X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • chopinistka Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja już na L4. Ale pewnie będę do pracy jeszcze chwilę chodzić, żeby pozamykać różne sprawy ;)

Mam pytanie - czy któraś z Was też ma problemy z koncentracją/pamięcią? Z natury jestem ogarniętą osobą a czuję się jakbym teraz nie ogarniała w ogóle. Zapominam co miałam zrobić po chwili, ostatnio zdarzyło mi się, że stałam przed bankomatem i pukałam w ekran myśląc, że się zepsuł a okazało się, że nie włożyłam karty...

Miłego dnia wszystkim majóweczkom :)

85993e3khftzhwr8.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    też byłam w szoku. na wizytę poszłam tylko ze względu na recepty na zastrzyki kiedy lekarz powiedział że zobaczymy czy coś widać powiedziałam mu jaka betę miałam dzień wcześniej i byłam pewna że NIC nie będzie widać a on pokazal mi dwa pęcherzyki. fakt faktem ma sprzęt z kosmosu voluson e10 mozecie na youtube zobaczyc jakie cuda na nim widac. zobaczymy co dzisiaj wypatrzy
    Ale to nawet o sprzęt nie chodzi :) bo u mojego na zwykłym USG było widać 2-3 mm przy becie 1370
    Betę 100 to ja miałam jeszcze przed spodziewana @
    Pęcherzyk ma 1 mm około 4tyg+3.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:23

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja już na L4. Ale pewnie będę do pracy jeszcze chwilę chodzić, żeby pozamykać różne sprawy ;)

Mam pytanie - czy któraś z Was też ma problemy z koncentracją/pamięcią? Z natury jestem ogarniętą osobą a czuję się jakbym teraz nie ogarniała w ogóle. Zapominam co miałam zrobić po chwili, ostatnio zdarzyło mi się, że stałam przed bankomatem i pukałam w ekran myśląc, że się zepsuł a okazało się, że nie włożyłam karty...

Normalka, ja zapominam słów i zaczęłam robić błędy ortograficzne gdzie mi się to wcześniej nie zdarzało :)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Kinia16 Debiutantka

Wysłany: 7 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Myślę że mogę do Was dołączyć :). Test zrobiłam 30 sierpnia i pozytywny, w sumie to trzy pozytywne. Pierwsza wizyta u lekarza za mną, następna 25 września. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze :).
    Termin wg ovufriend 8 maja.
    Termin wg lekarza 7 maja :)

nodemo, chopinistka, lena77, Katka., Monifah, Przyszlamama93 lubią tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Hej dziewczyny!

Myślę,że to kwestia tego, że myśli się głównie o ciąży. Praca i codzienność zeszły na drugi plan.

• kelegena Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Kelegena, możesz pójść tyko się nie nastawiaj (łatwo powiedzieć, wiem;)). Tak naprawdę w 6+1 też może jeszcze nie być, a jeszcze bardziej byś się denerwowala, że nie ma. W którym dniu miałaś ovu?

Hej :) Owulację miałam dokładnie 21 sierpnia, potwierdzoną USG i pierwszy raz w życiu miałam owulację, którą czułam :)

Chopinistka to chyba normalne :) ja dzisiaj nie mogłam się zalogować na konto, aż sobie zablokowałam dostęp :)

W takim razie pójdę tego 15 września na to USG, piszecie, że u niektórych już coś było widać :) Może i u mnie będzie, a jak nie to pójdę jeszcze raz :)

Już nie mogę się doczekać :)

MamaDi lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Angel1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Ale to nawet o sprzęt nie chodzi :) bo u mojego na zwykłym USG było widać 2-3 mm przy becie 1370
    Betę 100 to ja miałam jeszcze przed spodziewana @
    Pęcherzyk ma 1 mm około 4tyg+3.
    Super :) czyli też wcześniejsza ciąża niż wyznaczył ovu?? :)Kiedy następna wizyta??

bl9c8ribv6acupjv.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chopinistka wrote:
    Hej dziewczyny!

Zazdroszczę tego L4 już :(

Jeśli chodzi o dekoncentrację, to mam to samo. A pracuję w firmowym dziale księgowości i robię takie byki, że aż strach żebym się za cokolwiek zabierała... o.O

Kinia16 witaj :) Mamy podobny termin porodu :) Ja 9 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 09:54

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hej :) Owulację miałam dokładnie 21 sierpnia, potwierdzoną USG i pierwszy raz w życiu miałam owulację, którą czułam :)

Chopinistka to chyba normalne :) ja dzisiaj nie mogłam się zalogować na konto, aż sobie zablokowałam dostęp :)

W takim razie pójdę tego 15 września na to USG, piszecie, że u niektórych już coś było widać :) Może i u mnie będzie, a jak nie to pójdę jeszcze raz :)

Już nie mogę się doczekać :)
    WIdzę, że miałysmy podobnie :) termin też pewnie podobnie ja mam według miesiączki na 16.05.2018... i wizyte teraz 14 września... zobacyzmy co lekarz powie.. na pewno na tym etapie mozna wykluczyc pozamaciczna i np pecherzyk z ciałkiem zobaczyć.. ale na serce to raczej na pewno za wcześnie..

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi ja byłam u lekarza w 4t5d i wykluczył właśnie ciążę pozamaciczną na szczęście :) Wolałam iść wcześniej dla własnej spokojnej głowy :)

MamaDi lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    MamaDi ja byłam u lekarza w 4t5d i wykluczył właśnie ciążę pozamaciczną na szczęście :) Wolałam iść wcześniej dla własnej spokojnej głowy :)

Dokładnie... o u mnie wyjdzie teraz 5t1d, a w pierwzej ciązy też w tych okolicach byłam na pierwszej wizycie.. zreszta pierwsza ciąża to i tak od razu poleciałam ze stresu:) Wtedy zobaczyłam właśnie pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Być może jeszcze zrobię bete w przyszłym tyg przed wizytą

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję przed wizytą zrobić jeszcze jedną betę zobaczyć jaka teraz jest wysoka :) U mnie na wizycie będzie 7t5d więc liczę zobaczyć dzidziolinkę i serduszko <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi, faktycznie mamy podobnie :) ja mam termin na 14 maja wg owulacji :)
    14 maja 2008 r urodziłam swojego pierwszego i jak do tej pory jedynego synka :D
    Więc byłoby fajnie :)
    Pisz koniecznie jak bedziesz po badaniu co tam widziałas ciekawego :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozkojarzenie w ciazy to normalna sprawa, mozna nawet poczytac w ksiazkach na ten temat ;) jest to na bank objaw ciazy, malo tego czesto zapomina sie slow jakie mialo sie powiedziec i nieraz po porodzie to jeszcze zostaje ;) w kazdej ciazy to mam az sie maz smieje ze tylko ciaza i sie zacinam i nie wiem co chcialam powiedziec a na co dzien gadula straszna jestem ;)

Ja jednak jakos zaprowadzilam corcie do przedszkola, syn w szkole, takze do 15 mam cisze i spokoj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 10:26

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo nie wiem jak to mozliwe ale usg z 3 dni przed planowaną @ gołym okiem widać pecherzyki:

https://naforum.zapodaj.net/3a49cc649234.jpg.html

z tym ze takie aparaty mają poza nim tylko 2 ośrodki w Polsce i to wysokospecjalistyczne kliniki więc pewnie jakieś mega zbliżenie zrobił. w zeszłym roku w 5t3d pęcherzyk na innym aparacie był ledwo widoczny więc zostanę przy swoim stwierdzeniu ze wszystko zależy od sprzetu

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was jest z Warszawy i chodzi tutaj na nfz do gina u którego w gabinecie jest od razu usg? Bo jak się okazuje większość ginekologów w mojej okolicy nie ma usg i trzeba na nie czekać sporo czasu :/

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ ja jestem z Warszawy, chodzi Ci oczywiście o wizyty na NFZ?
    Ja chodzę do Szpitala Bródnowskiego, tu jest zupełnie inaczej :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na Mokotowie i szukam w pobliskiej okolicy ale bez większego skutku :(

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia_ powiem Ci szczerze, że może być problem.
    Nawet w szpitalu są dwa osobne gabinety. Przez ostatnie pół roku był remont porodówki i wszystko było w jednym gabinecie - badania normalne i USG. Co prawda ja wtedy w ciąży nie byłam, ale wygoda niesamowita dla tych kobiet, które były i nie trzeba było czekac nie wiadomo ile...
    Ale ja sie dowiedziałam o ciazy 1 wrzesnia a porodówke otworzyli... 1 wrzesnia :D
    Więc na takie udogodnienie nie mam co liczyć. Lekarze też nad tym ubolewają.
    Ale próbuj, może akurat na Mokotowie gdzieś istnieje taki super gabinet :)
    W ostateczności takie cuda w każdym gabinecie prywatnym, ale wiadomo - to swoje kosztuje :(

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny skąd jesteście? Jesli juz na początku było pisane to sorki za powtórke... zapewne przyda się taka informacja bliżej rozwiązania.. każda będzie wybierała szpital itd.

Ja jestem z Łodzi.

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ