Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,
Nie odzywam się za często ale obserwuje cały czas, o czym tu piszecie.
U mnie dziś 14+5, czuję się ok, wszystko niby ok ale... Od paru dni boli mnie brzuch jak na okres, nie trwa to cały dzień tylko np koło południa kilka godzin, potem nie boli np 2 h i do wieczora znów boli. Nie jest to silny ból, taki przepowiadający okres , tak bym go najlepiej określiła. Nie występują żadne plamienia ani nic. Cały czas biorę luteinę ale przyznam się że ostatnio nie biorę w dawkach takich jak lekarz zalecił - jakoś zapominam. Nie wiem czy to miało wpływ na to. Jak myślicie ? Chyba że tam dzidzia rosnie i potrzebuje więcej miejsca ? Nie wiem kurcze, trochę się martwię. Wizyta 24.11. Ma któraś z Was podobnie ?
Niby nic się nie dzieje ale człowiek myśli już ...⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Nadzieja2 wrote:Hejka,
Nie odzywam się za często ale obserwuje cały czas, o czym tu piszecie.
U mnie dziś 14+5, czuję się ok, wszystko niby ok ale... Od paru dni boli mnie brzuch jak na okres, nie trwa to cały dzień tylko np koło południa kilka godzin, potem nie boli np 2 h i do wieczora znów boli. Nie jest to silny ból, taki przepowiadający okres , tak bym go najlepiej określiła. Nie występują żadne plamienia ani nic. Cały czas biorę luteinę ale przyznam się że ostatnio nie biorę w dawkach takich jak lekarz zalecił - jakoś zapominam. Nie wiem czy to miało wpływ na to. Jak myślicie ? Chyba że tam dzidzia rosnie i potrzebuje więcej miejsca ? Nie wiem kurcze, trochę się martwię. Wizyta 24.11. Ma któraś z Was podobnie ?
Niby nic się nie dzieje ale człowiek myśli już ...
Hej mnie pobolewa podbrzusze czasami jak na okres I pachwiny i dół krocza ale jak pochodzę za długo lub stoję a tak jest ok brałam duphaston w 11tyg lekarz kazał odstawić ale żadnych plamien i krwawienie od początku nie miałam i jak odstawiłam momentalnie piersi już tak nie bolą. Pilnuj luteiny skoro ja masz to pewno trzeba brać ustaw powiadomienie w telefonie może pomoże 😉. Ja też zapominam różnych rzeczy np dziś robiąc krokiety zrobiłam fałsz zamiast kaszy gryczanej ryż po czym musiałam pojechać do miasta po kasze i robić od nowa skleroza 😂Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Hej mnie pobolewa podbrzusze czasami jak na okres I pachwiny i dół krocza ale jak pochodzę za długo lub stoję a tak jest ok brałam duphaston w 11tyg lekarz kazał odstawić ale żadnych plamien i krwawienie od początku nie miałam i jak odstawiłam momentalnie piersi już tak nie bolą. Pilnuj luteiny skoro ja masz to pewno trzeba brać ustaw powiadomienie w telefonie może pomoże 😉. Ja też zapominam różnych rzeczy np dziś robiąc krokiety zrobiłam fałsz zamiast kaszy gryczanej ryż po czym musiałam pojechać do miasta po kasze i robić od nowa skleroza 😂
U mnie bez różnicy czy leżę pół dnia 😂 czy chodzę długo. Już się oczywiście wystraszyłam i wczoraj i dziś biorę luteinę jak Pan Bóg przykazał. Mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok, bo teraz między wizytami mam 3 tyg przerwy- jeszcze tydzień do wizyty a mi już głupie myśli i zamartwianie się. A skleroza u mnie to nawet nie będę gadać jaka jest 😂KiNiAW lubi tę wiadomość
⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Nadzieja2 wrote:U mnie bez różnicy czy leżę pół dnia 😂 czy chodzę długo. Już się oczywiście wystraszyłam i wczoraj i dziś biorę luteinę jak Pan Bóg przykazał. Mam nadzieję że z dzidzią wszystko ok, bo teraz między wizytami mam 3 tyg przerwy- jeszcze tydzień do wizyty a mi już głupie myśli i zamartwianie się. A skleroza u mnie to nawet nie będę gadać jaka jest 😂
Ja na początku miałam wizyty co 2tyg teraz właśnie co 3 tyg miałam w poniedziałek a teraz mi wypada 6 grudnia. Napewno będzie dobrze 😊😉Nadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Jezuuuuu,jak ja bym zjadłam takie krokiety 😍 do Szczecina nie dowozisz może?
Bólami brzucha jak na okres bym się nie przejmowała. Też czasami mam takie bóle. I ból podbrzusza. Podobno tak może byćKiNiAW, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Jezuuuuu,jak ja bym zjadłam takie krokiety 😍 do Szczecina nie dowozisz może?
Bólami brzucha jak na okres bym się nie przejmowała. Też czasami mam takie bóle. I ból podbrzusza. Podobno tak może być
No wiesz z Pilzna Podkarpacie do Szczecina to jakieś
8h jazdy 😂 może kurier tylko pytanie czy to dobre jeszcze dojdzie 😅😅 -
Gratulacje udanych wizyt!
Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u endokrynologa z racji wysokiego TSH. Fajny lekarz na NFZ, dalej mam brać te same leki w takie samej dawce jak ginekolog zalecił, skierowanie na badania mam i kolejna wizyta 18 grudnia. Zrobił mi też usg tarczycy ale powiedział, że wszystko w porządku i nic tam nie widać było.
Ja wczoraj czułam jakieś dziwne jakby przelewanie w brzuchu i wieczorem czuje się mega ciężko, jakby mi brzuch ciążył a przecież nie ma co jeszcze ciążyć 😅 -
Ja przez cały ten tydzień zero objawów ciążowych i panika mi się włączyła 🫣 do tego stopnia że aż strach na wizytę iść. Dzisiaj wieczorem za to czuje się jak balon i jakby żołądek był zaraz pod cyckami 😅🤣 w pierwszej ciąży tak miewałam ale jak bobo było już znacznie większy.
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Super wieści z udanych wizyt, gratulacje!
I siemanko nowym dziewczynom na wątku, im nas więcej, tym raźniej 😀 .
Zbliża się black friday, w wielu sklepach mają black weeks czy tam black days... macie może na oku jakieś konkretne promocje na dzieciowe rzeczy? Polujecie na coś, co warto by polecić? Chętnie poczytam, bo tak ostatnio myślałam, że dobrze byłoby rozłożyć budżet wyprawkowy na kilka msc, tym bardziej, że u nas to pierwsze dziecko i będzie parę "większych" zakupów.Jagoda🫐 lubi tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
hypatia92 wrote:Super wieści z udanych wizyt, gratulacje!
I siemanko nowym dziewczynom na wątku, im nas więcej, tym raźniej 😀 .
Zbliża się black friday, w wielu sklepach mają black weeks czy tam black days... macie może na oku jakieś konkretne promocje na dzieciowe rzeczy? Polujecie na coś, co warto by polecić? Chętnie poczytam, bo tak ostatnio myślałam, że dobrze byłoby rozłożyć budżet wyprawkowy na kilka msc, tym bardziej, że u nas to pierwsze dziecko i będzie parę "większych" zakupów.KiNiAW, hypatia92 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Gratuluje udanych wizyt. ☺️
U mnie dzisiaj potwierdzone, że będą dwie dziewczynki, a trzecie maleństwo nie chciało się pokazać 🙈 cieszę się z córeczek bo miałam silne uczucie że będzie 3 chłopców. 😂 ogólnie pomiary też ok. Mam kolejne prenatalne za 4 tygodnie dlatego, że maluszki będą mniejsze. Myślę, że to zamiast połówkowego. Wiec wizyta dopiero 7.12. Ogromnie się cieszę, że już poznałam płeć więc troszkę poszlaje na black week🙈😂PorannaPanna, Nadzieja2, Gośka29, legusta, Madden, Milena96, KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata, Jagoda🫐 lubią tę wiadomość
-
No właśnie Ania nic nie piszę... Mam nadziej, że wszystko OK
Moje oko jutro nie zarejestrowało wizyt.
Czyżby ktos w krzakach i jednak czeka?Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Mam nadzieję że się wkrótce odezwie.
Ja dziś niestety od rana psychicznie nie najlepiej … biorę już do głowy bo wydaje mi się że od wczoraj popołudnia nie czułam Bąbla….. ja wiem że jeszcze co jak co mały mógł się czy mogła odwrócić ale głowa pracuje na poziomie ciężkim …. Jeszcze śniły mi się jakieś bzdury 1 sen że musiałam pocałować zombi ( to były kobiety ) żeby je zabić 🤦🏽♀️ a później że brzucha nie miałam i jechałam potwierdzić do szpitala że niestety dziecko zmarło we mnie a mężowi nie chciałam robić przykrości , on się domyślał a ja już w głowie że przecież za chwilę święta ( to był 18 grudzień a tego dnia mam wizytę 🤦🏽♀️) i jak my je przeżyjemy… dzieci musiałam zabrać z sobą i jeszcze spotkałam tam szwagierkę która nie chciała ich zabrać ze szpitala twierdząc że ona też jest chora i musi dostać kroplówkę 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Więc wstałam ledwo co i wiem że to głupota i mam się ogarnąć ale wiecie ….
Mam nadzieję że mi przejdzie bo maniana
Miłego dnia dziewczyny i dawajcie znać czy coś znalazłyście fajnego dla dzieci na wyprzedażach. Ja chyba pieluszki bambusowe zamówię … 😉na razie drobne rzeczy che kupować po nowym roku będę rozglądać się za wózkiem etc. -
Kadża rozumiem Cię. Też nieraz przyśni mi się głupota i wiem, że to był tylko sen a potrafię potem cały dzień nad nim rozmyślać 🤦
Zaglądam tu często i sprawdzam czy Aannaa się odezwę. Również mam nadzieję, że wszystko u niej ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2023, 09:22
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Hej dziewczyny no ja dopiero wstałam 😅tak pospalam że masakra. Tak się zastanawiam bo śpię na boku raz jednym raz drugim ale zdarza mi się obudzić i leżę na brzuchu mam nadzieję że nie gniotę jeszcze babelka🤔??? Aanna no właśnie odezwij się jeśli tylko możesz bo faktycznie się martwimy 😪?? Kadża może się ruszał dzidziuś a jakoś nie zwracałaś uwagi jest dobrze napewno ja też miewam takie kosmiczne sny ostatnio ciagle myślę właśnie kiedy dzidzia zacznie się ruszać to śniło mi się że tak kopał że normalnie płakałam z bólu i obudziłam się cała mokra 😅.
Nowa_94 Gratulacje 2 córeczek 😍 na kolejnej wizycie będziesz może miała kolejna niespodziankę kto się kryje za 3 😁😍. Udanego dnia dziewczyny 😊😊Kadża lubi tę wiadomość
-
Ja się dzisiaj obudziłam z potwornym bólem głowy, zatok, gardła i zatkanym nosem. Niestety chyba coś mnie zaczyna brać... Zastanawiam się co w ciąży mogę zażyć aby się podleczyć, bo masakra jakaś jest. Wiem, że parę z Was też walczyło z przeziębieniem. Co Wam pomogło?
-
Izulek21 wrote:Ja się dzisiaj obudziłam z potwornym bólem głowy, zatok, gardła i zatkanym nosem. Niestety chyba coś mnie zaczyna brać... Zastanawiam się co w ciąży mogę zażyć aby się podleczyć, bo masakra jakaś jest. Wiem, że parę z Was też walczyło z przeziębieniem. Co Wam pomogło?
Współczuję Ci bardzo, bo ja leczę zatoki i końca nie widać
Miałam chore zatoki w październiku przez 2tyg i teraz od niedzieli się męczę.
Ja najpierw miałam antybiotyk a teraz steryd do nosa.
Z takich leków co można bezpiecznie w ciąży to narivent do nosa (kinia mi tu polecała), na gardło biorę prenalen gardło no i płukanie zatok irigasinem Z tego co kojarzę to na zatoki można jeszcze nulasin/sinupret tabletki
No i wiadomo miód, czosnek, sok malinowy z takich naturalnych "antybiotyków".KiNiAW, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej, ja wczoraj tez miałam wizyte i prawdopodobnie będzie drugi chłopiec 🤣 Jajek jeszcze nie było, ale faktycznie widziałam siusiaka😃 Myślicie, ze na tym etapie mogą jeszcze zdarzać się pomyłki? Tesciowa mowi, że to lechtaczka mogła być, ale chyba lekarz wie lepiej 😂 Maluszek ma już prawie 9cm i ma się dobrze.
KiNiAW, Gośka29, legusta, Kadża lubią tę wiadomość
Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm