X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Trzydziescisześć Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2023, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne pierwszego i drugiego trymestru i test papa miałam za darmo w wieku 32 lat ze względu na dwa poronienia wcześniejsze. Wszyscy po 35 za darmo bez względu na historie położniczą.

• Joanne Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    U mnie w pierwszej i drugiej ciąży tosty i kakao to zestaw idealny 😊 moglabym codziennie jesc 😅🤣🤣🤣

A ja na śniadanie jadłam jajecznice, do tego ogórek koszony i zapijalam całość sokiem grejpfrutowym🤣 Całą ciążę takie śniadania jadłam🙈 I wbrew zabobonom urodziłam córkę która nie lubi słodkiego. Nawet jogurtów owocowych nie je, tylko naturalne🤭

Patrycja_Pata, pauliśka lubią tę wiadomość

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny u mnie mlody już w domu wczoraj musiałam po niego jechać do przedszkola wcześniej bo gardło i goraczka dzis już widzę katar masakra zaczyna się znowu ale to pewnie ode mnie złapał co w tamtym tygodniu byłam chora i został mi tylko katar. Jutro mam ta wizytę zaczyna siw lekki stres a jak tam dojadę to będzie pewnie tylko toaleta przed badaniem zawsze tak mam że się stresuje. Kawy nadal nie dam rady pić wystarczyło rano że powąchałam i mnie odrzuciło

• legusta Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Was :) u nas młody z katarem, ale jak na razie na szczęście nie załapał nic ode mnie :)

Co do kawy to ja przed ciążą kochałam i potrafiłam 2-3 wypić (chociaż to bardziej mleko z kawą u mnie 😆) a w ciąży szybciutko mnie odrzuciło, ok. 4-5 tyg. W pierwszej ciąży też tak miałam :)

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Patrycja_Pata Ekspertka

Wysłany: 5 października 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ojjj to zazdroszcze, za mna nic slonego czy kwasnego nie chodzi, a mieso to juz w ogole fuuj. Za to slodkie 🤭 omg w pierwszej ciazy chyba az tak mnie nie ciagnelo 😅

Oooo mnie też ciągle na słodkie i owoce 😅 i zupki łagodne Krupniczek,pomidorowa ze śmietaną, rosołek
    Mięsa prawie w ogóle nie jem, nic słonego i ostrego

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiając z Mamą chwaliłam sobie, że super się czuje i ten tydzień jest najlepszy póki. A dzisiaj się zaczęło... Biegunka i bieganie do toalety co 30 min. Totalnie mi to pokrzyżowało plany 😕 więc dzisiaj tylko odpoczynek pozostaje.

Jak tam u Was?

Teraz chyba najgorszy czas, bo można złapać przeziębienie także dużo zdrowia dla wszystkim 😘

• JJJ Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczą mdłości, ale jakieś takie dziwne, inaczej je pamiętam z pierwszej ciąży. Ciężko się zebrać do pracy, dobrze że nie mam pełnego etatu 🙈 dziś o 16 wizyta. Jeszcze nie mam stresa, ale pewnie się pojawi bliżej wizyty 🙈

🩵 04.2021
    🩵 05.2024
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:
    Mnie męczą mdłości, ale jakieś takie dziwne, inaczej je pamiętam z pierwszej ciąży. Ciężko się zebrać do pracy, dobrze że nie mam pełnego etatu 🙈 dziś o 16 wizyta. Jeszcze nie mam stresa, ale pewnie się pojawi bliżej wizyty 🙈
    Trzymam kciuki za wizytę! Daj koniecznie znać po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 10:33

JJJ lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Monika.a Ekspertka

Wysłany: 5 października 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przechodzę katar :/ z jedzeniem w sumie nie mam rewolucji. Jedynie na głodnego mnie mdli i częściej jem, ale dieta ta sama. Ale dziś w pracy to mnie tak ścina... pewnie też przez budzenie na chusteczkę i zasypiam na siedząco a do 16 daleko. Czekam na wizytę w poniedziałek i mam nadzieję, że przez najbliższy weekend już zamknę temat zaziębienia.

• KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JJJ wrote:

Trzymamy kciuki za dzis I daj znać koniecznie 🥰✊️✊️✊️✊️

JJJ lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie na szczęście jedzenie normalne. Nawet bez zaparć. Nic.
    Śmignąć muszę na rynek a tak mi się nie chce. I oby w używkach były jakieś spodnie,bo będę popitalać chyba tylko w pidżamach po domu :D

legusta wrote:
    A z innych wzgledow sie nie lapiesz? Nie tylko wiek jest wyznacznikiem :)

Zobaczymy, może nas zakalfikują ;) bo chłop ma nosicielstwo mukowiscydozy.

Madden wrote:
    Jeszcze troche trzeba poczekać, ale narzeczony zawzięcie mówi, że córka 🤭 synek tez byłoby fajnie, bo tatus taka zlota raczka i juz widze jak razem grzebią w garażu 😊♥️
    Ale mam tak jak wszystkie, WAŻNE ŻEBY ZDROWE 🥰

A zapomnialam, że najdziwniejsza zachciewajka była jak jeszcze nie wiedzialam. ZUPKA CHIŃSKA jak unikam tego dziadostwa tak nie umialam obok niej przejść obojetnie
    😂🤣 kupilam i zjadłam ze smakiem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Tak tylko dopisze, że test zrobilam dzien przed urodzinami żeby wiedziec co z % (koniec sierpnia) ta mała kruszynka to
    NAJLEPSZY PREZENT URODZINOWY W ŻYCIU
    😊🥳🎁

Faktycznie najlepszy ;) Super !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 11:10

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj telepie z zimna i zasypiam... a do 16 w robocie :( oczywiście cycki już dziś milion razy sprawdzone czy bolą ;) mdłości rano były (odrzuciło mnie od moich ukochanych ogórków-krokodylków teściowej) :(
    Nie wiem jak ja wytrzymam do poniedziałkowej wizyty, żeby nie oszaleć z nerwów.
    Na sobotę mamy zaplanowane jesienne ogarnianie podwórka, to może głowę chociaż trochę zajmę.
    Plus dodatkowe zlecenia popołudniu dziś i jutro, ale walczę ze sobą, bo jak się o 17 na drzemkę walnę, to ciężko się zwlec do roboty, a terminy lecą ;)

A powiedzcie mi jeszcze - od częstego siusiania i podcierania mam cholernie podrażnione na dole, piecze jak porąbane. Macie jakieś sposoby na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2023, 11:28

preg.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika może kup nawilzany papier toaletowy (chodzi mi o te chusteczki) i tego używaj? W poprzedniej ciąży czułam ogromną suchość nie tylko w pochwie ale ogólnie i od tamtej pory codziennie na dobranoc olejek w użyciu. To też polecam.

age.png
  • NikaR Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    od tamtej pory codziennie na dobranoc olejek w użyciu. To też polecam.

Jakiś konkretny?

preg.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Nika może kup nawilzany papier toaletowy (chodzi mi o te chusteczki) i tego używaj? W poprzedniej ciąży czułam ogromną suchość nie tylko w pochwie ale ogólnie i od tamtej pory codziennie na dobranoc olejek w użyciu. To też polecam.
    Kurcze dla mnie te nawilżane papiery toaletowe to katastrofa, łatwo nabawić się infekcji a to przy ciąży średnio bezpieczne...
    Ja bym Ci bardziej polecała np. piankę ginexid albo coś tego typu

NikaR lubi tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NikaR wrote:
    Jakiś konkretny?

Miałam only bio lovely mommy z Rossmana, jakiś dla mam z tutejszej drogeri a reraz mam N.A.E. universal Oil. Patrzę aby po prostu był jakiś jak najbardziej naturalny bez perfum czy innych dodatków.

NikaR lubi tę wiadomość

age.png
  • Aguśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam 2 pary gaci więcej ;) Dobre chociaż to ;)
    Dzięki Ci sklepie dla skąpców :D czyt. używki.

NikaR, legusta, JJJ, hypatia92 lubią tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguśka wrote:
    No mam 2 pary gaci więcej ;) Dobre chociaż to ;)
    Dzięki Ci sklepie dla skąpców :D czyt. używki.

Też się muszę wybrać na szmatki😊czasami naprawdę można fajne rzeczy znaleźć i to nie drogo

• Izulek21 Autorytet

Wysłany: 5 października 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Też się muszę wybrać na szmatki😊czasami naprawdę można fajne rzeczy znaleźć i to nie drogo

O też chyba się przejdę zobaczyć co tam ciekawego. Daliście mi fajny pomysł :)

• NikaR Koleżanka

Wysłany: 5 października 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz byłam i mam wrażenie, że jakaś nieudana jestem, bo nie umiem tam nic znaleźć :D

preg.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ