X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    To pewnie się miniemy w szpitalu, Ty już będziesz wychodzić a ja dopiero się meldować, wygrzej mi jakieś łóżko 😂😜 Mam nadzieję, że sprawnie pójdzie na IP, w końcu jak już zaplanowali godziny konkretnych cesarek to my to raz dwa a te indukcje to potem i tak różnie trwają i lekarze pewnie nie są aż tak zaangażowani jak w przypadku CC 😅 bądźmy dobrej myśli ☺️ ja muszę się spakować i poprasować rzeczy do szpitala, bo nie byłam na to gotowa 😅

No właśnie liczę na to, że może w czwartek już by wypuścili do domu :) ale wiadomo, że teraz to ciężko to przewidzieć.
    Mam taką nadzieję, że będzie sprawnie, bo to czekanie na siedząco czy stojąco męczące...
    Ja też muszę dokończyć pakowanie, bo wyjeżdżając na majówkę spakowałam się dość pobieżnie na wszelki wypadek i potem zdałam sobie sprawę, że klapek nie włożyłam, ręcznika dla siebie i takie tam 🙈

Mysze też w końcu dostawka przygotować i wózek, bo wszystko w skrzyni łóżka sobie czeka.. dziś dopiero wanienkę kupilam..a w ndz że starszakami jedziemy do Majalandu, bo mają zaproszenie na urodziny..

KiNiAW, legusta, mama_Klary lubią tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • Olix Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny ja w szpitalu wody zaczęły się sączyć godzinę temu dam znać jak będzie po 😊

Po czym poznałaś, że wody sie sączą?

Ja mam ciągle "mokro", ale zakładam, że to nie wody, bo to już trwa od jakiegoś dłuższego czasu...

Powodzenia!

KiNiAW lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Dziewczyny ja w szpitalu wody zaczęły się sączyć godzinę temu dam znać jak będzie po 😊
    Yeah, kolejna! Ależ się sypią te porody 😀.
    Kochana, powodzenia!

Bożena, czekamy na info, co u Ciebie 😗.

KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Sara10 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia czekamy na wiadomości :)

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Już po wszystkim 😁

Pojechałam do szpitala o 9:30. Rozwarcie przy przyjęciu 5-6 cm. O 11 malutka była już z nami ❤️ poród ekspresowy ☺️ waży 3 kg i ma 52 cm. Od razu pociągnęła cyca a ja się urodziła to narobiła krzyku 🤪 przeciwieństwo brata.
    Ojej gratulacje Kochana ❤️

Gośka29 lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Trzymam kciuki Kinia !

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam przyjęta na oddział, ktg ok, zdaniem Pani rezydent przepływy na tą chwilę też ok, ale mnie zostawiają bo będą obserwować co dalej. Jak coś się zadzieje to będą ciąć. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko zbada mnie doświadczony lekarz a nie pani rezydent która motała się przy USG i ginekologiczne chciała mnie badać dwoma palcami bo jednym nie mogła 🤦 także dzis coś kiepsko dzień.... Ale mam nadzieję, ze jak jestem w szpitalu to będzie dobrze....

KiNiAW, mama_Klary, hypatia92, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena,KiNiAW to kciuki zaciśnięte! Ale intensywne dni ostatnio :)

Bożena-może na spokojnie Cię już przetrzymają do terminu,który miałaś wyznaczony lub lepiej…przebadają porządnie i do domu puszczą?

KiNiAW aaaaa,synuś już chce do Mamy!

Informujcie🤞🏼

KiNiAW lubi tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olix wrote:
    Po czym poznałaś, że wody sie sączą?

Ja mam ciągle "mokro", ale zakładam, że to nie wody, bo to już trwa od jakiegoś dłuższego czasu...

Powodzenia!

Najpierw myślałam że się posikałam po czym jak wstałam z łóżka to nagle ciepło i tak co chwilę się leje kolor lekko różowy bo się szyjka rozwiera przyjęli mnie dopiero na porodówkę jeśli rozwarcie nie będzie postępować to oksytocyna jak narazie 3cm

Agatekk, Bożena, legusta, Ilciak33, Kadża, Ela3, mama_Klary lubią tę wiadomość

• Agatekk Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Najpierw myślałam że się posikałam po czym jak wstałam z łóżka to nagle ciepło i tak co chwilę się leje kolor lekko różowy bo się szyjka rozwiera przyjęli mnie dopiero na porodówkę jeśli rozwarcie nie będzie postępować to oksytocyna jak narazie 3cm

Aaaa,to naprawdę już! Chodź dużo,bociankowy krok, kręć się na piłce i bujaj,wsłuchuj co ciało Ci dyktuje- będzie dobrze! Kciuki zaciśnięte ciągle💚

Ahh ten maj!

Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość

age.png
  • Bożena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Kinia trzymam kciuki ❤️

KiNiAW lubi tę wiadomość

• Bożena Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Bożena,KiNiAW to kciuki zaciśnięte! Ale intensywne dni ostatnio :)

Bożena-może na spokojnie Cię już przetrzymają do terminu,który miałaś wyznaczony lub lepiej…przebadają porządnie i do domu puszczą?

KiNiAW aaaaa,synuś już chce do Mamy!

Informujcie🤞🏼
    Mam już zostać do końca, będą decydować kiedy cięcie o ile nie będą kwestionować grubości blizny.

mama_Klary lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia trzymamy kciuki!!

KiNiAW lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena mam nadzieję że przyjdzie do ciebie lekarz i będzie wiadomo na czym stoisz
    KiNiAW Czekamy na wieści od ciebie mam nadzieję że to już niedługo kciuki zaciśnięte🤞

KiNiAW lubi tę wiadomość

• mama_Klary Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia i lekkości życzę 😁♥️ zaraz będziecie ze swoimi bąblami ☺️

A do szpitala bierzecie/brałyście tylko body na długi rękaw czy na krótki też? 😅

• Olix Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Klary wrote:
    Dziewczyny, powodzenia i lekkości życzę 😁♥️ zaraz będziecie ze swoimi bąblami ☺️

A do szpitala bierzecie/brałyście tylko body na długi rękaw czy na krótki też? 😅

Ja biorę 2 szt białych body na krótki, ale pod spod np. Pod ubranie sweterkowe na wyjście że szpitala...
    Patrze na foty nowonarodzonych dzieci na grupie na fb i wszystkie opatulone w różki po sama buzię, więc chyba krótki się nie przyda za bardzo

mama_Klary lubi tę wiadomość

• JJJ Autorytet

Wysłany: 10 maja 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3 lub 4 (już nie pamiętam ile spakowałam 🤣) komplety body na krótki + pajac, a na wyjście mam spodenki, body na długi, sweterek i w zależności od pogody mąż nam dowiezie albo kombinezon taki cienki misiowy albo kocyk do fotelika (albo to i to 🙈)

Sara10 lubi tę wiadomość

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Miałam dokładnie tak samo tylko przed pierwszym wypływem znalazłam na wkładce kawałek mały czopu.
    Poszłam na górę do narzeczonego i coś tam gadamy chwilę i czuję że mi pociekło odrobinę, za dwie sekundy znów.. mówię „stary podnieś mnie z łóżka i chodź ze mną siku bo popuszczam coraz bardziej” no i poszliśmy, ja trzymam siedząc na toalecie żeby nie leciało a tam leci.. biorę w kubeczek a tam taka woda lekko różowa wlansie. No to chłopak do kąpieli bo ja byłam po, dopakowalam walizę i na szpital, przy przyjęciu rozwarcie 3-4cm dosłownie a na ktg zero skurczy i mnie zostawili. No i po 18 zaczęły się skurcze, po 21 parte. A o 22:20 syn był na moim brzuszku (do szpitala dotarłam koło 16)
    Także laski trzymam kciuki i życzę każdej porodu lekkiego i szybkiego! W cesarka życzę byście szybko się poczuły lepiej ❤️

Sara10, Olix, JJJ, KiNiAW, mama_Klary lubią tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Ciocie 🩵

10 maja o 23.15 urodził się Samuel z wagą 3230g i 50cm długości jest przecudny śliczny 🥰
    Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘

hypatia92, JJJ, Gośka29, Ela3, PorannaPanna, Sara10, Cukierkowa, Bożena, Patrycja_Pata, Olix, legusta, Kadża, Milena96, mama_Klary, Izulek21, Agatekk, Lenayna lubią tę wiadomość

• hypatia92 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2024, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia wielkie gratulacje!

Twój synek urodził się w wyjątkową noc, kiedy nad prawie całą Polską widać zorzę polarną (co się bardzo rzadko zdarza) - my właśnie wróciliśmy ze zdjęć (nie ma to jak w 39 tc jechać za miasto na fotki 😀).

Serdeczności i zdrówka dla Waszej dwójki 😗.

20240510-222125.jpg

JJJ, Gośka29, KiNiAW, Cukierkowa, Bożena, Olix, legusta, Kadża, Milena96, mama_Klary, Izulek21 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ