Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulek21 wrote:Ja już po wizycie. Dzisiaj mega szybko poszło.
Wyniki krwi i moczu idealne, dzidzia już duża i dość ruchliwa była, bo ciężko było strzelić się w serduszko ale się udało. Widziałam tam na monitorze jakby jajeczka ale lekarz stwierdził, że jeszcze dobrze nie widać i koło 20 tyg będzie widać ale tak jakbym już coś tam widziała 😅 jedynie co to trochę za wysokie ciśnienie miałam jak mi mierzył więc teraz muszę 3 razy dziennie mierzyć i zapisywać.
Cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze 😁
Kolejna wizyta na Mikołaja 6 grudnia 😊
Co do covid, to ja też się nie decyduję teraz w ciąży. Przyjęłam dwie dawki w 2021 roku, a potem w mojej rodzinie zaczęły się jazdy zdrowotne i rożne zapalenia i schorzenia "niewiadomego pochodzenia". Nie udowodnię, że to przez szczepienie, ale podobnie jak któraś pisała - mam ograniczone zaufanie do czegoś, co jest na rynku 2 lata i nie znamy długofalowych skutków przyjmowania tego.KiNiAW, Nadzieja2, Izulek21, Agatekk, Kadża, legusta lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
KiNiAW wrote:jeżeli chodzi o szczepienia dzieci na szczepienia obowiązkowe są zaszczepione ale nie mam tak żeby ktoś wymyślił coś w ciągu roku I ja w to wierzę to takie moje zdanie jest .
Dokladnie, zgadzam sie z Tobą ! Tym bardziej w takim wyścigu po kase, bo jak inaczej to nazwać. Tyle chorób na swiecie, które ludzie juz przebadali, na które lata nie potrafia nic wymyslec (podobno), a tu nieznany wirus i w pare miesięcy sie da 🤔
Ja dlugich uszu i puchatego ogonka nie mam, a szkoda nawet królików na testowanie.
Na szczęście każdy może decydować za siebie i nikt nikogo nie zmusza w tej kwestii 😊
Zdrowka nam wszystkim 😊😊😊
Nadzieja2, KiNiAW, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
W końcu wyszłam dzieciak zdrowy, wszystko jest w porządku już ma 9cm CRL, a nogi jakie długie 😆 przyjmuje najdziwniejsze pozy i nadal nie do końca wiadomo jaka płeć. Schodzę z kolejnych leków, co mnie bardzo cieszy następną wizytę mam 13 grudnia
KiNiAW, Aguśka, Myszka91, Nadzieja2, Patrycja_Pata, Madden, Gośka29, Izulek21, Kadża, hypatia92, Agatekk, legusta, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Super, ze dzisiejsze wizyty udane ❤️
Ja w poprzedniej ciazy miałam taki bol posladka i wtedy zdecydowałam się na poduszkę ciążowa SuperMami w kształcie cyfry 7 i też bardzo polecam. Co jest ważne, pamiętajcie, że poduszkę trzeba dopasować do wzrostu, ja chciałam typu C, ale powyżej 168 cm (o ile dobrze pamietam) odpada. Mam 173 cm i pamiętam, że najbardziej do tego wzrostu poleca się I, 7 i U.hypatia92, KiNiAW lubią tę wiadomość
Starania od: 1.2020
🖤CB 01.2021
🖤CP 10.2021( jajowodowa lewostronna, jajowód zachowany)
💚24.02.2022 naturalny cud
💚08.10.2022 Ignaś 2920g, 53cm
💚10.05.2024 Tymek 3400g, 53cm -
Izulek21 wrote:Ja od kilku tygodni mam poduszkę ciążową. Boże jak wygodnie. To jest coś cudownego 😆
Dokładnie-ulga! ja mam obecnie zmiętoloną, która sama uszyłam dla ostatniego dzieciątka, próbuje się zebrać za nową. Jak odkryłam, że to chodzi o prawidłową pozycję kręgosłupa w stosunku do ułożenia/rozszerzenia bioder i to samo szyja-kregi itd to postanowiłam sama uszyć(+poszewki na zmianę), szczególnie, że ulgę sprawiał zwykły Jasiek pomiędzy kolana, nie wspomnę o wykorzystaniu jej do karmienia później-odciazenie kręgosłupa i po porodzie siadałam na nią i w połogu-tez ulga zamiast. Więc zastosowań wiele😁 -
Ja joz po wizycie u ginekologa. Wszystko w porządku ❤️ Miałam również pobraną cytologię i niestety krwawiłam, ale zostałam uprzedzona, że tak może być
Że szczepieniem na grypę, to i mnie było tak,że od ginekologa dostałam receptę na bezpłatną szczepionkę. Zadzwoniłam do swojej przychodni i powiedziałam,że receptę mam.i chciałam się umówić na kwalifikację. Dzisiaj był termin kwalifikacji,lekarka powiedziała,że jestem zdrowa, więc wyskoczyłam na minutkę do pobliskiej apteki po szczepionkę (żeby jej nie nosić i nie zmieniała ona co chwilę temperatury) i jak wróciłam to pielęgniarka od razu mnie tą szczepionką zaszczepiłaNadzieja2, KiNiAW, Izulek21, Miszka2023, Kadża, Myszka91, hypatia92, Gośka29, Agatekk, legusta, Aguśka lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Patrycja_Pata wrote:Dokładnie-ulga! ja mam obecnie zmiętoloną, która sama uszyłam dla ostatniego dzieciątka, próbuje się zebrać za nową. Jak odkryłam, że to chodzi o prawidłową pozycję kręgosłupa w stosunku do ułożenia/rozszerzenia bioder i to samo szyja-kregi itd to postanowiłam sama uszyć(+poszewki na zmianę), szczególnie, że ulgę sprawiał zwykły Jasiek pomiędzy kolana, nie wspomnę o wykorzystaniu jej do karmienia później-odciazenie kręgosłupa i po porodzie siadałam na nią i w połogu-tez ulga zamiast. Więc zastosowań wiele😁
Zainspirowałaś mnie z tą poduszką. Jakoś nie pomyślałam, że te wymiary,nasz wzrost to jednak ważna kwestia. Jest gdzieś w sieci jakaś ściąga może? Ja mam 174cm i okazuje sie,że chciałam zaopatrzyć sie w poduchę nie na swój wzrost. Przy poprzedniej dwójce używałam takiego lekko zaokrąglonego rogala z wypełnieniem z sypkiego styropianu-fajna była,ale jednak te wynalazki poszły mocno do przodu. Teraz mam sporo eko sprężynek silikonowych i mogłabym też sama wydziergać.
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny z rana
Czy któraś z was ma wizytę dziś ??
Ja szukam też tutaj poduszki bo w poprzedniej ciąży pomagała ( jedynie mąż narzekał że nie może się przez nią przytulić 😉)
Ja od wczoraj walczę z bólem pleców zaczęło mnie boleć pod wieczór myślałam że rano będzie luz a tu niespodzianka bo bolą nadal ;( w krzyżu.
Jedynie co to mąż mówił że Bąbel w nocy kopał. Położył rękę na brzuchu i mówi że normalnie czół dwa razy kopniaka a tak to jak bym miała coś co pływa mi.😂😉
KiNiAW jak synek dziś ??
Miłego dnia dziewczynyKiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Kadża wrote:Witajcie dziewczyny z rana
Ja szukam też tutaj poduszki bo w poprzedniej ciąży pomagała ( jedynie mąż narzekał że nie może się przez nią przytulić 😉)
Ja od wczoraj walczę z bólem pleców zaczęło mnie boleć pod wieczór myślałam że rano będzie luz a tu niespodzianka bo bolą nadal ;( w krzyżu.
Jedynie co to mąż mówił że Bąbel w nocy kopał. Położył rękę na brzuchu i mówi że normalnie czół dwa razy kopniaka a tak to jak bym miała coś co pływa mi.😂😉
KiNiAW jak synek dziś ??
Miłego dnia dziewczyny
Hej Kadża synek lepiej na szczęście tylko z przedwczoraj na wczoraj wymiotował a jak wstał wczoraj o 11 to był spokój już cały dzień i noc jedynie biegunka lekką a wieczór już normalną kupa. Dziś słyszę że po tych wymiotach aż kataru dostał i narzeka że go brzuszek u góry koło żeber boli jak zakaszle i nie wiem może przez te wymioty jak wstrząsało brzuszkiem zobaczymy co będzie dziś i jutro. Dzięki za pamiec😊😊 i oczywiście Gratulacje że mąż już czuję jak dzidzia kopie 😍Kadża lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Zainspirowałaś mnie z tą poduszką. Jakoś nie pomyślałam, że te wymiary,nasz wzrost to jednak ważna kwestia. Jest gdzieś w sieci jakaś ściąga może? Ja mam 174cm i okazuje sie,że chciałam zaopatrzyć sie w poduchę nie na swój wzrost. Przy poprzedniej dwójce używałam takiego lekko zaokrąglonego rogala z wypełnieniem z sypkiego styropianu-fajna była,ale jednak te wynalazki poszły mocno do przodu. Teraz mam sporo eko sprężynek silikonowych i mogłabym też sama wydziergać.
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny!
Oj muszę przeszukać od nowa internet, ostatnią szyłam na podstawie poprzedniej bo było mi z nią wygodnie. Szyłam taka właśnie jak rogalik lekko sięgała za biodra, na grubość to jak poprzednia była już ubita 🤭 to dodałam więcej kulki sylikonowej do środka. Tu czasem nie trzeba wielkich filozofii i kupy pieniędzy 😉
Gratuluję dobrych wizyt, nie zawsze pisze ale zawsze trzymam kciuki😁
W pon już moja wizyta🤭😅KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Czy tylko ja nie kupuję poduszki ciążowej? Kurcze w pierwszej ciąży nie miałam i teraz też wydawało mi się to zbędne, a wy tak zachwalacie ja byłam pewna że to bubel marketingowy swoją drogą my mamy łóżko 140x200 i bardzo często w nocy przychodzi synek i spycha mnie, ja oczywiście muszę spać w nogach zwinięta w kulkę, no nie wyobrażam sobie tam jeszcze miejsca na poduszkę ciążową
KiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Ale miałam dziś sny okropne , że bobas okazał się bardzo chory.
Dziś miał być wyniki NIPT ale nie ma , jutro mam dzownic.
Ale chociaż udało mi się 1 raz detektorem tętno znalesc , dziś jestem 12+3 , mam taki stary bez wyswtetlacza ale na słuch bym 160 uderzeń celowała
KiNiAW, Kadża, Izulek21, Nowa_94 lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Czy tylko ja nie kupuję poduszki ciążowej? Kurcze w pierwszej ciąży nie miałam i teraz też wydawało mi się to zbędne, a wy tak zachwalacie ja byłam pewna że to bubel marketingowy swoją drogą my mamy łóżko 140x200 i bardzo często w nocy przychodzi synek i spycha mnie, ja oczywiście muszę spać w nogach zwinięta w kulkę, no nie wyobrażam sobie tam jeszcze miejsca na poduszkę ciążową
legusta lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
legusta wrote:Czy tylko ja nie kupuję poduszki ciążowej? Kurcze w pierwszej ciąży nie miałam i teraz też wydawało mi się to zbędne, a wy tak zachwalacie ja byłam pewna że to bubel marketingowy swoją drogą my mamy łóżko 140x200 i bardzo często w nocy przychodzi synek i spycha mnie, ja oczywiście muszę spać w nogach zwinięta w kulkę, no nie wyobrażam sobie tam jeszcze miejsca na poduszkę ciążową
Ja też narazie nie kupuje 😅 także nie jesteś sama i mamy to samo z synem że przychodzi do nas 😁 -
Kadża wrote:Witajcie dziewczyny z rana
KiNiAW jak synek dziś ??
Miłego dnia dziewczyny
Może joga? Mi bardzo pomaga rozluźnić mięśnie po ciężkiej pracy czy długotrwałej podróży.
Staram się teraz kilka razy w tygodniu chodzić na zajęcia lub w domu sama robić jakieś ćwiczenia, żeby zabopiec bolą w przyszłościKadża lubi tę wiadomość