X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Oby tak było, bo jak narazie to wariuje

Ania na spokojnie, papa jak widzisz to nie 100%.
    Dzidzi szkodzi Twoj stres, zadbaj o siebie teraz, o swoja glowe, aby nie miec czasu na myslenie.
    Moze graja w kinie cos co chcialas zobaczyc, albo jakas kolezanka potrzebuje wyjsc na zakupy 🤔

PorannaPanna lubi tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Staram się tego trzymać. Ale z racji na to co w życiu przeszłam to raczej należę do pesymistów niż optymistów :D

Aannaa też mocno kciuki trzymam, bo ten stres miałam raptem 1,5 tygodnia temu. A czy ten wynik masz już z korektą po usg?

age.png
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Aannaa też mocno kciuki trzymam, bo ten stres miałam raptem 1,5 tygodnia temu. A czy ten wynik masz już z korektą po usg?

Tak ten wynik jest z korektą po USG. Samo USG wyszło super

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Ania na spokojnie, papa jak widzisz to nie 100%.
    Dzidzi szkodzi Twoj stres, zadbaj o siebie teraz, o swoja glowe, aby nie miec czasu na myslenie.
    Moze graja w kinie cos co chcialas zobaczyc, albo jakas kolezanka potrzebuje wyjsc na zakupy 🤔

Nie bardzo jestem wstanie gdzieś wyjść. Nie mam humoru kompletnie a nie chce psuć go innym

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Kochane przepraszam, że nie pisałam przez parę dni. Ale źle się u mnie dzieje i ciężko mi poradzić sobie z tym psychicznie. Bardzo źle mi wyszły wyniki pappy. Lekarz potwierdził najgorsze. Ryzyko zd 1:65. Zrobiłam wczoraj test sanco ponieważ na amniopunkcje się nie zgodziłam. I czekam teraz na wyniki. Specjalnie musiałam dzwonić do siedziby sanco bo przy mojej chorobie nie chcą robić tych badań. Specjalnie dla mnie się zgodzili i powiedzieli że spróbuja ale jeśli im się nie uda to zwrócą mi koszty i bd musiała jednak iść na amnio. Jestem przerażona tym wszystkim.

Tak się obawiałam... Brak słów...

Czemu się obawiasz amnio ??

O czym świadczy ten zły wynik??

Przykro mi ogromnie...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też przyszły dziś wyniki
    PAPPA 3,11 IU/l
    HCG 43,15

Nie wiem czy to ok czy nie... Napisałam do swojego gin może mnie oświeci...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Tak ten wynik jest z korektą po USG. Samo USG wyszło super

Znalazłam jeszcze obszerniejszy wątek dziewczyn, które podobne dylematy miały:

https://ovufriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201,617.html

(początek jakby z innego wątku, ja tylko kilka ostatnich stron czytałam)

Musisz postarać się nieco odstresować...za niedługo będziesz miała wyniki z Sanco i zapewne odetchniesz z ulgą! Ja właśnie zerknęłam w moje dokumenty z prenatalnych i np. kości nosowej nie udało się zmierzyć, nie była brana nawet pod uwagę. Jako wynik samej Pappy z krwi jest napisane, że ryzyko wyliczone na podstawie wieku, a skorygowane na podstawie ryzyka podstawowego, USG ( przezierność karkowa i tętno) i biochemii krwi. Nifty dało mi dopiero spokój. Trzymam mocno za Ciebie kciuki. Jeśli tylko pisanie tutaj może Cię w jakiś sposób uspokoić to śmiało ile wlezie!

Aannaa lubi tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Mi też przyszły dziś wyniki
    PAPPA 3,11 IU/l
    HCG 43,15

Nie wiem czy to ok czy nie... Napisałam do swojego gin może mnie oświeci...

Aguśka nie doradzę bo ginekolog musi te wyniki w jakiś program wpisać żeby sprawdzić i dodatkowo chyba coś z usg I dopiero mu wychodzi wynik

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aannaa kochana, nie pisz że lekarz potwierdził najgorsze - 1:65 to nie jest najgorsze! Jakby to przeliczyć to 98.5% kobiet z takim wynikiem urodzi zdrowiutkiego bobasa :) Bardzo możliwe że na taki wynik wpłynął jeden parametr, który wcale nie jest determinujący. Grunt że na USG nie było nic podjerzanego. Wiadomo że ta pappa to statystyka - ale może się mylić w przypadku każdej z nas. Twój wynik nie jest najgorszy, nie wiem czy wgl można go nazwać złym. To tylko wynik, który wymaga dodatków badań zeby WYKLUCZYC nieprawidłowości a nie je...potwierdzać.
    Rozumiem że się denerwujesz, każda z nas chce zobaczyć 1:tysięcy, bo to trochę uspakaja, ale też nie daje nikomu żadnej gwarancji. Spokojnie i do przodu - skonsultuj, zrob dodatkowe badania, skoro są zalecane, ale nie panikuj. 💜

Monika.a, KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Monika.a Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Hej, kiedy planujecie powiedzieć w pracy o ciąży?
    Ja się trochę boję, trochę wstydzę. Myślę, że nikt się nie spodziewa takiej informacji z mojej strony.
    I kiedy idziecie na L4 przy pracy biurowej?
    Ja pracuje głównie zdalnie i zastanawiam się właśnie kiedy powinien nastąpić ten moment...
    Ja już po. Ogólnie bezpośrednio przełożony dramat, ale okazało się, że szefowa ma.inne podejście. Do końca roku w pracy, potem HO i L4 jak nie dam rady.

• Myszka91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa mimo wszystko wierze, ze dzidzius bedzie zdrowy. Ja tez nie zdecydowałabym się na amnio. Trzymam kciuki za pozytywne wiesci w przyszłym tygodniu🍀

Aannaa lubi tę wiadomość

Starania od: 1.2020

🖤CB 01.2021
    🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
    💚24.02.2022 naturalny cud
    💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
    💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Cieszę się, że mogę do Majowych Mam 2024 dołączyć! Widzę tu ogrom wsparcia od Was dla Was! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ciepło. Mam 29 lat i jestem w pierwszej ciąży aktualnie 13 tc. Termin z OM jest ustalony na 25.05, więc szykuje mi się piękny Dzień Matki- jak w sumie większości z nas ;) natomiast termin porodu wg USG to 22.05. Na prenatalnych niestety okazało się, że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc i zalecono Acard oraz rozpoznano pępowinę dwunaczniowa, na szczęście bez innych wad. W zaleconym USG piersi wyszły mi guzki BIRADS 4a, które wymagały biopsji, ale złośliwości nie potwierdzono, więc dziewczyny badajcie piersi!
    I prawdopodobnie w brzuszku dziewczynka ;)

KiNiAW, Myszka91, legusta, Aannaa, hypatia92, Jagoda🫐, Miszka2023, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnie dwa tygodnie mnie rozjechały fizycznie i psychicznie. Złapałam COVID i tak się umęczyłam z tym cholerstwem, że mówiłam że do maja nie wychodzę z domu 😅 teraz czekam na wtorek na wizytę i mega się stresuje co tam z małą przez to choróbsko. Ale zarówno mój lekarz jak i diabetolog na wizycie mówią, że skoro złapałam to po 12 tygodniu to nie powinno mieć wpływu na dziecko, ale stresik i tak jest :( uważajcie na siebie bo nie życzę nikomu takiego męczenia się z choróbskiem…

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Cześć! Cieszę się, że mogę do Majowych Mam 2024 dołączyć! Widzę tu ogrom wsparcia od Was dla Was! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ciepło. Mam 29 lat i jestem w pierwszej ciąży aktualnie 13 tc. Termin z OM jest ustalony na 25.05, więc szykuje mi się piękny Dzień Matki- jak w sumie większości z nas ;) natomiast termin porodu wg USG to 22.05. Na prenatalnych niestety okazało się, że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc i zalecono Acard oraz rozpoznano pępowinę dwunaczniowa, na szczęście bez innych wad. W zaleconym USG piersi wyszły mi guzki BIRADS 4a, które wymagały biopsji, ale złośliwości nie potwierdzono, więc dziewczyny badajcie piersi!
    I prawdopodobnie w brzuszku dziewczynka ;)

Witamy 😊😊

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilciak33 wrote:
    Dziewczyny ostatnie dwa tygodnie mnie rozjechały fizycznie i psychicznie. Złapałam COVID i tak się umęczyłam z tym cholerstwem, że mówiłam że do maja nie wychodzę z domu 😅 teraz czekam na wtorek na wizytę i mega się stresuje co tam z małą przez to choróbsko. Ale zarówno mój lekarz jak i diabetolog na wizycie mówią, że skoro złapałam to po 12 tygodniu to nie powinno mieć wpływu na dziecko, ale stresik i tak jest :( uważajcie na siebie bo nie życzę nikomu takiego męczenia się z choróbskiem…

Lepiej się już czujesz??

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 rozgość się 😀

Ilciak33 współczuję…mam nadzieję,że szybko pożegnasz jakiekolwiek oznaki choroby!

Wiecie co…nie wiem czy to praca jelit taka delikatna była czy to jednak córa miała aktywny czas…wczoraj długo nie mogłam zasnąć.Położyłam sobie ciepłe dłonie na brzuchu i coś tam zaczęło się kotłować 🥰 chyba z pół godziny tak obserwowałam,przestało jak położyłam się na boku. Niby koło 14 tygodnia to już możliwe,moja dzidzia ciut większa niż suwaczek podpowiada,a to trzeci potomek. Uczucie mega!

Właśnie w pociągu siedzę i jadę powitać zimę w górach. Wspaniałego weekendu dla Was!

Aannaa, KiNiAW lubią tę wiadomość

age.png
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pierwszej ciąży czułam pierwsze ruchy koło 13/14 tyg, teraz też raz na jakiś czas czuję już delikatne puknięcia.

Ilciak33 współczuję covida, przechodziłam w zeszłym roku i to noc przyjemnego :( a teraz coraz więcej tego dziadostwa.

U mnie w dalszym ciągu oczekiwania na wynik :(
    Wszyscy do okoła optymistycznie na to patrza, ale ja nie potrafię. Sama jestem osobą z niepełnosprawnościami więc dla dziecka chciałabym jak najlepiej bo wiem jak jest ciężko w życiu takim osobom.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Ja też w pierwszej ciąży czułam pierwsze ruchy koło 13/14 tyg, teraz też raz na jakiś czas czuję już delikatne puknięcia.

Ilciak33 współczuję covida, przechodziłam w zeszłym roku i to noc przyjemnego :( a teraz coraz więcej tego dziadostwa.

U mnie w dalszym ciągu oczekiwania na wynik :(
    Wszyscy do okoła optymistycznie na to patrza, ale ja nie potrafię. Sama jestem osobą z niepełnosprawnościami więc dla dziecka chciałabym jak najlepiej bo wiem jak jest ciężko w życiu takim osobom.

Kochana nie dołuj się będzie dobrze tym bardziej że czujesz już lekko dzidzie 😊

Aannaa lubi tę wiadomość

• Ilciak33 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Lepiej się już czujesz??
    Tak już o wiele lepiej, ale nagle zaczęły mi się mdłości i wymioty, gdzie cały pierwszy trymestr nie wymiotowałam i teraz nadrabiam. Teraz tylko muszę wytrzymać do wtorku, żeby upewnić się że wszystko ok z malutką i będę spokojniejsza. Dostałam też od lekarza zastrzyki z heparyną po tym covidzie, bo twierdzi że może to wpływać na problemy z krzepliwością krwi, więc bardzo prawdopodobne że zostaną już ze mną do końca :(

• Milena96 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Sara10 rozgość się 😀

Ilciak33 współczuję…mam nadzieję,że szybko pożegnasz jakiekolwiek oznaki choroby!

Wiecie co…nie wiem czy to praca jelit taka delikatna była czy to jednak córa miała aktywny czas…wczoraj długo nie mogłam zasnąć.Położyłam sobie ciepłe dłonie na brzuchu i coś tam zaczęło się kotłować 🥰 chyba z pół godziny tak obserwowałam,przestało jak położyłam się na boku. Niby koło 14 tygodnia to już możliwe,moja dzidzia ciut większa niż suwaczek podpowiada,a to trzeci potomek. Uczucie mega!

Właśnie w pociągu siedzę i jadę powitać zimę w górach. Wspaniałego weekendu dla Was!
    O jeju ale Ci zazdroszczę. Kocham góry 😍😍😍😍

Agatekk lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ