X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Co do wizyty to ja byłam u gina jak było 5t6d i było widać zarodek i lekarka mówiła że te ruszające się piksele to bijące serduszko :D No ale dzidzia miała 3mm wtedy więc na kolejnym usg już bardziej będzie coś widać :)

A ja wręcz przeciwnie mogłabym pić kawę i pić ale staram się trochę ograniczyć. To super ze przynajmniej lekarka ci coś powiedziała na temat serduszka obym ją miała takie wieści w piątek 😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A ja wręcz przeciwnie mogłabym pić kawę i pić ale staram się trochę ograniczyć. To super ze przynajmniej lekarka ci coś powiedziała na temat serduszka obym ją miała takie wieści w piątek 😊
    Ja się nie spodziewałam, że będzie już widać serduszko pracujące a tu takie miłe zaskoczenie :)
    Ja przy tych początkowych rewolucjach jelitowych to akceptowałam tylko colę zero :D
    generalnie jesteśmy uzależnieni (razem z mężem), więc mam nadzieję że teraz uda się trochę mniej pić :D zawsze jest jakaś dodatkowa motywacja ;P pamiętam że w pierwszej ciąży też bardzo szybko nie pasowała mi kawa i dopiero po karmieniu wróciły mi smaki :D

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja się nie spodziewałam, że będzie już widać serduszko pracujące a tu takie miłe zaskoczenie :)
    Ja przy tych początkowych rewolucjach jelitowych to akceptowałam tylko colę zero :D
    generalnie jesteśmy uzależnieni (razem z mężem), więc mam nadzieję że teraz uda się trochę mniej pić :D zawsze jest jakaś dodatkowa motywacja ;P pamiętam że w pierwszej ciąży też bardzo szybko nie pasowała mi kawa i dopiero po karmieniu wróciły mi smaki :D

Podniosłaś mnie na duchu z tym serduszkiem może i ja usłyszę w piątek 😊🥰

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Podniosłaś mnie na duchu z tym serduszkiem może i ja usłyszę w piątek 😊🥰
    Mi się to wydawało mega wcześnie, bo raczej coś widać koło 7-8 tyg :) no chyba że moja ciąża jest starsza niż myślę ;p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie witaminy ciążowe bierzecie? ;)

Izulek21 lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Gośka29 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ja biorę tak jak w poprzedniej ciąży pregnę plus.

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Ja biorę tak jak w poprzedniej ciąży pregnę plus.

Ja również Pregna plus 😊

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja metylowany kwas foliowy i dodatkowo metylowaną B12. Ale w.poprzedniej ciąży, po 1trymestrze brałam również Pragnę plus :)

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Ja biorę femibion 1

Monika.a, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas tu dużo! Nie spodziewałam się, że takie forum jest tak super. Wszystkim nowym Mamuśką gratuluje!

legusta, Renata_, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość

• NikaR Koleżanka

Wysłany: 20 września 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony niesamowicie się cieszę i myślę wyłącznie pozytywnie. A z drugiej, jakiś taki wewnętrzny stres i chciałabym już do 2. trymestru dobijać 😂a pierwsza wizyta dopiero za 9 dni 😒 oszaleję chyba do tego czasu 😢

Cali, Renata_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    Ja z jednej strony niesamowicie się cieszę i myślę wyłącznie pozytywnie. A z drugiej, jakiś taki wewnętrzny stres i chciałabym już do 2. trymestru dobijać 😂a pierwsza wizyta dopiero za 9 dni 😒 oszaleję chyba do tego czasu 😢

Ja mam wizytę w piątek a też chodzę jak na szpilkach czy wszystko będzie ok. Musimy dać radę Dziewczyny ☺️😊 jak to mówią w Kobietach Siła 💪

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę się doczekać aż będzie już widać brzuszek a najlepiej to już bym kupowała wszystko dla malucha ale wiem, że to za wcześnie

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cali wrote:
    Marta a który to u Ciebie tydzien ?

Ja z kolei jak przestaje mnie pobolewać brzuch i czuję się „normalnie” to zaczynam panikować czy wszystko ok 🙄

Z objawów to pobolewanie brzucha jak przy początkach okresu, pełniejsze piersi i bezproblemowe wstawanie z samego rana co zawsze było dla mnie katorgą 🙂

6tyg 5dni wg aplikacji 🙂 a co powie lekarz to dowiem się pewnie za tydzień w czwartek, bo przez stymulację owulacji miałam nierówne cykle, więc trudno określić dokładniej kiedy była owulacja i doszło do zapłodnienia 😉

Cali lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja biorę Actifolin 0,8mg i Wit. D3 2tys.

Przed ciążą podczas starań brałam więcej różnych witamin i suplementów ale lekarz mówił, by odstawić...

A dodatkowo jeszcze biorę luteinę dopochwowo (600mg dziennie).

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
  • rudepozostanie Debiutantka

Wysłany: 20 września 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Ja nie mogę się doczekać aż będzie już widać brzuszek a najlepiej to już bym kupowała wszystko dla malucha ale wiem, że to za wcześnie

Ja już zaczynam oglądać recenzje wózków i fotelików do samochodu😅 Ale nie zamierzam nic kupić przed usg genetycznym. A to mam dopiero 1.11....

A właśnie jak to jest, bo niby to usg przeprowadza się dokładnie między 11-13+6. Ja w dniu usg będę dokładnie w 13+6. Ciąża z bardzo wczesnej owulacji, więc przypuszczam, że dzidziuś może być dość duży. Czy na pewno wtedy da się wszystko na tym usg zobaczyć? Nie mam możliwości zmiany terminu.. I trochę się nad tym zastanawiam..

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudepozostanie wrote:
    Ja już zaczynam oglądać recenzje wózków i fotelików do samochodu😅 Ale nie zamierzam nic kupić przed usg genetycznym. A to mam dopiero 1.11....

A właśnie jak to jest, bo niby to usg przeprowadza się dokładnie między 11-13+6. Ja w dniu usg będę dokładnie w 13+6. Ciąża z bardzo wczesnej owulacji, więc przypuszczam, że dzidziuś może być dość duży. Czy na pewno wtedy da się wszystko na tym usg zobaczyć? Nie mam możliwości zmiany terminu.. I trochę się nad tym zastanawiam..

Czytając na necie właśnie się mieścisz w tym przedziale. Może lepiej jak będziesz na wizycie kolejnej to popytam lekarza napewno Ci odpowie. Ja nawet nie liczyłam kiedy będę miała prenatalne jeszcze ogólnie chyba wizyty będę miała co 3tygodnie dowiem się w piątek

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zastanawialiście się już może czy będziecie rodzic naturalnie czy przez cesarskie cięcie?

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudepozostanie wrote:

Oo wózki też już oglądałam. Bujaczki, ciuszki, smoczki...Wszystko co możliwe 🤣

rudepozostanie lubi tę wiadomość

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a zastanawialiście się już może czy będziecie rodzic naturalnie czy przez cesarskie cięcie?

To moja pierwsza ciąża i chyba bardziej nastawiam się a poród naturalny jeśli będzie dobrze. Natomiast jak będzie wskazanie do cesarskiego no to pozostaje cesarka. Grunt żeby było bezpiecznie dla mnie i malucha a decyzja należy do lekarza.

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ