X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Czy któraś z was ma wizytę w poniedziałek? Ja mam wieczorem i już się nie mogę doczekać 😃

Ja mam jutro :)
    Wczoraj dostałam wyniki testu Pappa. Ryzyko korygowane całkiem wysokie, ale to podstawowe trochę stresu dostarcza. Wyszło mi też niestety wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego, ale nie wiem, z którego markera ono wynika, chyba z tego, że w drugiej ciąży pod koniec miałam wysokie ciśnienie.
    Właśnie wyszłam z usg piersi, na szczęście też wszystko ok.

Aannaa, również trzymam kciuki i wierzę, że wszystko skończy się dobrze!

Sara10, Aannaa lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:

Sama nie będziesz. Jeszcze conajmniej dwie osoby 😉

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96
    legusta

22.11.2023 środa
    Cukierkowa
    Izulek21

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2023, 20:37

KiNiAW, Nadzieja2, Aannaa, Milena96 lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie majowe. Pozdrawiam Was i witam serdecznie, jestem dziś w 13+0 tygodniu, w czwartek miałam prenatalne USG i czekam na wyniki pappa. To moja 1 ciąża więc wszstko nowe, ekscytujaco-stresujace i piękne. Mam 36 lat i dopiero wchodzę w temat dzidziusia więc cieszę się że tu jestem z Wami. Uściski.

KiNiAW, legusta, Ilciak33, Gośka29, hypatia92, Aannaa, Izulek21, Kadża, Madden lubią tę wiadomość

• Jagoda🫐 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara10 wrote:
    Cześć! Cieszę się, że mogę do Majowych Mam 2024 dołączyć! Widzę tu ogrom wsparcia od Was dla Was! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ciepło. Mam 29 lat i jestem w pierwszej ciąży aktualnie 13 tc. Termin z OM jest ustalony na 25.05, więc szykuje mi się piękny Dzień Matki- jak w sumie większości z nas ;) natomiast termin porodu wg USG to 22.05. Na prenatalnych niestety okazało się, że mam wysokie ryzyko porodu przedwczesnego przed 34 tc i zalecono Acard oraz rozpoznano pępowinę dwunaczniowa, na szczęście bez innych wad. W zaleconym USG piersi wyszły mi guzki BIRADS 4a, które wymagały biopsji, ale złośliwości nie potwierdzono, więc dziewczyny badajcie piersi!
    I prawdopodobnie w brzuszku dziewczynka ;)

Hej Sara! Ja mam termin na 26 maja. 🥰🥰🥰 Aplikacja ustawiła na 25. A położna na 26. Więc tak czy siak będziemy razem w temacie. Lekarz na prenatalnym też mówił że będzie korekta na szybciej bo dzidzia duże. Pozdrawiam ciepło!

Sara10 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Dziewczyny i życzę udanego weekendu dla wszystkich 😍🥰

Aannaa, Sara10, Kadża, Jagoda🫐 lubią tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2
    Jeszcze ja w poniedziałek 🙃

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nowym dziewczynom😁🖐️

Anna trzymam kciuki, będzie dobrze!❤️

Jutro 16tydzień i nie mogę doczekać się aż poczuje maleństwo , kilka razy wydawało mi się coś 😅 ale czekam na tą moją osobistą pewność 🤭

Pozdrawiam wszystkich, miłego dalszego weekendu!

KiNiAW, Aannaa, legusta, Kadża lubią tę wiadomość

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty dziewczyny :)

• NikaR Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena96 wrote:
    Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).

Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...

Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle :/ dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia :(
    już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady :/ muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy :/

cześć wszystkim nowym dziewczynom! Nudnej i spokojnej ciąży dla wszystkich :D

Milena96 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    Ja mam "poprawkę" prenatalnych o 12 - będziemy szukać kości nosowej i omawiać krew (wstępnie lekarz dzwonił i mówił, że wyniki z krwi OK).

Muszę zapytać co z tą krzepliwością u mnie po covidzie w takim razie, raczej nie spodziewałam się, że to mogło aż tak wpłynąć...

Dziewczyny, mam tak ciężkie wieczory, refluks nie daje mi żyć. Kładę się do łóżka codziennie z taką gulą w gardle :/ dobrze, że rura chociaż od zgagi nie piecze, ale i tak niekomfortowo się zasypia :(
    już próbowałam wszystkiego i nic nie daje rady :/ muszę lekarza w poniedziałek zapytać jaki on ma pomysł, bo nie nadaję się do życia po takiej ciężkiej nocy :/

Współczuję refluksu :(

NikaR lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:

19.11.2023 niedziela
    Olix

20.11.2023 poniedziałek
    Mi_ma
    Polinka24
    Milena96

24.11.2023 piątek
    Nadzieja2
    I jeszcze ja w środę :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:

Są leki na zgagę, napewno Ci pomogą, jeżeli wszystkie niefarmakologiczne środki już wypróbowałaś ;)

NikaR lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    I jeszcze ja w środę :)

Co ile masz wizyty Cukierkowa??

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Jeszcze ja w poniedziałek 🙃

A ja w środę mam wizytę :)

legusta, KiNiAW lubią tę wiadomość

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)

Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
    Dzisiaj 14+6.

To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.

Co by nie było, fajnie że bombel rośnie :) Jest już za duży na usg transwaginalne.

Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
    Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷‍♂️

KiNiAW, Gośka29, PorannaPanna, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Cześć wszystkim :)

Melduję się nowa tutaj, termin na 12 maja 2024.
    Dzisiaj 14+6.

To moja pierwsza ciąża, niestety od samego początku jestem na zwolnieniu z powodu wymiotów, na które nawet Xonvea średnio pomaga.

Co by nie było, fajnie że bombel rośnie :) Jest już za duży na usg transwaginalne.

Nifty i prenatalne w normie, znamy płeć. Podobno po pierwszym prenatalnym miałam dostać jakieś wyniki w formie wykresów? Nie mam pojęcia o co chodzi, mój lekarz prowadzący kazał mi je przedstawić jak już je dostanę, a ja dostałam tylko krótki opis tego usg?
    Lekarz z medicover mówił że opis badania pojawi się w apce medicover ale nadal nic nie mam poza info ze zostało wystawione skierowanie na następne usg prenatalne 🤷‍♂️

Witam i Gratulacje bąbelka😍 co do nifty nie wypowiem się bo nie robiłam tylko miałam usg prenatalne które robił mój ginekolog i wyszło wporzadku może inne dziewczyny się wypowiedzą.

Monika.a lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Co ile masz wizyty Cukierkowa??
    Różnie. Ale tak średnio, to co 2-3tygodnie. A czemu? :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Różnie. Ale tak średnio, to co 2-3tygodnie. A czemu? :)

Tak pytam bo jesteśmy w podobnym tygodniu i miałam w tamten poniedziałek wizytę i teraz mam 6 grudnia właśnie

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie, we wcześniejszych ciążach kiedy poczułyście pierwsze ruchy ?
    Dziś 15+0 i tak się zastanawiam kiedy coś tam zacznie łaskotać.. to moja pierwsza ciąża, czytałam że ok 18-20tc dopiero czuć ale na innych forach pisały dziewczyny ze już w 14-15 czuły.
    Jakie macie doświadczenia ?

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ