Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kadża wrote:Wiecie dziewczyny ja w tej straconej ciąży powiedziałam jej szybko i później nie dość że sami przeżywaliśmy stratę to jeszcze syn strasznie płakał córka chyba najstarsza najmniej okazała uczucia. Najmłodsza wciąż pytała dlaczego dzidziuś jest w niebie kiedy Bóg ją odda … ciężko troszkę było. Starsze dzieci jak się dowiedziały że jestem w ciąży to tak jak by spłynęło po nich później okazało się że mój 14 latek strasznie to przeżył …. Jak mówiłam że skoro moglibyśmy mieć dziecko to jednak chce próbować powiedzieli że oszalałam ale jak okazało się że jestem w ciąży to widzę że się cieszą bardzo ( prawie piętnaście i 19 lat) dopytują ale właśnie Tosi nie mówiliśmy żeby jak by co nie mówiła a później znowu jak by co żeby nie tłumaczyć …. No ale rozmawiamy w domu dziś nawet coś mówiłam że jak maleństwo się pojawi …. ( chodziło o to że latem chcemy lecieć do Polski na 2 tyg i mówiłam że może wtedy na 3 i chrzciny ogarniemy ) a ona mówi że jak dzidziuś się pojawi to w brzuchu i jak będzie w brzuchu już to mam jej powiedzieć a ona będzie czekać aż się urodzi 🥹
Co do kilogramów z córką najstarsza 20 kg szybko zrzuciłam z synem ok 9 i ciężej było zrzucić
Później córka ok 18 kg i szybko zeszło
Ogólnie dużo ćwiczyłam w domu biegałam też i trenuje z mężem krav maga. Jednak jak zaszłam w ciążę stracona to olałam to i 3 mc nie robiłam nic trochę przytyło mi się. i zaszłam w ciążę
Mam nadzieję że uda się szybko wrócić do kg i fajnego wyglądu 😉
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty !!
Kadża a ty czujesz już ruchy dzieciątka?? -
Hej dziewczyny
@KiNiAW tak już czuję od jakiegoś ok 1,5-2 tyg wydawalo mi się że coś się zaczyna a w tym tygodniu już wiem nawet kiedy zaczynie w sesie że jak usiądę odpocząć zjem i wieczorem jak już spokój a no i w nocy po siusianiu 😉 czasami mam wrażenie że w środku jak by pływa a wieczorami jak już zasypiam to wiem gdzie jest bo np bo kopniaka dostanę albo brzuch jest inny najczęściej po lewej stronie. I też nie mogę spać na lewym boku bo zaraz zaczyna się ruszać a mnie coś ciągnie mocno tak że zmieniam pozycjeKiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Hej dziewczyny
@KiNiAW tak już czuję od jakiegoś ok 1,5-2 tyg wydawalo mi się że coś się zaczyna a w tym tygodniu już wiem nawet kiedy zaczynie w sesie że jak usiądę odpocząć zjem i wieczorem jak już spokój a no i w nocy po siusianiu 😉 czasami mam wrażenie że w środku jak by pływa a wieczorami jak już zasypiam to wiem gdzie jest bo np bo kopniaka dostanę albo brzuch jest inny najczęściej po lewej stronie. I też nie mogę spać na lewym boku bo zaraz zaczyna się ruszać a mnie coś ciągnie mocno tak że zmieniam pozycje
Ale ci zazdroszczę 😍 też już sie doczekać nie mogę przynajmniej wtedy człowiek będzie spokojniejszy że wszystko ok od wizyty do wizyty 😊 w poniedziałek zaczynam 14tydz z synkiem właśnie w 15tyg zaczęłam czuć lekkie pulsowania i przepływanie mam nadzieję że za niedługo da o sobie bobo znać 😍Kadża lubi tę wiadomość
-
Ja już po , krew na NIPT pobrana , za tydzień w czwartek mam dzownic i pytać czy są wyniki.
Na USG 4,6 cm małego człowieka , bardzo aktywnego większość obrazu było widać tylko latające nogi.
I minus 3 kg od początku ciąży.KiNiAW, Gośka29, legusta, Monika.a, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Rosa91 wrote:Ja już po , krew na NIPT pobrana , za tydzień w czwartek mam dzownic i pytać czy są wyniki.
Na USG 4,6 cm małego człowieka , bardzo aktywnego większość obrazu było widać tylko latające nogi.
I minus 3 kg od początku ciąży.
Gratulacje że wszystko wporzadku 😊 -
Z maluszkiem wszystko dobrze. Jak zwykle pokazywał głównie plecy i tyłek.
A to jeden bok a to drugi żeby dr mógł obejrzeć wszystko
Czułam się jak naleśnik.
Papa i beta pobrana.
Jakie to już wyraźne...Rosa91, KiNiAW, legusta, Gośka29, Kadża, Izulek21 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Z maluszkiem wszystko dobrze. Jak zwykle pokazywał głównie plecy i tyłek.
Czułam się jak naleśnik.
Papa i beta pobrana.
Jakie to już wyraźne...
Aguśka super ze z dzidzia dobrze 😊😊 -
Aguśka wrote:Z maluszkiem wszystko dobrze. Jak zwykle pokazywał głównie plecy i tyłek.
Czułam się jak naleśnik.
Papa i beta pobrana.
Jakie to już wyraźne...
U mnie na prenatalnych właśnie cały czas plecy i tyłek, no lekarz mega musiał się namęczyć żeby wszystko pomierzyć, straszny uparciuch był, zobaczymy jak połówkoweSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Milena96 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły. Czy sporo przytyłyście w pierwszej ciąży i czy wróciłyście do swojej sylwetki? Ja przez te mdłości praktycznie nie mogę chodzić głodna, przez to więcej jem. Już widzę że przybrałam na wadze i trochę mnie to martwi.
W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg - po tygodniu od porodu wchodziłam w spodnie sprzed ciąży, w drugiej przytyłam 8 kg Łaziłam codziennie z wózkiem po 12-14 km szybkim tempem, ćwiczyłam i co nie tylko ale dużo ciężej mi szedł powrót do zadowalającego wyglądu. Teraz nie wiem jak będzie na razie jest 12+6 nie mam wagi więc się nie ważę widzę tylko, że brzuszek już jest i coraz ciężej mi go ukryć.KiNiAW, Milena96 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Wam udanych wizyt!
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 15kg, ale kilka miesięcy po porodzie ważyłam już mniej niż przed ciążą i tak już zostało. Jednak przy dziecku nie ma odpoczynku, to i kalorie się spalaKiNiAW, legusta, Milena96 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
pare razy jak się przekręciło to twierdził, że widzi dziewczynkę ale ja tam się narazie na płeć nie nastawiam; poczekam na połówkowe
Rosa91 wrote:Ja już po , krew na NIPT pobrana , za tydzień w czwartek mam dzownic i pytać czy są wyniki.
I minus 3 kg od początku ciąży.
Wspaniale
Ja w końcu nie usłyszałam ile maWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2023, 11:27
KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
A mi wczoraj wieczór wykiełkowała w kąciku ust opryszczka 😵💫 w poprzednich ciążach nie miałam ani razu a po porodach juz tak a teraz całkiem inaczej wszystko to choruje częściej i jeszcze to dziadostwo się przyplątało smaruje pasta do zębów żeby zasuszyć czytalam niby że lekarze zezwalają na zovirax I heviran nawet ale ja zawsze radzilam sobie właśnie pastą do zębów i nawet szybko przechodziło. W nast tyg będę robić badania juzcjuz swiruje że crp wyjdzie podwyzszone bo non stop coś 🤦🏻♀️
-
Cukierkowa wrote:Gratuluję Wam udanych wizyt!
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 15kg, ale kilka miesięcy po porodzie ważyłam już mniej niż przed ciążą i tak już zostało. Jednak przy dziecku nie ma odpoczynku, to i kalorie się spalaStarania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
A u mnie dziś nie najlepszy dzień 😟 cukrzyca ciążowa zaczyna dawać o sobie znać.
Cukier na czczo i po kolacji niby nieznacznie ale jednak przekroczony. Po obiedzie niewiele brakowało. W pierwszej ciąży udało się utrzymać na samej diecie. Teraz boję żeby nie doszło do tego, że będę musiała brać insulinę 😔
W przyszłym tygodniu zrobię jeszcze badania i mam w planach umówić się na wizytę online z diabetologiem od cukrzycy ciążowej. Muszę się bardziej pilnować z jedzeniem 🙄👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml