Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
KiNiAW wrote:Drogie Ciocie 🩵
10 maja o 23.15 urodził się Samuel z wagą 3230g i 50cm długości jest przecudny śliczny 🥰
Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘KiNiAW lubi tę wiadomość
-
10 maja o 23.15 urodził się Samuel z wagą 3230g i 50cm długości jest przecudny śliczny 🥰
Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
Gratulacje dla Was! 🎉KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Dziewczyny leżał ze mną do 1 w nocy i o 5 rano już go przywiezli na cyca 😅. Ja jeszcze o 3 nad ranem wstałam się wysikać i teraz z rana prysznic po karmieniu małego narazie ładnie pije zobaczymy jak będzie 😊 płakałam po narodzinach chyba z pół h taki był bezbronny 😍🥹🥹. A synek w domu jak wysłałam zdjęcie to się popłakał ze jaki braciszek śliczny i chciał od razu jechać 😅ale mąż mu wytłumaczył ze dziś już za późno i ze jutro 😁
Kciukaski za kolejne narodziny 🩵❤️🤞🤞legusta, hypatia92, Bożena, mama_Klary, Cukierkowa, Izulek21, Agatekk, Patrycja_Pata, Lenayna lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziękuję Dziewczyny leżał ze mną do 1 w nocy i o 5 rano już go przywiezli na cyca 😅. Ja jeszcze o 3 nad ranem wstałam się wysikać i teraz z rana prysznic po karmieniu małego narazie ładnie pije zobaczymy jak będzie 😊 płakałam po narodzinach chyba z pół h taki był bezbronny 😍🥹🥹. A synek w domu jak wysłałam zdjęcie to się popłakał ze jaki braciszek śliczny i chciał od razu jechać 😅ale mąż mu wytłumaczył ze dziś już za późno i ze jutro 😁
Kciukaski za kolejne narodziny 🩵❤️🤞🤞
A jak hemoroidy? Dały radę?Synek 05.2024 ❤️ -
KiNiAW wrote:Dziękuję Dziewczyny leżał ze mną do 1 w nocy i o 5 rano już go przywiezli na cyca 😅. Ja jeszcze o 3 nad ranem wstałam się wysikać i teraz z rana prysznic po karmieniu małego narazie ładnie pije zobaczymy jak będzie 😊 płakałam po narodzinach chyba z pół h taki był bezbronny 😍🥹🥹. A synek w domu jak wysłałam zdjęcie to się popłakał ze jaki braciszek śliczny i chciał od razu jechać 😅ale mąż mu wytłumaczył ze dziś już za późno i ze jutro 😁
Kciukaski za kolejne narodziny 🩵❤️🤞🤞KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich nowych mam 😍 ale Wam zazdroszczę że już macie po. Ja se poczekam jeszcze.
Gośka29, Sara10, KiNiAW lubią tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
Dziewczyny, nie śpię od 5, jakoś tak dziwnie. Trochę pobolewa brzuch i w okolicy lędźwiowej. Trzy razy byłam w toalecie. No i przed chwilą na wkładce różowy śluz... Możliwe że to kawałek czopa śluzowego. Ile dni/godzin przed porodem Wam odszedł?
KiNiAW, legusta, Patrycja_Pata lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Kinia, gratuluję. Właśnie, jak hemoroidy? Bolały bardziej niż poród?
Dziewczyny, kupowałyście może kosz na pieluchy z wkładami? Jeśli tak, to jaki?
To samo pytanie o podgrzewacz do chusteczek mokrych? Czy to zbędne gadżety czy przydatne?
Obserwuje sobie wyprawkę Sandry Kubickiej i stwierdzam, że mam 0,0000001 tego, co ona 🤣🙈KiNiAW, legusta lubią tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Olix wrote:Kinia, gratuluję. Właśnie, jak hemoroidy? Bolały bardziej niż poród?
To samo pytanie o podgrzewacz do chusteczek mokrych? Czy to zbędne gadżety czy przydatne?
Obserwuje sobie wyprawkę Sandry Kubickiej i stwierdzam, że mam 0,0000001 tego, co ona 🤣🙈
Haha też widziałam dzisiaj jej story i poczułam, że nie mam wyprawki 🤣 ale ona to wszystko dostała we współpracy, więc w sumie ma dużo gadżetów, które albo jej się nie przydadzą albo trochę ułatwią to wszystko
Ja kosza na pieluchy nie mam, często wyrzucamy śmieci, więc dla nas to zbędne, ale jak ktoś lubi to właśnie tak w formie takiego dodatkowego gadżetu albo jak ma daleko kosz na śmieci to wtedy też fajne rozwiązanie, żeby mieć pod ręką. Z moimi dwoma pokojami i kuchnią to się mija akurat z celem 😅
A co do podgrzewacza na chusteczki to też nie korzystałam i poprzednio syn jakoś nie narzekał na chusteczki w temp. pokojowej 😅 ale pewnie są też dzieci bardziej wrażliwe i może wtedy się przydaje taki podgrzewacz, tylko wtedy pewnie już go ze sobą lepiej wszędzie zabierać, bo potem będzie szok dla pupci jak poza domem jednak będzie inne doznanie przy zmianie pieluszki 😅Ilciak33 lubi tę wiadomość
-
Olix wrote:Kinia, gratuluję. Właśnie, jak hemoroidy? Bolały bardziej niż poród?
Obserwuje sobie wyprawkę Sandry Kubickiej i stwierdzam, że mam 0,0000001 tego, co ona 🤣🙈
Ja kupiłam kosz, Anglecare z 3 wkładami na allegro. Widziałam se wkłady później można dokupić nie oryginalne albo z Temu/shein o wiele taniej 😅. Podgrzewacza do chusteczek nie mam. Planuję raczej używać ciepłej wody i wacików do przemywania, ale zobaczę jak moje plany beda wyglądać w rzeczywistości.
Też ją obserwuję i ona to nawet ma już nocnik, więc trochę przesada z tymi sprzętami 😂 -
KiNiAW 💚 przeogromne gratulacje dla Was💚 cudowne wieści!
U mnie będzie wielopielo także kosz na pieluchy być musi-ale jest to zwykły zamykany pojemnik,którego pamiętam jeszcze z dzieciństwa,a używałam już przy mojej dwójce
Chusteczki będą używane tylko na wyjazdach także zaden podgrzewacz sie nie przyda. -
Hahah, no ja wiem, ze ona wszystko za darmoszkę dostala, więc nie to, że zamierzam jej dorównać, ale właśnie po tych dzisiejszych stories miałam taki mindfuck - czy ja na pewno jestem przygotowana 🤣
Poprzednie dzieci miałam w mieszkaniu i tam faktycznie nie potrzebowałam kosza, bo wrzucałam do tego w kuchni, śmieci szybko się zbierały, więc czesto były wyrzucane. Teraz mieszkamy w domu i orzewijak mam na górze w sypialni (druga sprawa, że pewnie w salonie na dole będzie równie często przewijana, jak na górze, ale tu kupiłam na aliexpress taka torbę podręczna, do której powkładałam pieluszki, krem itd).
Chusteczki chwilę przed użyciem ogrzewalam w dłoni swojej i dopiero wtedy wycierałam, ale w domu faktycznie częściej używałam wacików i ciepłej wody - teraz też tak planuje, szczególnie po kupce.
Więc chyba odpuszczę te zakupy. Ale muszę przyznać, że te produkty Neno są naprawdę ładne i chce się je mieć
Z nocnika też się śmiałam! Ale tez jest ładniutki i chyba praktyczny, bo opróżnia się tylko małą część
Wczoraj kupiłam wanienke i doznałam szoku, że do zwykłej wanienki stelaż był mega drogi (kupiłam Lulu design)https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Było troszkę ciężko podana oksytocyna ale po 5cm rozwarcia kolejne 5cm było w 40min🥰Dziękuję dziewczyny za wsparcie 😘
Gratulacje! Dużo zdrowia i odpoczynku dla Was! ❤️ -
Cukierkowa wrote:Dziewczyny, nie śpię od 5, jakoś tak dziwnie. Trochę pobolewa brzuch i w okolicy lędźwiowej. Trzy razy byłam w toalecie. No i przed chwilą na wkładce różowy śluz... Możliwe że to kawałek czopa śluzowego. Ile dni/godzin przed porodem Wam odszedł?
Mi odchodził czop w formie mega gęstego śluzu na 2 tyg przed porodem jak tak teraz na to patrzę to to był on 😅Cukierkowa lubi tę wiadomość