Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:My z dziewczynami z wątku czerwcowego '22 tak samo mamy grupę na fb i kontakt do dziś 🤭
Ja psychicznie czuję w brzuszku dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzą moje przypuszczenia 😅
Legusta
Ja chciałabym bardzo chłopca ale co będzie to będzie oby wszystko było ok juz chce piątek I wizytę i żeby lekarz powiedział że wszystko jest ok -
legusta wrote:Dzięki
A Ty już na zwolnieniu czy jeszcze przed pierwszym usg jesteś? Doczytałam, że pracujesz w przedszkolu a to jednak miejsce z masą zarazków, wirusów i chorób...
legusta lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja jeszcze przed pierwszym USG. Idę dopiero za tydzień we wtorek i strasznie się stresuję czy wszystko ok. Tak, pracuję w przedszkolu, dlatego jeśli we wtorek wszystko będzie ok, lekarz powiedział, że daje mi zwolnienie bez mrugnięcia okiem.
ale kurcze ja to jakieś takie obawy pewnie będę mieć do 12 tyg. Potem już odsetek poronień dużo mniejszy. W pierwszej ciąży mega się bałam że coś będzie nie tak i właśnie długo czekaliśmy z dobrymi wiadomościami
podzieliliśmy się z rodziną dopiero po 12 tyg właśnie
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Witam Dziewczyny 😊 pozwoliłam sobie do was dołączyć to moja 3 ciąża córka 15lat, syn 6,.
Obecnie 5 tydzień według OM. W piątek mam wizytę. Tydzien temu byłam i była tylko malutka kropeczka dostalam duphaston 2x1 bo bolało mnie podbrzusze i lekarz zauważył że jakby fasolka się dokładnie nie przykleiła do ściany macicy martwię się trochę. Robiłam będę w tamtym tygodniu i w 1 dzień 543.6 a później po 48h 1335.4 więc przyrost ok. Zobaczymy co pokaże piątkowa wizyta. A w którym tygodniu słyszałyście serduszko???
Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
Bądź dobrej myśli 🥰KiNiAW, Kadża, legusta, Marta1993 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕 -
Patrycja_Pata wrote:Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
Bądź dobrej myśli 🥰
Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie? -
KiNiAW wrote:Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie?
Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Pewnie,że będzie dobrze, musi!
Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.
Dziękuję Cukierkowa😊 maz wróci w piątek z pracy akurat będę już po wizycie to usiądę z nim i właśnie pogadamy na ten temat kiedy powiedzieć dzieciom ale też mi siw wydaje że lepiej zaczekać -
Cali wrote:Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕
Myślę, że za wcześnie 😉 na pierwsze usg najlepiej się umawiać po 6 tygodniu, a jeśli chcesz mieć pewność że będzie serduszko to nawet bliżej 7 lub 8. Choć rozumiem, że się stresujesz i chciałabyś wiedzieć szybciej.Cali lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Cali wrote:Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕
Oj zdecydowanie jest za wcześnie 😉 Nie stresuj się na zapas, pęcherzyk widać dopiero około bety 1000-1500. Więc masz jeszcze czas 🥰 Ciąża pozamaciczna wcale nie jest tak częstą przypadłością, więc póki nie masz objawów typu krwawienie, jednostronny ból to nie ma co o tym myśleć.Cali lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘rudepozostanie lubi tę wiadomość
-
Cali wrote:Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘
Ja na pierwsze usg też poszłam szybko ale to głównie z racji zawodu i wzięcia l4 i tak samo jak Ty za dużo nie zobaczyłam na usg. Tyci pęcherzyk i tyle. W kolejnym tygodniu mam wizytę i strasznie nie mogę się już doczekać. Postanowiłam nie czytać nic w necie tylko odpoczywać i skupić się na sobie.Cali lubi tę wiadomość
-
Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.
Marta1993, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Cali, pauliśka, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘
-
Madden wrote:Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.
Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?
-
KiNiAW wrote:Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘
Ale z dwojga złego zdecydowanie wolę senność niż mdłości i wymioty
Ja już na ostatniej wizycie dostałabym kartę ciąży ale pani doktor akurat się skończyływięc dopiero za miesiąc będzie, ale właśnie skierowania na te wszystkie badania przez 10tyg mam
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?
7 tydzien (6tyg 4dni) dziękuję ❤
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Cali wrote:Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘Cali lubi tę wiadomość