Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Ja już na L4. Ale pewnie będę do pracy jeszcze chwilę chodzić, żeby pozamykać różne sprawy
Mam pytanie - czy któraś z Was też ma problemy z koncentracją/pamięcią? Z natury jestem ogarniętą osobą a czuję się jakbym teraz nie ogarniała w ogóle. Zapominam co miałam zrobić po chwili, ostatnio zdarzyło mi się, że stałam przed bankomatem i pukałam w ekran myśląc, że się zepsuł a okazało się, że nie włożyłam karty...
Miłego dnia wszystkim majóweczkom -
Ulli88 wrote:też byłam w szoku. na wizytę poszłam tylko ze względu na recepty na zastrzyki kiedy lekarz powiedział że zobaczymy czy coś widać powiedziałam mu jaka betę miałam dzień wcześniej i byłam pewna że NIC nie będzie widać a on pokazal mi dwa pęcherzyki. fakt faktem ma sprzęt z kosmosu voluson e10 mozecie na youtube zobaczyc jakie cuda na nim widac. zobaczymy co dzisiaj wypatrzy
Betę 100 to ja miałam jeszcze przed spodziewana @
Pęcherzyk ma 1 mm około 4tyg+3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:23
PodwojnaMama lubi tę wiadomość
-
chopinistka wrote:Hej dziewczyny!
Ja już na L4. Ale pewnie będę do pracy jeszcze chwilę chodzić, żeby pozamykać różne sprawy
Mam pytanie - czy któraś z Was też ma problemy z koncentracją/pamięcią? Z natury jestem ogarniętą osobą a czuję się jakbym teraz nie ogarniała w ogóle. Zapominam co miałam zrobić po chwili, ostatnio zdarzyło mi się, że stałam przed bankomatem i pukałam w ekran myśląc, że się zepsuł a okazało się, że nie włożyłam karty...
Miłego dnia wszystkim majóweczkom
-
Hej dziewczyny. Myślę że mogę do Was dołączyć . Test zrobiłam 30 sierpnia i pozytywny, w sumie to trzy pozytywne. Pierwsza wizyta u lekarza za mną, następna 25 września. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze .
Termin wg ovufriend 8 maja.
Termin wg lekarza 7 majanodemo, chopinistka, lena77, Katka., Monifah, Przyszlamama93 lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia wszystkim majóweczkom -
Fatalita wrote:Kelegena, możesz pójść tyko się nie nastawiaj (łatwo powiedzieć, wiem;)). Tak naprawdę w 6+1 też może jeszcze nie być, a jeszcze bardziej byś się denerwowala, że nie ma. W którym dniu miałaś ovu?
Hej Owulację miałam dokładnie 21 sierpnia, potwierdzoną USG i pierwszy raz w życiu miałam owulację, którą czułam
Chopinistka to chyba normalne ja dzisiaj nie mogłam się zalogować na konto, aż sobie zablokowałam dostęp
W takim razie pójdę tego 15 września na to USG, piszecie, że u niektórych już coś było widać Może i u mnie będzie, a jak nie to pójdę jeszcze raz
Już nie mogę się doczekaćMamaDi lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
nodemo wrote:Ale to nawet o sprzęt nie chodzi bo u mojego na zwykłym USG było widać 2-3 mm przy becie 1370
Betę 100 to ja miałam jeszcze przed spodziewana @
Pęcherzyk ma 1 mm około 4tyg+3. -
Miłego dnia wszystkim majóweczkom
Zazdroszczę tego L4 już
Jeśli chodzi o dekoncentrację, to mam to samo. A pracuję w firmowym dziale księgowości i robię takie byki, że aż strach żebym się za cokolwiek zabierała...
Kinia16 witaj Mamy podobny termin porodu Ja 9 maja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:54
-
kelegena wrote:Hej Owulację miałam dokładnie 21 sierpnia, potwierdzoną USG i pierwszy raz w życiu miałam owulację, którą czułam
Chopinistka to chyba normalne ja dzisiaj nie mogłam się zalogować na konto, aż sobie zablokowałam dostęp
W takim razie pójdę tego 15 września na to USG, piszecie, że u niektórych już coś było widać Może i u mnie będzie, a jak nie to pójdę jeszcze raz
Już nie mogę się doczekaćLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Feeva wrote:MamaDi ja byłam u lekarza w 4t5d i wykluczył właśnie ciążę pozamaciczną na szczęście Wolałam iść wcześniej dla własnej spokojnej głowy
Dokładnie... o u mnie wyjdzie teraz 5t1d, a w pierwzej ciązy też w tych okolicach byłam na pierwszej wizycie.. zreszta pierwsza ciąża to i tak od razu poleciałam ze stresu:) Wtedy zobaczyłam właśnie pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Być może jeszcze zrobię bete w przyszłym tyg przed wizytąLipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
MamaDi, faktycznie mamy podobnie ja mam termin na 14 maja wg owulacji
14 maja 2008 r urodziłam swojego pierwszego i jak do tej pory jedynego synka
Więc byłoby fajnie
Pisz koniecznie jak bedziesz po badaniu co tam widziałas ciekawego
Zuzanka już z nami
-
nick nieaktualnyDziewczyny rozkojarzenie w ciazy to normalna sprawa, mozna nawet poczytac w ksiazkach na ten temat jest to na bank objaw ciazy, malo tego czesto zapomina sie slow jakie mialo sie powiedziec i nieraz po porodzie to jeszcze zostaje w kazdej ciazy to mam az sie maz smieje ze tylko ciaza i sie zacinam i nie wiem co chcialam powiedziec a na co dzien gadula straszna jestem
Ja jednak jakos zaprowadzilam corcie do przedszkola, syn w szkole, takze do 15 mam cisze i spokojWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:26
-
nodemo nie wiem jak to mozliwe ale usg z 3 dni przed planowaną @ gołym okiem widać pecherzyki:
https://naforum.zapodaj.net/3a49cc649234.jpg.html
z tym ze takie aparaty mają poza nim tylko 2 ośrodki w Polsce i to wysokospecjalistyczne kliniki więc pewnie jakieś mega zbliżenie zrobił. w zeszłym roku w 5t3d pęcherzyk na innym aparacie był ledwo widoczny więc zostanę przy swoim stwierdzeniu ze wszystko zależy od sprzetuNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Hej, czy któraś z Was jest z Warszawy i chodzi tutaj na nfz do gina u którego w gabinecie jest od razu usg? Bo jak się okazuje większość ginekologów w mojej okolicy nie ma usg i trzeba na nie czekać sporo czasu
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Ja mieszkam na Mokotowie i szukam w pobliskiej okolicy ale bez większego skutku
Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
Cykl starań.... wolę nie liczyć
7 cykli CLO + pregnyl
2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
-> Gonal + pregnyl
styczeń-luty hiperstymulacja
-
Madzia_ powiem Ci szczerze, że może być problem.
Nawet w szpitalu są dwa osobne gabinety. Przez ostatnie pół roku był remont porodówki i wszystko było w jednym gabinecie - badania normalne i USG. Co prawda ja wtedy w ciąży nie byłam, ale wygoda niesamowita dla tych kobiet, które były i nie trzeba było czekac nie wiadomo ile...
Ale ja sie dowiedziałam o ciazy 1 wrzesnia a porodówke otworzyli... 1 wrzesnia
Więc na takie udogodnienie nie mam co liczyć. Lekarze też nad tym ubolewają.
Ale próbuj, może akurat na Mokotowie gdzieś istnieje taki super gabinet
W ostateczności takie cuda w każdym gabinecie prywatnym, ale wiadomo - to swoje kosztujeZuzanka już z nami
-
Właśnie, dziewczyny skąd jesteście? Jesli juz na początku było pisane to sorki za powtórke... zapewne przyda się taka informacja bliżej rozwiązania.. każda będzie wybierała szpital itd.
Ja jestem z Łodzi.Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka