Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
legusta wrote:U mnie w pierwszej i drugiej ciąży tosty i kakao to zestaw idealny 😊 moglabym codziennie jesc 😅🤣🤣🤣
A ja na śniadanie jadłam jajecznice, do tego ogórek koszony i zapijalam całość sokiem grejpfrutowym🤣 Całą ciążę takie śniadania jadłam🙈 I wbrew zabobonom urodziłam córkę która nie lubi słodkiego. Nawet jogurtów owocowych nie je, tylko naturalne🤭Patrycja_Pata, pauliśka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny u mnie mlody już w domu wczoraj musiałam po niego jechać do przedszkola wcześniej bo gardło i goraczka dzis już widzę katar masakra zaczyna się znowu ale to pewnie ode mnie złapał co w tamtym tygodniu byłam chora i został mi tylko katar. Jutro mam ta wizytę zaczyna siw lekki stres a jak tam dojadę to będzie pewnie tylko toaleta przed badaniem zawsze tak mam że się stresuje. Kawy nadal nie dam rady pić wystarczyło rano że powąchałam i mnie odrzuciło
-
Dużo zdrówka dla Was u nas młody z katarem, ale jak na razie na szczęście nie załapał nic ode mnie
Co do kawy to ja przed ciążą kochałam i potrafiłam 2-3 wypić (chociaż to bardziej mleko z kawą u mnie 😆) a w ciąży szybciutko mnie odrzuciło, ok. 4-5 tyg. W pierwszej ciąży też tak miałamSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ojjj to zazdroszcze, za mna nic slonego czy kwasnego nie chodzi, a mieso to juz w ogole fuuj. Za to slodkie 🤭 omg w pierwszej ciazy chyba az tak mnie nie ciagnelo 😅
Oooo mnie też ciągle na słodkie i owoce 😅 i zupki łagodne Krupniczek,pomidorowa ze śmietaną, rosołek
Mięsa prawie w ogóle nie jem, nic słonego i ostrego -
Wczoraj rozmawiając z Mamą chwaliłam sobie, że super się czuje i ten tydzień jest najlepszy póki. A dzisiaj się zaczęło... Biegunka i bieganie do toalety co 30 min. Totalnie mi to pokrzyżowało plany 😕 więc dzisiaj tylko odpoczynek pozostaje.
Jak tam u Was?
Teraz chyba najgorszy czas, bo można złapać przeziębienie także dużo zdrowia dla wszystkim 😘 -
Mnie męczą mdłości, ale jakieś takie dziwne, inaczej je pamiętam z pierwszej ciąży. Ciężko się zebrać do pracy, dobrze że nie mam pełnego etatu 🙈 dziś o 16 wizyta. Jeszcze nie mam stresa, ale pewnie się pojawi bliżej wizyty 🙈🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Mnie męczą mdłości, ale jakieś takie dziwne, inaczej je pamiętam z pierwszej ciąży. Ciężko się zebrać do pracy, dobrze że nie mam pełnego etatu 🙈 dziś o 16 wizyta. Jeszcze nie mam stresa, ale pewnie się pojawi bliżej wizyty 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 10:33
JJJ lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Ja właśnie przechodzę katar z jedzeniem w sumie nie mam rewolucji. Jedynie na głodnego mnie mdli i częściej jem, ale dieta ta sama. Ale dziś w pracy to mnie tak ścina... pewnie też przez budzenie na chusteczkę i zasypiam na siedząco a do 16 daleko. Czekam na wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że przez najbliższy weekend już zamknę temat zaziębienia.
-
JJJ wrote:Mnie męczą mdłości, ale jakieś takie dziwne, inaczej je pamiętam z pierwszej ciąży. Ciężko się zebrać do pracy, dobrze że nie mam pełnego etatu 🙈 dziś o 16 wizyta. Jeszcze nie mam stresa, ale pewnie się pojawi bliżej wizyty 🙈
Trzymamy kciuki za dzis I daj znać koniecznie 🥰✊️✊️✊️✊️JJJ lubi tę wiadomość
-
U mnie na szczęście jedzenie normalne. Nawet bez zaparć. Nic.
Śmignąć muszę na rynek a tak mi się nie chce. I oby w używkach były jakieś spodnie,bo będę popitalać chyba tylko w pidżamach po domu
legusta wrote:A z innych wzgledow sie nie lapiesz? Nie tylko wiek jest wyznacznikiem
Zobaczymy, może nas zakalfikują bo chłop ma nosicielstwo mukowiscydozy.
Madden wrote:Jeszcze troche trzeba poczekać, ale narzeczony zawzięcie mówi, że córka 🤭 synek tez byłoby fajnie, bo tatus taka zlota raczka i juz widze jak razem grzebią w garażu 😊♥️
Ale mam tak jak wszystkie, WAŻNE ŻEBY ZDROWE 🥰
A zapomnialam, że najdziwniejsza zachciewajka była jak jeszcze nie wiedzialam. ZUPKA CHIŃSKA jak unikam tego dziadostwa tak nie umialam obok niej przejść obojetnie
😂🤣 kupilam i zjadłam ze smakiem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak tylko dopisze, że test zrobilam dzien przed urodzinami żeby wiedziec co z % (koniec sierpnia) ta mała kruszynka to
NAJLEPSZY PREZENT URODZINOWY W ŻYCIU
😊🥳🎁
Faktycznie najlepszy Super !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 11:10
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Mnie dzisiaj telepie z zimna i zasypiam... a do 16 w robocie oczywiście cycki już dziś milion razy sprawdzone czy bolą mdłości rano były (odrzuciło mnie od moich ukochanych ogórków-krokodylków teściowej)
Nie wiem jak ja wytrzymam do poniedziałkowej wizyty, żeby nie oszaleć z nerwów.
Na sobotę mamy zaplanowane jesienne ogarnianie podwórka, to może głowę chociaż trochę zajmę.
Plus dodatkowe zlecenia popołudniu dziś i jutro, ale walczę ze sobą, bo jak się o 17 na drzemkę walnę, to ciężko się zwlec do roboty, a terminy lecą
A powiedzcie mi jeszcze - od częstego siusiania i podcierania mam cholernie podrażnione na dole, piecze jak porąbane. Macie jakieś sposoby na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 11:28
-
Joanne wrote:Nika może kup nawilzany papier toaletowy (chodzi mi o te chusteczki) i tego używaj? W poprzedniej ciąży czułam ogromną suchość nie tylko w pochwie ale ogólnie i od tamtej pory codziennie na dobranoc olejek w użyciu. To też polecam.
Ja bym Ci bardziej polecała np. piankę ginexid albo coś tego typuNikaR lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
NikaR wrote:Jakiś konkretny?
Miałam only bio lovely mommy z Rossmana, jakiś dla mam z tutejszej drogeri a reraz mam N.A.E. universal Oil. Patrzę aby po prostu był jakiś jak najbardziej naturalny bez perfum czy innych dodatków.NikaR lubi tę wiadomość
-
No mam 2 pary gaci więcej Dobre chociaż to
Dzięki Ci sklepie dla skąpców czyt. używki.NikaR, legusta, JJJ, hypatia92 lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).