Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Trochę mi zajęło znalezienie tego wątku ... O losie
Nieśmiało do was tuptam....
Zdrowia dla wszystkich ciężarnych kobitek. Niech wam się pięknie dzieciątko rozwija
Ja dopiero jutro idę zobaczyć czy jest serducho...
Naturalnie jak widać w stopce się nie udało...
U mnie narazie bez żadnych objawów - i nie narzekam Jedynie czasem muszę wstać o 3,5 rano i natychmiast zjeść, bo nie da się znieść bólu żołądka Po obiedzie zgaga, ale mięta ratuje sytuacjeJoanne, Izulek21, pauliśka lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja właśnie wróciłam od lekarki, zwolnienie do końca tyg, tak mnie zatoki rozłożyły 🤦♀️
Wzięłam zwolnienie bez kodu B, czyli to zwykłe 80%, bo jakoś było mi głupio żeby pracodawca z l4 się dowiedział 😁🤣
Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć.. chyba nie będę czekać do 12tyg, bo chciałabym uniknąć sytuacji z pierwszej ciąży - zwolnienie l4 było z dniem poinformwania w pracy 🙈 niestety musiałam dość szybko iść na l4 i odpoczywać...Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Nowa12344321 wrote:Oooo to koniecznie daj znać jak po wizycie to pierwsza wizyta dziś?
Pozwól ze podpytam Cię bo tez mam pakiet medyczny z pracy w Luxmed i zastanawiam się czy pójść na wizytę w ramach luxmed i chociaż części badań robienia w luxmed a co wtedy z założeniem karty ciąży? Będę miała dwie? W luxmed i u swojej Pani doktor z prywatnej przychodni? Orientowałas sie w temacie?Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja właśnie wróciłam od lekarki, zwolnienie do końca tyg, tak mnie zatoki rozłożyły 🤦♀️
Wzięłam zwolnienie bez kodu B, czyli to zwykłe 80%, bo jakoś było mi głupio żeby pracodawca z l4 się dowiedział 😁🤣
Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć.. chyba nie będę czekać do 12tyg, bo chciałabym uniknąć sytuacji z pierwszej ciąży - zwolnienie l4 było z dniem poinformwania w pracy 🙈 niestety musiałam dość szybko iść na l4 i odpoczywać...
Pracodawca widzi tylko adres kliniki i dr wystawiajacego. Rozpoznania z tego co wiem - nie
Edit a no tak kod B to pewnie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:54
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
legusta wrote:Ja właśnie wróciłam od lekarki, zwolnienie do końca tyg, tak mnie zatoki rozłożyły 🤦♀️
Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć.. chyba nie będę czekać do 12tyg, bo chciałabym uniknąć sytuacji z pierwszej ciąży - zwolnienie l4 było z dniem poinformwania w pracy 🙈 niestety musiałam dość szybko iść na l4 i odpoczywać...
Czyli jednak ci nie przeszło mnie nadal katar trzyma i nie odpuszcza a śpiącą dzis jestem potwornie 😴 już chce piątek I wizytę stresuje się czy będzie serduszko jutro zaczynam 7tydz -
KiNiAW wrote:Czyli jednak ci nie przeszło mnie nadal katar trzyma i nie odpuszcza a śpiącą dzis jestem potwornie 😴 już chce piątek I wizytę stresuje się czy będzie serduszko jutro zaczynam 7tydz
Trzymam kciuki za wizyte ✊️✊️✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 12:22
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Nowa12344321 wrote:Oooo to koniecznie daj znać jak po wizycie to pierwsza wizyta dziś?
Pozwól ze podpytam Cię bo tez mam pakiet medyczny z pracy w Luxmed i zastanawiam się czy pójść na wizytę w ramach luxmed i chociaż części badań robienia w luxmed a co wtedy z założeniem karty ciąży? Będę miała dwie? W luxmed i u swojej Pani doktor z prywatnej przychodni? Orientowałas sie w temacie?
Z tego co wiem, kartkę ciąży trzeba mieć jedną. Także można chodzić do dwóch lekarzy, ale tym głównym - musi być jeden, od książeczki
legusta lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja również mam w Luxmedzie. Aktualnie mam lekarza w prywatnej klinice leczenia niepłodności, ale muszę go i tak zmienić,ze względu na to, że w tej klinice nie prowadzi się w ciąży. Ale badanie które mam teraz zlecane są płatne, dlatego idę dziś do Luxmedu,bo skoro mam pakiet to poproszę o badania, które w tym pakiecie mam.
Z tego co wiem, kartkę ciąży trzeba mieć jedną. Także można chodzić do dwóch lekarzy, ale tym głównym - musi być jeden, od książeczki
Starania od 10.2022, 2 straty
11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
07.2024 - 1 FET ❄️❌
10.2024 - 2 FET ❄️❌
———-
Niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, Adenomioza, PAI-1, MTHFR,
AMH - 6,74
KIR - Bx
Kariotypy - OK
Badanie nasienia - OK -
Nowa12344321 wrote:Jak czytałam to w luxmed większość badań mogę zrobić jeśli będzie utworzona karta ciąży, wiec chyba pozostanie mi robienie wszystkiego prywatnie bo tak jestem zrażona do luxmed ze boje się tam prowadzić kartę i boje się tego co oni mi wpisują.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
KiNiAW wrote:Agatekk ja dostalam na kaszel od lekarki mucosolvan 2ml+sól dawka dziecieca byle by kaszel nie zszedl na dol na katar narivent on jest bez recepty super jest z tym że jak psikne i mi bardziej poleci jak wciągnę do gardła to już parę razy mnie na wymioty ciągłość i można go używać kilka razy nawet na dzień i na gardło tantum verde a tak dokładałam vit c soki malinowe z cytryna 😊
Chyba skorzystam z tego na katar, bo męczy mnie okrutnie. Dzięki.
legusta wrote:O kurcze, ja to same dobre opinie mam o luxmedzie 🙈 moze co miasto i lekarze to inaczej
Właśnie też na super ginkę trafiłam i chyba chciałabym u niej zostać żeby jednak oszczędność jakaś była,choć lekarz u którego bywałam przez ostatni rok jest rewelacyjny…No i mam zagwozdkę. Chyba,że prowadzenie ciąży z kartą u jednego i u drugiego dodatkowe wizyty co jakiś czas,trzeba to przeanalizować.
Właśnie miałam to samo…wiec poszłam na te dni na zwykle zwolnienie. Ja 2 miesiące dopiero w nowej pracy jestem także tez chciałam doczekać do końca okresu próbnego i dopiero dać znać,a zbiegnie się akurat z 2,5 miesiącem ciąży🙈
-
Nowa12344321 wrote:Jak czytałam to w luxmed większość badań mogę zrobić jeśli będzie utworzona karta ciąży, wiec chyba pozostanie mi robienie wszystkiego prywatnie bo tak jestem zrażona do luxmed ze boje się tam prowadzić kartę i boje się tego co oni mi wpisują.
A co tam się działo w Twojej karcie ciąży w Luxie jeśli można wiedzieć?Nowa12344321 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie w Luxmedzie. Jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam super lekarza. Zlecił mi wszystkie potrzebne w ciąży badania, zmierzyć ciśnienie i znowu widziałam bicie serduszka ❤️. Jestem choć na chwilę spokojniejsza data porodu: 20.05
legusta, Gośka29, Nowa12344321, pauliśka, Renata_, hypatia92, Aciunia, Izulek21, Kadża, NikaR lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja już po wizycie w Luxmedzie. Jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam super lekarza. Zlecił mi wszystkie potrzebne w ciąży badania, zmierzyć ciśnienie i znowu widziałam bicie serduszka ❤️. Jestem choć na chwilę spokojniejsza data porodu: 20.05
Gratulacje Cukierkowa 🥰🥰 też już bym chciała zobaczyć bicie serduszka tej malutkiej istotki a tu jeszcze 4 dni nie wiem jak to przetrzymam. Mi w kalendarzyku pokazuje właśnie na 20 maja poród a lekarz wpisał mi w kartę 22 więc zobaczymy jak będzie po piątkowym usg. Jutro właśnie 7t0dCukierkowa lubi tę wiadomość
-
Cukierkowa wrote:Ja już po wizycie w Luxmedzie. Jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam super lekarza. Zlecił mi wszystkie potrzebne w ciąży badania, zmierzyć ciśnienie i znowu widziałam bicie serduszka ❤️. Jestem choć na chwilę spokojniejsza data porodu: 20.05
Cukierkowa lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Agatekk wrote:A co tam się działo w Twojej karcie ciąży w Luxie jeśli można wiedzieć?
Generalnie ja w Warszawie mam ogromny problem z Luxmed ale moim zdaniem to kwestia pakietu jaki tam mam w ramach pracodawcy.
Ale ostatnio na usg na monitoringu lekarz nie powiedział do mnie nic a nic. Nie odpowiadał na zadane pytania. Wydrukował podsumowanie usg wręczył mi je i otworzył drzwi przed nosem. Wyszłam i się rozpłakałam bo napisał mi ze mam jakieś torbiele No i żadnego słowa wyjaśnienia.
Miałam tez sytuację z ogromnym bólem brzucha w przypadku ciąży pozamacicznej gdzie był wieczór i nie wiedziałam co robić, i w ciągu 24 h mieli mi zapewnić wizytę u lekarza i oczywiście tego nie zrobili. Zadzwonili za 3 dni czy nadal potrzebuje wizyty - No śmiech przez łzy
Inny przypadek - poprosiłam o wystawienie skierowania na TSH i ft4 bo miałam zbyt wysokie i po kilku miesiącach brania Euthyroxu chciałam ponownie zbadać - dostałam na samo TSH bo według nich tylko to trzeba sprawdzić- kolejny śmiech przez łzy
Tak wiec jestem tak zrażona, i każdy kontakt z luxmed wiąże sie dla mnie z nerwami i stresem bo nie czuje psychicznie sie na tyle silna żeby walczyć o to czego chce.
Aczkolwiek wizyty i badania prywatnie to jest kosmos wydatek.Starania od 10.2022, 2 straty
11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
07.2024 - 1 FET ❄️❌
10.2024 - 2 FET ❄️❌
———-
Niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, Adenomioza, PAI-1, MTHFR,
AMH - 6,74
KIR - Bx
Kariotypy - OK
Badanie nasienia - OK -
Nowa12344321 wrote:Miałam na myśli czas przyszły „co mogą mi tam wpisać”.
Generalnie ja w Warszawie mam ogromny problem z Luxmed ale moim zdaniem to kwestia pakietu jaki tam mam w ramach pracodawcy.
Ale ostatnio na usg na monitoringu lekarz nie powiedział do mnie nic a nic. Nie odpowiadał na zadane pytania. Wydrukował podsumowanie usg wręczył mi je i otworzył drzwi przed nosem. Wyszłam i się rozpłakałam bo napisał mi ze mam jakieś torbiele No i żadnego słowa wyjaśnienia.
Miałam tez sytuację z ogromnym bólem brzucha w przypadku ciąży pozamacicznej gdzie był wieczór i nie wiedziałam co robić, i w ciągu 24 h mieli mi zapewnić wizytę u lekarza i oczywiście tego nie zrobili. Zadzwonili za 3 dni czy nadal potrzebuje wizyty - No śmiech przez łzy
Inny przypadek - poprosiłam o wystawienie skierowania na TSH i ft4 bo miałam zbyt wysokie i po kilku miesiącach brania Euthyroxu chciałam ponownie zbadać - dostałam na samo TSH bo według nich tylko to trzeba sprawdzić- kolejny śmiech przez łzy
Tak wiec jestem tak zrażona, i każdy kontakt z luxmed wiąże sie dla mnie z nerwami i stresem bo nie czuje psychicznie sie na tyle silna żeby walczyć o to czego chce.
Aczkolwiek wizyty i badania prywatnie to jest kosmos wydatek.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cześć wszystkie mamusie
Troszkę mnie nie było, bo i dzieci poprzeziebiane i wypadkowe a i ja mam tak okrutne mdłości od 15-16tej jak mnie wezmą to do nocy 🤢 masakra...więc bardzo intensywnie u mnie.
Ale dziś miałam USG ☺️ maluszek 2,2cm, równy 9tc wszystko dobrze ❤️ pięknie było widać już ciałko i rączkę 😍 oh wzruszenie...
Mam wizytę na 24 października na prenatalne - o jak się nie mogę doczekać!
Doktor się śmiał że będzie 4chłopiec bo coś tam zauważył, ale to jeszcze wcześnie by określić przecież (tak też hamowała go położna)🤭🤣
Teraz chyba bardziej nie mogę się doczekać aż minie 1
13tc i miną mdłości zazdroszczę tym co ich nie mają,chętnie się zamienię😅Joanne, Gośka29, pauliśka, hypatia92, Kadża, NikaR lubią tę wiadomość
-
Patrycja_Pata wrote:Cześć wszystkie mamusie
Troszkę mnie nie było, bo i dzieci poprzeziebiane i wypadkowe a i ja mam tak okrutne mdłości od 15-16tej jak mnie wezmą to do nocy 🤢 masakra...więc bardzo intensywnie u mnie.
Ale dziś miałam USG ☺️ maluszek 2,2cm, równy 9tc wszystko dobrze ❤️ pięknie było widać już ciałko i rączkę 😍 oh wzruszenie...
Doktor się śmiał że będzie 4chłopiec bo coś tam zauważył, ale to jeszcze wcześnie by określić przecież (tak też hamowała go położna)🤭🤣
13tc i miną mdłości zazdroszczę tym co ich nie mają,chętnie się zamienię😅
Gratulacje zazdroszczę Ci że już 9tydz 🥰😊Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Ogromne gratulacje
legusta wrote:Super wieści 🥰 ja mam wizyte dopiero 23.10 🫣
O kurde ile czekania... Oszaleć można
Patrycja_Pata wrote:Cześć wszystkie mamusie
13tc i miną mdłości zazdroszczę tym co ich nie mają,chętnie się zamienię😅
Ojej na tym etapie tak widać??
Jejciu... To zaczynam się stresować.
No to gratulacje z tej kruszynki
Ja dziękuje na brak mdłości się nie zamienie Wystarczą mi pobudki głodowe nad ranemWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 17:09
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:Cześć
Trochę mi zajęło znalezienie tego wątku ... O losie
Nieśmiało do was tuptam....
Zdrowia dla wszystkich ciężarnych kobitek. Niech wam się pięknie dzieciątko rozwija
Ja dopiero jutro idę zobaczyć czy jest serducho...
Naturalnie jak widać w stopce się nie udało...
U mnie narazie bez żadnych objawów - i nie narzekam Jedynie czasem muszę wstać o 3,5 rano i natychmiast zjeść, bo nie da się znieść bólu żołądka Po obiedzie zgaga, ale mięta ratuje sytuacje
Ja też tak mam czasami i miałam tak dzisiaj w nocy: obudziłam sie o 5 rano z mdlosciami i takim uczuciem jakby mi się słabo robiło. Musiałam wstać, zjadłam banana i położyłam się po chwili dalej jeszcze spać trochę. Ostatnio któregoś dnia o 3 w nocy nie mogłam nic znaleźć do jedzenia to zjadłam trochę chipsów które mąż zostawił w kuchni na blacie 😂🙈🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku