WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2024
Odpowiedz

Majowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny 🤞🤞i czekam na wieści ;)
    Jak wam minął dzień ?? Ja nawet nawet ok. I nie spałam hahah obiad już na jutro mam( ale to dlatego że mąż do pracy musi wsiąść ;) i upiekłam drożdżówkę bo córka jutro po ponad miesiącu nieobecności przyjeżdża 🥰 tylko na 4 dni ale zawsze to coś ;) wiem że ona już zaczyna prowadzić swoje życie ale powiem Wam xże bardzo się za nią stęskniłam 🥰
    A najmłodsza dziś cała happy bo jutro ma ost dzień w szkole i mają się przebrać a ona chciała być księżniczką no i będzie 😉 w poniedziałek mamy urodziny najstarszej no i bal Wszystkich Świętych dla młodej też muszę coś wymysleć ale myślę że wezmę wykorzystam strój księżniczki i będzie Św Jadwiga 🤷🏽‍♀️🙈😂
    A wy jakie plany weekendowe?

PorannaPanna lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raniutko teleporada w sprawie tego mojego nieszczęsnego wyniku moczu z dr POZ i co się dowiedziałam, że teraz czy mam kamienie czy nie ma mi sprawdzać ginekolog i taka jest generalnie zasada :D :D bo kobitka u mnie w pracy może nie chcieć robić USG ciężarnej... Nie wpadłabym na to raczej ;) OK będę truła doktorowi :D

Później czekałam w galerii handlowej aż mi sklep otworzą i kupiłam dziada do orzechów, bo pierwszy rozwaliłam. Tylko 4 reklamówki do obrania :D

Jak wróciłam to zasłużona drzemka. Ścieło mnie dziś wyjątkowo. Raczej nie śpie w ciągu dnia. No ale tak dobrze mi się spało aż miło ;)

W poniedziałek znów lece na krew ha ha już 3 raz będa mnie kuć, bo 2 listopada mam hematologa i on też mi zlecił swoje badania do zrobienia ;)

Na weekend to ja mam narazie myślenie - co ugotować. Może się zbiore i pojadę po panele do chociaż jednego z dwóch pokoi ;) Na kolor parapetu też nie mam weny. Ja się nie nadaje do upiększania wnętrz no ...

Kadża lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny kciukam za dziś wasza dwójkę 😊✊️✊️ i życzę udanego dnia i zbliżającego się weekendu . Ja nadal katar na szczęście głowa nie boli więc nie muszę brać tabletek wspomagam się tylko psikaczem do nosa soki malinowym z cytryna mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.

• Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Witam Dziewczyny kciukam za dziś wasza dwójkę 😊✊️✊️ i życzę udanego dnia i zbliżającego się weekendu . Ja nadal katar na szczęście głowa nie boli więc nie muszę brać tabletek wspomagam się tylko psikaczem do nosa soki malinowym z cytryna mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
    Zdrówka Kochana ! I odpoczywaj :)

Kciuki za dziewczyny!

KiNiAW lubi tę wiadomość

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Hej, w Luxmedzie robią USG prenatalne (nazywa się to "USG ciąży 11-13 tydzień (+6 dni)", tyle że bez testu podwójnego, czyli bez badania krwi.
    W Krakowie badanie wykonują lekarze z certyfikatem FMF (dr Drygała czy dr Franczak). Jeżeli ktoś chce samo USG, to da się to załatwić przez Luxmed.

To we Wrocławiu mi nie zrobią-może przez 35+,może lekarka nie ma kwalifikacji(ale tez nie przekierowała mnie do nikogo innego w Luxie). Dała listę trzech placówek w których najlepiej robić,bo podobno maja lepszy sprzęt niż w Luxmedzie. Także na robię poza,z wynikiem potem do prowadzącej.

Mocno trzymam kciuki za prenatalne dziś dziewczyny🥳

U mnie weekend w górach na pracy się zapowiada,pracy w terenie wiec nie mogę się doczekać po całym tygodniu przed komputerem na etacie!

hypatia92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Milena96 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulek21 wrote:
    Mam tak późno wizytę, bo narzeczony do 16 w pracy a chcemy być razem. Wytrzymam jakoś chociaż już przebieram nogami 😆
    Ja dokładnie tak samo. Mogłabym jechać rano ale musiałabym sama a my mamy godzinę drogi do kliniki.

Izulek21 lubi tę wiadomość

Starania od 2022.
    Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
    Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
    Nasienie w normie.
    I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
    III cykl Aromek: owulacja była.
    IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
    Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
    10.10.23r. - ⏸️
    11.10.23r. - beta 1527
    16.10.23r. - beta 8418
    17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
    30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
    20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
    8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
    18.12.23r. Synek ❤️
    15.01. 24r. 311 gram bobasa
    19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
    19.03.24r. 1300gram ❤️
    15.04.24r. 2 kg ❤️
    6.05.24r. 2,5kg ❤️
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Legusta czekamy na informacje 😊😊😊

• legusta Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Legusta czekamy na informacje 😊😊😊
    Ja już po badaniach, na ten moment wygląda, że wszystko ok ;) płeć nieokreślona 😂 ryzyka genetyczne niskie, więc nie robię pappy ani tych innych testów z krwi :)
    Ale to piękne uczucie, chyba ze 100kg spadło mi z serca :) no i wg usg 12+2, więc trochę się przesuwa ten termin, ojjj majówka będzie w stresie 🤣

Gośka29, KiNiAW, Kadża, PorannaPanna, Miszka2023, Agatekk, Cukierkowa, hypatia92, Ilciak33, Izulek21, JJJ lubią tę wiadomość

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Ja już po badaniach, na ten moment wygląda, że wszystko ok ;) płeć nieokreślona 😂 ryzyka genetyczne niskie, więc nie robię pappy ani tych innych testów z krwi :)
    Ale to piękne uczucie, chyba ze 100kg spadło mi z serca :) no i wg usg 12+2, więc trochę się przesuwa ten termin, ojjj majówka będzie w stresie 🤣

Super ale ci zazdroszcze🥰🥰 No ja jeszcze trochę muszę poczekac😊

legusta, Hedgehog lubią tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:

No i pięknie, że wszystko poszło dobrze.
    Tak ma być :)

legusta lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • legusta Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Super ale ci zazdroszcze🥰🥰 No ja jeszcze trochę muszę poczekac😊
    Kolejna wizyta u mojej lekarki za ponad 3 tyg, nie wiem jak tyle przetrwac 😅😅😅

Synek ❤️ 05.2024
    Synek ❤️ 06.2022
  • PorannaPanna Ekspertka

Wysłany: 27 października 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry koleżanki! Czekam na wyniki waszych wizyt! 😍 ja już lada dzień bo jedziemy 07.11 do Łodzi na prenatalne :3 testuje właśnie podusie typu C i przepadam. W dzień spac nie mogę, nie zbiera mi się jakoś na spanko, w nocy wstawanie co chwile bo siku 😂 ogolnie wygodnie i moje biedne lędźwie mnie nie bolą aż tak 😂 zaczynam dostawać jakieś odrzuty od pojedynczych rzeczy, czosnek w pobliżu to o matko… zabić chce żeby nie czuć 😂 a mój przyszły mąż je codziennie czosnek żeby nie chorować 😂 zaczynam mieć problem ze spodniami… guzik sie dopina ale obciska brzusio.. nie wiem czy to juz dzidzi robi sobie miejsce czy brzusio wywala tak o… miałam problem z wypróżnieniem ale jakoś przeminęło najgorsze.. no i jak kochałam wodę pic tak juz za dużo i nie mogę pic :(

hypatia92 lubi tę wiadomość

preg.png

11.10-9tc 3cm fasolki <3
    07.11-13+5tc 7,6cm zdrowego silnego Chłopca <3
    27.12-20+6tc 410gram <3
    12.01-27+4tc 1170 gram <3
    06.03-30+6tc 1680 gram zdrowego Chłopaka <3
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    legusta wrote:
    Kolejna wizyta u mojej lekarki za ponad 3 tyg, nie wiem jak tyle przetrwac 😅😅😅

To ja chyba tak zrobię jak ty jeśli prenatalne wyjdą dobrze to nie będę robić testu pappa z krwi i rozszerzać badań. Kochana zleci masz 4 dni po mnie wizytę ja dopiero będę miała 13.11 prenatalne a ty będziesz miała już kolejna wizytę ważne że wszystko z dzidzia ok 🥰

legusta lubi tę wiadomość

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PorannaPanna wrote:
    Dzień dobry koleżanki! Czekam na wyniki waszych wizyt! 😍 ja już lada dzień bo jedziemy 07.11 do Łodzi na prenatalne :3 testuje właśnie podusie typu C i przepadam. W dzień spac nie mogę, nie zbiera mi się jakoś na spanko, w nocy wstawanie co chwile bo siku 😂 ogolnie wygodnie i moje biedne lędźwie mnie nie bolą aż tak 😂 zaczynam dostawać jakieś odrzuty od pojedynczych rzeczy, czosnek w pobliżu to o matko… zabić chce żeby nie czuć 😂 a mój przyszły mąż je codziennie czosnek żeby nie chorować 😂 zaczynam mieć problem ze spodniami… guzik sie dopina ale obciska brzusio.. nie wiem czy to juz dzidzi robi sobie miejsce czy brzusio wywala tak o… miałam problem z wypróżnieniem ale jakoś przeminęło najgorsze.. no i jak kochałam wodę pic tak juz za dużo i nie mogę pic :(

Gdzie będziesz je miała robione?? :) Te prenatalne?

Łodzianka pozdrawia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 14:44

PorannaPanna lubi tę wiadomość

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • Agatekk Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie asymetrię w wielkości piersi? Czy w poprzednich ciążach miewałyście? U mnie było to normą podczas karmienia jednego, potem drugiego Smoka, ale w ciąży nigdy tak nie miałam…aż do momentu kiedy piersi wyraźnie mi się powiększyły jakiś tydzień temu. Jedna ewidentnie większa od drugiej 🙈Wygooglowałam-niby tak może być, ale dla mnie to nowość :)

age.png
  • LunaVo Koleżanka

Wysłany: 27 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    To ja chyba tak zrobię jak ty jeśli prenatalne wyjdą dobrze to nie będę robić testu pappa z krwi i rozszerzać badań. Kochana zleci masz 4 dni po mnie wizytę ja dopiero będę miała 13.11 prenatalne a ty będziesz miała już kolejna wizytę ważne że wszystko z dzidzia ok 🥰

Lekarka mówiła mi, że Pappa to nie tylko statystyka dot. wad genetycznych, ale pomaga tez wykryć pewne problemy u kobiety - jeśli masz w pakiecie, to może mimo wszystko warto zrobić komplet, chyba że zbyt dużo stresu Cię to kosztuje, wtedy rozumiem, że nie chcesz:)

Ja dostałam dziś termin na 2. prenatalne, dokładnie w połowie grudnia. Nie spieszy mi się jakoś bardzo, nie popędzam czasu, ale....Niby płeć obojętna, niby ważne żeby było zdrowe i tylko to się liczy, ale tak z serca muszę powiedzieć, że bardzo zazdroszczę tym dziewczynom które już wiedzą, np. z Nifty czy Sanco :) Jestem taaaka ciekawa kto tam siedzi w środku i bardzo czekam, żeby móc nadać tej małej osóbce więcej cech i chociaż mówić o dziecku per 'on' albo 'ona'

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tam obojętne co siedzi...

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 11.2020 -> 1 IVF
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    - 03.2021 -> 3 IVF
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    - w zapasie ❄️ 2

age.png
  • KiNiAW Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Lekarka mówiła mi, że Pappa to nie tylko statystyka dot. wad genetycznych, ale pomaga tez wykryć pewne problemy u kobiety - jeśli masz w pakiecie, to może mimo wszystko warto zrobić komplet, chyba że zbyt dużo stresu Cię to kosztuje, wtedy rozumiem, że nie chcesz:)

Ja dostałam dziś termin na 2. prenatalne, dokładnie w połowie grudnia. Nie spieszy mi się jakoś bardzo, nie popędzam czasu, ale....Niby płeć obojętna, niby ważne żeby było zdrowe i tylko to się liczy, ale tak z serca muszę powiedzieć, że bardzo zazdroszczę tym dziewczynom które już wiedzą, np. z Nifty czy Sanco :) Jestem taaaka ciekawa kto tam siedzi w środku i bardzo czekam, żeby móc nadać tej małej osóbce więcej cech i chociaż mówić o dziecku per 'on' albo 'ona'

Wiesz co nie mam żadnego pakietu ani nic pytałam na ostatniej wizycie wyznaczył prenatalne i zapytałam czy robić ten test podwójny pappa powiedział że nie ma potrzeby i tak się głowie z tą myślą czy robić czy nie. Wizytę mam 13.11 i nie wiem już sama

• Miszka2023 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi może któraś z Was zastrzyki z heparyny? Czy wbijacie się wg instrukcji do 5cm od pępka? Ja nie potrafię tam chwycić tego tłuszczyku i robię zastrzyk dużo dalej i tak się zaczęłam zastanawiać czy ktoś w ogóle jest w stanie się wbić tak jak trzeba

• LunaVo Koleżanka

Wysłany: 27 października 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiNiAW wrote:
    Wiesz co nie mam żadnego pakietu ani nic pytałam na ostatniej wizycie wyznaczył prenatalne i zapytałam czy robić ten test podwójny pappa powiedział że nie ma potrzeby i tak się głowie z tą myślą czy robić czy nie. Wizytę mam 13.11 i nie wiem już sama

Okej, to myślę żeby zaufać lekarzowi:) ja miałam skierowanie na NFZ, więc u mnie nie było większego zastanowienia, pobrali mi z automatu. Gdybym miała płacić i lekarz powiedzialby mi że usg wystarczy, to pewnie bym olała

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ