X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Trochę mi zajęło znalezienie tego wątku ... O losie :D
    Nieśmiało do was tuptam....

Zdrowia dla wszystkich ciężarnych kobitek. Niech wam się pięknie dzieciątko rozwija :)

Ja dopiero jutro idę zobaczyć czy jest serducho...
    Naturalnie jak widać w stopce się nie udało...

U mnie narazie bez żadnych objawów - i nie narzekam ;) Jedynie czasem muszę wstać o 3,5 rano i natychmiast zjeść, bo nie da się znieść bólu żołądka ;) Po obiedzie zgaga, ale mięta ratuje sytuacje ;)

Joanne, Izulek21, pauliśka lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od lekarki, zwolnienie do końca tyg, tak mnie zatoki rozłożyły 🤦‍♀️
    Wzięłam zwolnienie bez kodu B, czyli to zwykłe 80%, bo jakoś było mi głupio żeby pracodawca z l4 się dowiedział 😁🤣

Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć.. chyba nie będę czekać do 12tyg, bo chciałabym uniknąć sytuacji z pierwszej ciąży - zwolnienie l4 było z dniem poinformwania w pracy 🙈 niestety musiałam dość szybko iść na l4 i odpoczywać...

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:
    Oooo to koniecznie daj znać jak po wizycie :) to pierwsza wizyta dziś?
    Pozwól ze podpytam Cię bo tez mam pakiet medyczny z pracy w Luxmed i zastanawiam się czy pójść na wizytę w ramach luxmed i chociaż części badań robienia w luxmed a co wtedy z założeniem karty ciąży? Będę miała dwie? W luxmed i u swojej Pani doktor z prywatnej przychodni? Orientowałas sie w temacie?
    Chyba nie mozna miec dwoch kart 🤔 chociaz moge sie mylic.. ja wlasnie w luxmed prowadze ciaze, pierwsza tez tak prowadzilam i bylam b. zadowolona :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja właśnie wróciłam od lekarki, zwolnienie do końca tyg, tak mnie zatoki rozłożyły 🤦‍♀️
    Wzięłam zwolnienie bez kodu B, czyli to zwykłe 80%, bo jakoś było mi głupio żeby pracodawca z l4 się dowiedział 😁🤣

Ja właśnie nie wiem kiedy powiedzieć.. chyba nie będę czekać do 12tyg, bo chciałabym uniknąć sytuacji z pierwszej ciąży - zwolnienie l4 było z dniem poinformwania w pracy 🙈 niestety musiałam dość szybko iść na l4 i odpoczywać...

Pracodawca widzi tylko adres kliniki i dr wystawiajacego. Rozpoznania z tego co wiem - nie ;)
    Edit a no tak kod B to pewnie widzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:54

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

Czyli jednak ci nie przeszło mnie nadal katar trzyma i nie odpuszcza a śpiącą dzis jestem potwornie 😴 już chce piątek I wizytę stresuje się czy będzie serduszko jutro zaczynam 7tydz

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Czyli jednak ci nie przeszło mnie nadal katar trzyma i nie odpuszcza a śpiącą dzis jestem potwornie 😴 już chce piątek I wizytę stresuje się czy będzie serduszko jutro zaczynam 7tydz
    No niestety bez antybiotyku sie nie obylo :)
    Trzymam kciuki za wizyte ✊️✊️✊️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 12:22

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:
    Oooo to koniecznie daj znać jak po wizycie :) to pierwsza wizyta dziś?
    Pozwól ze podpytam Cię bo tez mam pakiet medyczny z pracy w Luxmed i zastanawiam się czy pójść na wizytę w ramach luxmed i chociaż części badań robienia w luxmed a co wtedy z założeniem karty ciąży? Będę miała dwie? W luxmed i u swojej Pani doktor z prywatnej przychodni? Orientowałas sie w temacie?
    Ja również mam w Luxmedzie. Aktualnie mam lekarza w prywatnej klinice leczenia niepłodności, ale muszę go i tak zmienić,ze względu na to, że w tej klinice nie prowadzi się w ciąży. Ale badanie które mam teraz zlecane są płatne, dlatego idę dziś do Luxmedu,bo skoro mam pakiet to poproszę o badania, które w tym pakiecie mam.
    Z tego co wiem, kartkę ciąży trzeba mieć jedną. Także można chodzić do dwóch lekarzy, ale tym głównym - musi być jeden, od książeczki :)

legusta lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Nowa12344321 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja również mam w Luxmedzie. Aktualnie mam lekarza w prywatnej klinice leczenia niepłodności, ale muszę go i tak zmienić,ze względu na to, że w tej klinice nie prowadzi się w ciąży. Ale badanie które mam teraz zlecane są płatne, dlatego idę dziś do Luxmedu,bo skoro mam pakiet to poproszę o badania, które w tym pakiecie mam.
    Z tego co wiem, kartkę ciąży trzeba mieć jedną. Także można chodzić do dwóch lekarzy, ale tym głównym - musi być jeden, od książeczki :)
    Jak czytałam to w luxmed większość badań mogę zrobić jeśli będzie utworzona karta ciąży, wiec chyba pozostanie mi robienie wszystkiego prywatnie bo tak jestem zrażona do luxmed ze boje się tam prowadzić kartę i boje się tego co oni mi wpisują.

Starania od 10.2022, 2 straty
    11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
    04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
    08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
    09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
    10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
    01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
    02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
    03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
    04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
    05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
    07.2024 - 1 FET ❄️❌
    10.2024 - 2 FET ❄️❌
    ———-
    Niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, Adenomioza, PAI-1, MTHFR,
    AMH - 6,74
    KIR - Bx
    Kariotypy - OK
    Badanie nasienia - OK
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:
    Jak czytałam to w luxmed większość badań mogę zrobić jeśli będzie utworzona karta ciąży, wiec chyba pozostanie mi robienie wszystkiego prywatnie bo tak jestem zrażona do luxmed ze boje się tam prowadzić kartę i boje się tego co oni mi wpisują.
    O kurcze, ja to same dobre opinie mam o luxmedzie 🙈 moze co miasto i lekarze to inaczej ;)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Agatekk ja dostalam na kaszel od lekarki mucosolvan 2ml+sól dawka dziecieca byle by kaszel nie zszedl na dol na katar narivent on jest bez recepty super jest z tym że jak psikne i mi bardziej poleci jak wciągnę do gardła to już parę razy mnie na wymioty ciągłość i można go używać kilka razy nawet na dzień i na gardło tantum verde a tak dokładałam vit c soki malinowe z cytryna 😊

Chyba skorzystam z tego na katar, bo męczy mnie okrutnie. Dzięki.
    legusta wrote:
    O kurcze, ja to same dobre opinie mam o luxmedzie 🙈 moze co miasto i lekarze to inaczej ;)

Właśnie też na super ginkę trafiłam i chyba chciałabym u niej zostać żeby jednak oszczędność jakaś była,choć lekarz u którego bywałam przez ostatni rok jest rewelacyjny…No i mam zagwozdkę. Chyba,że prowadzenie ciąży z kartą u jednego i u drugiego dodatkowe wizyty co jakiś czas,trzeba to przeanalizować.
    legusta wrote:

Właśnie miałam to samo…wiec poszłam na te dni na zwykle zwolnienie. Ja 2 miesiące dopiero w nowej pracy jestem także tez chciałam doczekać do końca okresu próbnego i dopiero dać znać,a zbiegnie się akurat z 2,5 miesiącem ciąży🙈

age.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:

A co tam się działo w Twojej karcie ciąży w Luxie jeśli można wiedzieć?

Nowa12344321 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie w Luxmedzie. Jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam super lekarza. Zlecił mi wszystkie potrzebne w ciąży badania, zmierzyć ciśnienie i znowu widziałam bicie serduszka ❤️. Jestem choć na chwilę spokojniejsza :) data porodu: 20.05

legusta, Gośka29, Nowa12344321, pauliśka, Renata_, hypatia92, Aciunia, Izulek21, Kadża, NikaR lubią tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Ja już po wizycie w Luxmedzie. Jestem bardzo zadowolona, bo wybrałam super lekarza. Zlecił mi wszystkie potrzebne w ciąży badania, zmierzyć ciśnienie i znowu widziałam bicie serduszka ❤️. Jestem choć na chwilę spokojniejsza :) data porodu: 20.05

Gratulacje Cukierkowa 🥰🥰 też już bym chciała zobaczyć bicie serduszka tej malutkiej istotki a tu jeszcze 4 dni nie wiem jak to przetrzymam. Mi w kalendarzyku pokazuje właśnie na 20 maja poród a lekarz wpisał mi w kartę 22 więc zobaczymy jak będzie po piątkowym usg. Jutro właśnie 7t0d

Cukierkowa lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Super wieści 🥰 ja mam wizyte dopiero 23.10 🫣

Cukierkowa lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Nowa12344321 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    A co tam się działo w Twojej karcie ciąży w Luxie jeśli można wiedzieć?
    Miałam na myśli czas przyszły „co mogą mi tam wpisać”.
    Generalnie ja w Warszawie mam ogromny problem z Luxmed ale moim zdaniem to kwestia pakietu jaki tam mam w ramach pracodawcy.
    Ale ostatnio na usg na monitoringu lekarz nie powiedział do mnie nic a nic. Nie odpowiadał na zadane pytania. Wydrukował podsumowanie usg wręczył mi je i otworzył drzwi przed nosem. Wyszłam i się rozpłakałam bo napisał mi ze mam jakieś torbiele No i żadnego słowa wyjaśnienia.
    Miałam tez sytuację z ogromnym bólem brzucha w przypadku ciąży pozamacicznej gdzie był wieczór i nie wiedziałam co robić, i w ciągu 24 h mieli mi zapewnić wizytę u lekarza i oczywiście tego nie zrobili. Zadzwonili za 3 dni czy nadal potrzebuje wizyty - No śmiech przez łzy
    Inny przypadek - poprosiłam o wystawienie skierowania na TSH i ft4 bo miałam zbyt wysokie i po kilku miesiącach brania Euthyroxu chciałam ponownie zbadać - dostałam na samo TSH bo według nich tylko to trzeba sprawdzić- kolejny śmiech przez łzy
    Tak wiec jestem tak zrażona, i każdy kontakt z luxmed wiąże sie dla mnie z nerwami i stresem bo nie czuje psychicznie sie na tyle silna żeby walczyć o to czego chce.
    Aczkolwiek wizyty i badania prywatnie to jest kosmos wydatek.

Starania od 10.2022, 2 straty
    11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
    04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
    08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
    09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
    10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
    01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
    02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
    03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
    04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
    05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
    07.2024 - 1 FET ❄️❌
    10.2024 - 2 FET ❄️❌
    ———-
    Niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, Adenomioza, PAI-1, MTHFR,
    AMH - 6,74
    KIR - Bx
    Kariotypy - OK
    Badanie nasienia - OK
  • legusta Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa12344321 wrote:
    Miałam na myśli czas przyszły „co mogą mi tam wpisać”.
    Generalnie ja w Warszawie mam ogromny problem z Luxmed ale moim zdaniem to kwestia pakietu jaki tam mam w ramach pracodawcy.
    Ale ostatnio na usg na monitoringu lekarz nie powiedział do mnie nic a nic. Nie odpowiadał na zadane pytania. Wydrukował podsumowanie usg wręczył mi je i otworzył drzwi przed nosem. Wyszłam i się rozpłakałam bo napisał mi ze mam jakieś torbiele No i żadnego słowa wyjaśnienia.
    Miałam tez sytuację z ogromnym bólem brzucha w przypadku ciąży pozamacicznej gdzie był wieczór i nie wiedziałam co robić, i w ciągu 24 h mieli mi zapewnić wizytę u lekarza i oczywiście tego nie zrobili. Zadzwonili za 3 dni czy nadal potrzebuje wizyty - No śmiech przez łzy
    Inny przypadek - poprosiłam o wystawienie skierowania na TSH i ft4 bo miałam zbyt wysokie i po kilku miesiącach brania Euthyroxu chciałam ponownie zbadać - dostałam na samo TSH bo według nich tylko to trzeba sprawdzić- kolejny śmiech przez łzy
    Tak wiec jestem tak zrażona, i każdy kontakt z luxmed wiąże sie dla mnie z nerwami i stresem bo nie czuje psychicznie sie na tyle silna żeby walczyć o to czego chce.
    Aczkolwiek wizyty i badania prywatnie to jest kosmos wydatek.
    O kurcze, może trafiłaś na nieodpowiednich lekarzy :( ja mam taką endokrynolog (na luxmed), że napisałam w tej opcji "zadaj pytanie" czy mam zwiększyć letrox a ona jeszcze tego samego dnia zadzwoniła z konsultacją, wystawiła skierowanie na tsh, anty tpo i tg i usg tarczycy. Także ja mam mega pozytywne wrażenia. Jak jesteś zrażona to faktycznie czasami szkoda nerwów... tylko właśnie prywatnie to ogrom kasy :(

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkie mamusie
    Troszkę mnie nie było, bo i dzieci poprzeziebiane i wypadkowe a i ja mam tak okrutne mdłości od 15-16tej jak mnie wezmą to do nocy 🤢 masakra...więc bardzo intensywnie u mnie.
    Ale dziś miałam USG ☺️ maluszek 2,2cm, równy 9tc wszystko dobrze ❤️ pięknie było widać już ciałko i rączkę 😍 oh wzruszenie...
    Mam wizytę na 24 października na prenatalne - o jak się nie mogę doczekać!
    Doktor się śmiał że będzie 4chłopiec bo coś tam zauważył, ale to jeszcze wcześnie by określić przecież (tak też hamowała go położna)🤭🤣
    Teraz chyba bardziej nie mogę się doczekać aż minie 1
    13tc i miną mdłości zazdroszczę tym co ich nie mają,chętnie się zamienię😅

Joanne, Gośka29, pauliśka, hypatia92, Kadża, NikaR lubią tę wiadomość

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja_Pata wrote:
    Cześć wszystkie mamusie
    Troszkę mnie nie było, bo i dzieci poprzeziebiane i wypadkowe a i ja mam tak okrutne mdłości od 15-16tej jak mnie wezmą to do nocy 🤢 masakra...więc bardzo intensywnie u mnie.
    Ale dziś miałam USG ☺️ maluszek 2,2cm, równy 9tc wszystko dobrze ❤️ pięknie było widać już ciałko i rączkę 😍 oh wzruszenie...
    Doktor się śmiał że będzie 4chłopiec bo coś tam zauważył, ale to jeszcze wcześnie by określić przecież (tak też hamowała go położna)🤭🤣

Gratulacje zazdroszczę Ci że już 9tydz 🥰😊

Patrycja_Pata lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2023, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:

Ogromne gratulacje :)

legusta wrote:
    Super wieści 🥰 ja mam wizyte dopiero 23.10 🫣

O kurde ile czekania... Oszaleć można ;)

Patrycja_Pata wrote:
    Cześć wszystkie mamusie

Ojej na tym etapie tak widać??
    Jejciu... To zaczynam się stresować.

No to gratulacje z tej kruszynki ;)

Ja dziękuje na brak mdłości się nie zamienie ;) Wystarczą mi pobudki głodowe nad ranem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 17:09

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • pauliśka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    Cześć
    Trochę mi zajęło znalezienie tego wątku ... O losie :D
    Nieśmiało do was tuptam....

Zdrowia dla wszystkich ciężarnych kobitek. Niech wam się pięknie dzieciątko rozwija :)

Ja dopiero jutro idę zobaczyć czy jest serducho...
    Naturalnie jak widać w stopce się nie udało...

U mnie narazie bez żadnych objawów - i nie narzekam ;) Jedynie czasem muszę wstać o 3,5 rano i natychmiast zjeść, bo nie da się znieść bólu żołądka ;) Po obiedzie zgaga, ale mięta ratuje sytuacje ;)

Ja też tak mam czasami i miałam tak dzisiaj w nocy: obudziłam sie o 5 rano z mdlosciami i takim uczuciem jakby mi się słabo robiło. Musiałam wstać, zjadłam banana i położyłam się po chwili dalej jeszcze spać trochę. Ostatnio któregoś dnia o 3 w nocy nie mogłam nic znaleźć do jedzenia to zjadłam trochę chipsów które mąż zostawił w kuchni na blacie 😂🙈

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ