Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
hypatia92 wrote:No właśnie, może to takie dmuchanie na zimne Tylko nie wiem, czy detektor wykorzystuje dokładnie taką samą technikę, w końcu jego się przykłada przez powłoki brzuszne, a to co napisałam dotyczy USG doppler dopochwowego.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Za mną kalafiorowa, gotowałam o 18 🤭 ja teraz w ciąży to same zupy mogłabym jeść
Mam to samo! Uwielbiam zupy i dziś tez kalafiorowa wjechała! Tylko za dużo czosnku dałam i dzieciaki się krzywią🙈🤣
A powiedzcie mi a propos tych badań na NFZ-jak się jest po 35r.ż to można do specjalnego programu przystąpić? Pierwsze słyszę,a chętnie bym skorzystała -
Agatekk wrote:Mam to samo! Uwielbiam zupy i dziś tez kalafiorowa wjechała! Tylko za dużo czosnku dałam i dzieciaki się krzywią🙈🤣
A powiedzcie mi a propos tych badań na NFZ-jak się jest po 35r.ż to można do specjalnego programu przystąpić? Pierwsze słyszę,a chętnie bym skorzystała
Po 35 l masz za darmo prenatalne.
Trzebaby się zorientować gdzie prowadzą u Ciebie taki program dla ciężarnych. W moim mieście nazywa się to KOC (ciągle słyszałam kot i się ze mnie chichotali )
Poszperaj bo nie wiem z jakiego miasta jesteś- może gdzieś też jest u Ciebie
Generalnie mi gin mówił, że po 35 odgórnie się należą za free prenatalne.
A jak się zapiszesz do gina na NFZ to Ci skierowania na badania dla ciężarnej da przecież
Jak masz ukochanego dr prywatnego to chodź tu i tu Po coś się płaci te głupie składkiAgatekk lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:Po 35 l masz za darmo prenatalne.
Trzebaby się zorientować gdzie prowadzą u Ciebie taki program dla ciężarnych. W moim mieście nazywa się to KOC (ciągle słyszałam kot i się ze mnie chichotali )
Poszperaj bo nie wiem z jakiego miasta jesteś- może gdzieś też jest u Ciebie
Generalnie mi gin mówił, że po 35 odgórnie się należą za free prenatalne.
A jak się zapiszesz do gina na NFZ to Ci skierowania na badania dla ciężarnej da przecież
Jak masz ukochanego dr prywatnego to chodź tu i tu Po coś się płaci te głupie składki
Dzięki! Właśnie złapałam fajną ginkę w Luxmedzie i będę się jej trzymać, choć mój ulubiony lekarz prywatnie tylko przyjmuje to dodatkowo do niego na bank wpadnę kilka razy. A coś tu dziewczyny wspominały,że chyba dwóch kart ciąży nie powinno się zakładać. Z reszta chodzenie na podwójne wizyty niebardzo mi się uśmiecha 🙈 Myślałam,że to jakieś dodatkowe badania są np. genetyczne. Czy to tylko podstawowe jakie standardowo zlecają w każdej ciąży? Muszę się doedukować
-
Agatekk wrote:Dzięki! Właśnie złapałam fajną ginkę w Luxmedzie i będę się jej trzymać, choć mój ulubiony lekarz prywatnie tylko przyjmuje to dodatkowo do niego na bank wpadnę kilka razy. A coś tu dziewczyny wspominały,że chyba dwóch kart ciąży nie powinno się zakładać. Z reszta chodzenie na podwójne wizyty niebardzo mi się uśmiecha 🙈 Myślałam,że to jakieś dodatkowe badania są np. genetyczne. Czy to tylko podstawowe jakie standardowo zlecają w każdej ciąży? Muszę się doedukować
Jeśli przekroczyłaś wiek to są tzw. "pogłębione badania prenatalne" więc chyba coś innego niż normalnie... nie wiem. Dopiero w pn coś konkretniej będę wiedziała.
Jeszcze jestem pod opieką hematologa i on też ma mnie ustawiać w III trymestrze na lekach... zdziwi się moją ciążą... No ale hematolog dopiero w listopadzie, także wtedy coś więcej będziemy działać
No jak się chodzi i na nfz i prywatnie to z reguły zakładają dwie karty...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Generalnie w niektórych miastach jest problem z nazewnictwem, ja w pierwszej ciąży musiałam się doedukować. U nas często prenatalne określa się te standardowe badanie 1,2 i 3 trymestru. W innych miastach zauważyłam że nazywa się prenatalne te "dodatkowe" typu genetyczne, pappa, itp. I te właśnie dodatkowe są bezpłatne po 35 r.ż., ale ja nie wiem jakie dokładnie bo się tym nie interesowałam
Agatekk lubi tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Generalnie w niektórych miastach jest problem z nazewnictwem, ja w pierwszej ciąży musiałam się doedukować. U nas często prenatalne określa się te standardowe badanie 1,2 i 3 trymestru. W innych miastach zauważyłam że nazywa się prenatalne te "dodatkowe" typu genetyczne, pappa, itp. I te właśnie dodatkowe są bezpłatne po 35 r.ż., ale ja nie wiem jakie dokładnie bo się tym nie interesowałam
To czas się u mnie tym zająć W poprzednich dwóch ciążach to jeszcze miałam sporo do 35. Teraz szykuje nam się duża różnica wieku miedzy dzieciakami, będzie mały rodzyneczek prawie jak jedynak…bliźniaków nie zauważono na usg 😅
Dzięki za wszystkie infoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2023, 20:53
legusta lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Generalnie w niektórych miastach jest problem z nazewnictwem, ja w pierwszej ciąży musiałam się doedukować. U nas często prenatalne określa się te standardowe badanie 1,2 i 3 trymestru. W innych miastach zauważyłam że nazywa się prenatalne te "dodatkowe" typu genetyczne, pappa, itp. I te właśnie dodatkowe są bezpłatne po 35 r.ż., ale ja nie wiem jakie dokładnie bo się tym nie interesowałam
Mi powiedzieli, że w programie KOC robią Pappę...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
KiNiAW wrote:Aguśka wrote:Ja dzis miałam zrobić trening, ale przełoże go pewnie na jutro. Jesienna pogoda nie sprzyja
Poukładałam trochę puzzli.
Posprzątałam chałupkę trochę. I starczy na dziś
Jutro może będę miała lepsze chęci to skocze na rynek, bo ubogość w warzywach w lodówce. Nie mam też pomysłu na obiad, więc pewnie wleci chińskie (oczywiście robione przeze mnie)
Krupnik za mną chodzi
A za mną od wczoraj kapuśniak i to strasznie i chyba go jutro zrobię 😂
Za mną też kapuśniak i też planuje jutro robić 😂
W ogóle mam ochotę na wszystko kwaśne. Ewentualnie słone, bardziej mięso. Zero ochoty na słodycze a jestem generalnie slodyczowa 😁🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
pauliśka wrote:Za mną też kapuśniak i też planuje jutro robić 😂
W ogóle mam ochotę na wszystko kwaśne. Ewentualnie słone, bardziej mięso. Zero ochoty na słodycze a jestem generalnie slodyczowa 😁Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:No tak, normalnie nie robia (ponizej 35) tzn. mozna sobie na wlasna reke prywatnie zrobic
Ja nie mam 35Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
pauliśka wrote:Za mną też kapuśniak i też planuje jutro robić 😂
W ogóle mam ochotę na wszystko kwaśne. Ewentualnie słone, bardziej mięso. Zero ochoty na słodycze a jestem generalnie slodyczowa 😁
Mnie na poczatku strasznie bralo na brzoskwinie, potrafilam zjesc kilka dziennie i platki czekoladowe na mleku, teraz słone...tosty rzadzą rano. Kalafiorowa tez zaliczylam, a teraz bigos mi chodzi po glowie 🤭 za to po kiszonych ogórkach mnie mdli i pasta do zębów...chyba trzeba sie bedzie przerzucić na jakas owocowa dla dzieci 🤣😂
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Madden wrote:Mnie na poczatku strasznie bralo na brzoskwinie, potrafilam zjesc kilka dziennie i platki czekoladowe na mleku, teraz słone...tosty rzadzą rano. Kalafiorowa tez zaliczylam, a teraz bigos mi chodzi po glowie 🤭 za to po kiszonych ogórkach mnie mdli i pasta do zębów...chyba trzeba sie bedzie przerzucić na jakas owocowa dla dzieci 🤣😂
Moja mama miała te same chętni i urodziła synka Ciekawe jak będzie u CiebieHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Ja jeszcze wczoraj umierałam z powodu mdłości i bólu głowy, a dzisiaj jak nowonarodzona się czuję. I nawet zjadłabym coś smażonego, od którego mnie odrzucało przez ostatnie 3tyg. Dziwne. Znowu się boję,że to coś złego,bo objawy przeszły... DżizasBasia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Ja jeszcze wczoraj umierałam z powodu mdłości i bólu głowy, a dzisiaj jak nowonarodzona się czuję. I nawet zjadłabym coś smażonego, od którego mnie odrzucało przez ostatnie 3tyg. Dziwne. Znowu się boję,że to coś złego,bo objawy przeszły... Dżizas
Nie stresuj się może to jednodniowy brak mdłości. Ja za to dziś od rana jak uwielbiam kawę i mogłam pić i 4 z mlekiem tak dzis nie dałam rady na sam zapach 🤢 -
Aguśka wrote:Moja mama miała te same chętni i urodziła synka Ciekawe jak będzie u Ciebie
Jeszcze troche trzeba poczekać, ale narzeczony zawzięcie mówi, że córka 🤭 synek tez byłoby fajnie, bo tatus taka zlota raczka i juz widze jak razem grzebią w garażu 😊♥️
Ale mam tak jak wszystkie, WAŻNE ŻEBY ZDROWE 🥰
A zapomnialam, że najdziwniejsza zachciewajka była jak jeszcze nie wiedzialam. ZUPKA CHIŃSKA jak unikam tego dziadostwa tak nie umialam obok niej przejść obojetnie
😂🤣 kupilam i zjadłam ze smakiem 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Tak tylko dopisze, że test zrobilam dzien przed urodzinami żeby wiedziec co z % (koniec sierpnia) ta mała kruszynka to
NAJLEPSZY PREZENT URODZINOWY W ŻYCIU
😊🥳🎁NikaR lubi tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️