X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękny ten kokon! Chyba się skusze na taki zestaw, bo też myślałam o nim. 😍

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach połówkowych. 337g zdrowej dziewczynki! 😍

legusta, Gośka29, Patrycja_Pata, KiNiAW, Olix, Sara10, Bożena, Izulek21, Ilciak33, hypatia92, Agatekk, Kadża, Aguśka, Madden, PorannaPanna lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Gośka, u jakiego sprzedającego kupiłaś?
    Podasz nazwę albo link? Chętnie pooglądam. Ja na razie nic nie kupuję z ubranek, ale po nowym roku i po połówkowych zamierzam na spokojnie do tego usiąść. Nie chcę wpaść w jakiś szał zakupowy, no ale zobaczymy, co z tego wyjdzie xd Na razie spisuję listy, inspiracje i konkretne polecajki, także dziękuję Wam za wszelkie posty w tym temacie.

Miłego dnia!

Ja właśnie też nie chcę wpaść w szał, dlatego muszę poprzeglądać co mam w domu i co się nadaje, ale kurcze te ubranka takie piękne i tak kuszą 🤭

Co do tych kokonów to kurcze ja mam przeświadczenie że ten materiał minky przez te kropki niewygodny dla bobasów i będzie się wbijał w ciałko, no jakoś nie mogę tego "wyrzucić" z głowy, chyba znów będę celować w ten materiał velvet :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Izulek21 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po nowym roku robię listę co jeszcze potrzeba i będę działać. Chciałabym chyba do końca marca mieć ogarnięte wszystko. Na końcu jedynie łóżeczko kupić. Też nie wiem czy nie będzie nas czekać przed porodem przeprowadzka na większe mieszkanie. I bardzo bym była za aby to się odbyło przed porodem ale zobaczymy jak będzie.

• Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh nadrobiłam 😅
    Niestety od świąt najmłodszy znów chory...cholerna gorączka i kaszel- mąż właśnie pojechał z nim na kontrolę czy antybiotyk iem się nie skończy...
    Już mam dosyć tych chorób 😪
    Oh zakupy... ile ja mam już koszyków gotowych-ale czekam na ,,dostane,, ciuszki, zobaczę co będę miała i dopiero zacznę zakupy i tylko to powstrzymuje moje koszyki pełne 🤭
    Ogólnie zanim wejdą sukieneczki i lajkry, to nastawiam się na wygodę codzienności czyli body i pajace
    Pozdrawiam was 🤗

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o takim czymś

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi5hLW31rSDAxWhi2gJHbCVBDYYABAIGgJ3Zg&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmsWxfdY9COgT7UP83vwRy92SWeQunUfcIwTkQUlgsjBo1Le8gNnCeRoC3CMQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2YTo1rYMhFGF3aET0KkNGDZ_MIRINvFfcpN3d8xa7DwBitB-xwykd6-6GC4t3dx9ZCLR9AHtJWsvRVmxFQ8kkhUzDLu0w1_6xSrCW98AmxDzve2I&sig=AOD64_3shqsNL3UqERMGiyX28y4TN_QAmg&ctype=5&q=&nis=6&ved=2ahUKEwi00q-31rSDAxU1VfEDHW8gDhgQwg8oAHoECAIQEg&adurl=

Lub

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwimqcn11rSDAxWPhtUKHYfYAKUYABBFGgJ3cw&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmmqEXg2lRKfh53X8T8owQbSo63eRGETsV0rFJ-FkSkVyZ3TnISIzORoCfyIQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2bV8EZ_9r4owDA8hSL7tx_jH9lV1VYEGSIdQpcy1fpX5tarkIFr-3BYJHzJLng4fKhrqZC7XtskAPDb0eSxuIvsLeVv2kHatnq209GuXusYelmx4&sig=AOD64_3hJUGW5KuikV16s_w9qxh3hRr4bA&ctype=5&q=&nis=4&ved=2ahUKEwjw5sL11rSDAxXvSfEDHYX6DYgQwg8oAHoFCAYQ3gE&adurl=

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    https://allegro.pl/oferta/kokon-niemowlecy-gniazdo-kojec-minky-zestaw-xxl-babymam-7-el-8745523179?fromVariant=13102394950
    Ale ładny zestaw 😍😍

Gośka29 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja już po badaniach połówkowych. 337g zdrowej dziewczynki! 😍
    Cudnie ❤️

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Ja myślałam o takim czymś

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwi5hLW31rSDAxWhi2gJHbCVBDYYABAIGgJ3Zg&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmsWxfdY9COgT7UP83vwRy92SWeQunUfcIwTkQUlgsjBo1Le8gNnCeRoC3CMQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2YTo1rYMhFGF3aET0KkNGDZ_MIRINvFfcpN3d8xa7DwBitB-xwykd6-6GC4t3dx9ZCLR9AHtJWsvRVmxFQ8kkhUzDLu0w1_6xSrCW98AmxDzve2I&sig=AOD64_3shqsNL3UqERMGiyX28y4TN_QAmg&ctype=5&q=&nis=6&ved=2ahUKEwi00q-31rSDAxU1VfEDHW8gDhgQwg8oAHoECAIQEg&adurl=

Lub

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwimqcn11rSDAxWPhtUKHYfYAKUYABBFGgJ3cw&ase=2&gclid=CjwKCAiA-bmsBhAGEiwAoaQNmmqEXg2lRKfh53X8T8owQbSo63eRGETsV0rFJ-FkSkVyZ3TnISIzORoCfyIQAvD_BwE&ohost=www.google.pl&cid=CAESVeD2bV8EZ_9r4owDA8hSL7tx_jH9lV1VYEGSIdQpcy1fpX5tarkIFr-3BYJHzJLng4fKhrqZC7XtskAPDb0eSxuIvsLeVv2kHatnq209GuXusYelmx4&sig=AOD64_3hJUGW5KuikV16s_w9qxh3hRr4bA&ctype=5&q=&nis=4&ved=2ahUKEwjw5sL11rSDAxXvSfEDHYX6DYgQwg8oAHoFCAYQ3gE&adurl=
    O też fajne :)

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz to bardziej się nastawiam albo na kosz Mojżesza albo na łóżeczko dostawne.... I tak za bardzo nie wiem .... Ale po nowym roku też liczę że coś ogarnę, niby koleżanka z pracy obiecała mi ubranka po synku ale jak wyjdzie to nie wiem, przypomnę się w styczniu i wtedy ogarnę swoje po synku, co tam się nadaje z tych zostawionych i zacznę zakupy:) ale coraz bardziej mnie to przeraża:( brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień, taka piłeczka ale nadal za mały na portki czy leginsy ciążowe .... Z synem o tej porze miałam już 4 kg na plusie i pokaźny brzuszek. Dobrze, że to moje dziecko w brzuchu rośnie bo bym chyba znowu spazmowała....

KiNiAW, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 4 letni krzykacz siedzi w domu, zapalenie krtani ma.... Na szczęście nie jest takie jak do tej pory mocne, tylko łagodne. Męża wysłałam z nim do lekarza, sama trochę się boje teraz po tych przychodniach jedzic:/ także jeszcze trochę a rozniesie mi dom bo przecież na dwór nie wychodzi , a on dziecko podwórkowe jest🤦

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Ja teraz to bardziej się nastawiam albo na kosz Mojżesza albo na łóżeczko dostawne.... I tak za bardzo nie wiem .... Ale po nowym roku też liczę że coś ogarnę, niby koleżanka z pracy obiecała mi ubranka po synku ale jak wyjdzie to nie wiem, przypomnę się w styczniu i wtedy ogarnę swoje po synku, co tam się nadaje z tych zostawionych i zacznę zakupy:) ale coraz bardziej mnie to przeraża:( brzuch mi wyskoczył z dnia na dzień, taka piłeczka ale nadal za mały na portki czy leginsy ciążowe .... Z synem o tej porze miałam już 4 kg na plusie i pokaźny brzuszek. Dobrze, że to moje dziecko w brzuchu rośnie bo bym chyba znowu spazmowała....

Też kupię kosz mojżesza na dół a u góry będę miała w sypialni łóżeczko dostawne właśnie 😊

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Też kupię kosz mojżesza na dół a u góry będę miała w sypialni łóżeczko dostawne właśnie 😊
    Właśnie z tym koszem to wygoda, ja z synem miałam pożyczony i do 3 miesiąca go tak nosiłam z sypialni do salonu a to do kuchni 🙈 mega wygoda. Łóżeczko miałam normalne, ale teraz myślę co zrobić bo Gabrys nie chce sam spac w swoim pokoju tylko śpi z nami w sypialni:( no i w takim wydaniu nie ma miejsca na łóżeczko takie normalne....

• Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn co mają guzki na tarczycy.
    Byłam na USG piersi i zrobiłam tarczycy ,nie miałam z 10 lat. Okazało się że mam dwa dość duże guzki , i parę małych w prawym płacie, jeden przekracza 20 mm a drugi ma 26mm , według kwalifikacji to ta 3 grupa , radiolog na wyniku napisała bez konieczności biopsji a w domu doczytałam że 3 grupa i powyżej 2mm trzeba biopsje robić.
    Sama nie wiem co mam robić , zrobiłam cały panel tarczycowy i mam idealne wyniki , całe życie tsh na poziomie 1.

Nie mam swojego endokrynologa ale chyba się umowie , mimo że radiolog mówił że nic z tym mam nie robić.
    Macie jakieś doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2023, 15:18

Lenayna lubi tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    Właśnie z tym koszem to wygoda, ja z synem miałam pożyczony i do 3 miesiąca go tak nosiłam z sypialni do salonu a to do kuchni 🙈 mega wygoda. Łóżeczko miałam normalne, ale teraz myślę co zrobić bo Gabrys nie chce sam spac w swoim pokoju tylko śpi z nami w sypialni:( no i w takim wydaniu nie ma miejsca na łóżeczko takie normalne....

U mnie to samo młody tylko z mamą więc myślę kupić z chicco takie dostawne widziałam

• Bożena Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    U mnie to samo młody tylko z mamą więc myślę kupić z chicco takie dostawne widziałam
    O matko dobrze że nie jestem sama w tym .....

KiNiAW lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena wrote:
    My nie mielismy kosza, ale mieszkanie raptem 60m2, wszystko na jednym poziomie to jakos nie bylo potrzeby :)
    U nas Adas tez spi z nami, ja mam nadzieje ze jednak przed porodem polubi sie ze swoim pokojem i lozkiem :D jak nie to nie wiem jak to rozwiazemy :p w sypialni mamy lozeczko dzieciece ale kolejna dostawka sie nie zmiesci :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam kokonik z firmy [email protected]

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie się udało nadrobić wszystko . Gratuluję wszystkim które miały teraz badania trzymajmy tak dalej u mnie w domu covit zawitał w poniedziałek teściowa dzis syn gorączkuje boję się aby z dzidzia było wszystko dobrze ☹️ mnie jajnik z jednej strony boli a lekarz dopiero 8 mam nadzieje że wszystko się unormuje w nowym roku 😔

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • legusta Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Mielismy to chicco dostawne wlasnie i ja je uwielbialam, bylam mega zadowolona i bardzo duzo uzytkowalismy :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ