Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za wizyty !Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Hej, ja jestem już po. Wykończona ;/ maluch waży 303 g jednym słowem zdrowy chłopak 😁
Kadża, PorannaPanna, Cukierkowa, Gośka29, JJJ, KiNiAW, legusta, Madden, hypatia92, Ilciak33, Patrycja_Pata, Izulek21, Sara10, Miszka2023, Aguśka, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja już po badaniach.
Przepływy i Wszystkie narządy syna tak jak powinny być. Wszystko w jak najlepszym porządku.
Główka ułożony w dół był, nogi przy głowie. Widzieliśmy całego bobasa ale niestety zdjęć nie dostaliśmy żadnych ładnych bo nie było jak zrobić(mam tylko zdj jak trzyma nogi koło głowy i głowy zdjęcie)
Ale najważniejsze ze bobo zdrowe. Mamy około 20cm i 410g ❤️
Mam zdjęcie głowy i widocznych rzęs na powiece, lekarz był w szoku, mówi ze syn będzie miał długie rzęsy skoro już teraz mamy 😂
Także zadowolona wracam z chłopem do domu 🩵Cukierkowa, Gośka29, JJJ, KiNiAW, legusta, Madden, hypatia92, Kadża, Patrycja_Pata, Izulek21, Sara10, Miszka2023, Aguśka, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Powiem szczerze że w Święta mało zaglądałam i na szybko czytałam was
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Bożena i co wszystko w porządku rozumiem
Milena96 gratuluję zaręczyn to cudowne !!! Ciesz się chwilą i przykro mi z powodu mamy ale tak ja dziewczyny pisały trzeba stawiać granice i mama powinna to zaakceptować w końcu i rozumieć że to Twoje życie
Nie zapamiętałam kto jeszcze pisał o sytuacji z bratem ( przepraszam) ale niestety czasem tak jest. Może rzeczywiście zapytać w prost o co chodzi. Jeśli sami sobie coś wymlodzili to ich problem a ty będziesz spokojniejsza a jeśli zaistniała jakaś sytuacja o której nie wiesz to będziesz mogła wyjaśnić. Nie chodzi o nagle Love i na siłę szukanie kontaktu i częstych wizyt ale o oczyszczenie sytuacji. A i tobie pewnie zejdzie ciężar z serca. Zawsze w jakiejś rodzinie jest coś niestetyPorannaPanna, Milena96 lubią tę wiadomość
-
I ja od wczoraj czuję ruchy, takie konkretne 😊 wcześniej były jakieś delikatne bąbelki, ale nie miałam pewności czy to dziecko czy jelita 🤣 no a teraz już wiem, że bobas. Nawet syn poczuł pod ręką i dostał niezłej głupawki z tego powodu 😅
Mamy jutro standardową wizytę, a za tydzień połówkowe. Niesamowite, że już połowa! Czy tylko ja mam wrażenie jakby to był dalej początek ciąży? 😅legusta, Patrycja_Pata, Izulek21, Sara10, Aguśka, AlaAla lubią tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
PorannaPanna wrote:Hej. Ja już po badaniach.
Przepływy i Wszystkie narządy syna tak jak powinny być. Wszystko w jak najlepszym porządku.
Główka ułożony w dół był, nogi przy głowie. Widzieliśmy całego bobasa ale niestety zdjęć nie dostaliśmy żadnych ładnych bo nie było jak zrobić(mam tylko zdj jak trzyma nogi koło głowy i głowy zdjęcie)
Ale najważniejsze ze bobo zdrowe. Mamy około 20cm i 410g ❤️
Mam zdjęcie głowy i widocznych rzęs na powiece, lekarz był w szoku, mówi ze syn będzie miał długie rzęsy skoro już teraz mamy 😂
Także zadowolona wracam z chłopem do domu 🩵PorannaPanna, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Ja również mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Zazdroszczę wszystkim z Was, które czują ruchy - u mnie cisza
Czuje ale lekkie przez to łożysko bardziej jakby mnie w drugą stronę kopał w sensie jelita kręgosłup więc odczucia mam takie jak 3tyg temu nic mocniej 🤔 -
JJJ wrote:I ja od wczoraj czuję ruchy, takie konkretne 😊 wcześniej były jakieś delikatne bąbelki, ale nie miałam pewności czy to dziecko czy jelita 🤣 no a teraz już wiem, że bobas. Nawet syn poczuł pod ręką i dostał niezłej głupawki z tego powodu 😅
Mamy jutro standardową wizytę, a za tydzień połówkowe. Niesamowite, że już połowa! Czy tylko ja mam wrażenie jakby to był dalej początek ciąży? 😅
Rękę jak przyłożę do brzucha to czuję ale właśnie nic mocniej jak było kciuki za jutro i za połówkowe za tydzień mam tak samo 😊😉JJJ lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Witajcie dziewczyny
Powiem szczerze że w Święta mało zaglądałam i na szybko czytałam was
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Bożena i co wszystko w porządku rozumiem
Milena96 gratuluję zaręczyn to cudowne !!! Ciesz się chwilą i przykro mi z powodu mamy ale tak ja dziewczyny pisały trzeba stawiać granice i mama powinna to zaakceptować w końcu i rozumieć że to Twoje życie
Nie zapamiętałam kto jeszcze pisał o sytuacji z bratem ( przepraszam) ale niestety czasem tak jest. Może rzeczywiście zapytać w prost o co chodzi. Jeśli sami sobie coś wymlodzili to ich problem a ty będziesz spokojniejsza a jeśli zaistniała jakaś sytuacja o której nie wiesz to będziesz mogła wyjaśnić. Nie chodzi o nagle Love i na siłę szukanie kontaktu i częstych wizyt ale o oczyszczenie sytuacji. A i tobie pewnie zejdzie ciężar z serca. Zawsze w jakiejś rodzinie jest coś niestety -
Hej dziewczyny!
Gratuluję dzisiejszych wizyt🥰Piękny czas!
Ja jutro o 12 melduję się na połówkowych
Milena96 przede wszystkim gratuluję zaręczyn! I jednocześnie współczuję relacji z mamą…tak samo Goska29 sytuacji z bratem. Tak mi się kiedyś wydawało,że im jest się starszym tym więcej się widzi i wie,ale z roku na rok utwierdzam się w tym coraz mocniej,że jednak nie…trzeba rozmawiać dużo i sporo się często nagimnastykować żeby jakieś relacje doprowadzić do porządku. A i rzeczy dla nas oczywiste najczęściej dla innych(nawet tych najbliższych) wcale nie są jasne-warto zawsze to przegadać.
Mi syn kichanie i smarki sprzedał tuż przed Wigilią i zauważyłam,że mocno muszę zadbać o swoje mięśnie dna miednicy…przy zwykłym kichaniu zdarzyło mi się popuścić…to już wystarczający sygnał do mega mobilizacji,po porodzie będzie tylko gorzej…
Macie jakieś ćwiczenia do polecenia prócz napinania mięśni w ciągu dnia ile się da i ćwiczeń na piłce?
U mnie Święta to siedzenie przy stole z rodziną i kolędowanie Także najedzona jestem mega🤣Ale jutro już w góry uciekamy na wieczór i mam zamiar spędzić ten czas jak najbardziej unplugged (nie mamy prądu w chatce).
Odezwę się zapewne jutro!Dobrego wieczoru!
KiNiAW, Milena96, Bożena lubią tę wiadomość
-
Hejka poświątecznie!
Gratuluję zaręczyn, Milena ❤️ oraz wszystkich udanych wizyt - dużo dobrych wieści mamy na koniec roku. Moje połówkowe też się przesunęły na 2 stycznia.
Agatekk wrote:Mi syn kichanie i smarki sprzedał tuż przed Wigilią i zauważyłam,że mocno muszę zadbać o swoje mięśnie dna miednicy…przy zwykłym kichaniu zdarzyło mi się popuścić…to już wystarczający sygnał do mega mobilizacji,po porodzie będzie tylko gorzej…
Macie jakieś ćwiczenia do polecenia prócz napinania mięśni w ciągu dnia ile się da i ćwiczeń na piłce?
Co do kichania/kasłania/smarkania to urofizjo na ostatniej wizycie powiedziała mi, żeby zwracać uwagę na 3 rzeczy pod kątem mdm:
1. Jeżeli czujemy, że zaraz nastąpi jedno z powyższych, zaciskamy mięśnie dna miednicy (zasysamy do góry).
2. Nie garbimy się, ważne są proste plecy - unosimy rękę lub ręce do ust albo nosa.
3. W miarę możliwości skręcamy górną część ciała lekko na bok - dlatego kichnięcie w zgięcie łokcia jest nie tylko bardziej higieniczne, ale też dobre z punktu widzenia urofizjo 😀.
A co do ćwiczeń, to polecam poszukać zestawów na yt lub - jeżeli możesz - wybrać się do urofizjo, która dobierze je pod Twój stan i potrzeby. My np. zaczęłyśmy już ćwiczyć, aby zapobiegać rozejściu mięśnia prostego brzucha, a bliżej porodu będą ćwiczenia przeciwko rozejściu spojenia łonowego czy takie typowo porodowe. Dostałam też już zestaw ćwiczeń do domu i staram się je regularnie robić.KiNiAW, Milena96, legusta, Agatekk, Sara10 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Hej po świętach. Spędziłam czas z rodzinką. Ogłosiliśmy po wieczerzy Wigilijnej płeć naszego dziecko. Moja mama oszalała ze szczęścia na myśl o wnuku. 😅
Wybraliśmy również imię - Aleksander
Milena - wielkie gratulacje zaręczyn! Ja uważam, że takie pytanie się Mamy jest bez sensu, bo to Ty masz zostać jego żoną a nie Twoja Mama. Ciesz się tym, że zostaniesz Mamą a także Żoną!
My Sylwestera spędzamy na spokojnie w domu. Jeszcze we 2, a w sumie to w 3, bo z kotkiem naszym. Zamówiliśmy sobie sushi, Narzeczony będzie popijał whisky a ja pikolo 😆KiNiAW, Milena96, Sara10, legusta lubią tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Hej po świętach. Spędziłam czas z rodzinką. Ogłosiliśmy po wieczerzy Wigilijnej płeć naszego dziecko. Moja mama oszalała ze szczęścia na myśl o wnuku. 😅
Wybraliśmy również imię - Aleksander
Milena - wielkie gratulacje zaręczyn! Ja uważam, że takie pytanie się Mamy jest bez sensu, bo to Ty masz zostać jego żoną a nie Twoja Mama. Ciesz się tym, że zostaniesz Mamą a także Żoną!
My Sylwestera spędzamy na spokojnie w domu. Jeszcze we 2, a w sumie to w 3, bo z kotkiem naszym. Zamówiliśmy sobie sushi, Narzeczony będzie popijał whisky a ja pikolo 😆
W 4 bo jeszcze mały w brzuszku😊😉Izulek21 lubi tę wiadomość
-
W Sinsay wyprzedaż do -50% ☺️
Weszłam w ubranka dla dziewczynki i przepadałam 😍 a myślałam, że różowe mnie nie ruszą 🤣Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Bożena wrote:O matko ja się boje jeszcze kupować cokolwiek:(
Ja podawałam do koszyka i tak się patrzę i zastanawiam czy zamawiać. Ale ktoś mnie tu lekko podkopuje od środka to się chyba skuszę 🥰
Przy okazji dla syna też coś wezmę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 21:29
KiNiAW, PorannaPanna lubią tę wiadomość
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml