Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty dziewczyny 🤞🤞i czekam na wieści
Jak wam minął dzień ?? Ja nawet nawet ok. I nie spałam hahah obiad już na jutro mam( ale to dlatego że mąż do pracy musi wsiąść i upiekłam drożdżówkę bo córka jutro po ponad miesiącu nieobecności przyjeżdża 🥰 tylko na 4 dni ale zawsze to coś wiem że ona już zaczyna prowadzić swoje życie ale powiem Wam xże bardzo się za nią stęskniłam 🥰
A najmłodsza dziś cała happy bo jutro ma ost dzień w szkole i mają się przebrać a ona chciała być księżniczką no i będzie 😉 w poniedziałek mamy urodziny najstarszej no i bal Wszystkich Świętych dla młodej też muszę coś wymysleć ale myślę że wezmę wykorzystam strój księżniczki i będzie Św Jadwiga 🤷🏽♀️🙈😂
A wy jakie plany weekendowe?PorannaPanna lubi tę wiadomość
-
Ja raniutko teleporada w sprawie tego mojego nieszczęsnego wyniku moczu z dr POZ i co się dowiedziałam, że teraz czy mam kamienie czy nie ma mi sprawdzać ginekolog i taka jest generalnie zasada bo kobitka u mnie w pracy może nie chcieć robić USG ciężarnej... Nie wpadłabym na to raczej OK będę truła doktorowi
Później czekałam w galerii handlowej aż mi sklep otworzą i kupiłam dziada do orzechów, bo pierwszy rozwaliłam. Tylko 4 reklamówki do obrania
Jak wróciłam to zasłużona drzemka. Ścieło mnie dziś wyjątkowo. Raczej nie śpie w ciągu dnia. No ale tak dobrze mi się spało aż miło
W poniedziałek znów lece na krew ha ha już 3 raz będa mnie kuć, bo 2 listopada mam hematologa i on też mi zlecił swoje badania do zrobienia
Na weekend to ja mam narazie myślenie - co ugotować. Może się zbiore i pojadę po panele do chociaż jednego z dwóch pokoi Na kolor parapetu też nie mam weny. Ja się nie nadaje do upiększania wnętrz no ...Kadża lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Witam Dziewczyny kciukam za dziś wasza dwójkę 😊✊️✊️ i życzę udanego dnia i zbliżającego się weekendu . Ja nadal katar na szczęście głowa nie boli więc nie muszę brać tabletek wspomagam się tylko psikaczem do nosa soki malinowym z cytryna mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
-
KiNiAW wrote:Witam Dziewczyny kciukam za dziś wasza dwójkę 😊✊️✊️ i życzę udanego dnia i zbliżającego się weekendu . Ja nadal katar na szczęście głowa nie boli więc nie muszę brać tabletek wspomagam się tylko psikaczem do nosa soki malinowym z cytryna mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.
Kciuki za dziewczyny!
KiNiAW lubi tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
hypatia92 wrote:Hej, w Luxmedzie robią USG prenatalne (nazywa się to "USG ciąży 11-13 tydzień (+6 dni)", tyle że bez testu podwójnego, czyli bez badania krwi.
W Krakowie badanie wykonują lekarze z certyfikatem FMF (dr Drygała czy dr Franczak). Jeżeli ktoś chce samo USG, to da się to załatwić przez Luxmed.
To we Wrocławiu mi nie zrobią-może przez 35+,może lekarka nie ma kwalifikacji(ale tez nie przekierowała mnie do nikogo innego w Luxie). Dała listę trzech placówek w których najlepiej robić,bo podobno maja lepszy sprzęt niż w Luxmedzie. Także na robię poza,z wynikiem potem do prowadzącej.
Mocno trzymam kciuki za prenatalne dziś dziewczyny🥳
U mnie weekend w górach na pracy się zapowiada,pracy w terenie wiec nie mogę się doczekać po całym tygodniu przed komputerem na etacie!hypatia92 lubi tę wiadomość
-
Izulek21 wrote:Mam tak późno wizytę, bo narzeczony do 16 w pracy a chcemy być razem. Wytrzymam jakoś chociaż już przebieram nogami 😆
Izulek21 lubi tę wiadomość
Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
KiNiAW wrote:Legusta czekamy na informacje 😊😊😊
Ale to piękne uczucie, chyba ze 100kg spadło mi z serca no i wg usg 12+2, więc trochę się przesuwa ten termin, ojjj majówka będzie w stresie 🤣Gośka29, KiNiAW, Kadża, PorannaPanna, Miszka2023, Agatekk, Cukierkowa, hypatia92, Ilciak33, Izulek21, JJJ lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
legusta wrote:Ja już po badaniach, na ten moment wygląda, że wszystko ok płeć nieokreślona 😂 ryzyka genetyczne niskie, więc nie robię pappy ani tych innych testów z krwi
Ale to piękne uczucie, chyba ze 100kg spadło mi z serca no i wg usg 12+2, więc trochę się przesuwa ten termin, ojjj majówka będzie w stresie 🤣
Super ale ci zazdroszcze🥰🥰 No ja jeszcze trochę muszę poczekac😊legusta, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
legusta wrote:Ja już po badaniach, na ten moment wygląda, że wszystko ok płeć nieokreślona 😂 ryzyka genetyczne niskie, więc nie robię pappy ani tych innych testów z krwi
Ale to piękne uczucie, chyba ze 100kg spadło mi z serca no i wg usg 12+2, więc trochę się przesuwa ten termin, ojjj majówka będzie w stresie 🤣
No i pięknie, że wszystko poszło dobrze.
Tak ma byćlegusta lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Dzień dobry koleżanki! Czekam na wyniki waszych wizyt! 😍 ja już lada dzień bo jedziemy 07.11 do Łodzi na prenatalne testuje właśnie podusie typu C i przepadam. W dzień spac nie mogę, nie zbiera mi się jakoś na spanko, w nocy wstawanie co chwile bo siku 😂 ogolnie wygodnie i moje biedne lędźwie mnie nie bolą aż tak 😂 zaczynam dostawać jakieś odrzuty od pojedynczych rzeczy, czosnek w pobliżu to o matko… zabić chce żeby nie czuć 😂 a mój przyszły mąż je codziennie czosnek żeby nie chorować 😂 zaczynam mieć problem ze spodniami… guzik sie dopina ale obciska brzusio.. nie wiem czy to juz dzidzi robi sobie miejsce czy brzusio wywala tak o… miałam problem z wypróżnieniem ale jakoś przeminęło najgorsze.. no i jak kochałam wodę pic tak juz za dużo i nie mogę pic
hypatia92 lubi tę wiadomość
-
legusta wrote:Kolejna wizyta u mojej lekarki za ponad 3 tyg, nie wiem jak tyle przetrwac 😅😅😅
To ja chyba tak zrobię jak ty jeśli prenatalne wyjdą dobrze to nie będę robić testu pappa z krwi i rozszerzać badań. Kochana zleci masz 4 dni po mnie wizytę ja dopiero będę miała 13.11 prenatalne a ty będziesz miała już kolejna wizytę ważne że wszystko z dzidzia ok 🥰legusta lubi tę wiadomość
-
PorannaPanna wrote:Dzień dobry koleżanki! Czekam na wyniki waszych wizyt! 😍 ja już lada dzień bo jedziemy 07.11 do Łodzi na prenatalne testuje właśnie podusie typu C i przepadam. W dzień spac nie mogę, nie zbiera mi się jakoś na spanko, w nocy wstawanie co chwile bo siku 😂 ogolnie wygodnie i moje biedne lędźwie mnie nie bolą aż tak 😂 zaczynam dostawać jakieś odrzuty od pojedynczych rzeczy, czosnek w pobliżu to o matko… zabić chce żeby nie czuć 😂 a mój przyszły mąż je codziennie czosnek żeby nie chorować 😂 zaczynam mieć problem ze spodniami… guzik sie dopina ale obciska brzusio.. nie wiem czy to juz dzidzi robi sobie miejsce czy brzusio wywala tak o… miałam problem z wypróżnieniem ale jakoś przeminęło najgorsze.. no i jak kochałam wodę pic tak juz za dużo i nie mogę pic
Gdzie będziesz je miała robione?? Te prenatalne?
Łodzianka pozdrawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 14:44
PorannaPanna lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Dziewczyny, czy macie asymetrię w wielkości piersi? Czy w poprzednich ciążach miewałyście? U mnie było to normą podczas karmienia jednego, potem drugiego Smoka, ale w ciąży nigdy tak nie miałam…aż do momentu kiedy piersi wyraźnie mi się powiększyły jakiś tydzień temu. Jedna ewidentnie większa od drugiej 🙈Wygooglowałam-niby tak może być, ale dla mnie to nowość
-
KiNiAW wrote:To ja chyba tak zrobię jak ty jeśli prenatalne wyjdą dobrze to nie będę robić testu pappa z krwi i rozszerzać badań. Kochana zleci masz 4 dni po mnie wizytę ja dopiero będę miała 13.11 prenatalne a ty będziesz miała już kolejna wizytę ważne że wszystko z dzidzia ok 🥰
Lekarka mówiła mi, że Pappa to nie tylko statystyka dot. wad genetycznych, ale pomaga tez wykryć pewne problemy u kobiety - jeśli masz w pakiecie, to może mimo wszystko warto zrobić komplet, chyba że zbyt dużo stresu Cię to kosztuje, wtedy rozumiem, że nie chcesz:)
Ja dostałam dziś termin na 2. prenatalne, dokładnie w połowie grudnia. Nie spieszy mi się jakoś bardzo, nie popędzam czasu, ale....Niby płeć obojętna, niby ważne żeby było zdrowe i tylko to się liczy, ale tak z serca muszę powiedzieć, że bardzo zazdroszczę tym dziewczynom które już wiedzą, np. z Nifty czy Sanco Jestem taaaka ciekawa kto tam siedzi w środku i bardzo czekam, żeby móc nadać tej małej osóbce więcej cech i chociaż mówić o dziecku per 'on' albo 'ona'
-
A mi tam obojętne co siedzi...Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
LunaVo wrote:Lekarka mówiła mi, że Pappa to nie tylko statystyka dot. wad genetycznych, ale pomaga tez wykryć pewne problemy u kobiety - jeśli masz w pakiecie, to może mimo wszystko warto zrobić komplet, chyba że zbyt dużo stresu Cię to kosztuje, wtedy rozumiem, że nie chcesz:)
Ja dostałam dziś termin na 2. prenatalne, dokładnie w połowie grudnia. Nie spieszy mi się jakoś bardzo, nie popędzam czasu, ale....Niby płeć obojętna, niby ważne żeby było zdrowe i tylko to się liczy, ale tak z serca muszę powiedzieć, że bardzo zazdroszczę tym dziewczynom które już wiedzą, np. z Nifty czy Sanco Jestem taaaka ciekawa kto tam siedzi w środku i bardzo czekam, żeby móc nadać tej małej osóbce więcej cech i chociaż mówić o dziecku per 'on' albo 'ona'
Wiesz co nie mam żadnego pakietu ani nic pytałam na ostatniej wizycie wyznaczył prenatalne i zapytałam czy robić ten test podwójny pappa powiedział że nie ma potrzeby i tak się głowie z tą myślą czy robić czy nie. Wizytę mam 13.11 i nie wiem już sama -
Robi może któraś z Was zastrzyki z heparyny? Czy wbijacie się wg instrukcji do 5cm od pępka? Ja nie potrafię tam chwycić tego tłuszczyku i robię zastrzyk dużo dalej i tak się zaczęłam zastanawiać czy ktoś w ogóle jest w stanie się wbić tak jak trzeba
-
KiNiAW wrote:Wiesz co nie mam żadnego pakietu ani nic pytałam na ostatniej wizycie wyznaczył prenatalne i zapytałam czy robić ten test podwójny pappa powiedział że nie ma potrzeby i tak się głowie z tą myślą czy robić czy nie. Wizytę mam 13.11 i nie wiem już sama
Okej, to myślę żeby zaufać lekarzowi:) ja miałam skierowanie na NFZ, więc u mnie nie było większego zastanowienia, pobrali mi z automatu. Gdybym miała płacić i lekarz powiedzialby mi że usg wystarczy, to pewnie bym olała