Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Milena96 wrote:Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃
Ja mam jutro
Wczoraj dostałam wyniki testu Pappa. Ryzyko korygowane całkiem wysokie, ale to podstawowe trochę stresu dostarcza. Wyszło mi też niestety wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego, ale nie wiem, z którego markera ono wynika, chyba z tego, że w drugiej ciąży pod koniec miałam wysokie ciśnienie.
Właśnie wyszłam z usg piersi, na szczęście też wszystko ok.
Aannaa, również trzymam kciuki i wierzę, że wszystko skończy się dobrze!Sara10, Aannaa lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Milena96 wrote:Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃
Sama nie będziesz. Jeszcze conajmniej dwie osoby 😉
19.11.2023 niedziela
Olix
20.11.2023 poniedziałek
Mi_ma
Polinka24
Milena96
legusta
22.11.2023 środa
Cukierkowa
Izulek21
24.11.2023 piątek
Nadzieja2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 20:37
KiNiAW, Nadzieja2, Aannaa, Milena96 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Czesc Mamusie majowe. Pozdrawiam Was i witam serdecznie, jestem dziś w 13+0 tygodniu, w czwartek miałam prenatalne USG i czekam na wyniki pappa. To moja 1 ciąża więc wszstko nowe, ekscytujaco-stresujace i piękne. Mam 36 lat i dopiero wchodzę w temat dzidziusia więc cieszę się że tu jestem z Wami. Uściski.
KiNiAW, legusta, Ilciak33, Gośka29, hypatia92, Aannaa, Izulek21, Kadża, Madden lubią tę wiadomość
-
Sara10 wrote:Cześć! Cieszę się, że mogę do Majowych Mam 2024 dołączyć! Widzę tu ogrom wsparcia od Was dla Was! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ciepło. Mam 29 lat i jestem w pierwszej ciąży aktualnie 13 tc. Termin z OM jest ustalony na 25.05, więc szykuje mi się piękny Dzień Matki- jak w sumie większości z nas natomiast termin porodu wg USG to 22.05. Na prenatalnych niestety okazało się, że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc i zalecono Acard oraz rozpoznano pępowinę dwunaczniowa, na szczęście bez innych wad. W zaleconym USG piersi wyszły mi guzki BIRADS 4a, które wymagały biopsji, ale złośliwości nie potwierdzono, więc dziewczyny badajcie piersi!
I prawdopodobnie w brzuszku dziewczynka
Hej Sara! Ja mam termin na 26 maja. 🥰🥰🥰 Aplikacja ustawiła na 25. A położna na 26. Więc tak czy siak będziemy razem w temacie. Lekarz na prenatalnym też mówił że będzie korekta na szybciej bo dzidzia duże. Pozdrawiam ciepło!Sara10 lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Sama nie będziesz. Jeszcze conajmniej dwie osoby 😉
19.11.2023 niedziela
Olix
20.11.2023 poniedziałek
Mi_ma
Polinka24
Milena96
24.11.2023 piątek
Nadzieja2KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cześć nowym dziewczynom😁🖐️
Anna trzymam kciuki, będzie dobrze!❤️
Jutro 16tydzień i nie mogę doczekać się aż poczuje maleństwo , kilka razy wydawało mi się coś 😅 ale czekam na tą moją osobistą pewność 🤭
Pozdrawiam wszystkich, miłego dalszego weekendu!KiNiAW, Aannaa, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
-
Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...
Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia
już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy
cześć wszystkim nowym dziewczynom! Nudnej i spokojnej ciąży dla wszystkichMilena96 lubi tę wiadomość
-
NikaR wrote:Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).
Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...
Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia
już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy
cześć wszystkim nowym dziewczynom! Nudnej i spokojnej ciąży dla wszystkichNikaR lubi tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Sama nie będziesz. Jeszcze conajmniej dwie osoby 😉
19.11.2023 niedziela
Olix
20.11.2023 poniedziałek
Mi_ma
Polinka24
Milena96
24.11.2023 piątek
Nadzieja2KiNiAW lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
NikaR wrote:Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).
cześć wszystkim nowym dziewczynom! Nudnej i spokojnej ciąży dla wszystkich
Są leki na zgagę, napewno Ci pomogą, jeżeli wszystkie niefarmakologiczne środki już wypróbowałaśNikaR lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
Dzisiaj 14+6.
To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.
Co by nie było, fajnie że bombel rośnie Jest już za duży na usg transwaginalne.
Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷♂️KiNiAW, Gośka29, PorannaPanna, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
Krystalova wrote:Cześć wszystkim
Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
Dzisiaj 14+6.
To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.
Co by nie było, fajnie że bombel rośnie Jest już za duży na usg transwaginalne.
Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷♂️
Witam i Gratulacje bąbelka😍 co do nifty nie wypowiem się bo nie robiłam tylko miałam usg prenatalne które robił mój ginekolog i wyszło wporzadku może inne dziewczyny się wypowiedzą.Monika.a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie, we wcześniejszych ciążach kiedy poczułyście pierwsze ruchy ?
Dziś 15+0 i tak się zastanawiam kiedy coś tam zacznie łaskotać.. to moja pierwsza ciąża, czytałam że ok 18-20tc dopiero czuć ale na innych forach pisały dziewczyny ze już w 14-15 czuły.
Jakie macie doświadczenia ?⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn.