X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Hej, ja wczoraj tez miałam wizyte i prawdopodobnie będzie drugi chłopiec 🤣 Jajek jeszcze nie było, ale faktycznie widziałam siusiaka😃 Myślicie, ze na tym etapie mogą jeszcze zdarzać się pomyłki? Tesciowa mowi, że to lechtaczka mogła być, ale chyba lekarz wie lepiej 😂 Maluszek ma już prawie 9cm i ma się dobrze.

Hej powiem ci ze ja przez 2 ciążę nie miałam pomyłek po prenatalnych ale siostry synek ma 14mies i pierwszy raz ginekolog jej powiedział córka wszyscy jej dawali sukieneczki a na następne usg zapytał ja czy płeć znamy ona ze tak że mówił Pan dziewczynka a on nie będzie chlopak i urodziła synka 🤣

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Współczuję Ci bardzo, bo ja leczę zatoki i końca nie widać :(
    Miałam chore zatoki w październiku przez 2tyg i teraz od niedzieli się męczę.
    Ja najpierw miałam antybiotyk a teraz steryd do nosa.
    Z takich leków co można bezpiecznie w ciąży to narivent do nosa (kinia mi tu polecała), na gardło biorę prenalen gardło no i płukanie zatok irigasinem :) Z tego co kojarzę to na zatoki można jeszcze nulasin/sinupret tabletki :)
    No i wiadomo miód, czosnek, sok malinowy z takich naturalnych "antybiotyków".

Dzięki bardzo, wybieram się do apteki zatem 😅

Zdrówka życzę!

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka91 wrote:
    Hej, ja wczoraj tez miałam wizyte i prawdopodobnie będzie drugi chłopiec 🤣 Jajek jeszcze nie było, ale faktycznie widziałam siusiaka😃 Myślicie, ze na tym etapie mogą jeszcze zdarzać się pomyłki? Tesciowa mowi, że to lechtaczka mogła być, ale chyba lekarz wie lepiej 😂 Maluszek ma już prawie 9cm i ma się dobrze.
    Ktoś mi kiedyś mówił, że siusiaka z pępowiną można pomylić :D ale nie wiem ile w tym prawdy.
    U Nas dr jak nie jest pewny to na pierwszych prenatalnych mówi, że nie można określić i dopiero na połówkowych mówi płeć :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po obiedzie, mimo, że południe :D wczoraj miałam przez jedną z nas taaaaaką ochotę na krokiety, że zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem wołowym. Mmhhmmmm... Tego mi było potrzeba!
    Mdłości mi mieniły, apetyt wrócił. Martwię się i cieszę zarazem 😑

KiNiAW, legusta, hypatia92, Izulek21 lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kiedy planujecie powiedzieć w pracy o ciąży?
    Ja się trochę boję, trochę wstydzę. Myślę, że nikt się nie spodziewa takiej informacji z mojej strony.
    I kiedy idziecie na L4 przy pracy biurowej?
    Ja pracuje głównie zdalnie i zastanawiam się właśnie kiedy powinien nastąpić ten moment...

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Hej, kiedy planujecie powiedzieć w pracy o ciąży?
    Ja się trochę boję, trochę wstydzę. Myślę, że nikt się nie spodziewa takiej informacji z mojej strony.
    I kiedy idziecie na L4 przy pracy biurowej?
    Ja pracuje głównie zdalnie i zastanawiam się właśnie kiedy powinien nastąpić ten moment...

U mnie kierowniczka dowiedziała się w 8tc natomiast już jestem na L4 od 12tc. Praca biurowa - urząd.

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z obiadem poszalałam i łososia se zrobiłam. Ale dawno ryby nie jadłam więc co mi tam. Też dzisiaj miałam głupi sen. Śniło mi się że mój facet opiekował się dzieciakiem swojej byłej narzeczonej a ja stałam i się na to gapiłam 😂😂😂

KiNiAW lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam, że nie pisałam przez parę dni. Ale źle się u mnie dzieje i ciężko mi poradzić sobie z tym psychicznie. Bardzo źle mi wyszły wyniki pappy. Lekarz potwierdził najgorsze. Ryzyko zd 1:65. Zrobiłam wczoraj test sanco ponieważ na amniopunkcje się nie zgodziłam. I czekam teraz na wyniki. Specjalnie musiałam dzwonić do siedziby sanco bo przy mojej chorobie nie chcą robić tych badań. Specjalnie dla mnie się zgodzili i powiedzieli że spróbuja ale jeśli im się nie uda to zwrócą mi koszty i bd musiała jednak iść na amnio. Jestem przerażona tym wszystkim.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Kochana :( ❤️ a przezierność karkowa jak wyszła? USG było ok,tylko Pappa zła?

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na USG wyszło wszystko idealnie. Ale pappa i beta tragedia :( lekarz mówi że się nie spodziewal takich wyników. Ale wiele już widział. Sam w szpitalu robi amniopunkcje. I powiedział że mogę wybrać albo amnio albo któryś z testów

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie chcieli Ci na początku zrobić SANCO? Są jakieś przeciwwskazania?
    Ja wierzę, że będzie dobrze. Kurczę, musi!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Kochane przepraszam, że nie pisałam przez parę dni. Ale źle się u mnie dzieje i ciężko mi poradzić sobie z tym psychicznie. Bardzo źle mi wyszły wyniki pappy. Lekarz potwierdził najgorsze. Ryzyko zd 1:65. Zrobiłam wczoraj test sanco ponieważ na amniopunkcje się nie zgodziłam. I czekam teraz na wyniki. Specjalnie musiałam dzwonić do siedziby sanco bo przy mojej chorobie nie chcą robić tych badań. Specjalnie dla mnie się zgodzili i powiedzieli że spróbuja ale jeśli im się nie uda to zwrócą mi koszty i bd musiała jednak iść na amnio. Jestem przerażona tym wszystkim.
    Ojej kochana mocno Cię przytulam, mam nadzieję, że najgorsze scenariusze jednak wykluczą. Jak długo musisz czekać na wyniki sanco?

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:

Ania, ciesze się ze dalaś znać, bo tu o Ciebie sie martwilyśmy.
    Bardzo mi przykro, że testy wyszly w taki sposób. Bardzo dobrze, że drązysz temat dalej, bo papa nie jest najdoskonalszym testem. Moja niedoszla szwagierka jak mowilam ze na prenatalne idziemy, opowiadala mi historie kolezanki z pracy, gdzie stwierdzili lekarze zd i nawet naklaniali do zakonczenia. Dziewczyna zle to wszystko znosila, ale nie zgodzola sie na to. Chlopczyk urodzil sie calkiem zdrowy !
    Zawsze trzeba miec nadzieje !

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    A czemu nie chcieli Ci na początku zrobić SANCO? Są jakieś przeciwwskazania?
    Ja wierzę, że będzie dobrze. Kurczę, musi!

Tak ja mam sporo chorób współistniejących i biorę leki które zaburzają wyniki takich testów. Dlatego nifty nie chciało np. się podjąć

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ojej kochana mocno Cię przytulam, mam nadzieję, że najgorsze scenariusze jednak wykluczą. Jak długo musisz czekać na wyniki sanco?

Na wynik sanco około 5 dni roboczych się czeka. Więc max do przyszłego czwartku. Chyba że nie uda im się zbadać dna. :( To odstąpią od badania przy pierwszej prhbiey.

• Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Ania, ciesze się ze dalaś znać, bo tu o Ciebie sie martwilyśmy.
    Bardzo mi przykro, że testy wyszly w taki sposób. Bardzo dobrze, że drązysz temat dalej, bo papa nie jest najdoskonalszym testem. Moja niedoszla szwagierka jak mowilam ze na prenatalne idziemy, opowiadala mi historie kolezanki z pracy, gdzie stwierdzili lekarze zd i nawet naklaniali do zakonczenia. Dziewczyna zle to wszystko znosila, ale nie zgodzola sie na to. Chlopczyk urodzil sie calkiem zdrowy !
    Zawsze trzeba miec nadzieje !

Mam nadzieję że i u mnie tak będzie że dzidzia urodzi się zdrowa. Chociaż po nocach już mi się snia wyniki że wyszedł ten zespół Downa :(

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Mam nadzieję że i u mnie tak będzie że dzidzia urodzi się zdrowa. Chociaż po nocach już mi się snia wyniki że wyszedł ten zespół Downa :(
    A kość nosowa na usg była? I przezierność karkowa ok? Kurcze to aż dziwne że wyniki pappa takie złe, ale ja na prawdę czytałam masę opinii, że ten test pappa wychodził tragiczny i potem dziecko rodziło się zdrowe.

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aannaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    A kość nosowa na usg była? I przezierność karkowa ok? Kurcze to aż dziwne że wyniki pappa takie złe, ale ja na prawdę czytałam masę opinii, że ten test pappa wychodził tragiczny i potem dziecko rodziło się zdrowe.
    Tak kość nosowa była i przezierność też ok

• Julka21 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2023, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    Aannaa zajrzyj sobie na wątek problemy i komplikacje tam nasza Mimisia z marcowego tez przechodziła to co ty. Zreszta ja też. Wiec jak chcesz pogadać to napisz. Pozdrawiam.

• legusta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannaa wrote:
    No to jest nadzieja, że to po prostu błąd testu skoro te parametry były ok.
    Lekarz nic nie mówił, że to choroby współistniejące, które masz mogą zaburzać wynik pappy?

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ