X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi została cytologia z badań, jakoś się nie mogę zebrać 😅🤣 może po tej chorobie.. dziś idę do internisty na kontrolę, ale kurde jakoś nie czuję że mi przeszło 🥲 a myślałam że tydzień zwolnienia to długo i wrócę już do pracy..

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A ja jutro 😊
    Kciuki za dziś! 💥
    legusta wrote:
    Mi została cytologia z badań, jakoś się nie mogę zebrać 😅🤣 może po tej chorobie.. dziś idę do internisty na kontrolę, ale kurde jakoś nie czuję że mi przeszło 🥲 a myślałam że tydzień zwolnienia to długo i wrócę już do pracy..

Mi do tej pory nie przeszło przeziębienie…byłam 4dbi na zwolnieniu w zeszłym tygodniu,w tym już tyram,ale ciężko…słabo ciagle się czuje. Ginka zasugerowała test na covid zrobic,wyszedł negatywny. Też cytologia mi została i na dziś mam dodatkowe badanie na toxoplazmoze,bo mam wysokie przeciwciała. Przechodziłam-to na pewno,kiedyś kota miałam i mięsożerna byłam,a to wszystko idzie w parze. Trzeba sprawdzić czemu tak wysokie i czy to stare…czy coś nowego się przypałętało 🤷🏻‍♀️

Lumpy uwielbiam! A dla dzieciaków można tam znaleźć cudowne merynosy w obłędnych wzorach :)

Od dziś czuję piersi…wstałam z takimi ciężkimi jak nigdy. Mdłości to już klasyk…jedzenie jakieś co 2h musi wjechać🙈 Tylko ja lubię bardzo jeść i nie mogę się objadać tak co 2h, bo wtedy przeginka w drugą stronę 🤣

Wspaniałego piątku dziewczyny! Już dziś po południu zaczyna się…weekend 🤩 W piątki pracuje od 7:00 i jakoś zawsze mi ten czas nieco szybciej leci (wszystko na wczoraj i totalnie zwariowane tempo).

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miłego dnia życzę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Słuchajcie jakie wy brzuchy ma ie na dole w sensie takie normalne czy twarde ? Ja w głowę dostanę. 🤦🏽‍♀️a gdzie tu do 23 go października. Shine jakaś załapałam 🤦🏽‍♀️👀

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Cześć dziewczyny miłego dnia życzę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Słuchajcie jakie wy brzuchy ma ie na dole w sensie takie normalne czy twarde ? Ja w głowę dostanę. 🤦🏽‍♀️a gdzie tu do 23 go października. Shine jakaś załapałam 🤦🏽‍♀️👀

Jakoś nie zwracałam uwagi na brzuch raczej taki na wpół trochę twardy trochę miękki chodzi całkiem niżej pepka 😊

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mąż podotyka cycków w ciągu jednego dnia to już wiem, że na drugi dzień rano będą jeszcze większe i ciężkie 🤭

Mam takiego jednego lumpka, do którego lubię chodzić. Zazwyczaj coś fajnego z niego przyniosę. Niestety (a może stety) już mnie poniosło i parę rzeczy już kupiłam dla przyszłej dzidzi 🙈

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za Wasze wizyty i badania!🤞🤞

Ja wczoraj lekki stresik wieczorem, podniosłam się zbyt gwałtownie i złapał mnie taki skurcz w brzuchu, że wyprostować się nie mogłam :/ ale sekunda i minęło.
    Dzisiaj za to zaliczyłam pierwsze "rzigoletto", ostatni łyk kawy i prosto do łazienki. Droga do pracy (40 minut) była wyzwaniem 🤣

Brzuch na dole mam normalny, ale już tak "wydęty", że nie jestem w stanie go wciągnąć na płasko :D
    dzisiaj pierwszy wzrusz był, jak się ubierałam, to Mąż pogłaskał po brzuchu i powiedział "cześć dzidzia, bądź dla mamy łaskawy w pracy" 😍😍😍

muszę się za jakimś lumpem w okolicy rozejrzeć, bo zachęcacie mocno, a na Vitned jakoś nie mam zaufania do sprzedających :/

ja na razie dla dziedzica mam jedną rzecz - kaftanik z napisem "power family", który Mąż dostał ode mnie razem z pozytywnymi testami rano przy śniadaniu w dniu testowania :D

Joanne, JJJ, pauliśka, Izulek21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakaś shoes od wczoraj mam. Widziałam przecież maleństwo bijące serduszko a wczoraj to nawet dwie osoby mi powiedziały że już brzuszek lekko widać. A ja się jakoś doszukuje nie wiem czego bo masakra jakaś 🤦🏽‍♀️brzuch na dole jak mocniej sobie ( delikatnie) wciskam to jest twardy ale na “zewnątrz miękki tyle że jak wczoraj leżałam to taki płaski 🤦🏽‍♀️👀no przecież nienormalna jestem. Nie wiem czy to przez to że koleżanki mi wczoraj właśnie dwie inne powiedziały że mam brzuszek czy co 🤦🏽‍♀️ zamiast się cieszyć to szukam nie wiadomo co.
    Od rana czuje lekki mdłości ( popołudniami są lepsze loty 😂) i czuje rozciąganie no to przecież jest ok chyba. Która chętna walnąć mnie w … 🙈😂
    Muszę zacząć chatę ogarniać i przestać myśleć.
    Szkoda że tel nie mają funkcji łączenia z dzieckiem albo chociaż 3 sek usg 😂😂rano człowiek by sprawdził że ok wszystko i już
    Powiem Wam szczerze żże ja w tej ciąży w maju co straciłam to właśnie kupiłam detektor do słuchania serduszka ale leży zapakowany nadal

Cali lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Mi do tej pory nie przeszło przeziębienie…byłam 4dbi na zwolnieniu w zeszłym tygodniu,w tym już tyram,ale ciężko…słabo ciagle się czuje. Ginka zasugerowała test na covid zrobic,wyszedł negatywny. Też cytologia mi została i na dziś mam dodatkowe badanie na toxoplazmoze,bo mam wysokie przeciwciała. Przechodziłam-to na pewno,kiedyś kota miałam i mięsożerna byłam,a to wszystko idzie w parze. Trzeba sprawdzić czemu tak wysokie i czy to stare…czy coś nowego się przypałętało 🤷🏻‍♀️

Lumpy uwielbiam! A dla dzieciaków można tam znaleźć cudowne merynosy w obłędnych wzorach :)

Od dziś czuję piersi…wstałam z takimi ciężkimi jak nigdy. Mdłości to już klasyk…jedzenie jakieś co 2h musi wjechać🙈 Tylko ja lubię bardzo jeść i nie mogę się objadać tak co 2h, bo wtedy przeginka w drugą stronę 🤣

Wspaniałego piątku dziewczyny! Już dziś po południu zaczyna się…weekend 🤩 W piątki pracuje od 7:00 i jakoś zawsze mi ten czas nieco szybciej leci (wszystko na wczoraj i totalnie zwariowane tempo).
    Wow, gdzie takie lumpy?! U nas totalnie nie ma nic z merynosów, czasami się trafi jakieś body ale to na prawde raz na ruski rok... właśnie mnie namówiłyście, przed wizytą u internisty skoczę do lumpa 🤭
    Co do brzucha to ja w pierwszej ciąży miałam gdzieś od połowy (może z 20 tydz) bardzo twardy brzuch od pępka w dół, takie jakby napinanie brzucha i musiałam dużo odpoczywać i brać luteinę, więc jak coś niepokoi to lepiej powiedzieć o tym lekarzowi :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś otrzymał wynik bety , beta z środy 4,560 więc czy takiej becie było by coś widać na USG. Czekam właśnie na wizytę ale sprawa jest jasna.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Ja dopiero dziś otrzymał wynik bety , beta z środy 4,560 więc czy takiej becie było by coś widać na USG. Czekam właśnie na wizytę ale sprawa jest jasna.

Szkoda ze nie zrobiłaś 2 w ciągu 48h sprawdziłabym czy dobrze przyrasta. Głową do góry a nóż do wizyty się coś pokaże kiedy masz??

Monika.a lubi tę wiadomość

• Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem zależna od lekarza , nie ma opcji prywatnie. Mieszkam w Niemczech. Jeszcze nie minęło 48 godzin od ostatniego pobrania , a właśnie siedzenie poczekalni. Na ostatniej wizycie powiedział że jeśli jest powyżej 3 tysięcy beta mam nawet sobie nie robić nadzieji , poza tym macica wygląda ja bardzo bardzo mała ciążę. Zobaczymy gdzie ta ciążę znajdzie.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Niestety jestem zależna od lekarza , nie ma opcji prywatnie. Mieszkam w Niemczech. Jeszcze nie minęło 48 godzin od ostatniego pobrania , a właśnie siedzenie poczekalni. Na ostatniej wizycie powiedział że jeśli jest powyżej 3 tysięcy beta mam nawet sobie nie robić nadzieji , poza tym macica wygląda ja bardzo bardzo mała ciążę. Zobaczymy gdzie ta ciążę znajdzie.

Kurcze przykro mi ale może faktycznie wczesna ciaza I nie widać a kiedy masz wizytę?

• Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Trzymam kciuki za ciebie daj znać po wizycie. Wiem co czujesz bo w IE podobnie to wygląda zależność od lekarza brak możliwości wykonania badań samemu.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:

Pęcherzyk powinno być widać powyżej 1000 już...
    Daj znać jak się to rozwinie...
    Jesteśmy z Tobą!

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • polinka24 Znajoma

Wysłany: 6 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Przywitam się i ja chociaż miałam czekać do 1 wizyty.
    Mam 35 lat i dwie córeczki 7 i 3 lat.
    Ciąża jest sporym zaskoczeniem bo po pierwsze się zabezpieczamy a po drugie mam już wycięty prawy jajowód, tylko on do tej pory u mnie działał i był sprawcą 4 ciąż:)
    1 ciąża - puste jajo płodowe
    2 ciąża- zdrowa córeczka
    3 ciąża - zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

W poniedziałek pierwsza wizyta, to będzie 7+3 więc powinno być jasne jak tym razem potoczy się życie.

pauliśka, Joanne, Izulek21, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Monika.a lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

Ciąża jest sporym zaskoczeniem bo po pierwsze się zabezpieczamy a po drugie mam już wycięty prawy jajowód, tylko on do tej pory u mnie działał i był sprawcą 4 ciąż:)
    2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

W poniedziałek pierwsza wizyta, to będzie 7+3 więc powinno być jasne jak tym razem potoczy się życie.
    Witamy wśród nas :)

polinka24 lubi tę wiadomość

• pauliśka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

Witamy i rozgość się na całą ciąże 🥰

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG na dwóch różnych sprzętach brak ciazy gdziekolwiek, więc jestem w szpitalu pobrali betę i czekam na badania tutaj .

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

Witamy 😊😊 ja dzis jestem 7+3 więc dam znać co było widać po wizycie

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki morfologii, tsh i glukozy na czczo. Najbardziej bałam się wyniku glukozy ale na razie jest wszystko w normie 🥳 czekam jeszcze na wyniki z moczu.

Agatekk, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ