X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • legusta Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi została cytologia z badań, jakoś się nie mogę zebrać 😅🤣 może po tej chorobie.. dziś idę do internisty na kontrolę, ale kurde jakoś nie czuję że mi przeszło 🥲 a myślałam że tydzień zwolnienia to długo i wrócę już do pracy..

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    A ja jutro 😊
    Kciuki za dziś! 💥
    legusta wrote:
    Mi została cytologia z badań, jakoś się nie mogę zebrać 😅🤣 może po tej chorobie.. dziś idę do internisty na kontrolę, ale kurde jakoś nie czuję że mi przeszło 🥲 a myślałam że tydzień zwolnienia to długo i wrócę już do pracy..

Mi do tej pory nie przeszło przeziębienie…byłam 4dbi na zwolnieniu w zeszłym tygodniu,w tym już tyram,ale ciężko…słabo ciagle się czuje. Ginka zasugerowała test na covid zrobic,wyszedł negatywny. Też cytologia mi została i na dziś mam dodatkowe badanie na toxoplazmoze,bo mam wysokie przeciwciała. Przechodziłam-to na pewno,kiedyś kota miałam i mięsożerna byłam,a to wszystko idzie w parze. Trzeba sprawdzić czemu tak wysokie i czy to stare…czy coś nowego się przypałętało 🤷🏻‍♀️

Lumpy uwielbiam! A dla dzieciaków można tam znaleźć cudowne merynosy w obłędnych wzorach :)

Od dziś czuję piersi…wstałam z takimi ciężkimi jak nigdy. Mdłości to już klasyk…jedzenie jakieś co 2h musi wjechać🙈 Tylko ja lubię bardzo jeść i nie mogę się objadać tak co 2h, bo wtedy przeginka w drugą stronę 🤣

Wspaniałego piątku dziewczyny! Już dziś po południu zaczyna się…weekend 🤩 W piątki pracuje od 7:00 i jakoś zawsze mi ten czas nieco szybciej leci (wszystko na wczoraj i totalnie zwariowane tempo).

age.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny miłego dnia życzę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Słuchajcie jakie wy brzuchy ma ie na dole w sensie takie normalne czy twarde ? Ja w głowę dostanę. 🤦🏽‍♀️a gdzie tu do 23 go października. Shine jakaś załapałam 🤦🏽‍♀️👀

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Cześć dziewczyny miłego dnia życzę i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Słuchajcie jakie wy brzuchy ma ie na dole w sensie takie normalne czy twarde ? Ja w głowę dostanę. 🤦🏽‍♀️a gdzie tu do 23 go października. Shine jakaś załapałam 🤦🏽‍♀️👀

Jakoś nie zwracałam uwagi na brzuch raczej taki na wpół trochę twardy trochę miękki chodzi całkiem niżej pepka 😊

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mąż podotyka cycków w ciągu jednego dnia to już wiem, że na drugi dzień rano będą jeszcze większe i ciężkie 🤭

Mam takiego jednego lumpka, do którego lubię chodzić. Zazwyczaj coś fajnego z niego przyniosę. Niestety (a może stety) już mnie poniosło i parę rzeczy już kupiłam dla przyszłej dzidzi 🙈

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki za Wasze wizyty i badania!🤞🤞

Ja wczoraj lekki stresik wieczorem, podniosłam się zbyt gwałtownie i złapał mnie taki skurcz w brzuchu, że wyprostować się nie mogłam :/ ale sekunda i minęło.
    Dzisiaj za to zaliczyłam pierwsze "rzigoletto", ostatni łyk kawy i prosto do łazienki. Droga do pracy (40 minut) była wyzwaniem 🤣

Brzuch na dole mam normalny, ale już tak "wydęty", że nie jestem w stanie go wciągnąć na płasko :D
    dzisiaj pierwszy wzrusz był, jak się ubierałam, to Mąż pogłaskał po brzuchu i powiedział "cześć dzidzia, bądź dla mamy łaskawy w pracy" 😍😍😍

muszę się za jakimś lumpem w okolicy rozejrzeć, bo zachęcacie mocno, a na Vitned jakoś nie mam zaufania do sprzedających :/

ja na razie dla dziedzica mam jedną rzecz - kaftanik z napisem "power family", który Mąż dostał ode mnie razem z pozytywnymi testami rano przy śniadaniu w dniu testowania :D

Joanne, JJJ, pauliśka, Izulek21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakaś shoes od wczoraj mam. Widziałam przecież maleństwo bijące serduszko a wczoraj to nawet dwie osoby mi powiedziały że już brzuszek lekko widać. A ja się jakoś doszukuje nie wiem czego bo masakra jakaś 🤦🏽‍♀️brzuch na dole jak mocniej sobie ( delikatnie) wciskam to jest twardy ale na “zewnątrz miękki tyle że jak wczoraj leżałam to taki płaski 🤦🏽‍♀️👀no przecież nienormalna jestem. Nie wiem czy to przez to że koleżanki mi wczoraj właśnie dwie inne powiedziały że mam brzuszek czy co 🤦🏽‍♀️ zamiast się cieszyć to szukam nie wiadomo co.
    Od rana czuje lekki mdłości ( popołudniami są lepsze loty 😂) i czuje rozciąganie no to przecież jest ok chyba. Która chętna walnąć mnie w … 🙈😂
    Muszę zacząć chatę ogarniać i przestać myśleć.
    Szkoda że tel nie mają funkcji łączenia z dzieckiem albo chociaż 3 sek usg 😂😂rano człowiek by sprawdził że ok wszystko i już
    Powiem Wam szczerze żże ja w tej ciąży w maju co straciłam to właśnie kupiłam detektor do słuchania serduszka ale leży zapakowany nadal

Cali lubi tę wiadomość

• legusta Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatekk wrote:
    Mi do tej pory nie przeszło przeziębienie…byłam 4dbi na zwolnieniu w zeszłym tygodniu,w tym już tyram,ale ciężko…słabo ciagle się czuje. Ginka zasugerowała test na covid zrobic,wyszedł negatywny. Też cytologia mi została i na dziś mam dodatkowe badanie na toxoplazmoze,bo mam wysokie przeciwciała. Przechodziłam-to na pewno,kiedyś kota miałam i mięsożerna byłam,a to wszystko idzie w parze. Trzeba sprawdzić czemu tak wysokie i czy to stare…czy coś nowego się przypałętało 🤷🏻‍♀️

Lumpy uwielbiam! A dla dzieciaków można tam znaleźć cudowne merynosy w obłędnych wzorach :)

Od dziś czuję piersi…wstałam z takimi ciężkimi jak nigdy. Mdłości to już klasyk…jedzenie jakieś co 2h musi wjechać🙈 Tylko ja lubię bardzo jeść i nie mogę się objadać tak co 2h, bo wtedy przeginka w drugą stronę 🤣

Wspaniałego piątku dziewczyny! Już dziś po południu zaczyna się…weekend 🤩 W piątki pracuje od 7:00 i jakoś zawsze mi ten czas nieco szybciej leci (wszystko na wczoraj i totalnie zwariowane tempo).
    Wow, gdzie takie lumpy?! U nas totalnie nie ma nic z merynosów, czasami się trafi jakieś body ale to na prawde raz na ruski rok... właśnie mnie namówiłyście, przed wizytą u internisty skoczę do lumpa 🤭
    Co do brzucha to ja w pierwszej ciąży miałam gdzieś od połowy (może z 20 tydz) bardzo twardy brzuch od pępka w dół, takie jakby napinanie brzucha i musiałam dużo odpoczywać i brać luteinę, więc jak coś niepokoi to lepiej powiedzieć o tym lekarzowi :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero dziś otrzymał wynik bety , beta z środy 4,560 więc czy takiej becie było by coś widać na USG. Czekam właśnie na wizytę ale sprawa jest jasna.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Ja dopiero dziś otrzymał wynik bety , beta z środy 4,560 więc czy takiej becie było by coś widać na USG. Czekam właśnie na wizytę ale sprawa jest jasna.

Szkoda ze nie zrobiłaś 2 w ciągu 48h sprawdziłabym czy dobrze przyrasta. Głową do góry a nóż do wizyty się coś pokaże kiedy masz??

Monika.a lubi tę wiadomość

• Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jestem zależna od lekarza , nie ma opcji prywatnie. Mieszkam w Niemczech. Jeszcze nie minęło 48 godzin od ostatniego pobrania , a właśnie siedzenie poczekalni. Na ostatniej wizycie powiedział że jeśli jest powyżej 3 tysięcy beta mam nawet sobie nie robić nadzieji , poza tym macica wygląda ja bardzo bardzo mała ciążę. Zobaczymy gdzie ta ciążę znajdzie.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Niestety jestem zależna od lekarza , nie ma opcji prywatnie. Mieszkam w Niemczech. Jeszcze nie minęło 48 godzin od ostatniego pobrania , a właśnie siedzenie poczekalni. Na ostatniej wizycie powiedział że jeśli jest powyżej 3 tysięcy beta mam nawet sobie nie robić nadzieji , poza tym macica wygląda ja bardzo bardzo mała ciążę. Zobaczymy gdzie ta ciążę znajdzie.

Kurcze przykro mi ale może faktycznie wczesna ciaza I nie widać a kiedy masz wizytę?

• Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:
    Trzymam kciuki za ciebie daj znać po wizycie. Wiem co czujesz bo w IE podobnie to wygląda zależność od lekarza brak możliwości wykonania badań samemu.

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa91 wrote:

Pęcherzyk powinno być widać powyżej 1000 już...
    Daj znać jak się to rozwinie...
    Jesteśmy z Tobą!

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • polinka24 Znajoma

Wysłany: 6 października 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Przywitam się i ja chociaż miałam czekać do 1 wizyty.
    Mam 35 lat i dwie córeczki 7 i 3 lat.
    Ciąża jest sporym zaskoczeniem bo po pierwsze się zabezpieczamy a po drugie mam już wycięty prawy jajowód, tylko on do tej pory u mnie działał i był sprawcą 4 ciąż:)
    1 ciąża - puste jajo płodowe
    2 ciąża- zdrowa córeczka
    3 ciąża - zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

W poniedziałek pierwsza wizyta, to będzie 7+3 więc powinno być jasne jak tym razem potoczy się życie.

pauliśka, Joanne, Izulek21, Gośka29, legusta, Patrycja_Pata, Monika.a lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

Ciąża jest sporym zaskoczeniem bo po pierwsze się zabezpieczamy a po drugie mam już wycięty prawy jajowód, tylko on do tej pory u mnie działał i był sprawcą 4 ciąż:)
    2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

W poniedziałek pierwsza wizyta, to będzie 7+3 więc powinno być jasne jak tym razem potoczy się życie.
    Witamy wśród nas :)

polinka24 lubi tę wiadomość

• pauliśka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2023, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

Witamy i rozgość się na całą ciąże 🥰

🇳🇴

Ona:
    PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle

On:
    Oligozoospermia

Starania od 2018r
    2020 IUI ❌

Start IVF w 🇳🇴 2023:
    Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
    13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️

05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)

18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
    23.08 - ET
    27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹

Mamy 7❄️ na zimowisku

preg.png
  • Rosa91 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po USG na dwóch różnych sprzętach brak ciazy gdziekolwiek, więc jestem w szpitalu pobrali betę i czekam na badania tutaj .

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polinka24 wrote:
    Cześć,

2 ciąża- zdrowa córeczka
    4 ciąża - pozamaciczna

Witamy 😊😊 ja dzis jestem 7+3 więc dam znać co było widać po wizycie

• Gośka29 Autorytet

Wysłany: 6 października 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki morfologii, tsh i glukozy na czczo. Najbardziej bałam się wyniku glukozy ale na razie jest wszystko w normie 🥳 czekam jeszcze na wyniki z moczu.

Agatekk, Kadża, legusta lubią tę wiadomość

👩'91
    👨'86
    👦 03.05.2017
    👧 10.05.2024

DHEA-S 254,0 (95,8-511,7)
    AMH 4,79 ng/ml

08/09.2023 - 3 lata starań
    Po 3 latach starań
    10.09 - 14dpo ⏸️
    11.09 - 15dpo beta 310 mlU/ml, progesteron 31, 9 ng/ml
    13.09 - 17dpo beta 595 mlU/ml
    15.09 - wizyta, jest pęcherzyk ciążowy ❤️
    23.09 - 26dpo beta 11571 mlU/ml
    27.09 - crl 0.38 cm
    11.10 - 1,73 cm leniuszka, widoczne ❤️
    30.10 - wizyta, niewypał - trzeba wrócić do pierwszego lekarza 😒
    03.11 - crl 5,26 cm, zdjęcie USG 3D 💗
    29.11 - płeć wciąż nieznana
    20.12 - prawdopodobnie dziewczynka 💗
    15.01 - potwierdzona dziewczynka, 500 g, szyjka zamknięta 4 cm 💪
    14.02 - wizyta, ułożenie główkowe, bardzo ruchliwa 👧
    14.03 - 1636 g 👧, 💗146, ułożenie główkowe
    11.04 - 35+0 tc 2400 g 👧
    18.04 - 36+0 tc 2560 g, ułożenie główkowe, bardzo nisko

10.05. - 39+1 tc godzina 11, 3000g, 52 cm 👧❤️
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ