X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dziś 😊 u mnie koszmar noc syn wymiotował że 4razy a potem co pół h co ciaglo a nie miało czym i tak do 4 rano później zasnął ale za chwilę biegunka a teraz jak wstał goraczka także jest ciekawie . Tak mi go szkoda że masakra nie ma nic gorszego chyba niż ta jelitowka 😪

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę nadrabiania miałam tutaj :)

Witam nowe Mamy 💚

Ciężko było wrócić na niziny po cudownej zimie na wysokościach,ale na szczęście od pn wzięłam 5 dni urlopu żeby nieco odetchnąć od pracy i wyjechałam do mojej Mamy 🥰 Zastanawiam się już poważnie nad l4-może nawet i przed Świętami już…zobaczę.

Ja mam już też umówione połówkowe. Zarejestrowałam się na 5 stycznia, ale dzwonili z kliniki i skoro na pierwszych prenatalnych wyszedł mi termin dużo do przodu to będzie nieco późno robić badanie wtedy i przełożone na 28 grudnia już :)

A wizyta dopiero 7 grudnia u prowadzącego,już doczekać się nie mogę.

Co do macierzyńskiego to na pewno wezmę cały.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty💪🏼
    Wspaniałego dnia🌸

hypatia92 lubi tę wiadomość

age.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i oby dzieciaki szybko wróciły do zdrowia. Dużo siły! ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny kciuki za dziś 😊 u mnie koszmar noc syn wymiotował że 4razy a potem co pół h co ciaglo a nie miało czym i tak do 4 rano później zasnął ale za chwilę biegunka a teraz jak wstał goraczka także jest ciekawie . Tak mi go szkoda że masakra nie ma nic gorszego chyba niż ta jelitowka 😪

O rety…zdrówka moc dla synulina💪🏼💥

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie jest trochę lepiej 😊

Agatekk lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊za wizyty

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW zdrówka dla małego
    Dziewczyny wizytujące dziś 🤞🤞🤞

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj lecę zaszczepić się na grypę :) Pamiętajcie o rekomendowanych szczepieniach mamuśki!

hypatia92, Sara10, Miszka2023 lubią tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Ja dzisiaj lecę zaszczepić się na grypę :) Pamiętajcie o rekomendowanych szczepieniach mamuśki!
    Szczepiłam się w poniedziałek czyli 14+1, poza lekkim bólem ręki przez 2 doby na szczęście nie miałam żadnych innych dolegliwości. Podobno w ciąży powikłania grypy mogą być bardzo niebezpieczne, choć i tak bym się zaszczepiła, bo robię to regularnie od kilku lat.

Dziewczyny, jeżeli któraś jeszcze nie zamówiła poduszki do spania, to serdecznie polecam, bo to jest game-changer! Przyszła mi dwa dni temu i już czuję różnicę w jakości snu. Przetrzepałam opinie i fora i w końcu kupiłam kojec z Motherhood - czaiłam się na Poofy, ale za drogie dla mnie -.-
    Myślałam też o używanej, ale te tańsze były w jakiś sposób zniszczone albo wytarte, a jak mam płacić prawie tyle, co za nową, to wolę dołożyć 30 zł.

W ogóle jak coś, to teraz jest sporo zniżek i można znaleźć w przyzwoitej cenie - normalnie kosztuje chyba 170-180 zł, ja kupiłam na Allegro za 137 zł (https://allegro.pl/oferta/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-roz-13268715910?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=9bfa6593-b3b5-4e70-b344-71c1baa8d8f0# ), widziałam je również w takiej samej cenie w Empiku - różne wzory.

Mega polecam ja i mój kręgosłup 😀
    20231122-151943.jpg
    20231122-152031.jpg
    Jest dosyć gruba, ale podejrzewam, że się lekko ubije, poza tym ma taką jakby osobną sekcję pod głowę.

KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Też dzisiaj byłam się zaszczepić na grypę :)

Sara10 lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waham czy się nie zaszczepić. Nigdy nie chorowałam na grypę i nie szczepiłam się. Natomiast moja mama skorzystała i po szczepieniu chorowała prawie 2 tygodnie. Była taka słaba, że musieliśmy ją poić i karmić, bo nie umiała nawet ręką ruszyć. Ze względu na to trochę się obawiam czy mnie też ta szczepionka nie pokona i nie wiem co zrobić

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Też dzisiaj byłam się zaszczepić na grypę :)

Jak wizyta??

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Waham czy się nie zaszczepić. Nigdy nie chorowałam na grypę i nie szczepiłam się. Natomiast moja mama skorzystała i po szczepieniu chorowała prawie 2 tygodnie. Była taka słaba, że musieliśmy ją poić i karmić, bo nie umiała nawet ręką ruszyć. Ze względu na to trochę się obawiam czy mnie też ta szczepionka nie pokona i nie wiem co zrobić

Jak wizyta??

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Dzisiaj mega szybko poszło.

Wyniki krwi i moczu idealne, dzidzia już duża i dość ruchliwa była, bo ciężko było strzelić się w serduszko ale się udało. Widziałam tam na monitorze jakby jajeczka ale lekarz stwierdził, że jeszcze dobrze nie widać i koło 20 tyg będzie widać ale tak jakbym już coś tam widziała 😅 jedynie co to trochę za wysokie ciśnienie miałam jak mi mierzył więc teraz muszę 3 razy dziennie mierzyć i zapisywać.

Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze 😁

Kolejna wizyta na Mikołaja 6 grudnia 😊

Miszka2023, KiNiAW, Gośka29, Aguśka, legusta, Nadzieja2, Sara10, hypatia92, Madden, Myszka91, Kadża lubią tę wiadomość

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Jak wizyta??

Mam dopiero na 19 :D czekam niecierpliwie

Nadzieja2 lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Mam dopiero na 19 :D czekam niecierpliwie

Oooo to już niedługo ✊️✊️

• Nadzieja2 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienia to ja nie szczepie się już długo. Kiedyś co roku na grupę i potem 3-4 razy przez zimę grupa, tydzień gorączki, leżenia w łóżku i ogólnie masakra. Jak przestałam to nie wiem co to choroba. Mam kaszel i katar 2-3 dni i po sprawie (w sezonie jesienno zimowym) . Na covid nie przyjelam żadnej szczepionki. Nie choruje. Po co to pisze ? Może któraś ma podobnie, może spróbować bez szczepienia i wtedy będzie lepiej. W moim przypadku i w rodzinie to przyniosło dobry skutek.
    Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny. Ja mam w piątek rano, już mam stres bo od paru dni boli brzucha ..

KiNiAW, Agatekk, Kadża, PorannaPanna lubią tę wiadomość

⏸️ 03.09.2023r
    Będzie syn.
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2 wrote:
    Jeśli chodzi o szczepienia to ja nie szczepie się już długo. Kiedyś co roku na grupę i potem 3-4 razy przez zimę grupa, tydzień gorączki, leżenia w łóżku i ogólnie masakra. Jak przestałam to nie wiem co to choroba. Mam kaszel i katar 2-3 dni i po sprawie (w sezonie jesienno zimowym) . Na covid nie przyjelam żadnej szczepionki. Nie choruje. Po co to pisze ? Może któraś ma podobnie, może spróbować bez szczepienia i wtedy będzie lepiej. W moim przypadku i w rodzinie to przyniosło dobry skutek.
    Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny. Ja mam w piątek rano, już mam stres bo od paru dni boli brzucha ..

Też się zastanawiałam zaszczepić i dzieci ale jakoś tak wyszło że zrezygnowałam mój tato się szczepił fakt łagodniej przechodził grypę z tym że miał rozedme płuc i tylko dlatego się szczepił a jeżeli chodzi o covid też się nie szczepiłam mój mąż i dzieci też nie ale oczywiście tato się zdecydował na 2 szczepionki i po obydwu wyszło że ma raka trzustki później stadium najgorsze i po miesiącu go nie było 😪😪nie mówię że to wina szczepionek bo jeżeli chodzi o szczepienia dzieci na szczepienia obowiązkowe są zaszczepione ale nie mam tak żeby ktoś wymyślił coś w ciągu roku I ja w to wierzę to takie moje zdanie jest .

Nadzieja2, Madden lubią tę wiadomość

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:

Ja w poniedziałek idę ;)

• Sara10 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Szczepiłam się w poniedziałek czyli 14+1, poza lekkim bólem ręki przez 2 doby na szczęście nie miałam żadnych innych dolegliwości. Podobno w ciąży powikłania grypy mogą być bardzo niebezpieczne, choć i tak bym się zaszczepiła, bo robię to regularnie od kilku lat.

Dziewczyny, jeżeli któraś jeszcze nie zamówiła poduszki do spania, to serdecznie polecam, bo to jest game-changer! Przyszła mi dwa dni temu i już czuję różnicę w jakości snu. Przetrzepałam opinie i fora i w końcu kupiłam kojec z Motherhood - czaiłam się na Poofy, ale za drogie dla mnie -.-
    Myślałam też o używanej, ale te tańsze były w jakiś sposób zniszczone albo wytarte, a jak mam płacić prawie tyle, co za nową, to wolę dołożyć 30 zł.

W ogóle jak coś, to teraz jest sporo zniżek i można znaleźć w przyzwoitej cenie - normalnie kosztuje chyba 170-180 zł, ja kupiłam na Allegro za 137 zł (https://allegro.pl/oferta/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-roz-13268715910?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=9bfa6593-b3b5-4e70-b344-71c1baa8d8f0# ), widziałam je również w takiej samej cenie w Empiku - różne wzory.

Mega polecam ja i mój kręgosłup 😀
    20231122-151943.jpg
    20231122-152031.jpg
    Jest dosyć gruba, ale podejrzewam, że się lekko ubije, poza tym ma taką jakby osobną sekcję pod głowę.

Też zastanawiam się nad poduszką do spania dla kobiet w ciąży, ale jeszcze nie mam problemów z znalezieniem idealnej pozycji do spania, bo brzuszka jeszcze nie mam.
    Ale jak tylko mi urośnie to napewno się zdecyduje.

hypatia92 lubi tę wiadomość

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ