X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃

Ja mam jutro :)
    Wczoraj dostałam wyniki testu Pappa. Ryzyko korygowane całkiem wysokie, ale to podstawowe trochę stresu dostarcza. Wyszło mi też niestety wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego, ale nie wiem, z którego markera ono wynika, chyba z tego, że w drugiej ciąży pod koniec miałam wysokie ciśnienie.
    Właśnie wyszłam z usg piersi, na szczęście też wszystko ok.

Aannaa, również trzymam kciuki i wierzę, że wszystko skończy się dobrze!

Sara10, Aannaa lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

Sama nie będziesz. Jeszcze conajmniej dwie osoby 😉

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96
    legusta

22.11.2023 środa
    Cukierkowa
    Izulek21

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 20:37

KiNiAW, Nadzieja2, Aannaa, Milena96 lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie majowe. Pozdrawiam Was i witam serdecznie, jestem dziś w 13+0 tygodniu, w czwartek miałam prenatalne USG i czekam na wyniki pappa. To moja 1 ciąża więc wszstko nowe, ekscytujaco-stresujace i piękne. Mam 36 lat i dopiero wchodzę w temat dzidziusia więc cieszę się że tu jestem z Wami. Uściski.

KiNiAW, legusta, Ilciak33, Gośka29, hypatia92, Aannaa, Izulek21, Kadża, Madden lubią tę wiadomość

• Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Cześć! Cieszę się, że mogę do Majowych Mam 2024 dołączyć! Widzę tu ogrom wsparcia od Was dla Was! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ciepło. Mam 29 lat i jestem w pierwszej ciąży aktualnie 13 tc. Termin z OM jest ustalony na 25.05, więc szykuje mi się piękny Dzień Matki- jak w sumie większości z nas ;) natomiast termin porodu wg USG to 22.05. Na prenatalnych niestety okazało się, że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc i zalecono Acard oraz rozpoznano pępowinę dwunaczniowa, na szczęście bez innych wad. W zaleconym USG piersi wyszły mi guzki BIRADS 4a, które wymagały biopsji, ale złośliwości nie potwierdzono, więc dziewczyny badajcie piersi!
    I prawdopodobnie w brzuszku dziewczynka ;)

Hej Sara! Ja mam termin na 26 maja. 🥰🥰🥰 Aplikacja ustawiła na 25. A położna na 26. Więc tak czy siak będziemy razem w temacie. Lekarz na prenatalnym też mówił że będzie korekta na szybciej bo dzidzia duże. Pozdrawiam ciepło!

Sara10 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Dziewczyny i życzę udanego weekendu dla wszystkich 😍🥰

Aannaa, Sara10, Kadża, Jagoda🫐 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2
    Jeszcze ja w poniedziałek 🙃

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nowym dziewczynom😁🖐️

Anna trzymam kciuki, będzie dobrze!❤️

Jutro 16tydzień i nie mogę doczekać się aż poczuje maleństwo , kilka razy wydawało mi się coś 😅 ale czekam na tą moją osobistą pewność 🤭

Pozdrawiam wszystkich, miłego dalszego weekendu!

KiNiAW, Aannaa, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty dziewczyny :)

• NikaR Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).

Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...

Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle :/ dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia :(
    już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady :/ muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy :/

cześć wszystkim nowym dziewczynom! Nudnej i spokojnej ciąży dla wszystkich :D

Milena96 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).

Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...

Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle :/ dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia :(
    już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady :/ muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy :/

Współczuję refluksu :(

NikaR lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2
    I jeszcze ja w środę :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:

Są leki na zgagę, napewno Ci pomogą, jeżeli wszystkie niefarmakologiczne środki już wypróbowałaś ;)

NikaR lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    I jeszcze ja w środę :)

Co ile masz wizyty Cukierkowa??

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jeszcze ja w poniedziałek 🙃

A ja w środę mam wizytę :)

legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
    Dzisiaj 14+6.

To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.

Co by nie było, fajnie że bombel rośnie :) Jest już za duży na usg transwaginalne.

Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
    Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷‍♂️

KiNiAW, Gośka29, PorannaPanna, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Cześć wszystkim :)

Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
    Dzisiaj 14+6.

To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.

Co by nie było, fajnie że bombel rośnie :) Jest już za duży na usg transwaginalne.

Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
    Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷‍♂️

Witam i Gratulacje bąbelka😍 co do nifty nie wypowiem się bo nie robiłam tylko miałam usg prenatalne które robił mój ginekolog i wyszło wporzadku może inne dziewczyny się wypowiedzą.

Monika.a lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Co ile masz wizyty Cukierkowa??
    Różnie. Ale tak średnio, to co 2-3tygodnie. A czemu? :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Różnie. Ale tak średnio, to co 2-3tygodnie. A czemu? :)

Tak pytam bo jesteśmy w podobnym tygodniu i miałam w tamten poniedziałek wizytę i teraz mam 6 grudnia właśnie

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie, we wcześniejszych ciążach kiedy poczułyście pierwsze ruchy ?
    Dziś 15+0 i tak się zastanawiam kiedy coś tam zacznie łaskotać.. to moja pierwsza ciąża, czytałam że ok 18-20tc dopiero czuć ale na innych forach pisały dziewczyny ze już w 14-15 czuły.
    Jakie macie doświadczenia ?

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ