X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    My z dziewczynami z wątku czerwcowego '22 tak samo mamy grupę na fb i kontakt do dziś 🤭

Ja psychicznie czuję w brzuszku dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzą moje przypuszczenia 😅

Legusta
    Ja chciałabym bardzo chłopca ale co będzie to będzie oby wszystko było ok juz chce piątek I wizytę i żeby lekarz powiedział że wszystko jest ok

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Dzięki <3 A Ty już na zwolnieniu czy jeszcze przed pierwszym usg jesteś? Doczytałam, że pracujesz w przedszkolu a to jednak miejsce z masą zarazków, wirusów i chorób...
    Ja jeszcze przed pierwszym USG. Idę dopiero za tydzień we wtorek i strasznie się stresuję czy wszystko ok. Tak, pracuję w przedszkolu, dlatego jeśli we wtorek wszystko będzie ok, lekarz powiedział, że daje mi zwolnienie bez mrugnięcia okiem.

legusta lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja jeszcze przed pierwszym USG. Idę dopiero za tydzień we wtorek i strasznie się stresuję czy wszystko ok. Tak, pracuję w przedszkolu, dlatego jeśli we wtorek wszystko będzie ok, lekarz powiedział, że daje mi zwolnienie bez mrugnięcia okiem.
    Ja wizytę mam dopiero za 2 tyg :) ale kurcze ja to jakieś takie obawy pewnie będę mieć do 12 tyg. Potem już odsetek poronień dużo mniejszy. W pierwszej ciąży mega się bałam że coś będzie nie tak i właśnie długo czekaliśmy z dobrymi wiadomościami :) podzieliliśmy się z rodziną dopiero po 12 tyg właśnie :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odetchnę po pierwszych prenatalnych. Chociaż zdaję sobie sprawę, że tylko na chwilkę. Bo te ciąże to jest jedna wielka niepewność, strach i zniecierpliwienie :)

Monika.a, legusta lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 19 września 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Witam Dziewczyny 😊 pozwoliłam sobie do was dołączyć to moja 3 ciąża córka 15lat, syn 6,.
    Obecnie 5 tydzień według OM. W piątek mam wizytę. Tydzien temu byłam i była tylko malutka kropeczka dostalam duphaston 2x1 bo bolało mnie podbrzusze i lekarz zauważył że jakby fasolka się dokładnie nie przykleiła do ściany macicy martwię się trochę. Robiłam będę w tamtym tygodniu i w 1 dzień 543.6 a później po 48h 1335.4 więc przyrost ok. Zobaczymy co pokaże piątkowa wizyta. A w którym tygodniu słyszałyście serduszko???

Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
    Bądź dobrej myśli 🥰

KiNiAW, Kadża, legusta, Marta1993 lubią tę wiadomość

• Cali Debiutantka

Wysłany: 19 września 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
    Bądź dobrej myśli 🥰

Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie?

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie?
    Pewnie,że będzie dobrze, musi! :)
    Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Pewnie,że będzie dobrze, musi! :)
    Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.

Dziękuję Cukierkowa😊 maz wróci w piątek z pracy akurat będę już po wizycie to usiądę z nim i właśnie pogadamy na ten temat kiedy powiedzieć dzieciom ale też mi siw wydaje że lepiej zaczekać

• JJJ Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cali wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕

Myślę, że za wcześnie 😉 na pierwsze usg najlepiej się umawiać po 6 tygodniu, a jeśli chcesz mieć pewność że będzie serduszko to nawet bliżej 7 lub 8. Choć rozumiem, że się stresujesz i chciałabyś wiedzieć szybciej.

Cali lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • rudepozostanie Debiutantka

Wysłany: 19 września 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cali wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Oj zdecydowanie jest za wcześnie 😉 Nie stresuj się na zapas, pęcherzyk widać dopiero około bety 1000-1500. Więc masz jeszcze czas 🥰 Ciąża pozamaciczna wcale nie jest tak częstą przypadłością, więc póki nie masz objawów typu krwawienie, jednostronny ból to nie ma co o tym myśleć.

Cali lubi tę wiadomość

• Cali Debiutantka

Wysłany: 19 września 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.

Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘

rudepozostanie lubi tę wiadomość

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to tu jesteśmy, żeby siebie wspierać ❤️ każda z nas jest zniecierpliwiona i zlękniona! ;)

Kadża, legusta lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 19 września 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cali wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.

Ja na pierwsze usg też poszłam szybko ale to głównie z racji zawodu i wzięcia l4 i tak samo jak Ty za dużo nie zobaczyłam na usg. Tyci pęcherzyk i tyle. W kolejnym tygodniu mam wizytę i strasznie nie mogę się już doczekać. Postanowiłam nie czytać nic w necie tylko odpoczywać i skupić się na sobie.

Cali lubi tę wiadomość

• Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
    My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
    Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.

Marta1993, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Cali, pauliśka, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madden wrote:
    Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
    My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
    Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.

Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?

• legusta Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘
    Ja właśnie z tą sennością cały ten tydzień tak mam :) Ale z dwojga złego zdecydowanie wolę senność niż mdłości i wymioty :D
    Ja już na ostatniej wizycie dostałabym kartę ciąży ale pani doktor akurat się skończyły :D więc dopiero za miesiąc będzie, ale właśnie skierowania na te wszystkie badania przez 10tyg mam ;)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Madden Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?

7 tydzien (6tyg 4dni) dziękuję ❤

age.png

19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
    17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
    30.10 prenatalne ✊✊✊
    wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
    14.11 wizyta OK
    20.12 połówkowe
    💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
    28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
    18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
    18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️

20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️

.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......
  • Marta1993 Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cali wrote:

Rozumiem Cię, też to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i tak mi się dłużą te tygodnie do kolejnej wizyty... a obawy, masakra...codziennie się zastanawiam czy wszystko jest dobrze, czy czasem nie robię czegoś nie tak co by mogło zagrozić dziecku, lekko boli brzuch to już panikuje czy nic się nie dzieje 🙈 sama się nakręcam, ale chyba po prostu przez to, że w końcu stał się cud i chce żeby wszystko było jak najlepiej...❤️

Cali lubi tę wiadomość

👩🏽‍💼31 👨🏼‍💼33
    Starania od 2019
    Leczenie u naprotechnologa od 2022
    02.10.23 💔 7/8 tydz.
    Luty 2024 kolejna nadzieja ⏸️🤗
    Termin wg OM 18.10

Leki: Acard, heparyna, progesteron, siofor xr, insulina, lewotyroksyna, jod, Wit. D3, Wit. B12, actifolin

preg.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ