c8ribv6acupjv.png
  • lena77 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Cieszyna

28.03.2015 aniołek
    26.12.2015 aniołek
    22.09.2017 aniołek

w6cj39x.png[/url]
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ a zastanawiałaś się nad szpitalem na Madalińskiego? chodziłam tam do szkoły rodzenia, chciałam tam rodzić drugie dziecko, ale losy potoczyły sie inaczej...

Mycha666 Madurowicz jest ok. ostatnio był remontowany, warunki są teraz przyzwoite.a na marginesie, to w Łodzi jest rewelacyjna doktor od USG, kiedyś pracowała w madurowiczu a teraz ma prywatny gabinet

Jagna <3 15.04.2018
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wysłałam post a nie skończyłam pisać.

Udało mi się dostać dziś do ginekologa na nfz. o dziwo miałam zrobione usg ale badania już nie.ciekawe, nigdy sie z taką sytuacją nie spotkałam... no ale do rzeczy. Widoczny jest pęcherzyk, 6,8mm i ciałko żółte :-) Czekamy więc na zarodek i serduszko :-)

MamaDi, lena77, Katka. lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:
    Madzia_ a zastanawiałaś się nad szpitalem na Madalińskiego? chodziłam tam do szkoły rodzenia, chciałam tam rodzić drugie dziecko, ale losy potoczyły sie inaczej...

Mycha666 Madurowicz jest ok. ostatnio był remontowany, warunki są teraz przyzwoite.a na marginesie, to w Łodzi jest rewelacyjna doktor od USG, kiedyś pracowała w madurowiczu a teraz ma prywatny gabinet

Dostać się tam do lekarza w w normalnym czasie graniczy z cudem :/ a wiesz mi zależy na szybkiej wizycie :/ tak czy inaczej wczoraj byłam na Dąbrowskiego i dziwnie tam jest jutro mam tam iść po odbiór bety oraz skierowanie na badani i usg, zobaczymy zarejestrowałam się też na Batorego na 15.09.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:

Udało mi się dostać dziś do ginekologa na nfz. o dziwo miałam zrobione usg ale badania już nie.ciekawe, nigdy sie z taką sytuacją nie spotkałam... no ale do rzeczy. Widoczny jest pęcherzyk, 6,8mm i ciałko żółte :-) Czekamy więc na zarodek i serduszko :-)

a Ty gdzie do gina się dzisiaj dostałaś??

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ teraz nie mieszkam w warszawie, a na D.Śląsku, w każdym bądź razie do lekarza dostałam się w przychodni przyszpitalnej

Jagna <3 15.04.2018
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MysiaMarysia wrote:

To faktycznie ciekawe, USG bez badania :)

Madurowicz podobno lepiej niz kiedyś... A nie myslisz przypadkiem o doktor Baś? Ona była tam, a prywatny gabinet ma ze świetnym sprzętem :) To właśnie u niej prowadziłam ciąże i do niej wybieram sie w czwartek.

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie jest zarodek 2,1mm z pulsujacym punkcikiem czyli serduszko właśnie ruszyło. drugi pęcherzyk się wchłania, ale to 71% ciąż bliźniaczych do 12 tygodnia tak się kończy więc tragedii nie ma

Feeva, Katka., PodwojnaMama, chopinistka, kelegena, lena77, Grzybka, Hoope lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zachodniopomorskiego nikogo nie ma? Oprócz mnie XD

Dobre jesteście, ja jeszcze nie byłam u gina a a Wy już szpital wybieracie :D

Mój M powiedział wczoraj, że dziwnie się zachowuję w tej ciąży. Jem dziwne rzeczy (no), nie mam na nic siły, ciągle bym spała, siedzę w nocy na łóżku (zbieram się, żeby zrobić trzeci raz siku).

I do tego te problemy z głową, zapomniałam wyjść z psem rano :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope czyli nie tylko ja jak i inne dziewczyny mamy problemy z pamięcią xD

Ja dzisiaj mam straaaaaaaaaaszną ochotę na pyzy z mięsem ze smażonym boczkiem i cebulką... Wysłałam mojego do sklepu :D

Jakie dziwne rzeczy jesz? :P

EDIT: nie wiem co jest z tymi zachciankami w ciąży jeśli chodzi o śledzia... bo mam ochotę na śledzia w sosie pomidorowym. A ja nigdy śledzi nie lubiłam... o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:56

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi doklandie ja mam na myśli:-) w pierwszej ciąży po jej usg)( o ile dobrze pamiętam to wlansie było na końcówce jej pracy w madurowiczu) zrobiono szybko cięcie i dzięki temu moja córka, mimo że urodzona przedwcześnie, jest zdrowa.
    W drugiej ciazy jeździłam.do niej na usg i teraz,mimo dużej odległości również zamierzam wybrać się do niej na najważniejsze usg...
    Według mnie to jedna z lepszych gin jakie do tej pory spotkałam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 14:44

MamaDi lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1988 wrote:
    A dokładniej jakie okolice B-B?? :)
    Czechowice :)

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    ja już po wizycie jest zarodek 2,1mm z pulsujacym punkcikiem czyli serduszko właśnie ruszyło. drugi pęcherzyk się wchłania, ale to 71% ciąż bliźniaczych do 12 tygodnia tak się kończy więc tragedii nie ma

Gratuluje serduszka ;)
    no szkoda tego drugiego bliźniaka... mam nadzieje, że u mnie nic złego się nie wydarzy z moimi skarbami...

klz9piqvvra11kd2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli gratki :) wazne ze z jednym malenstwem wszystko dobrze :)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:

Może następnym razem będzie dwójka ;) :D
    Grunt, że ten jeden rozwija się dobrze <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprzednia ciąża do 6,5 tygodnia też była bliźniacza a później do 10 tyg utrzymało się jedno.
    więc może i byłaby szansa na trzeci raz pod rząd dwa pęcherzyki ale jeśli z ta ciąża będzie wszystko ok to już kolejnej ciąży nie planuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:32

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Gratki ja jestem z Elbląga:-)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli nigdy nie mowi nigdy ;) z wiekiem sie to zmienia. Ja tez mialam przy 2 zostac ;) zwlaszcza po ciazy z corcia mega ciezkiej ciazy. A corcia podrosla i czlowiek o zlym zapomnial.

Izalika mam nadzieje ze nie masz czasu nam napisac jak po wizycie i ze wszystko jest ok?

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:

Ja obstawiam, że mój drugi pęcherzyk też się wchłonie ale wszystko się okaże. Być może będę miała niespodziankę na kolejnym usg i będą dwa serduszka. Fajnie że widziałaś już bijące ❤

Dominique1995 lubi tę wiadomość

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ