X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny ten kokon! Chyba się skusze na taki zestaw, bo też myślałam o nim. 😍

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach połówkowych. 337g zdrowej dziewczynki! 😍

legusta, Gośka29, Patrycja_Pata, KiNiAW, Olix, Sara10, Bożena, Izulek21, Ilciak33, hypatia92, Agatekk, Kadża, Aguśka, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Gośka, u jakiego sprzedającego kupiłaś?
    Podasz nazwę albo link? Chętnie pooglądam. Ja na razie nic nie kupuję z ubranek, ale po nowym roku i po połówkowych zamierzam na spokojnie do tego usiąść. Nie chcę wpaść w jakiś szał zakupowy, no ale zobaczymy, co z tego wyjdzie xd Na razie spisuję listy, inspiracje i konkretne polecajki, także dziękuję Wam za wszelkie posty w tym temacie.

Miłego dnia!

Ja właśnie też nie chcę wpaść w szał, dlatego muszę poprzeglądać co mam w domu i co się nadaje, ale kurcze te ubranka takie piękne i tak kuszą 🤭

Co do tych kokonów to kurcze ja mam przeświadczenie że ten materiał minky przez te kropki niewygodny dla bobasów i będzie się wbijał w ciałko, no jakoś nie mogę tego "wyrzucić" z głowy, chyba znów będę celować w ten materiał velvet :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po nowym roku robię listę co jeszcze potrzeba i będę działać. Chciałabym chyba do końca marca mieć ogarnięte wszystko. Na końcu jedynie łóżeczko kupić. Też nie wiem czy nie będzie nas czekać przed porodem przeprowadzka na większe mieszkanie. I bardzo bym była za aby to się odbyło przed porodem ale zobaczymy jak będzie.

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh nadrobiłam 😅
    Niestety od świąt najmłodszy znów chory...cholerna gorączka i kaszel- mąż właśnie pojechał z nim na kontrolę czy antybiotyk iem się nie skończy...
    Już mam dosyć tych chorób 😪
    Oh zakupy... ile ja mam już koszyków gotowych-ale czekam na ,,dostane,, ciuszki, zobaczę co będę miała i dopiero zacznę zakupy i tylko to powstrzymuje moje koszyki pełne 🤭
    Ogólnie zanim wejdą sukieneczki i lajkry, to nastawiam się na wygodę codzienności czyli body i pajace
    Pozdrawiam was 🤗

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o takim czymś

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi5hLW31rSDAxWhi2gJHbCVBDYYABAIGgJ3Zg&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmsWxfdY9COgT7UP83vwRy92SWeQunUfcIwTkQUlgsjBo1Le8gNnCeRoC3CMQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2YTo1rYMhFGF3aET0KkNGDZ_MIRINvFfcpN3d8xa7DwBitB-xwykd6-6GC4t3dx9ZCLR9AHtJWsvRVmxFQ8kkhUzDLu0w1_6xSrCW98AmxDzve2I&sig=AOD64_3shqsNL3UqERMGiyX28y4TN_QAmg&ctype=5&q=&nis=6&ved=2ahUKEwi00q-31rSDAxU1VfEDHW8gDhgQwg8oAHoECAIQEg&adurl=

Lub

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwimqcn11rSDAxWPhtUKHYfYAKUYABBFGgJ3cw&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmmqEXg2lRKfh53X8T8owQbSo63eRGETsV0rFJ-FkSkVyZ3TnISIzORoCfyIQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2bV8EZ_9r4owDA8hSL7tx_jH9lV1VYEGSIdQpcy1fpX5tarkIFr-3BYJHzJLng4fKhrqZC7XtskAPDb0eSxuIvsLeVv2kHatnq209GuXusYelmx4&sig=AOD64_3hJUGW5KuikV16s_w9qxh3hRr4bA&ctype=5&q=&nis=4&ved=2ahUKEwjw5sL11rSDAxXvSfEDHYX6DYgQwg8oAHoFCAYQ3gE&adurl=

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/kokon-niemowlecy-gniazdo-kojec-minky-zestaw-xxl-babymam-7-el-8745523179?fromVariant=13102394950
    Ale ładny zestaw 😍😍

Gośka29 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja już po badaniach połówkowych. 337g zdrowej dziewczynki! 😍
    Cudnie ❤️

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja myślałam o takim czymś

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi5hLW31rSDAxWhi2gJHbCVBDYYABAIGgJ3Zg&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmsWxfdY9COgT7UP83vwRy92SWeQunUfcIwTkQUlgsjBo1Le8gNnCeRoC3CMQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2YTo1rYMhFGF3aET0KkNGDZ_MIRINvFfcpN3d8xa7DwBitB-xwykd6-6GC4t3dx9ZCLR9AHtJWsvRVmxFQ8kkhUzDLu0w1_6xSrCW98AmxDzve2I&sig=AOD64_3shqsNL3UqERMGiyX28y4TN_QAmg&ctype=5&q=&nis=6&ved=2ahUKEwi00q-31rSDAxU1VfEDHW8gDhgQwg8oAHoECAIQEg&adurl=

Lub

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwimqcn11rSDAxWPhtUKHYfYAKUYABBFGgJ3cw&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmmqEXg2lRKfh53X8T8owQbSo63eRGETsV0rFJ-FkSkVyZ3TnISIzORoCfyIQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2bV8EZ_9r4owDA8hSL7tx_jH9lV1VYEGSIdQpcy1fpX5tarkIFr-3BYJHzJLng4fKhrqZC7XtskAPDb0eSxuIvsLeVv2kHatnq209GuXusYelmx4&sig=AOD64_3hJUGW5KuikV16s_w9qxh3hRr4bA&ctype=5&q=&nis=4&ved=2ahUKEwjw5sL11rSDAxXvSfEDHYX6DYgQwg8oAHoFCAYQ3gE&adurl=
    O też fajne :)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz to bardziej się nastawiam albo na kosz Mojżesza albo na łóżeczko dostawne.... I tak za bardzo nie wiem .... Ale po nowym roku też liczę że coś ogarnę, niby koleżanka z pracy obiecała mi ubranka po synku ale jak wyjdzie to nie wiem, przypomnę się w styczniu i wtedy ogarnę swoje po synku, co tam się nadaje z tych zostawionych i zacznę zakupy:) ale coraz bardziej mnie to przeraża:( brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień, taka piłeczka ale nadal za mały na portki czy leginsy ciążowe .... Z synem o tej porze miałam już 4 kg na plusie i pokaźny brzuszek. Dobrze, że to moje dziecko w brzuchu rośnie bo bym chyba znowu spazmowała....

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 4 letni krzykacz siedzi w domu, zapalenie krtani ma.... Na szczęście nie jest takie jak do tej pory mocne, tylko łagodne. Męża wysłałam z nim do lekarza, sama trochę się boje teraz po tych przychodniach jedzic:/ także jeszcze trochę a rozniesie mi dom bo przecież na dwór nie wychodzi , a on dziecko podwórkowe jest🤦

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja teraz to bardziej się nastawiam albo na kosz Mojżesza albo na łóżeczko dostawne.... I tak za bardzo nie wiem .... Ale po nowym roku też liczę że coś ogarnę, niby koleżanka z pracy obiecała mi ubranka po synku ale jak wyjdzie to nie wiem, przypomnę się w styczniu i wtedy ogarnę swoje po synku, co tam się nadaje z tych zostawionych i zacznę zakupy:) ale coraz bardziej mnie to przeraża:( brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień, taka piłeczka ale nadal za mały na portki czy leginsy ciążowe .... Z synem o tej porze miałam już 4 kg na plusie i pokaźny brzuszek. Dobrze, że to moje dziecko w brzuchu rośnie bo bym chyba znowu spazmowała....

Też kupię kosz mojżesza na dół a u góry będę miała w sypialni łóżeczko dostawne właśnie 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Też kupię kosz mojżesza na dół a u góry będę miała w sypialni łóżeczko dostawne właśnie 😊
    Właśnie z tym koszem to wygoda, ja z synem miałam pożyczony i do 3 miesiąca go tak nosiłam z sypialni do salonu a to do kuchni 🙈 mega wygoda. Łóżeczko miałam normalne, ale teraz myślę co zrobić bo Gabrys nie chce sam spac w swoim pokoju tylko śpi z nami w sypialni:( no i w takim wydaniu nie ma miejsca na łóżeczko takie normalne....

• Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co mają guzki na tarczycy.
    Byłam na USG piersi i zrobiłam tarczycy ,nie miałam z 10 lat. Okazało się że mam dwa dość duże guzki , i parę małych w prawym płacie, jeden przekracza 20 mm a drugi ma 26mm , według kwalifikacji to ta 3 grupa , radiolog na wyniku napisała bez konieczności biopsji a w domu doczytałam że 3 grupa i powyżej 2mm trzeba biopsje robić.
    Sama nie wiem co mam robić , zrobiłam cały panel tarczycowy i mam idealne wyniki , całe życie tsh na poziomie 1.

Nie mam swojego endokrynologa ale chyba się umowie , mimo że radiolog mówił że nic z tym mam nie robić.
    Macie jakieś doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 15:18

Lenayna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Właśnie z tym koszem to wygoda, ja z synem miałam pożyczony i do 3 miesiąca go tak nosiłam z sypialni do salonu a to do kuchni 🙈 mega wygoda. Łóżeczko miałam normalne, ale teraz myślę co zrobić bo Gabrys nie chce sam spac w swoim pokoju tylko śpi z nami w sypialni:( no i w takim wydaniu nie ma miejsca na łóżeczko takie normalne....

U mnie to samo młody tylko z mamą więc myślę kupić z chicco takie dostawne widziałam

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U mnie to samo młody tylko z mamą więc myślę kupić z chicco takie dostawne widziałam
    O matko dobrze że nie jestem sama w tym .....

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    My nie mielismy kosza, ale mieszkanie raptem 60m2, wszystko na jednym poziomie to jakos nie bylo potrzeby :)
    U nas Adas tez spi z nami, ja mam nadzieje ze jednak przed porodem polubi sie ze swoim pokojem i lozkiem :D jak nie to nie wiem jak to rozwiazemy :p w sypialni mamy lozeczko dzieciece ale kolejna dostawka sie nie zmiesci :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam kokonik z firmy [email protected]

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie się udało nadrobić wszystko . Gratuluję wszystkim które miały teraz badania trzymajmy tak dalej u mnie w domu covit zawitał w poniedziałek teściowa dzis syn gorączkuje boję się aby z dzidzia było wszystko dobrze ☹️ mnie jajnik z jednej strony boli a lekarz dopiero 8 mam nadzieje że wszystko się unormuje w nowym roku 😔

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mielismy to chicco dostawne wlasnie i ja je uwielbialam, bylam mega zadowolona i bardzo duzo uzytkowalismy :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ