Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka91 wrote:
Ja na rozstępy polecam Mustela Maternite, zwłaszcza olejek i krem. Mam skłonność do rozstępów a przy synku nie wyszedl ani jeden (chociaż nigdy nie wiadomo czy to na pewno zasługa tych specyfików😁).
Też polecam Mustela Maternite, pięknie działał przez całą ciążę. Żadnego rozstępu ... a na porodówce jak poszło to pajęczyna na brzuchu I tyle z mojej radości, że ciąża bez rozstępów
Mi się wydawało w zeszłym tygodniu, że też już czuję ruchy a od 3 dni nic.... i już świruję czy wszystko ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2023, 07:52
-
Myszka91 wrote:Dziewczyny, ja też wczoraj miałam takie kłucie, jakby ciągnięcie z lewej strony. To jest normalne. Rozciągają się więzadła, chociaż w 1 ciazy byłam z tego powodu w 11 tygodniu na SOR, bo było to mega intensywne.
Super, ze dzisiejsze wizyty udane. Legusta witam w gronie mom's of boy's 😁. Chociaż marzy mi się córcia, to cieszę się, że dzidzia zdrowa. Może za 3 razem się uda 😂
Ja wizyte mam teraz 18.12, więc ostatecznie się dowiem kto tam mieszka. Ale gdyby lekarz nie mowil, ze to chłopiec to byłabym przekonana, że dziewczynka, bo zupełnie inaczej się czuje. Potrafię płakać na zawołanie, problem z apetytem, zapachy, przestałam pić kawę, skora z przetłuszczającej się zrobila bardziej sucha. No i w ciazy z 1 synkiem od początku pieknie wyglądałam, cera jak milion dolców 😃 Teraz zaczęłam używać serum Annani 3 rodzaje i mega przesusz.
Ja na rozstępy polecam Mustela Maternite, zwłaszcza olejek i krem. Mam skłonność do rozstępów a przy synku nie wyszedl ani jeden (chociaż nigdy nie wiadomo czy to na pewno zasługa tych specyfików😁).
Wlasnie ja mam podobne odczucia, w pierwszej ciazy przy chlopcu piekne wlosy, cera a teraz wiecznie przetluszczajace sie i jakies wysypki na twarzy. Pierwsze 3 miesiace bylam 100% pewna ze dziewczynka Teraz mi juz wszystko jedno, byleby zdrowe bylo
Ja wizyte mam 11.12 i pozniej polowkowe 21.12, wiec mysle ze przed swietami juz bedzie wiadomo kto w brzuszku mieszkaKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
3kropek wrote:Też polecam Mustela Maternite, pięknie działał przez całą ciążę. Żadnego rozstępu ... a na porodówce jak poszło to pajęczyna na brzuchu I tyle z mojej radości, że ciąża bez rozstępów
Mi się wydawało w zeszłym tygodniu, że też już czuję ruchy a od 3 dni nic.... i już świruję czy wszystko ok...
Pierwsze ruchy jak poczujesz to mogą nie występować codziennie także nie stresuj się jeśli to były ruchy to napewno dzidziuś się odezwie ja pamiętam tak miałam w 1 i w drugiej że poczułam później chwilę nic a po tygodniu dwóch już były regularne a teraz narazie czekam 😊Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
✊✊ Za dzisiejsze wizyty!
Pewnie super uczucie czuć pierwsze ruchy tego bąbla w środku. Ja czekam z niecierpliwością na nie. U mnie 15 t + 3 dni
Wczoraj wieczorem bolało mnie podbrzusze, trochę tak jak ja okres ale delikatniej. I teraz w ciągu dnia też trochę czuje to. Jutro mam wizytę u lekarza także zobaczymy co tam u dzidzi.
Dzisiaj też byłam na badaniach. Przez ciąże znienawidziłam wręcz pobranie krwi, jutro tyle razy mnie kłuli a gdzie tam do maja 😂😂KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
polinka24 wrote:Cześć!
Na 10 mam pobieranie krwi do NIFTY. Stresuję się strasznie i nie wiem jak dam radę czekać tak długo na wyniki.
Fakt płacenia takiej kasy za badanie też mnie denerwuje, bo w tej cenie to byłby porządny fotelik dla malucha. Druga rzecz, że przy trójce dzieci musimy kupić większe auto i odkładaliśmy kasę na ten cel.
O jakim aucie myślicie? My na 6 os rodzinę potrzebujemy 7-8 os🫢
Grand dodge, honda podobna i coś tam jeszcze mąż rozpatruje
Od razu przy trójce powinniśmy kupić większe 😅 -
Tak z tymi ruchami jest, że na początku nie czuje się regularnie, a z czasem się robią dość cykliczne,dzieciątko reaguje na to co się zje☺️, na emocje, często podczas odpoczynku i oczywiście jak się chce zasnąć to wtedy zumba w brzuchu🫣🤣
KiNiAW, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Pierwsze ruchy jak poczujesz to mogą nie występować codziennie także nie stresuj się jeśli to były ruchy to napewno dzidziuś się odezwie ja pamiętam tak miałam w 1 i w drugiej że poczułam później chwilę nic a po tygodniu dwóch już były regularne a teraz narazie czekam 😊
Teoretycznie wiem bo to moje 3 dziecko. ale głowy nie oszukasz Mniej bym się martwiła gdyby ruszał się codziennieKiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:O jakim aucie myślicie? My na 6 os rodzinę potrzebujemy 7-8 os🫢
Grand dodge, honda podobna i coś tam jeszcze mąż rozpatruje
Od razu przy trójce powinniśmy kupić większe 😅
O a która HONDA? Ja bardzo nie lubię takich a'la minivanów wizualnie ale dopóki nie stać mnie na nówkę volvo XC90 to może być z tym tematem ciężko:) Bierzemy pod uwagę mocno forda s-maxa. -
3kropek wrote:Teoretycznie wiem bo to moje 3 dziecko. ale głowy nie oszukasz Mniej bym się martwiła gdyby ruszał się codziennie
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
polinka24 wrote:O a która HONDA? Ja bardzo nie lubię takich a'la minivanów wizualnie ale dopóki nie stać mnie na nówkę volvo XC90 to może być z tym tematem ciężko:) Bierzemy pod uwagę mocno forda s-maxa.
Honda oddysey
Też się nad fordem kiedyś zastanawialismy
Ale mamy 3chlopakow, za chwilę byków i nie chcemy się gnieść 😁 dlatego szukamy czegoś większego, poza tym musimy mieć bagażnik a w tych mniejszych autach gdzie siedzenia są w bagażniku, tego miejsca nie ma pomijam wizję wypadku ...brrr -
polinka24 wrote:Cześć!
Na 10 mam pobieranie krwi do NIFTY. Stresuję się strasznie i nie wiem jak dam radę czekać tak długo na wyniki.
Fakt płacenia takiej kasy za badanie też mnie denerwuje, bo w tej cenie to byłby porządny fotelik dla malucha. Druga rzecz, że przy trójce dzieci musimy kupić większe auto i odkładaliśmy kasę na ten cel.Wiek: 27K, 32M
Początek starań: 05.2021
Invimed: 06.2022
Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
AMH: 5.87 (05.2023)
Teratozoospermia: morfologia 2%
Stres oksydacyjny w normie.
IVF planowane na wrzesień 2023 🥰
18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰 -
22.11.2023 środa
Cukierkowa
Izulek21
Miszka2023
No to poszeszyła się nam lista na jutroIzulek21, Sara10, Gośka29, PorannaPanna, Miszka2023 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Cukierkowa
Izulek21
Miszka2023
✊✊✊
A choroby dzieciaczków żeby szybko minęły ✊☺️Cukierkowa, Izulek21 lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️