Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosa, trzymam kciuki, żeby wszystko było OK!
Renata- daj koniecznie znać po wizycie 🙂🥰
Mnie dopadły w końcu mdłości - z porannymi nie ma to nic wspólnego, bo zaczęły się po 16 🤷🏽♀️🤦🏽♀️ najgorzej, że w drodze powrotnej do domu, a jedziemy z Podkarpacia na Dolny Śląsk, więc męża czeka ciekawa przygoda zatrzymywania się na zawołanie 🙈😅 ale cieszę się, że są te mdłości 😍 wiem, wariatka 🤣🤣
I umówiłam się do lekarza prywatnie - na 09.10 🙂 myślę, że wytrzymam ten tydzień cierpliwie, a może uda się wtedy już serduszko zobaczyć 🙂Renata_, pauliśka lubią tę wiadomość
-
Też chyba jestem wariatka bo też sie cieszę jak sie źle czuje 😂😂 przynajmniej wiem, że wszystko dobrze
Mój stary się śmieje bo codziennie sprawdzam czy na pewno bolą mnie dalej cycki 😂🙈NikaR, Madden lubią tę wiadomość
🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
Ja bardzo ale to bardzo nie chcę mieć mdłości ani wymiotów. I się nie zmartwie jak się nie pojawią.
Cycki bolą mnie najbardziej rano jak wstanę z łóżka po nocy.👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Mnie też pobolewa podbrzusze a dziś chyba przez to że mało wypoczywałam w sumie prawie 9 h siedziałam ale jednak chyba za dużo. Mdli mnie też wieczorami ale się cieszę z tego i jeśli miałoby mi to zagwarantować że na pewno będzie wszystko dobrze to niech mnie tak mdli nawet do samego końca … wytrzymam 😉też sprawdzam piersi i czy mój brzuch jest napięty w sensie taki twardawy na dole. Ale czy wam też jak by bulgota bardziej w brzuchu ? Albo jak byście miały bąbelki powietrza ?
NikaR, Madden lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kadża wrote:Ale czy wam też jak by bulgota bardziej w brzuchu ?
Taaak, też tak mam.
👩'91
👨'86
👦 03.05.2017
👧 10.05.2024
DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
AMH 4,79 ng/ml
08/09.2023 - 3 lata starań
Po 3 latach starań
10.09 - 14dpo ⏸️
11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
27.09 - crl 0.38 cm
11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
29.11 - płeć wciąż nieznana
20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko
10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️ -
Kadża wrote:Ale czy wam też jak by bulgota bardziej w brzuchu ? Albo jak byście miały bąbelki powietrza ?
Natalia, ja na zaparcia piję mięte, jem kiszonki albo suszone owoce, a doraźnie pan w aptece dał mi Lactulosum w syropie. Ale to już w bardzo awaryjnych sytuacjach pije 🙂Natalia.n lubi tę wiadomość
-
Kadża wrote:Mnie też pobolewa podbrzusze a dziś chyba przez to że mało wypoczywałam w sumie prawie 9 h siedziałam ale jednak chyba za dużo. Mdli mnie też wieczorami ale się cieszę z tego i jeśli miałoby mi to zagwarantować że na pewno będzie wszystko dobrze to niech mnie tak mdli nawet do samego końca … wytrzymam 😉też sprawdzam piersi i czy mój brzuch jest napięty w sensie taki twardawy na dole. Ale czy wam też jak by bulgota bardziej w brzuchu ? Albo jak byście miały bąbelki powietrza ?
Mi na początku mega bulgotało, teraz już nie, ale tak jak NikaR ciagle mi się odbija 😂 nawet jak napije się wody 🤷🏼♀️🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
Ja łączę się w bólu z tymi z Was, które mają mdłości. Mam wrażenie, że walczę o życie każdego dnia - od dwóch tygodni. Ciągle mi niedobrze jak przy grypie żołądkowej 🥴 ale na szczęście nie wymiotuję... oby do końca pierwszego trymestru.
Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cześć dziewczyny witam was wszystkie😊 życzę udanego dnia mnie nadal przeziębienie trzyma głową gardło przeszło został katar i lekki kaszel mam nadzieję że przejdzie do piątku do wizyty. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyn które je mają 😊🥰
-
pauliśka wrote:Też chyba jestem wariatka bo też sie cieszę jak sie źle czuje 😂😂 przynajmniej wiem, że wszystko dobrze
Mój stary się śmieje bo codziennie sprawdzam czy na pewno bolą mnie dalej cycki 😂🙈
😂🤣 dobrze nie być samą w tym obłędzie kontrolowania.
Mi na jeden dzien przeszly wszystkie objawy, czulam sie swietnie...no i juz zaczela sie panika i złe myśli.
Wizyte mam dopiero 17.10, nie wiem jak wytrzymam 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 07:48
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Hej dziewczyny,
Nieco mnie nie było…a tutaj taki piękny wysyp nowych Mam 🥰
Nie nadrobię raczej tych stron…czasami w przerwach podczytywałam Was, ale już nie było kiedy odpisać i pamiętam,że pojawił się wątek książkowy…jak jedna z Was wspomniała tak także podpisuję się pod pozycjami wydawanymi przez Natuli-są naprawdę świetne. Przy poprzedniej dwójce zaczytywałam się w Agnieszce Stein i Jesperze Juulu:)
Mnie dopadło od zeszłego wtorku jakieś paskudne przeziębienie i trzyma mocno do dziś. Wzięłam zwolnienie na trzy dni,miało przejść i kiszka… miałam pierwsza w swoim dorosłym życiu goràczkę (mam chyba jakieś upośledzenie w związku z tym,moje dzieci z resztą też nie gorączkują).
Jeszcze w pracy nic nie mówiłam…i zastanawiam się kiedy to zrobic…poinformowałyście już swoich przełożonych? Kiedyś do 12 tygodnia nie było obowiązku informowania kadr ze względu na wszystkie ew.(tfu!) komplikacje,które mogą się pojawić w tym czasie. Coś się zmieniło w tej kwestii?
Miałam umówioną wizytę na zeszłą środę i…widziałam szalone serduszko 🥰 Znowu wzrusz na maxa! Termin wg miesiączki na 22 maja potwierdzony, ale z uwagi na moje krótsze cykle będzie to raczej wcześniej. Także suwaczek ustawiłam sobie na termin z miesiączki żeby tygodnie równo leciały.
Mdli mnie potwornie przez większość dnia…
Wspaniałego dnia dla Was💪🏼💚💥 -
KiNiAW wrote:Cześć dziewczyny witam was wszystkie😊 życzę udanego dnia mnie nadal przeziębienie trzyma głową gardło przeszło został katar i lekki kaszel mam nadzieję że przejdzie do piątku do wizyty. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyn które je mają 😊🥰
Hej KiNiAW, czym się kurujesz? Mi wczoraj wieczorem na gardło siadło, katar uporczywy meczy i głowa,a to już tydzień jutro będzie Apap ze trzy razy musiał iść w ruch,a tak to imbir, kurkuma i miód. Finka poleciła tez produkty Prenalen, ale to w sumie podobne składy jak to co zażywam ze swoich zbiorów domowych.
Zdrówka!
Renata_ wrote:Ale wam zazdroszczę tych objawów. Ja czuję się już tak normalnie. Czasami lekko boli mnie podbrzusze jak na okres.
Oj ciesz się! Ja bym wiele dała za to żeby ich obecnie nie mieć, bo zwyczajnie w pracy ciężko 🤢
Plus jak nie zjem o odpowiedniej porze jest źle, jak zjem za dużo to też źle🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 10:22
-
Agatekk wrote:Oj ciesz się! Ja bym wiele dała za to żeby ich obecnie nie mieć, bo zwyczajnie w pracy ciężko 🤢
Plus jak nie zjem o odpowiedniej porze jest źle, jak zjem za dużo to też źle🙈
Agatekk ja dostalam na kaszel od lekarki mucosolvan 2ml+sól dawka dziecieca byle by kaszel nie zszedl na dol na katar narivent on jest bez recepty super jest z tym że jak psikne i mi bardziej poleci jak wciągnę do gardła to już parę razy mnie na wymioty ciągłość i można go używać kilka razy nawet na dzień i na gardło tantum verde a tak dokładałam vit c soki malinowe z cytryna 😊 -
Agatekk wrote:Hej dziewczyny,
Nieco mnie nie było…a tutaj taki piękny wysyp nowych Mam 🥰
Nie nadrobię raczej tych stron…czasami w przerwach podczytywałam Was, ale już nie było kiedy odpisać i pamiętam,że pojawił się wątek książkowy…jak jedna z Was wspomniała tak także podpisuję się pod pozycjami wydawanymi przez Natuli-są naprawdę świetne. Przy poprzedniej dwójce zaczytywałam się w Agnieszce Stein i Jesperze Juulu:)
Mnie dopadło od zeszłego wtorku jakieś paskudne przeziębienie i trzyma mocno do dziś. Wzięłam zwolnienie na trzy dni,miało przejść i kiszka… miałam pierwsza w swoim dorosłym życiu goràczkę (mam chyba jakieś upośledzenie w związku z tym,moje dzieci z resztą też nie gorączkują).
Jeszcze w pracy nic nie mówiłam…i zastanawiam się kiedy to zrobic…poinformowałyście już swoich przełożonych? Kiedyś do 12 tygodnia nie było obowiązku informowania kadr ze względu na wszystkie ew.(tfu!) komplikacje,które mogą się pojawić w tym czasie. Coś się zmieniło w tej kwestii?
Miałam umówioną wizytę na zeszłą środę i…widziałam szalone serduszko 🥰 Znowu wzrusz na maxa! Termin wg miesiączki na 22 maja potwierdzony, ale z uwagi na moje krótsze cykle będzie to raczej wcześniej. Także suwaczek ustawiłam sobie na termin z miesiączki żeby tygodnie równo leciały.
Mdli mnie potwornie przez większość dnia…
Wspaniałego dnia dla Was💪🏼💚💥
Jesteśmy w podobnym tygodniu ja dziś 6t6d też miałam cykle 26-27dni a ostatni 23dni też mi lekarz wyznaczył termin na 22maja ale mi sie wydaje że też będzie wcześniej. W piątek mam wizytę serduszkowa bo jak byłam 2tyg temu to było za wcześnie. Gratuluję Ci że masz ja już za sobą 🥰 -
Mam wizytę umówioną na 12 października. Jeszcze 10 dni muszę czekać na pierwsze usg🙈
Jeśli chodzi o objawy ciążowe to bardziej nasilone miałam w pierwszej ciąży ale też dlatego że jest się przewrażliwionym, przestraszonym, wszystko jest nowe. Teraz nawet nie mam za bardzo czasu wsłuchiwać się w swój organizm🤣 Bulgoty w brzuchu też mam, jelita zwalniają, mam straszne gazy, eh. Mam nadzieję że tym razem zaparć nie będzie bo to prowadzi do hemoroidów i niestety częste przy ciąży. Mam większy apetyt, piję więcej wody, czasem są jakieś miłości albo ból głowy, spałabym gdybym mogła😆 no i to sapanie! Wystarczy wejść po schodach i sapię jak stara ciuchcia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 10:55
-
O jezuuuu - tak, to sapanie jak pójdę do kuchni to wracam z zadyszką,a i czasem z ziemnymi potami 😂 ja dzisiaj również mam wizytę. Wprawdzie nie u swojego lekarza, ale w związku z tym że mam pakiet medyczny to pójdę, żeby chociaż skierowanie na darmowe badania dostać.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:O jezuuuu - tak, to sapanie jak pójdę do kuchni to wracam z zadyszką,a i czasem z ziemnymi potami 😂 ja dzisiaj również mam wizytę. Wprawdzie nie u swojego lekarza, ale w związku z tym że mam pakiet medyczny to pójdę, żeby chociaż skierowanie na darmowe badania dostać.
Oooo to koniecznie daj znać jak po wizycie to pierwsza wizyta dziś?
Pozwól ze podpytam Cię bo tez mam pakiet medyczny z pracy w Luxmed i zastanawiam się czy pójść na wizytę w ramach luxmed i chociaż części badań robienia w luxmed a co wtedy z założeniem karty ciąży? Będę miała dwie? W luxmed i u swojej Pani doktor z prywatnej przychodni? Orientowałas sie w temacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 11:48
Starania od 10.2022, 2 straty
11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
07.2024 - 1 FET ❄️❌