Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
mama_Klary wrote:To pewnie się miniemy w szpitalu, Ty już będziesz wychodzić a ja dopiero się meldować, wygrzej mi jakieś łóżko 😂😜 Mam nadzieję, że sprawnie pójdzie na IP, w końcu jak już zaplanowali godziny konkretnych cesarek to my to raz dwa a te indukcje to potem i tak różnie trwają i lekarze pewnie nie są aż tak zaangażowani jak w przypadku CC 😅 bądźmy dobrej myśli ☺️ ja muszę się spakować i poprasować rzeczy do szpitala, bo nie byłam na to gotowa 😅
No właśnie liczę na to, że może w czwartek już by wypuścili do domu ale wiadomo, że teraz to ciężko to przewidzieć.
Mam taką nadzieję, że będzie sprawnie, bo to czekanie na siedząco czy stojąco męczące...
Ja też muszę dokończyć pakowanie, bo wyjeżdżając na majówkę spakowałam się dość pobieżnie na wszelki wypadek i potem zdałam sobie sprawę, że klapek nie włożyłam, ręcznika dla siebie i takie tam 🙈
Mysze też w końcu dostawka przygotować i wózek, bo wszystko w skrzyni łóżka sobie czeka.. dziś dopiero wanienkę kupilam..a w ndz że starszakami jedziemy do Majalandu, bo mają zaproszenie na urodziny..KiNiAW, legusta, mama_Klary lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja w szpitalu wody zaczęły się sączyć godzinę temu dam znać jak będzie po 😊
Po czym poznałaś, że wody sie sączą?
Ja mam ciągle "mokro", ale zakładam, że to nie wody, bo to już trwa od jakiegoś dłuższego czasu...
Powodzenia!KiNiAW lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja w szpitalu wody zaczęły się sączyć godzinę temu dam znać jak będzie po 😊
Kochana, powodzenia!
Bożena, czekamy na info, co u Ciebie 😗.KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Gośka29 wrote:Już po wszystkim 😁
Pojechałam do szpitala o 9:30. Rozwarcie przy przyjęciu 5-6 cm. O 11 malutka była już z nami ❤️ poród ekspresowy ☺️ waży 3 kg i ma 52 cm. Od razu pociągnęła cyca a ja się urodziła to narobiła krzyku 🤪 przeciwieństwo brata.Gośka29 lubi tę wiadomość
-
Ja zostałam przyjęta na oddział, ktg ok, zdaniem Pani rezydent przepływy na tą chwilę też ok, ale mnie zostawiają bo będą obserwować co dalej. Jak coś się zadzieje to będą ciąć. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko zbada mnie doświadczony lekarz a nie pani rezydent która motała się przy USG i ginekologiczne chciała mnie badać dwoma palcami bo jednym nie mogła 🤦 także dzis coś kiepsko dzień.... Ale mam nadzieję, ze jak jestem w szpitalu to będzie dobrze....
KiNiAW, mama_Klary, hypatia92, Kadża, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
-
Bożena,KiNiAW to kciuki zaciśnięte! Ale intensywne dni ostatnio
Bożena-może na spokojnie Cię już przetrzymają do terminu,który miałaś wyznaczony lub lepiej…przebadają porządnie i do domu puszczą?
KiNiAW aaaaa,synuś już chce do Mamy!
Informujcie🤞🏼KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Olix wrote:Po czym poznałaś, że wody sie sączą?
Ja mam ciągle "mokro", ale zakładam, że to nie wody, bo to już trwa od jakiegoś dłuższego czasu...
Powodzenia!
Najpierw myślałam że się posikałam po czym jak wstałam z łóżka to nagle ciepło i tak co chwilę się leje kolor lekko różowy bo się szyjka rozwiera przyjęli mnie dopiero na porodówkę jeśli rozwarcie nie będzie postępować to oksytocyna jak narazie 3cmAgatekk, Bożena, legusta, Ilciak33, Kadża, Ela3, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Najpierw myślałam że się posikałam po czym jak wstałam z łóżka to nagle ciepło i tak co chwilę się leje kolor lekko różowy bo się szyjka rozwiera przyjęli mnie dopiero na porodówkę jeśli rozwarcie nie będzie postępować to oksytocyna jak narazie 3cm
Aaaa,to naprawdę już! Chodź dużo,bociankowy krok, kręć się na piłce i bujaj,wsłuchuj co ciało Ci dyktuje- będzie dobrze! Kciuki zaciśnięte ciągle💚
Ahh ten maj!Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Najpierw myślałam że się posikałam po czym jak wstałam z łóżka to nagle ciepło i tak co chwilę się leje kolor lekko różowy bo się szyjka rozwiera przyjęli mnie dopiero na porodówkę jeśli rozwarcie nie będzie postępować to oksytocyna jak narazie 3cm
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Bożena,KiNiAW to kciuki zaciśnięte! Ale intensywne dni ostatnio
Bożena-może na spokojnie Cię już przetrzymają do terminu,który miałaś wyznaczony lub lepiej…przebadają porządnie i do domu puszczą?
KiNiAW aaaaa,synuś już chce do Mamy!
Informujcie🤞🏼mama_Klary lubi tę wiadomość
-
mama_Klary wrote:Dziewczyny, powodzenia i lekkości życzę 😁♥️ zaraz będziecie ze swoimi bąblami ☺️
A do szpitala bierzecie/brałyście tylko body na długi rękaw czy na krótki też? 😅
Ja biorę 2 szt białych body na krótki, ale pod spod np. Pod ubranie sweterkowe na wyjście że szpitala...
Patrze na foty nowonarodzonych dzieci na grupie na fb i wszystkie opatulone w różki po sama buzię, więc chyba krótki się nie przyda za bardzomama_Klary lubi tę wiadomość
Ja biorę 3 lub 4 (już nie pamiętam ile spakowałam 🤣) komplety body na krótki + pajac, a na wyjście mam spodenki, body na długi, sweterek i w zależności od pogody mąż nam dowiezie albo kombinezon taki cienki misiowy albo kocyk do fotelika (albo to i to 🙈)
Sara10 lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Poszłam na górę do narzeczonego i coś tam gadamy chwilę i czuję że mi pociekło odrobinę, za dwie sekundy znów.. mówię „stary podnieś mnie z łóżka i chodź ze mną siku bo popuszczam coraz bardziej” no i poszliśmy, ja trzymam siedząc na toalecie żeby nie leciało a tam leci.. biorę w kubeczek a tam taka woda lekko różowa wlansie. No to chłopak do kąpieli bo ja byłam po, dopakowalam walizę i na szpital, przy przyjęciu rozwarcie 3-4cm dosłownie a na ktg zero skurczy i mnie zostawili. No i po 18 zaczęły się skurcze, po 21 parte. A o 22:20 syn był na moim brzuszku (do szpitala dotarłam koło 16)
Także laski trzymam kciuki i życzę każdej porodu lekkiego i szybkiego! W cesarka życzę byście szybko się poczuły lepiej ❤️Sara10, Olix, JJJ, KiNiAW, mama_Klary lubią tę wiadomość
-
Drogie Ciocie 🩵
10 maja o 23.15 urodził się Samuel z wagą 3230g i 50cm długości jest przecudny śliczny 🥰
Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘hypatia92, JJJ, Gośka29, Ela3, PorannaPanna, Sara10, Cukierkowa, Bożena, Patrycja_Pata, Olix, legusta, Kadża, Milena96, mama_Klary, Izulek21, Agatekk, Lenayna lubią tę wiadomość
-
Kinia wielkie gratulacje!
Twój synek urodził się w wyjątkową noc, kiedy nad prawie całą Polską widać zorzę polarną (co się bardzo rzadko zdarza) - my właśnie wróciliśmy ze zdjęć (nie ma to jak w 39 tc jechać za miasto na fotki 😀).
Serdeczności i zdrówka dla Waszej dwójki 😗.
JJJ, Gośka29, KiNiAW, Cukierkowa, Bożena, Olix, legusta, Kadża, Milena96, mama_Klary, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️