Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie z kolei dzisiaj tak głowa boli, że zostałabym pod kocem caaaaały dzień. Dlatego poprosiłam partnera, żeby dziś to on odprowadził córkę do przedszkola. Apetytu dziś brak, chociaż wiem, że jak zjem to zawsze jest ciut lepiej, także trzeba się zmusićBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Hej, to i ja bardzo niepewnie się przywitam.
Nika, 31 lat, Wrocław i okolice
Ciąża pierwsza, wymarzona, wyczekana. OM 18.08, owulacja 06.09.
Termin wg apek 24.05.
Wczoraj beta 100
Czuję lekki stres, mam wrażenie, że nie ogarniam.
Z objawów - ból piersi, ciągnięcie w podbrzuszu i zasypiam na siedząco, na stojąco i wszędzie
Nie mogę się zdecydować na lekarza, mam wrażenie, że nic nie wiem ;PMarta1993, legusta, Cali, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
-
Ja jestem bardzo śpiąca ostatnie dni...praktycznie godzina drzemki w ciągu dnia obowiązkowa 🙊 poza tym dobrze się czuje. Jakbym nie była w odmiennym stanie 😄 ale tak jak któraś już pisała - dobrze, że teraz nie mam uporczywych objawów, bo później mogą dać o sobie znać, więc tylko się cieszyć 😉
-
NikaR wrote:Hej, to i ja bardzo niepewnie się przywitam.
Nika, 31 lat, Wrocław i okolice
Ciąża pierwsza, wymarzona, wyczekana. OM 18.08, owulacja 06.09.
Termin wg apek 24.05.
Wczoraj beta 100
Czuję lekki stres, mam wrażenie, że nie ogarniam.
Z objawów - ból piersi, ciągnięcie w podbrzuszu i zasypiam na siedząco, na stojąco i wszędzie
Nie mogę się zdecydować na lekarza, mam wrażenie, że nic nie wiem ;P
Wszytko będzie dobrze 😊 Ja poszłam do lekarza po tescie pozytywnym bo jak dzwoniłam do niego kazał przyjść to była malusia kropeczka 3t6d i wizytę mam w piątek mówił że będzie widać dzidzie to będzie 5t3d według OM także zobaczymy. Powtórz sobie betę jutro i zobaczysz czy przyrasta. Mi lekarz nie kazał robić ale dla świętego spokoju zrobiłam i z 543.6 po 48h miałam 1335.4 i się w miarę uspokoiłam. Mi termin według kalendarza 21 maj. Chociaż nie patrze na to jakoś bo córka urodziła się w 41tygodniu zaś syn 37t6d. Także nie ma reguły. Życzę powodzenia i trzymam kciuki. 😊🥰 -
Hej ☺️ Jestem Gośka. Mam 32 lata i to moja druga ciąża, syn ma 6 lat. Ciąża wyczekana, wystarana przez 3 lata.
Om 10.08 termin wg niej 16.05.
Beta 15dpo 310 a 17dpo 595.
Pierwsza wizyta u lekarza była 5+1tc - potrzebowałam L4 ze względu na pracę w supermarkecie. Był widoczny pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta dopiero 11.10. Staram się cierpliwie czekać choć wiadomo nie jest łatwo.
Z objawów - ból w podbrzuszu, momentami ból kręgosłupa, senność wieczorami. Na szczęście bez mdłości i wymiotów i mam nadzieję na całą taka ciążę 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 09:46
Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Kurcze ale musiałam nadrobić wiadomości 😅
Widzę, że objawy mamy podobne 🤭
Mam nadzieję,że już za moment przejdziemy w tryb jest dobrze, wszystko się ładnie rozwija i widać na USG!
Rzeczywiście za wcześnie iść na wizytę to można się stresu najeść więcej- też to przeszłam przy drugim dziecku, pani spisała ciążę na straty,a okazało się że owulacja była później niż zwykle i za mała wówczas ciąża.... także cierpliwość może nas uratować 😌
Co do poinformowania rodziny i świata my powiedzieliśmy naszym mamom i dwóm przyjaciółkom
Rodzeństwu powiemy nie wcześniej jak po prenatalnych badaniach i reszcie tym bardziej
Chciałabym znać płeć żeby innym się chwalić ,bo powiem wam, że wszyscy rzucą się na ,,dziewczynkę ,, a ja nie chcę się nastawiać 😔
To podobne uczucie jak starasz się o ciążę i wszyscy ci jej życzą a nic z tego....
Nie mam wpływu na płeć, i ta loteria trochę mnie stresuje i słuchanie komentarzy np po trzech chlopakach należy ci się dziewczynka, oby dziewczynka, no nic jak teraz dziewczynka są trochę dobijające dla mnie...taka presję czuję...nie wiem czy mnie zrozumiecie, ale poczułam że chce się wyżalić troszkę 🥺🤭
Pozdrawiam wasCali lubi tę wiadomość
-
Gośka29 wrote:Hej ☺️ Jestem Gośka. Mam 32 lata i to moja druga ciąża, syn ma 6 lat. Ciąża wyczekana, wystarana przez 3 lata.
Om 10.08 termin wg niej 16.05.
Beta 15dpo 310 a 17dpo 595.
Pierwsza wizyta u lekarza była 5+1tc - potrzebowałam L4 ze względu na pracę w supermarkecie. Był widoczny pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta dopiero 11.10. Staram się cierpliwie czekać choć wiadomo nie jest łatwo.
Z objawów - ból w podbrzuszu, momentami ból kręgosłupa, senność wieczorami. Na szczęście bez mdłości i wymiotów i mam nadzieję na całą taka ciążę 🤭
Cześć czyli już na L4? Ależ Ci zazdroszczę 😁 dziś też bym chciała mieć L4Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Cześć czyli już na L4? Ależ Ci zazdroszczę 😁 dziś też bym chciała mieć L4
Tak, L4. W pracy bardziej zawadzałam niż pomagałam. Jak to w supermarkecie - nadźwigać się trzeba czy to na kasie czy na dziale a ja byłam typowo na kasę.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Hej dziewczyny, jestem zmartwiona.
W środę przeszły mi mdłości i już tak zostało, że ich nie mam.
Nie boli mnie również podbrzusze plus lewy jajnik, które bolały od początku.
Nie plamie, piersi nadal bolesne ale możliwe, że przez Duphaston, który biorę 2 razy dziennie.
Wizytę mam dopiero 02.10
Myślicie, że jest się czym martwić, to pierwsza ciąża. Może powinnam zadzwonić do ginekologa i przyspieszyć wizytę? -
Renata_ wrote:Hej dziewczyny, jestem zmartwiona.
Nie plamie, piersi nadal bolesne ale możliwe, że przez Duphaston, który biorę 2 razy dziennie.
Wizytę mam dopiero 02.10
Myślicie, że jest się czym martwić, to pierwsza ciąża. Może powinnam zadzwonić do ginekologa i przyspieszyć wizytę?
Mi się wydaje że nie masz sie czym martwić wiem jak to brzmi ale ja też biorę duphaston i piersi bolą ale przed braniem też bolały. Jedyne co mi minęło to właśnie jak u ciebie bol podbrzusza i to właśnie przez duphaston lekarz mi go zapisał jak mówiłam że czuję bole jak na okres. Więc mam tak jak ty bol piersi senność. Najważniejsze że nie płacisz. Ale jeśli się poczujesz lepiej to może zadzwoń do lekarza i podpytaj 😊 -
KiNiAW wrote:Mi się wydaje że nie masz sie czym martwić wiem jak to brzmi ale ja też biorę duphaston i piersi bolą ale przed braniem też bolały. Jedyne co mi minęło to właśnie jak u ciebie bol podbrzusza i to właśnie przez duphaston lekarz mi go zapisał jak mówiłam że czuję bole jak na okres. Więc mam tak jak ty bol piersi senność. Najważniejsze że nie plamisz. Ale jeśli się poczujesz lepiej to może zadzwoń do lekarza i podpytaj 😊
-
Renata_ wrote:Hej dziewczyny, jestem zmartwiona.
Wizytę mam dopiero 02.10
Myślicie, że jest się czym martwić, to pierwsza ciąża. Może powinnam zadzwonić do ginekologa i przyspieszyć wizytę?Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Patrycja_Pata wrote:Kurcze ale musiałam nadrobić wiadomości 😅
Widzę, że objawy mamy podobne 🤭
Mam nadzieję,że już za moment przejdziemy w tryb jest dobrze, wszystko się ładnie rozwija i widać na USG!
Rzeczywiście za wcześnie iść na wizytę to można się stresu najeść więcej- też to przeszłam przy drugim dziecku, pani spisała ciążę na straty,a okazało się że owulacja była później niż zwykle i za mała wówczas ciąża.... także cierpliwość może nas uratować 😌
Co do poinformowania rodziny i świata my powiedzieliśmy naszym mamom i dwóm przyjaciółkom
Rodzeństwu powiemy nie wcześniej jak po prenatalnych badaniach i reszcie tym bardziej
Chciałabym znać płeć żeby innym się chwalić ,bo powiem wam, że wszyscy rzucą się na ,,dziewczynkę ,, a ja nie chcę się nastawiać 😔
To podobne uczucie jak starasz się o ciążę i wszyscy ci jej życzą a nic z tego....
Nie mam wpływu na płeć, i ta loteria trochę mnie stresuje i słuchanie komentarzy np po trzech chlopakach należy ci się dziewczynka, oby dziewczynka, no nic jak teraz dziewczynka są trochę dobijające dla mnie...taka presję czuję...nie wiem czy mnie zrozumiecie, ale poczułam że chce się wyżalić troszkę 🥺🤭
Pozdrawiam wasPatrycja_Pata lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej dziewczyny, trochę nas przybyło, co mega cieszy
KiNiAW wrote:Mi termin według kalendarza 21 maj. Chociaż nie patrze na to jakoś bo córka urodziła się w 41tygodniu zaś syn 37t6d. Także nie ma reguły. Życzę powodzenia i trzymam kciuki. 😊🥰
Podobnie mamy termin,ja na 22 maja Ale syn urodził sie miesiąc przed terminem (a ważył już 3kg wiec na zdrowie wszystkim to wyszło), a córa 2 tygodnie przed. Różnicę wieku będziemy mieli sporą- obecnie córa 9,a syn 11,5.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widać było pęcherzyk z zarodkiem 5mm 🥰 Łezka wzruszenia pociekła💚
Pięknego dnia!legusta, Kadża lubią tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Hej dziewczyny, trochę nas przybyło, co mega cieszy
Podobnie mamy termin,ja na 22 maja Ale syn urodził sie miesiąc przed terminem (a ważył już 3kg wiec na zdrowie wszystkim to wyszło), a córa 2 tygodnie przed. Różnicę wieku będziemy mieli sporą- obecnie córa 9,a syn 11,5.
Wczoraj byłam na pierwszej wizycie i widać było pęcherzyk z zarodkiem 5mm 🥰 Łezka wzruszenia pociekła💚
Pięknego dnia!
Super że już jesteś po usg🥰 no u mnie córka skończone 15 lat więc tu może być co nieco dramy jak to nastolatka która się wiecznie buntuje. To który miałaś tydzień wczoraj???
-
Marta1993 wrote:Rozumiem Cię, też to moja pierwsza wyczekiwana ciąża i tak mi się dłużą te tygodnie do kolejnej wizyty... a obawy, masakra...codziennie się zastanawiam czy wszystko jest dobrze, czy czasem nie robię czegoś nie tak co by mogło zagrozić dziecku, lekko boli brzuch to już panikuje czy nic się nie dzieje 🙈 sama się nakręcam, ale chyba po prostu przez to, że w końcu stał się cud i chce żeby wszystko było jak najlepiej...❤️
Marta a który to u Ciebie tydzien ?
Ja z kolei jak przestaje mnie pobolewać brzuch i czuję się „normalnie” to zaczynam panikować czy wszystko ok 🙄
Z objawów to pobolewanie brzucha jak przy początkach okresu, pełniejsze piersi i bezproblemowe wstawanie z samego rana co zawsze było dla mnie katorgą 🙂
-
KiNiAW wrote:Super że już jesteś po usg🥰 no u mnie córka skończone 15 lat więc tu może być co nieco dramy jak to nastolatka która się wiecznie buntuje. To który miałaś tydzień wczoraj???
Mój syn powoli w ten okres właśnie wchodzi…u dziewczyn to nieco inna bajka jednak
U mnie wczoraj 5+3(lub 4? Jak to się liczy?kiedy kolejny tydzień zaczyna iść to jest już 5+1?nie ma 5+0 pewnie 😝).
Cali wrote:Z objawów to pobolewanie brzucha jak przy początkach okresu, pełniejsze piersi i bezproblemowe wstawanie z samego rana co zawsze było dla mnie katorgą 🙂
Też mam to uczucie w podbrzuszu Ale wczoraj pierwszy raz z rana było mi słabo…zawroty i lekkie mdłości. Poranki przed pracą i wygonieniem ekipy zaczynają być trudne 🤨 dziś powtórka z rozrywki była i czuje się mega sennie. Oby do 16-stej🙈Cali lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Też mam to uczucie w podbrzuszu Ale wczoraj pierwszy raz z rana było mi słabo…zawroty i lekkie mdłości. Poranki przed pracą i wygonieniem ekipy zaczynają być trudne 🤨 dziś powtórka z rozrywki była i czuje się mega sennie. Oby do 16-stej🙈
Agatekk
Ro w sumie ja bedac na wizycie o ile się nic nie zmieni będę właśnie 5t3d. A jeżeli chodzi o liczenie to chyba nie ma 0 albo się mylę. I kolejny tydzień np 5 i na drugi dzień 5t1d i tak do 5t6d i potem 6. Tak mi się wydaje. Ciekawe czy mi się sprawdzi z owulacja wszystko cykle miałam zawsze regularne 26-27 dni ale w tamtym miesiącu 23 i teraz w sumie nie wiem jaki by był cykl bo niby test pozytywny wyszedl mi 4dni przed 27dniem cyklu -
Agatekk wrote:Też mam to uczucie w podbrzuszu Ale wczoraj pierwszy raz z rana było mi słabo…zawroty i lekkie mdłości. Poranki przed pracą i wygonieniem ekipy zaczynają być trudne 🤨 dziś powtórka z rozrywki była i czuje się mega sennie. Oby do 16-stej🙈
To ja znów wręcz przeciwnie, tfu tfu ale ten tydzień czuję się na prawdę dobrze
4ty tydzień to były wieczne wymioty i biegunka, 5ty tydzień senność a teraz odpukać jakby nic się nie działo
Byłabym zadowolona jakby ten 1 trymestr był dla mnie łaskawy
Zauważyłam, że mój organizm nie toleruje już kawy i jak tylko się napiję to mam mdłości... Teraz właśnie sobie zrobiłam, żeby jakoś dotrwać do 15 w pracy i resztę chyba trzeba będzie wylać...Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Co do wizyty to ja byłam u gina jak było 5t6d i było widać zarodek i lekarka mówiła że te ruszające się piksele to bijące serduszko No ale dzidzia miała 3mm wtedy więc na kolejnym usg już bardziej będzie coś widaćSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022