Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które robią zastrzyki przeciwzakrzepowe. Od cc robię zastrzyki czyli prawie 3 tyg… zostały jeszcze ponad 3 🤦🏽♀️ tygodnie. Przedwczoraj zaczęły mi krwawić dziąsła a dziś pod prysznicem okazało się że delikatnie krwawi mi miejsce po wczorajszej igle gdzie się wbiłam w udo. Nie jest to wiele krwi ale jest i ciągle leci ? Teraz mija 12 h od wkłucia. Nie widziałam w nocy dopiero jak rano prysznic brałam. Dzwoniłam do szpitala i nie wiem kto czy położna czy pielęgniarka powiedziała że to ok … ale ja nie jestem pewna bo przecież powinna się skrzepnąć a druga sprawa jak będę więcej się kuć to co teraz będzie krew się sączyć ? Zakleiłam plastrem teraz bo brudzę sobie odzież. Ale co o tym myślicie ??
Cukierkowa może zaczyna się dziać ale ta takie galaretkowate ci coś wylatuje ? Może być i czop jeśli tak chyba że wodniste bardziej jak woda to obserwuj bo może to wody ?? Niestety mi nie odeszły wody nigdzie ani się nie sączyły ale czop był takimi grudkami jak zaczął odchodzic -
Olix wrote:Kinia, gratuluję. Właśnie, jak hemoroidy? Bolały bardziej niż poród?
Dziewczyny, kupowałyście może kosz na pieluchy z wkładami? Jeśli tak, to jaki?
To samo pytanie o podgrzewacz do chusteczek mokrych? Czy to zbędne gadżety czy przydatne?
Obserwuje sobie wyprawkę Sandry Kubickiej i stwierdzam, że mam 0,0000001 tego, co ona 🤣🙈
Hemoroidy ok nie bolą. Co fo kosza to kupiłam Diaper Champ -
Kadża - odeszło mi dużo gęstego śluzu podbarwione go krwią. Napisałam do koleżanki -ginekolog, odpisała, że czop może odejść nawet i do 7dni przed porodem. Także nie stresuję się, że to dziś. Bo...nie ukrywam, że mi się nie spieszy, bo remontu jeszcze nie skończyłam 😁
KiNiAW, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Dziewczyny, nie śpię od 5, jakoś tak dziwnie. Trochę pobolewa brzuch i w okolicy lędźwiowej. Trzy razy byłam w toalecie. No i przed chwilą na wkładce różowy śluz... Możliwe że to kawałek czopa śluzowego. Ile dni/godzin przed porodem Wam odszedł?
Cukierkowa i jak u ciebie rozwinęło się coś? -
Kadża wrote:Dziewczyny które robią zastrzyki przeciwzakrzepowe. Od cc robię zastrzyki czyli prawie 3 tyg… zostały jeszcze ponad 3 🤦🏽♀️ tygodnie. Przedwczoraj zaczęły mi krwawić dziąsła a dziś pod prysznicem okazało się że delikatnie krwawi mi miejsce po wczorajszej igle gdzie się wbiłam w udo. Nie jest to wiele krwi ale jest i ciągle leci ? Teraz mija 12 h od wkłucia. Nie widziałam w nocy dopiero jak rano prysznic brałam. Dzwoniłam do szpitala i nie wiem kto czy położna czy pielęgniarka powiedziała że to ok … ale ja nie jestem pewna bo przecież powinna się skrzepnąć a druga sprawa jak będę więcej się kuć to co teraz będzie krew się sączyć ? Zakleiłam plastrem teraz bo brudzę sobie odzież. Ale co o tym myślicie ??
Cukierkowa może zaczyna się dziać ale ta takie galaretkowate ci coś wylatuje ? Może być i czop jeśli tak chyba że wodniste bardziej jak woda to obserwuj bo może to wody ?? Niestety mi nie odeszły wody nigdzie ani się nie sączyły ale czop był takimi grudkami jak zaczął odchodzicKadża lubi tę wiadomość
-
Mi czop podbarwiony krwią odchodził w dniu porodu
Co do gadżetów to ja nie kupowałam ani kosza na pieluszki ani podgrzewacza do chusteczek wg mnie to zbędne gadżety. Też obserwuję Sandrę, ale ona ma tych gadżetów masę, np. dwa laktatory, dwa sterylizatory itd. "Normalny" człowiek aż tylu bajerów nie potrzebujeKiNiAW lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Mignął mi tutaj temat Sandry Kubickiej. Ogólnie to niech kupuje co tam chce, bo ją stać ale czaicie dziewczyny, że ona już ma nocnik dla swojego dziecka? 😮😅
Ja tu myślę czy nie dokupić pieluch i mokrych chusteczek a nie myślę o nocniku 🤣
Miłego dnia ❤️
Mój narzeczony dzisiaj pępkowe wyprawia z kumplami także dzisiaj romantyczny wieczór z synem, obejrzymy chyba jakiś film ❤️Bożena, Ilciak33, KiNiAW, legusta, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Bożena wrote:Hmm. Wiesz co, dziąsła krwawią mi całą ciążę, raz mocniej raz słabiej. Ale jakoś nie przypisywałem tego heparynie🙈 chociaż może to i od niej, krew z nosa atez parę razy mi nawet leciała.. co do krwi w miejscu wkucia to mam tak czasem że przez chwilę trochę wyleci krwi i to mija. Także nie sączy się cały dzień....
-
Kadża wrote:No właśnie cały czas mi się sączy krew zakleiłam plastrem Ale co jakiś czas muszę go zmieniać Bożena ja od początku ciąży byłam na aspirynie jak mi się w trzydziestym czwartym albo w trzydziestym trzecim tygodniu nasiliło krwawienie z dziąseł (Krwawienie z Dziąseł normalnie jest czymś normalnym w ciąży) I przyszły krwotoki z nosa to od razu mi aspirynę odciągnęli żeby krwotoku nie dostała. Dziwi mnie że ta krew nie chce zastygnąć 🙄
No dziwne to dla mnie Kadża może faktycznie masz za bardzo rozrzedzoną krew ja jak brałam heparynę i byłam na pobraniu to właśnie jak mi pobrały to nie mogłam zatamować dopiero po 8min przystopowalo ale siniaki został. No teraz mi nie dawali. Nie wiem co ci doradzić ją bym zapytala lekarza żeby nie mieć później pretensji do siebie -
Cukierkowa mi odszedł czop w dniu porody w obu ciążach, podbarwiony krwią tutaj mówią że do 12h raczej będzie porod.
Ja po usg, młoda dalej główka w dół. Jak nie urodzę do tego czasu to w sobotę na 8 rano do szpitala, na wywołanie. I tak parę.dni wcześniej na masaż szyjki żeby zrobić rozwarcie.ok 3 cm żeby móc w sobotę przebić wody i dopiero kroplówka. Ponoć to najbezpieczniejszy dla nas sposób.
U nas fala upałów więc lece na ogródek robić grilla.KiNiAW, Izulek21, Cukierkowa lubią tę wiadomość
-
Cukierkowa trzymam kciuki, żeby było dobrze!
Dobrze Wam, że coś zaczyna się dziać u Was i miło się czyta, że kolejne dzieciaczki się rodzą!
Ale mam wrażenie, że za chwilę zostanę sama na polu bitwy, bo u mnie to raczej się nic nie szykuje przed terminem i pewnie po też nie. Każdy kto mnie spotyka mówi, że jeszcze długo nic z tego nie będziecie, bo brzuszek u samej góry, ja śmigam bez żadnych dolegliwości. Wczoraj pierwszy raz wstawałam w nocy na siku, więc może powoli zacznie tą małą istotką schodzić w dół 😂
Ale raczej zapowiada się u mnie czerwiec, chociaż u mnie już 38+1 i jestem gotowa na jej przyjście
Co do Sandry, to gdybym dostała już teraz nocnik za darmo to też bym go pokazała, ale rzeczywiście ma dużo bajerow, co może i jest super i zbyteczne.
Kadza, może poprosić rodzinnego lub ginekologa, żeby Ci wskaźnik krzepnięcia oznaczyli, bo jednak to co piszesz jest trochę niepokojące.
Cukierkowa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ja niestety tutaj do rodzinnego dziś się dostać nie mogę a ginekologa w Irlandii oprócz prywatnie i w szpitalu na opinie widziałam. Zadzwoniłam jeszcze raz do szpitala pokazanie jechać na izbę przyjąć jak mnie to martwi ale tam jest co najmniej sześć do 12 h czekania co w moim przypadku nie jest fajne z dziewiętnasto dniowym dzieckiem poprosiłam jeszcze koleżankę żeby zadzwoniła do swojej znajomej Która jest polskim lekarzem co może ona doradzić chciałabym żeby już krew się nie skończyła no i chyba nie dam sobie zastrzyków lepiej .
Cukierkowa powodzenia trzymamy kciuki za rozwój akcjiKiNiAW, Cukierkowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluję rozpakowanym i życzę powodzenia pozostsłym. Podczytuje was czasem i widzę że się przewinął temat hemoroidów. Gdyby wam dokuczały, to z całego serca polecam lek bez recepty czopki Criorectum. Wkłada się je do zamrażarki przed użyciem. Ja sie męczyłam i żadne specyfiki z apteki mi nie pomagały. A ten on razu. Można go stosować w ciąży i podczas karmienia piersia. Także polecam. 💪
Sara10, KiNiAW, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość