Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukierkowa wrote:Ja nie mam mdłości/zgagi/złego samopoczucia tylko wtedy kiedy jem jak przestaję jeść to momentalnie jest mi źle i okropnie
Mam to samo! Podjadanie non-stop wtedy czuję się dobrze. Dziś przed wyjściem do pracy zdążyłam tylko wyciśnięty sok wczoraj wieczorem wypić zanim oddelegowałam starszyznę do szkoły i od razu po wejściu do biura musiałam zjeść. Trzustka nie odpoczywa nic a nic🙈
Umówiłam się na prenatalne na 8.11, będzie akurat 12+1 wtedy.
Kciukasy za dzisiejsze wizyty dziewczyny!PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Ja mam podobnie jak dziewczyny zdecydowanie częściej jem a mniej i wtedy mdłości rzadziej występują - jak jestem głodna to jest mega katastrofa z mdłościami. U mnie już 11+4, więc ja się łudzę, że największe mdłości już za mną
Na ostatniej wizycie lekarka mi polecała gumy do żucia pregna vomi - podobno wiele dziewczyn sobie chwali na mdłościSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
LunaVo wrote:Ja miałam to samo z jedzeniem i mdlosciami, jedzenie lekiem na całe zlo:) na szczęście już trochę odpuścił mnie ten stan.
A pregna vomi kupilam, ale zjadłam jedna, dla mnie niedobre, bez smaku i nic nie dają.Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cukierkowa wrote:W czy któraś z Was miała mdłości, ale minęły i już czuje się ok? Jestem bardzo ciekawa, w którym tygodniu to nastąpiło,bo już mam dośćSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cukierkowa wrote:W czy któraś z Was miała mdłości, ale minęły i już czuje się ok? Jestem bardzo ciekawa, w którym tygodniu to nastąpiło,bo już mam dość
-
Cukierkowa wrote:W czy któraś z Was miała mdłości, ale minęły i już czuje się ok? Jestem bardzo ciekawa, w którym tygodniu to nastąpiło,bo już mam dość
Z synem skończyły się mdłości jakoś tuż przed wyjściem z pierwszego trymestru, z córą trwały do 20-tego tygodnia ciąży niestety.
Także ja też tym razem liczę na szybsze pożegnanie dolegliwości…Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 13:51
-
Ja zauważyłam, że u mnie ostatnio mdłości i kiepskie samopoczucie co 2 dzień 😅🤣 a tego dobrego dnia już się napalam, że blisko do 2 trymestru i może minęło a potem wraca no ale mam nadzieję, że już bliżej niż dalejSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Wczoraj mnie wzięło na pomidorówkę i tak narazie sama ją wcinam talerz dla mnie - talerz dla zarodka i idzie pół litra zupy - mniamHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja też nie polecam tych gum… wg mnie smak do ogarnięcia ale nie działają. U mnie mdłości wieczorne zaczynają się później bo jak zaczynało się od 16 tej to teraz ok 19 stej ale to jest tak że już staram się leżeć bo jak się poruszam się to pojawia sie kaszel i zaraz odruch wymiotny …. Czekam aż przejdą mdłości nadal 😉 a dziś od rana męczą i spała bym nie wiem o co chodzi 🤷🏽♀️
-
Aguśka wrote:Wczoraj mnie wzięło na pomidorówkę i tak narazie sama ją wcinam talerz dla mnie - talerz dla zarodka i idzie pół litra zupy - mniam
No i to jest bardzo prawidłowe, też tak mam. A,że zupy wchodzą jak złoto to dla Maluszka też się należy…tyle samo albo i więcej -
KiNiAW wrote:A ja dziewczyny poszalałam dzis taka mnie naszła ochota na Kebaba że kupiłam masakra ogólnie mogła bym jeść co chwilę już mam 60kg czyli ponad kg w górę aż się boję co będzie do końca🤭
-
Agatekk wrote:Ja mam już 2,5kg więcej 🙈 ale…jak to kiedyś mądrze powiedziano matka w ciąży nie je za dwóch, ale za dwoje i tego się trzymajmy
Dokładnie 🤭😊 a u mnie od wczoraj katar i dziś doszedł bll goły lekki nie bałam jeszcze paracetamolu zobacze do wieczora ale kurcze minęło 3tyg i z powrotem przeziębienie koszmar -
Mi totalnie minęły mdłości i aktualnie jest super. Nie czuje się jak w ciąży... U mnie 12 tydzieńlegusta lubi tę wiadomość
-
A u mnie jednak nie pobrali krwi na Coombsa i dziś musiałam się znów kućHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Ja już po wizycie, wszystko super! Niecałe 4cm człowieka z bijącym serduszkiem. Następna wizyta to już badania prenatalne 9.11. Toż to strasznie dużo czasu! 😁
Agatekk, KiNiAW, Izulek21, hypatia92, Kadża, legusta, Gośka29, Aciunia, Madden, JJJ lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024