X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 21 września 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Mi w pierwszej ciąży ktoś polecił syrop MAMILAX i nie raz mnie uratował przy zaparciach ;)
    ohh, poczytałam i brzmi dobrze 😊 dziękuję 😍

legusta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jest tu ktoś, kto zaszedł w ciąże przez in-vitro? Czy wszystkie szczęściary i naturalnie? :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Dziewczyny, a jest tu ktoś, kto zaszedł w ciąże przez in-vitro? Czy wszystkie szczęściary i naturalnie? :)

Ja naturalnie 😊

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja naturalnie 😊
    Szczęściara :)
    Ja córkę też mam naturalnie, ale z zajściem w kolejną ciążę już nie było tak łatwo, także baaardzo zazdroszczę :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie sytuacja nie pewna, po ostatnim USG serce nadal wolno bije nawet ciężko było go uchwycić i zmierzyć. Dodatko wychodzi tydzień opóźnienia, co wydaje mi się dziwne bo dokładnie wiem kiedy miałam owulkę. Męczą mnie od wczoraj dość konkretne mdłości i osłabienie. Muszę ciągle być najedzona żeby w miarę dobrze się czuć.

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Szczęściara :)
    Ja córkę też mam naturalnie, ale z zajściem w kolejną ciążę już nie było tak łatwo, także baaardzo zazdroszczę :)

Ważne że się udało 🥰

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Hej u mnie sytuacja nie pewna, po ostatnim USG serce nadal wolno bije nawet ciężko było go uchwycić i zmierzyć. Dodatko wychodzi tydzień opóźnienia, co wydaje mi się dziwne bo dokładnie wiem kiedy miałam owulkę. Męczą mnie od wczoraj dość konkretne mdłości i osłabienie. Muszę ciągle być najedzona żeby w miarę dobrze się czuć.

A który masz tydzień?? Może faktycznie owulacja się przesunęła i przez to serduszko nie do uchwycenia. Będzie dobrze 😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ;)

Kurcze ja znów mam taki zjazd energetyczny... Najchętniej to bym poszła spać :(

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wrote:
    Jeśli masz mdłości, to ja bym była bardzo dobrej myśli. Wszystko musi być dobrze! A kiedy termin kolejnego USG? Czasem maleństw potrzebuje ciutkę więcej czasu.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ;)

Kurcze ja znów mam taki zjazd energetyczny... Najchętniej to bym poszła spać :(

Jak masz tylko możliwość to Kochana korzystaj puki możesz 😊🥰

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Jak masz tylko możliwość to Kochana korzystaj puki możesz 😊🥰
    W pracy to ciężko :D A jak odbiorę synka ze żłobka to tym bardziej ciężko :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    W pracy to ciężko :D A jak odbiorę synka ze żłobka to tym bardziej ciężko :D

No to coś jak u mnie senność dopada mnie po południu jak już syn wraca z przedszkola 😁

• NikaR Koleżanka

Wysłany: 21 września 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie senność póki co odpuściła, ale powrócił ból głowy 😐 byłam na kontrolnej becie, ale wynik dopiero jutro 😟

preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    mnie senność póki co odpuściła, ale powrócił ból głowy 😐 byłam na kontrolnej becie, ale wynik dopiero jutro 😟

O kurcze to musisz wytrzymać ja robiłam w takim laboratorium co miałam wyniki już po południu i powtarzałam w tym samym

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    To chyba jeszcze gorzej :( W takim razie nie narzekam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 13:13

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 21 września 2023, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    O kurcze to musisz wytrzymać ja robiłam w takim laboratorium co miałam wyniki już po południu i powtarzałam w tym samym
    no miałam taki sam plan, ale akurat dzisiaj było zamknięte awaryjnie, skierowali mnie do innego swojego oddziału, ale dotarłam tam już na tyle późno, że wynik ma być jutro 😒
    no nic, cierpliwość jest cnotą, a w obliczu nadchodzącego Szkraba, ćwiczenie cierpliwości może się przydać 🤣🤣🤣

preg.png
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 21 września 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ileś wiadomości wstecz było pytanie o poród 😅
    U mnie wszystkie SN pierwszy syn kilka godzin pierwszych objawów i pół godz partych, drugi 5min na porodówce 2razy prate i wyskoczył ledwo zdążyliśmy do szpitala (podróż ok 25min),🤭 a z 3cim to już w ogóle meksyk bo wszędzie dookoła zrobili lub za kilka dni miał być każdy szpital w okolicy covidowy a podróż dłużej jak 20min nie wchodziła w grę, więc jechaliśmy 7min do miejskiego i w niecałe 10min mały wyskoczył 🤣
    Zamawiam podobnie szybki poród SN 😉

Poradzicie coś na mdłości oprócz imbiru i mięty 🥺 popołudniem do wieczora ledwo żyje.....

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    U mnie wszystkie SN pierwszy syn kilka godzin pierwszych objawów i pół godz partych, drugi 5min na porodówce 2razy prate i wyskoczył ledwo zdążyliśmy do szpitala (podróż ok 25min),🤭 a z 3cim to już w ogóle meksyk bo wszędzie dookoła zrobili lub za kilka dni miał być każdy szpital w okolicy covidowy a podróż dłużej jak 20min nie wchodziła w grę, więc jechaliśmy 7min do miejskiego i w niecałe 10min mały wyskoczył 🤣

Poradzicie coś na mdłości oprócz imbiru i mięty 🥺 popołudniem do wieczora ledwo żyje.....

Kurcze ja dwójkę rodziłam naturalnie ale Tobie to zazdroszczę że tak szybko córka ponad 20h zaś syn 5h podana oksytocyna z tym że jak rano pojechałam córkę odwieź do szkoły to poszłam jeszcze na zakupy i się okazało że już miałam 6xm rozwarcia ale jak mam porównać to wolałabym drugi raz córkę urodzić 😂

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również poczęcie naturalne. Ja od rana miałam dużo energii. Byłam na pobraniu krwi, zrobiłam pierogi, pranie a teraz to masakra...

Może herbatka z mięty na mdłości coś pomoże?

• legusta Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:

Wow, ale zazdroszczę :D ja do szpitala przyjechałam z 5cm rozwarciem a poród trwał prawie 12h :O
    No marzy mi się taki ekspresowy ;p Ale nasz bobas też był bardzo duży, nikt się nie spodziewał takiej wagi :D

Dziewczyny jeśli chodzi o mdłości to koleżanka poleciła mi krople "anaketon" i to było moje wybawienie w 4 tyg. :D dzięki nim przetrwałam wesele, a jak wiecie tam różne zapachy z każdej strony...

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ