Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:My z dziewczynami z wątku czerwcowego '22 tak samo mamy grupę na fb i kontakt do dziś 🤭
Ja psychicznie czuję w brzuszku dziewczynkę, ciekawe czy się sprawdzą moje przypuszczenia 😅
Legusta
Ja chciałabym bardzo chłopca ale co będzie to będzie oby wszystko było ok juz chce piątek I wizytę i żeby lekarz powiedział że wszystko jest ok -
legusta wrote:Dzięki A Ty już na zwolnieniu czy jeszcze przed pierwszym usg jesteś? Doczytałam, że pracujesz w przedszkolu a to jednak miejsce z masą zarazków, wirusów i chorób...
legusta lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja jeszcze przed pierwszym USG. Idę dopiero za tydzień we wtorek i strasznie się stresuję czy wszystko ok. Tak, pracuję w przedszkolu, dlatego jeśli we wtorek wszystko będzie ok, lekarz powiedział, że daje mi zwolnienie bez mrugnięcia okiem.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Witam Dziewczyny 😊 pozwoliłam sobie do was dołączyć to moja 3 ciąża córka 15lat, syn 6,.
Obecnie 5 tydzień według OM. W piątek mam wizytę. Tydzien temu byłam i była tylko malutka kropeczka dostalam duphaston 2x1 bo bolało mnie podbrzusze i lekarz zauważył że jakby fasolka się dokładnie nie przykleiła do ściany macicy martwię się trochę. Robiłam będę w tamtym tygodniu i w 1 dzień 543.6 a później po 48h 1335.4 więc przyrost ok. Zobaczymy co pokaże piątkowa wizyta. A w którym tygodniu słyszałyście serduszko???
Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
Bądź dobrej myśli 🥰KiNiAW, Kadża, legusta, Marta1993 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕 -
Patrycja_Pata wrote:Cześć ja dziś miałam wizytę i widziałam serduszko 7tc i 1dzien, tydzień temu była kropeczka 😁
Bądź dobrej myśli 🥰
Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie? -
KiNiAW wrote:Dziękuję za słowa otuchy 🥰 Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Zastanawiam się bo jak narazie wie tylko moj mąż kiedy dzieciakom oznajmić wiadomość i jak???? Syn 6 lat więc chyba sie będzie cieszył gorzej będzie z 15 letnia córka. A wy już mówiłyście w rodzinie?
Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Pewnie,że będzie dobrze, musi!
Ja nie mówiłam o ciąży, czekam do prenatalnych.
Dziękuję Cukierkowa😊 maz wróci w piątek z pracy akurat będę już po wizycie to usiądę z nim i właśnie pogadamy na ten temat kiedy powiedzieć dzieciom ale też mi siw wydaje że lepiej zaczekać -
Cali wrote:Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕
Myślę, że za wcześnie 😉 na pierwsze usg najlepiej się umawiać po 6 tygodniu, a jeśli chcesz mieć pewność że będzie serduszko to nawet bliżej 7 lub 8. Choć rozumiem, że się stresujesz i chciałabyś wiedzieć szybciej.Cali lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Cali wrote:Cześć Dziewczyny.
Właśnie wyszłam od lekarza. Na usg nic nie było widać a jutro pierwszy dzien piątego tygodnia (15 dpo) Czy to może być po prostu za wcześnie ? Wczorajsza beta 180,20 ( w porównaniu do pierwszej przyrost prawidłowy). Przez ten płyn w zatoce stresuję się, ze to może byc ciąża pozamaciczna, chociaż lekarz kazał się tym nie przejmować 😕
Oj zdecydowanie jest za wcześnie 😉 Nie stresuj się na zapas, pęcherzyk widać dopiero około bety 1000-1500. Więc masz jeszcze czas 🥰 Ciąża pozamaciczna wcale nie jest tak częstą przypadłością, więc póki nie masz objawów typu krwawienie, jednostronny ból to nie ma co o tym myśleć.Cali lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘rudepozostanie lubi tę wiadomość
-
Cali wrote:Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘
Ja na pierwsze usg też poszłam szybko ale to głównie z racji zawodu i wzięcia l4 i tak samo jak Ty za dużo nie zobaczyłam na usg. Tyci pęcherzyk i tyle. W kolejnym tygodniu mam wizytę i strasznie nie mogę się już doczekać. Postanowiłam nie czytać nic w necie tylko odpoczywać i skupić się na sobie.Cali lubi tę wiadomość
-
Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.
Marta1993, Cukierkowa, Patrycja_Pata, Cali, pauliśka, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘
-
Madden wrote:Jest ! Serduszko bije...jaka to ulga zobaczyc i uslyszec ze wszystko jest dobrze ❤ prawie centymetr szczescia 🥰❤
My na razie powiedzielismy w najbliższej rodzinie narzeczonego, i z moim przyjaciółkami sie podzielilam, a raczej tylko potwierdzilam, bo cwane bestie juz sie na ostatnim spotkaniu domysliły i wyciagly ze mnie informacje😅
Prace mam lekką, wiec z tym poczekam do kolejnej wizyty.
Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?
-
KiNiAW wrote:Cześć Dzieeczyny jak dziś wasze samopoczucia?? Ja właśnie usiłuje synka ogarnąć do przedszkola. Wczoraj padłam jak mucha ogólnie mogę o dowolnej porze iść spać ciągle jestem zmęczona. Moimi objawami właśnie jest senność nabrzmiałe piersi to tyle. Mam nadzieję że w piątek już lekarz potwierdzi wszystko założy kartę i pewnie jakieś badania. Oczywiście dam znać po wizycie pozdrawiam i życzę udanego dnia dla Was😊😘
Ja już na ostatniej wizycie dostałabym kartę ciąży ale pani doktor akurat się skończyły więc dopiero za miesiąc będzie, ale właśnie skierowania na te wszystkie badania przez 10tyg mamSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Gratulacje Madden 🥰 w którym ty tygodniu jesteś?
7 tydzien (6tyg 4dni) dziękuję ❤
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Cali wrote:Dziękuję dziewczyny. Naprawdę dodajecie mi otuchy. Jestem tak zniecierpliwiona, to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i chciałabym wiedzieć wszystko już od razu, chociaż wiem, ze to głupie. Ciężko mi się zrelaksować i nie zamartwiać czy wszystko będzie ok. Po prostu odpuścić.
Bardzo się cieszę, ze jesteście 😘Cali lubi tę wiadomość