Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja już też po drugiej wizycie.
Również drugi raz widziałam serduszko.
Żelek mega ruchliwy, machał łapkami 🥰
Wszystko jest w porządku ☺️☺️☺️
Mamy termin na 8 majaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 18:02
Patrycja_Pata, Gośka29, Nowa12344321, hypatia92, legusta, Madden, pauliśka, Cukierkowa, Kadża, NikaR, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Aguśka wrote:Ojej na tym etapie tak widać??
Jejciu... To zaczynam się stresować.
No to gratulacje z tej kruszynki
Ja dziękuje na brak mdłości się nie zamienie Wystarczą mi pobudki głodowe nad ranem
Wiesz co sama się zdziwiłam, bo dopiero się to wszystko rozwija, a że mój lekarz to dobry żartowniś, trochę wątpię by na zwykłym USG już coś zobaczył 😅
Nie nastawiam się czekam na prenatalne chyba tam najszybciej i bardziej wiarygodnie -
Renata_ wrote:Hej, ja już też po drugiej wizycie.
Mamy termin na 8 majaStarania od 10.2022, 2 straty
11.2022 - cp - usunięcie jajowodu prawego
04.2023 - SONO HSG - jajowód lewy drożny
08.2023 - zaczynamy stymulację -naturalnie brak owulacji - AROMEK, Ovitrelle
09.2023 - II, pęcherzyk ciążowy, czekamy na ❤️
10.2023 - poronienie zatrzymane 7 tc
01.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
02.2024 - cykl stymulowany - ciąży brak
03.2024 - cykl naturalny - ciąży brak
04.2024 - histeroskopia - stan zapalny endometrium - antybiotyk
05.2024 - 1 IVF- Punkcja - 15 🥚- 2 ❄️❄️
07.2024 - 1 FET ❄️❌
10.2024 - 2 FET ❄️❌
———-
Niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, Adenomioza, PAI-1, MTHFR,
AMH - 6,74
KIR - Bx
Kariotypy - OK
Badanie nasienia - OK -
Cześć koleżanki. Trochę mi zeszło, aplikacja uciekła mi gdzieś spod oka i zapomniałam do was zaglądać. Przedstawiliście sie wiec tez coś szepne. Jestem Ewa, mam 25 lat, chłop jest Marcin i ma 31 lat. Starania to 8 cykli. Na dzień dzisiejszy mamy 8+0, tydzień temu byłam u lekarza z boleściami i skurczami. Serduszko już mamy, tętno było 144 i 1,15cm. Dostałam luteinę dopochwowo. Narazie jest okej, nie odczuwam żadnych dolegliwości ciążowych. Czasem na mysl niektórych rzeczy mam straszny odruch wymiotny ale jakoś sobie z nim radzę. Zaraz nadrobię wasze rozmowy i już bym chciała uczestniczyć częściej w grupce majowych mam
Nowa12344321, legusta, pauliśka, Joanne, Kadża, NikaR, Renata_, Izulek21 lubią tę wiadomość
-
Renata_ wrote:Hej, ja już też po drugiej wizycie.
Mamy termin na 8 maja
No to elegancko! Super wieści
Zdrówka dla was.
PorannaPanna wrote:Cześć koleżanki. Trochę mi zeszło, aplikacja uciekła mi gdzieś spod oka i zapomniałam do was zaglądać. Przedstawiliście sie wiec tez coś szepne. Jestem Ewa, mam 25 lat, chłop jest Marcin i ma 31 lat. Starania to 8 cykli. Na dzień dzisiejszy mamy 8+0, tydzień temu byłam u lekarza z boleściami i skurczami. Serduszko już mamy, tętno było 144 i 1,15cm. Dostałam luteinę dopochwowo. Narazie jest okej, nie odczuwam żadnych dolegliwości ciążowych. Czasem na mysl niektórych rzeczy mam straszny odruch wymiotny ale jakoś sobie z nim radzę. Zaraz nadrobię wasze rozmowy i już bym chciała uczestniczyć częściej w grupce majowych mam
Cześć ja też tu "świeżak"
jak to mówią nudnej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 18:19
Renata_, PorannaPanna lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
PorannaPanna wrote:Cześć koleżanki. Trochę mi zeszło, aplikacja uciekła mi gdzieś spod oka i zapomniałam do was zaglądać. Przedstawiliście sie wiec tez coś szepne. Jestem Ewa, mam 25 lat, chłop jest Marcin i ma 31 lat. Starania to 8 cykli. Na dzień dzisiejszy mamy 8+0, tydzień temu byłam u lekarza z boleściami i skurczami. Serduszko już mamy, tętno było 144 i 1,15cm. Dostałam luteinę dopochwowo. Narazie jest okej, nie odczuwam żadnych dolegliwości ciążowych. Czasem na mysl niektórych rzeczy mam straszny odruch wymiotny ale jakoś sobie z nim radzę. Zaraz nadrobię wasze rozmowy i już bym chciała uczestniczyć częściej w grupce majowych mam
Witamy 😊 i oczywiście Gratulacje 🥰😊🥰PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa po raz 3 wrote:Ja niestety dziewczyny muszę się z Wami pożegnać. Ciąża się nie rozwija stanęła w miejscu. Dostałam skierowanie do szpitala jak do końca tygodnie do dojdzie do poronienia. Życzę wszystkim zdrowych maluchów i dla Was dużo zdrówka.
Boziu...
Okropnie mi przykroHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Szczęśliwa po raz 3 wrote:Ja niestety dziewczyny muszę się z Wami pożegnać. Ciąża się nie rozwija stanęła w miejscu. Dostałam skierowanie do szpitala jak do końca tygodnie do dojdzie do poronienia. Życzę wszystkim zdrowych maluchów i dla Was dużo zdrówka.
Bardzo mi przykro 😪😪 Jesteśmy z Tobą duuuuuuuuuuużo Siły dla Ciebie -
Szczęśliwa po raz 3 wrote:Ja niestety dziewczyny muszę się z Wami pożegnać. Ciąża się nie rozwija stanęła w miejscu. Dostałam skierowanie do szpitala jak do końca tygodnie do dojdzie do poronienia. Życzę wszystkim zdrowych maluchów i dla Was dużo zdrówka.Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Bardzo mi przykro i tule mocno 🥺💔 pamietam, że przy moim poronieniu to było mega trudne - czekać wiedząc, że maleństwo nie żyje 😢😢 dużo sił dla Ciebie teraz! Niedługo będzie lepiej ❤️🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
Mam nadzieję że nieszczęścia na wątku już się wyczerpały 😔💔
Bardzo mi przykro. Przytulam. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 22:36
-
Czy komuś z Was zdążyły się plamienie po badaniu u ginekologa? Wczoraj byłam na USG i zarówno wczoraj wieczorem jak i dziś mam hm...nie wiem czy plamienie (szaro-braunatne), czy takie upławy podbarwione. Nie boli mnie przy tym brzuch ani nic,ale kurczę tak strasznie się bojęBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Czy komuś z Was zdążyły się plamienie po badaniu u ginekologa? Wczoraj byłam na USG i zarówno wczoraj wieczorem jak i dziś mam hm...nie wiem czy plamienie (szaro-braunatne), czy takie upławy podbarwione. Nie boli mnie przy tym brzuch ani nic,ale kurczę tak strasznie się bojęSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cukierkowa wrote:Czy komuś z Was zdążyły się plamienie po badaniu u ginekologa? Wczoraj byłam na USG i zarówno wczoraj wieczorem jak i dziś mam hm...nie wiem czy plamienie (szaro-braunatne), czy takie upławy podbarwione. Nie boli mnie przy tym brzuch ani nic,ale kurczę tak strasznie się boję
Hej mi jak dotąd nic takiego się nie zdarzyło przy pierwszej ciąży miałam plamienia po badaniu ale to praktycznie na koniec ciazy jak badał rozwarcie więc ci nie podpowiem może lepiej zadzwoń i podpytaj czy to normalne