Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:Co do wizyty to ja byłam u gina jak było 5t6d i było widać zarodek i lekarka mówiła że te ruszające się piksele to bijące serduszko No ale dzidzia miała 3mm wtedy więc na kolejnym usg już bardziej będzie coś widać
A ja wręcz przeciwnie mogłabym pić kawę i pić ale staram się trochę ograniczyć. To super ze przynajmniej lekarka ci coś powiedziała na temat serduszka obym ją miała takie wieści w piątek 😊 -
KiNiAW wrote:A ja wręcz przeciwnie mogłabym pić kawę i pić ale staram się trochę ograniczyć. To super ze przynajmniej lekarka ci coś powiedziała na temat serduszka obym ją miała takie wieści w piątek 😊
Ja przy tych początkowych rewolucjach jelitowych to akceptowałam tylko colę zero
generalnie jesteśmy uzależnieni (razem z mężem), więc mam nadzieję że teraz uda się trochę mniej pić zawsze jest jakaś dodatkowa motywacja ;P pamiętam że w pierwszej ciąży też bardzo szybko nie pasowała mi kawa i dopiero po karmieniu wróciły mi smakiSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja się nie spodziewałam, że będzie już widać serduszko pracujące a tu takie miłe zaskoczenie
Ja przy tych początkowych rewolucjach jelitowych to akceptowałam tylko colę zero
generalnie jesteśmy uzależnieni (razem z mężem), więc mam nadzieję że teraz uda się trochę mniej pić zawsze jest jakaś dodatkowa motywacja ;P pamiętam że w pierwszej ciąży też bardzo szybko nie pasowała mi kawa i dopiero po karmieniu wróciły mi smaki
Podniosłaś mnie na duchu z tym serduszkiem może i ja usłyszę w piątek 😊🥰legusta lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Dziewczyny jakie witaminy ciążowe bierzecie?
Ja biorę tak jak w poprzedniej ciąży pregnę plus.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Ja z jednej strony niesamowicie się cieszę i myślę wyłącznie pozytywnie. A z drugiej, jakiś taki wewnętrzny stres i chciałabym już do 2. trymestru dobijać 😂a pierwsza wizyta dopiero za 9 dni 😒 oszaleję chyba do tego czasu 😢
Cali, Renata_ lubią tę wiadomość
-
NikaR wrote:Ja z jednej strony niesamowicie się cieszę i myślę wyłącznie pozytywnie. A z drugiej, jakiś taki wewnętrzny stres i chciałabym już do 2. trymestru dobijać 😂a pierwsza wizyta dopiero za 9 dni 😒 oszaleję chyba do tego czasu 😢
Ja mam wizytę w piątek a też chodzę jak na szpilkach czy wszystko będzie ok. Musimy dać radę Dziewczyny ☺️😊 jak to mówią w Kobietach Siła 💪 -
Cali wrote:Marta a który to u Ciebie tydzien ?
Ja z kolei jak przestaje mnie pobolewać brzuch i czuję się „normalnie” to zaczynam panikować czy wszystko ok 🙄
Z objawów to pobolewanie brzucha jak przy początkach okresu, pełniejsze piersi i bezproblemowe wstawanie z samego rana co zawsze było dla mnie katorgą 🙂
6tyg 5dni wg aplikacji 🙂 a co powie lekarz to dowiem się pewnie za tydzień w czwartek, bo przez stymulację owulacji miałam nierówne cykle, więc trudno określić dokładniej kiedy była owulacja i doszło do zapłodnienia 😉Cali lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Dziewczyny jakie witaminy ciążowe bierzecie?
Przed ciążą podczas starań brałam więcej różnych witamin i suplementów ale lekarz mówił, by odstawić...
A dodatkowo jeszcze biorę luteinę dopochwowo (600mg dziennie). -
Izulek21 wrote:Ja nie mogę się doczekać aż będzie już widać brzuszek a najlepiej to już bym kupowała wszystko dla malucha ale wiem, że to za wcześnie
Ja już zaczynam oglądać recenzje wózków i fotelików do samochodu😅 Ale nie zamierzam nic kupić przed usg genetycznym. A to mam dopiero 1.11....
A właśnie jak to jest, bo niby to usg przeprowadza się dokładnie między 11-13+6. Ja w dniu usg będę dokładnie w 13+6. Ciąża z bardzo wczesnej owulacji, więc przypuszczam, że dzidziuś może być dość duży. Czy na pewno wtedy da się wszystko na tym usg zobaczyć? Nie mam możliwości zmiany terminu.. I trochę się nad tym zastanawiam.. -
rudepozostanie wrote:Ja już zaczynam oglądać recenzje wózków i fotelików do samochodu😅 Ale nie zamierzam nic kupić przed usg genetycznym. A to mam dopiero 1.11....
A właśnie jak to jest, bo niby to usg przeprowadza się dokładnie między 11-13+6. Ja w dniu usg będę dokładnie w 13+6. Ciąża z bardzo wczesnej owulacji, więc przypuszczam, że dzidziuś może być dość duży. Czy na pewno wtedy da się wszystko na tym usg zobaczyć? Nie mam możliwości zmiany terminu.. I trochę się nad tym zastanawiam..
Czytając na necie właśnie się mieścisz w tym przedziale. Może lepiej jak będziesz na wizycie kolejnej to popytam lekarza napewno Ci odpowie. Ja nawet nie liczyłam kiedy będę miała prenatalne jeszcze ogólnie chyba wizyty będę miała co 3tygodnie dowiem się w piątek -
rudepozostanie wrote:Ja już zaczynam oglądać recenzje wózków i fotelików do samochodu😅 Ale nie zamierzam nic kupić przed usg genetycznym. A to mam dopiero 1.11....
A właśnie jak to jest, bo niby to usg przeprowadza się dokładnie między 11-13+6. Ja w dniu usg będę dokładnie w 13+6. Ciąża z bardzo wczesnej owulacji, więc przypuszczam, że dzidziuś może być dość duży. Czy na pewno wtedy da się wszystko na tym usg zobaczyć? Nie mam możliwości zmiany terminu.. I trochę się nad tym zastanawiam..
Oo wózki też już oglądałam. Bujaczki, ciuszki, smoczki...Wszystko co możliwe 🤣rudepozostanie lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny a zastanawialiście się już może czy będziecie rodzic naturalnie czy przez cesarskie cięcie?
To moja pierwsza ciąża i chyba bardziej nastawiam się a poród naturalny jeśli będzie dobrze. Natomiast jak będzie wskazanie do cesarskiego no to pozostaje cesarka. Grunt żeby było bezpiecznie dla mnie i malucha a decyzja należy do lekarza.