X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    O, czytalam gdzies o tym olejku sezamowym to kupie i sprobuje :) inhalacje tez robie, bez tego to bym chyba caly czas miala zawalone zatoki...
    Kupilam wit c to mam nadzieje tez troche pomoze.

Dziewczyny a magnez w jakiej dawce łykacie? Ja chyba biore za malo bo 2/3 noc z rzedu i łapią mnie mega skurcze w łydkach :(
    Spróbuj, mi bardzo pomaga :)

legusta lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Mi 5.10.15 mega pasowały pajacyki w rozmiarach 56-62 a potem większe body strasznie się kulkowały, były jakieś takie dziwnie grube, ciężkie i generalnie ciężko się je ubierało na dziecko. Też widziałam ogromną różnicę w jakości 🤷‍♀️ pewnie każdemu sprawdza się coś innego, bo ja od rozmiaru 68 kochałam tylko body z napem przy szyi a znów moja znajoma tylko te body z dekoltem motylkowym 🙃
    A np pajacyki wiele ludzi kocha na zamek, mi się takie sprawdzały dopiero ok roczku. Wcześniej (w szczególności pierwsze pół roku) tylko te na napy i najlepiej jak miały napy na obu nogawkach a nie tylko jednej 😁 pamiętam że z next uwielbiałam :)
    Oj tak masz rację. Ja tych motylkowych nie cierpię 🙈 zawsze mi to się jakoś rozciągało. Sporo ubranek też miałam z Lidla, wtedy dostałam od rodziny też fajne gatunkowo były, ale te body bez zapięcia przeklinałam 🙈 z szafy bobasa też miałam coś kupione, ale nie za duzo, ogólnie fajne ale kiepska jakość jak dla mnie, takie grubsze te ubranka były . No i smyk, od nich też lubię. Ale zależy co się trafi.bo jedno jest fajne a drugie np się wyciąga albo mechaci szybko .

legusta lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Oj tak masz rację. Ja tych motylkowych nie cierpię 🙈 zawsze mi to się jakoś rozciągało. Sporo ubranek też miałam z Lidla, wtedy dostałam od rodziny też fajne gatunkowo były, ale te body bez zapięcia przeklinałam 🙈 z szafy bobasa też miałam coś kupione, ale nie za duzo, ogólnie fajne ale kiepska jakość jak dla mnie, takie grubsze te ubranka były . No i smyk, od nich też lubię. Ale zależy co się trafi.bo jedno jest fajne a drugie np się wyciąga albo mechaci szybko .
    No masakra z tymi ubrankami 😁 ze smyka raz jak kupilam kilka szt w rozmiarze 86 to polowa byla za mala a druga polowa za wielka 😆

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

To połówkowe już za nami :) Termin na 12 maja z pierwszego USG zostaje (z om mam 22 maja), dzidzia jakieś 350g. Dokładne badanie i na szczęście wszystko w porządku, trzyma się mocno w ramach terminu 🥰

Jestem przeszczęśliwa 😍

Hypatia92 dzięki za wszystko informacje-na yt zobaczę ćwiczenia,pierwszą wizytę w ciąży mam na 3 stycznia u uroginki. Robiłam przed ciążą jeszcze kurs z hipopresji,ale nie mogę tych ćwiczeń obecnie w ciąży wykonywać więc chce bezpieczne inne.
    A punkt 1 z Twojego postu jakoś tak naturalnie mi wychodzi-zawsze przed kichnięciem napinam mocniej,świadomie mięśnie i jest dobrze także trzeba częściej ćwiczenia praktykować.W środę dostanę swój zestaw,a póki co pompuję dużą piłkę :)

Przed Świętami przyjaciółka dala mi ze 4 pary spodni ciążowych i zobaczyłam ile pięknych ciuszków ma dla bobasów…także ja nic nie kupuje 🙈Chyba,że na lumpie jakaś perełka się trafi jak ostatnio bodziaki merino i kombinezon dla 1,5roczniaka zimowy Smafolk (kocham ich printy!) za 6 ziko🙈

Dobrego dnia dla Was!

Gośka29, KiNiAW, legusta, Ilciak33, hypatia92, Bożena, Izulek21, Aguśka lubią tę wiadomość

age.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 - cieszę się, że nie jestem sama :)

Ja kupiłam kilka zestawów body+spodenki w Newbie, 4 pajace (właśnie na suwak, bo je uwielbiam) I zamówiłam też kilka ubranek w Zarze.
    Jak się okaże, że to jednak chłopak, to będę musiała porobić zwroty 🙈 w H&M też mam koszyk pełny, ale niestety że standardowej kolekcji (tylko na szczęście nie takiej drogiej). Cały czas przeszukuję internet w poszukiwaniu pajaców ładnych, bo niestety te w sieciowkach mi się totalnie nie podobają :( ja lubię jasne kolory, motyw kwiatków, kropeczek , etc, a w większości jakieś wyraczaste kolory albo całkiem jednolite :(
    Ładne całkiem są marki PINOKIO ale drogie :/ 70zl/szt i promocji brak.
    Zaczęłam też przeszukiwać Temu (ktoś się orientuje, czy to jest Aliexpress? Bo ceny wcale nie takie niskie). My musimy kupić dosłownie wszystko, więc wolę te wydatki podzielić w czasie. Myślałam, że od brata pożyczę większe gadżety typu fotelik, kołyskę, jakieś maty, ale moja bratowa wygłosiła w święta mojej mamie, że ode mnie po dzieciach nic nie dostała, więc ona nie czuje się w obowiązku dawać mi (przypominam, że moje dzieci mają 8 i 6 lat, a gdy młodszy miał pół roku to brat sie dopiero z obecną żona poznał, więc totalnie nie wiem skąd to myślenie). W związku z tym pytać nie zamierzam, relacje jak widać również wspaniale 🙈 a żeby było zabawniej, to oni większość rzeczy dla malucha również otrzymali w spadku po kimś :)

Z przyjemnych rzeczy to w końcu zaczęłam czuć ruchy! Tak na to czekałam 🥰

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt połówkowych, marzę tylko o tym, żeby 2.01 też było wszystko dobrze...

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:

Ja kupiłam kilka zestawów body+spodenki w Newbie, 4 pajace (właśnie na suwak, bo je uwielbiam) I zamówiłam też kilka ubranek w Zarze.
    Jak się okaże, że to jednak chłopak, to będę musiała porobić zwroty 🙈 w H&M też mam koszyk pełny, ale niestety że standardowej kolekcji (tylko na szczęście nie takiej drogiej). Cały czas przeszukuję internet w poszukiwaniu pajaców ładnych, bo niestety te w sieciowkach mi się totalnie nie podobają :( ja lubię jasne kolory, motyw kwiatków, kropeczek , etc, a w większości jakieś wyraczaste kolory albo całkiem jednolite :(
    Zaczęłam też przeszukiwać Temu (ktoś się orientuje, czy to jest Aliexpress? Bo ceny wcale nie takie niskie). My musimy kupić dosłownie wszystko, więc wolę te wydatki podzielić w czasie. Myślałam, że od brata pożyczę większe gadżety typu fotelik, kołyskę, jakieś maty, ale moja bratowa wygłosiła w święta mojej mamie, że ode mnie po dzieciach nic nie dostała, więc ona nie czuje się w obowiązku dawać mi (przypominam, że moje dzieci mają 8 i 6 lat, a gdy młodszy miał pół roku to brat sie dopiero z obecną żona poznał, więc totalnie nie wiem skąd to myślenie). W związku z tym pytać nie zamierzam, relacje jak widać również wspaniale 🙈 a żeby było zabawniej, to oni większość rzeczy dla malucha również otrzymali w spadku po kimś :)

Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt połówkowych, marzę tylko o tym, żeby 2.01 też było wszystko dobrze...

Ubranka newbie sa przepiekne, ale ceny zawrotne. Musialas fortune tam zostawic 😄 newbie to ja jedynie na vinted kupuje no i przy chlopcu to jednak mniejszy wydatek bo przy dziewczynce to masa sukienek kusi :p

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie rozmiary kupujecie ciuszków?? Bo tak się zastanawiam syn 52 cm iacorka 54cm i nie wiem brać 56 bo na hm widzę są jeszcze 50?

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie też tak, że czujecie ruchy jednego dnia bardzo, a drugiego dnia mniej? Wczoraj miałam od rana taki maraton, że nie było 15 minut bez kopnięcia, a dzisiaj od rana może naliczyłam z 4 kopniaki i koniec. Wypiłam cole, byłam na spacerze, zjadłam duży obiad i nic. Nie martwi mnie to, bo jednak coś tam dzisiaj czułam, ale zastanawiam się czy one tak mają, że sobie muszą odpocząć po takim aktywnym dniu

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka2023 wrote:
    Macie też tak, że czujecie ruchy jednego dnia bardzo, a drugiego dnia mniej? Wczoraj miałam od rana taki maraton, że nie było 15 minut bez kopnięcia, a dzisiaj od rana może naliczyłam z 4 kopniaki i koniec. Wypiłam cole, byłam na spacerze, zjadłam duży obiad i nic. Nie martwi mnie to, bo jednak coś tam dzisiaj czułam, ale zastanawiam się czy one tak mają, że sobie muszą odpocząć po takim aktywnym dniu

Jest tak ja miałam nawet tak że z 2 dni cisza a teraz codziennie ale o różnych porach a jakbym nie siedziała tylko siw ruszała to wogole nie czuje tego jak kopie bo mam to łożysko z przodu i te ruchy tłumi. W późniejszym czasie będą ruchy regularne i czeste 😊

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:

Dołączam do kupujących 😍 zamówiłam dziś w hm cześć wyprawki bodziaki spodnie skarpetki czapeczki ręczniki kocyki, i takie kompleciki i za to już mi wyszło 1600zl 😅 ale mąż dziś dobry humor więc korzystam i zamawiam 😉😊

Bożena, legusta lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:

Temu to coś podobnego do Ali ale szybciej przesyłka przychodzi. Nawet nie wiem jak z ubrankami dziecięcymi....

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:

Co do bratowej to ja tak miałam z koleżanką dobra. Dostała ode mnie wszystkie ciuchy ciążowe, ubranka po synku a sama niestety nic mi nie oddała ... Także bo ludzie są różni. Nie ma co się przejmować 🙈 ja w szał zakupowy wpadnę w lutym 🙈 jak będę bliżej 30 tygodnia tak jak z synem. Narobiłam zakupów i do szpitala trafiłam z akcją porodowa, także teraz się boje cokolwiek kupować 😂🙈 ale na szczęście się opanował w porę i został w brzuchu

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Jest tak ja miałam nawet tak że z 2 dni cisza a teraz codziennie ale o różnych porach a jakbym nie siedziała tylko siw ruszała to wogole nie czuje tego jak kopie bo mam to łożysko z przodu i te ruchy tłumi. W późniejszym czasie będą ruchy regularne i czeste 😊
    Z tym łożyskiem właśnie tak jest... Ja ruchy czuje na dole i po prawej stronie bo łożysko mam po lewej z przodu 🙈 ale wczoraj pytałam lekarza to normalne że czuje się jeszcze tak mniejsze ruchy. Za to mocne kopniaki czuje w mój biedny pęcherz i w szyjkę 🙈

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    No masakra z tymi ubrankami 😁 ze smyka raz jak kupilam kilka szt w rozmiarze 86 to polowa byla za mala a druga polowa za wielka 😆
    A to normalka 🙈 zależy jaka partia ale tak miałam często ze spodniami jak jeszcze były tańsze 🙈 z np 6 par 2 dobre a reszta za krótka 😂 ale ostatnio trochę się poprawili

• legusta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny a jakie rozmiary kupujecie ciuszków?? Bo tak się zastanawiam syn 52 cm iacorka 54cm i nie wiem brać 56 bo na hm widzę są jeszcze 50?
    Ja w pierwszej ciazy kupowalam rozmiar 50 z hmu, bo kazdy mowil ze ta rozmiarowka hm zawyzona o 1 rozmiar. Synek urodzil sie 59cm i w to 50 wchodzil "idealnie", no ale nosil je max 1.5tyg, takze teraz kupuje 56, 50 odpuszczam :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ubranka newbie sa przepiekne, ale ceny zawrotne. Musialas fortune tam zostawic 😄 newbie to ja jedynie na vinted kupuje no i przy chlopcu to jednak mniejszy wydatek bo przy dziewczynce to masa sukienek kusi :p

No trochę wydałam niestety :/ pocieszam się tylko tym, że ja potem te ubranka odsprzedaję właśnie, większość w stanie idealnym, więc się trochę zwraca. Sukienki kuszą, ale nie lubię efektu widocznego pampera, dlatego nastawiam się głównie na body i poreczki bez stópek na dzień, a na noc pajac :)
    Rozmiar biorę 62. Jeden zestaw mam na 56 z H&M do szpitala. Moje dzieci akurat rodziły się wielkie (60 cm), więc 56 prawie nie nosiły.. zakładam, że tu będzie podobnie, o ile wszystko będzie w porządku z ciążą (wczoraj trafiłam na jakąś dziewczynę na IG, która opowiedziała o tym, że ciążę znosiła znakomicie, aż urodziła skrajnego wczesniaka - zeschizowalam trochę niestety)

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    No trochę wydałam niestety :/ pocieszam się tylko tym, że ja potem te ubranka odsprzedaję właśnie, większość w stanie idealnym, więc się trochę zwraca. Sukienki kuszą, ale nie lubię efektu widocznego pampera, dlatego nastawiam się głównie na body i poreczki bez stópek na dzień, a na noc pajac :)
    Rozmiar biorę 62. Jeden zestaw mam na 56 z H&M do szpitala. Moje dzieci akurat rodziły się wielkie (60 cm), więc 56 prawie nie nosiły.. zakładam, że tu będzie podobnie, o ile wszystko będzie w porządku z ciążą (wczoraj trafiłam na jakąś dziewczynę na IG, która opowiedziała o tym, że ciążę znosiła znakomicie, aż urodziła skrajnego wczesniaka - zeschizowalam trochę niestety)
    My lezelismy rowne 7 dni w szpitalu wiec ja sie cieszylam ze mialam kilka kompletow 50 i 56 i spokojna glowa, maz nie musial latac do sklepu. Niby wzrost urodzeniowy 59, a rozmiar 62 dopiero po ok. miesiacu zakladalam :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dołączam do kupujących 😍 zamówiłam dziś w hm cześć wyprawki bodziaki spodnie skarpetki czapeczki ręczniki kocyki, i takie kompleciki i za to już mi wyszło 1600zl 😅 ale mąż dziś dobry humor więc korzystam i zamawiam 😉😊

No to faktycznie poszalałaś :) ale z tego co piszesz, zaopatrzylas się kompleksowo :) jakiś fajny ręcznik znalazłaś w H&M?

• Olix Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    My lezelismy rowne 7 dni w szpitalu wiec ja sie cieszylam ze mialam kilka kompletow 50 i 56 i spokojna glowa, maz nie musial latac do sklepu. Niby wzrost urodzeniowy 59, a rozmiar 62 dopiero po ok. miesiacu zakladalam :)

A widzisz, a czemu aż 7 dni? Mnie w 3 dniu już wypuścili (mimo CC)
    Moje dzieci nie dość, że długie to grubaski, może dlatego od razu 62 bylo ok 🤔 albo już zapomnialam, jak to było...w każdym razie teraz skupiam się na 62, letnie 68

• Olix Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Co do bratowej to ja tak miałam z koleżanką dobra. Dostała ode mnie wszystkie ciuchy ciążowe, ubranka po synku a sama niestety nic mi nie oddała ... Także bo ludzie są różni. Nie ma co się przejmować 🙈 ja w szał zakupowy wpadnę w lutym 🙈 jak będę bliżej 30 tygodnia tak jak z synem. Narobiłam zakupów i do szpitala trafiłam z akcją porodowa, także teraz się boje cokolwiek kupować 😂🙈 ale na szczęście się opanował w porę i został w brzuchu

Oby u nas teraz tak nie było.. ja w żadnej ciąży tak szybko nie kupowałam ubranek, ale chce wykorzystać wyprzedaże po prostu...kolejne dopiero pod koniec czerwca, wiec jux nasze bobasy będą na świecie :)

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ